2013-Mühendislik Tamamlama kılavuz ve başvuru

Kodla Büyü
BAŞVURU SÜRESİ : 10 - 17 Haziran 2013
SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 21 Temmuz 2013, 09.30, 120 dakika
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL
YENİ ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 2,00 TL
BAŞVURU MERKEZLERİNDEN FOTOĞRAF YENİLEME İŞLEMİ ÜCRETİ: 5,00 TL
biz öğretmeniz diyee soygunculuk yapıyorlar. hepsi tamam da sınav ücreti 100 tl olurmu arkadaslar ?

hayir bir de 100 tl aliyorsun o 3 tl neyin nesi bu osym bankalari operatorleri bile gecti soygunculuk konusunda

osym bilgi edinme maili attım neden 100 tl siz soyguncumusunuz dedim:) bizde bu memelkete hizmet ediyoruz öğretmeiz para çokmu zannediyorsunuz elinizi vicdanınıza koyun dedim dedim de dedim :)

sınavı kazandık sonrasındaki eğitimi nasıl alıcaz onu çok merak ediyorum?

görev yaptığımız il sınırları içinde mi olacak yoksa uzaktan eğitim platformu mu sağlanacak, yoksa sadece 2-3 üniversitede mi bu dersler verilecek. bu belirsizlikler içinde bu sınava katılım ne kadar sağlıklı olabilir acaba. :?

bencede bu ne ya sanki ne maaş veriyorlar da oda kesin değil kontenjan açıyorlar sıralamaya girersen bi sınav bana 500 tl ye patlayacak soğudum gitmeyecem heralde

sınav yeri de ankara olacakmış sanırım böyle bi saçmalık olmaz, tamamen siz istediniz biz de verdik diyorlar ama insanlara kesinlikle kolaylık sağlamayacak bu sistem. tahminimce derslerde sadece ankara ve istanbulda olacak gibi geliyor.

arpendos' Alıntı:

görev yaptığımız il sınırları içinde mi olacak yoksa uzaktan eğitim platformu mu sağlanacak, yoksa sadece 2-3 üniversitede mi bu dersler verilecek. bu belirsizlikler içinde bu sınava katılım ne kadar sağlıklı olabilir acaba. :?
bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum ona göre başvuru yapacağız.

100 TL çok çılgın fiyat gerçekten. Üstelik gerisi de belirsiz...

Girmek istiyordum ama tereddütte kaldım şu an....

ÖSYM'yi aradım. sayısal,akıl yürütme ve beceri konuları üzerine sorular çıkacakmış,alan soruları yokmuş, hangi üniversitelerde açılacağını YÖK'e sorun dedi.

yaw kardeşim bu nemantıksız iştir?

sen şimdi al 100 lirayı, milleti gönder ankaralara, ziyan et kaç günlerini.

sonra;

harç ücreti dönemli 1000 lira,

şu 32 dersi geçmen gerekiyor

birinden kalırsan atılırsın, her sınava ankarada girmek mecburidir

demeyeceğin ne malum?

mavi85' Alıntı:
arpendos' Alıntı:

hocam egitim orgun olacak o kesin ama hangi universitelerde olacagi kesin degil
edit: uniler de kesinlesmis: sadece marmara, gazi, suleyman demirel ve firat

Sınava 100 küsür, Ankarada değilsen git-gel ankara + yakının yoksa konaklama vs 100-500 arası değişir. E sonra birde üniden ders alcan, kayıt parası, harç parası cart parası curt parası eeee.

100tl vay be.Öğretmene bu yapılır be.De ki bu mühendislik tamamlama kursu iş sonunda garantili tamam 2 bin tl bulunur verilir.Sınav sonucunu şimdiden tahmin edebiliyorum

yani ales e yeni girmiş olsak da sınav başvuru merkezinden yapılacak başvuru değil mi?bana en yakın il 100 km mayyak bunlar ya

bu sınavla ilgilenen arkadaşlar ücrete tepki gösterelim.en masraflı olduğunu düşündüğüm ilçelerde yapılan sınavlar bile 30-40 tl.hem ankaraya ayaklarına gidicez hem 100 tl ödicez. .mail atalım :verymad:

rezalet ya bu ücret ne böyle birde niye tek sınav yeri var anlayamadım keşke 4-5 farklı mekan olsa

100 tl ayrı bir rezalet tek merkezde olması ayrı birde 4 üniversitede yapılması çok ayrı... kontenjan kısıtlı olacak kazanan az olacak ve bu her sene tekrarlanacak zaten aldığın puanda 1 yıl geçerli... yeni bir gelir kapısı açılmış oldu.

Parhelion' Alıntı:
mavi85' Alıntı:
arpendos' Alıntı:

Kaynak?

by_rebel' Alıntı:
Parhelion' Alıntı:
mavi85' Alıntı:
arpendos' Alıntı:

Kaynak?
Evet. Kaynak?

dağ fare doğurdu arkadaşlar.
sınava gıreyım desen (Ankara harıcı bır vılayetten gelınırse) 300-400 tl başlangıçta masraf olacak.
Sonunda ne gıbı suprızlerın çıkacağıda bellı değıl. şahsım ıçın konuşuyorum, macera başlamadan bıttı.
Bırde şöyle bır durum var 35 den sonra muhendıs olsam ne olacak?

hoamca' Alıntı:
dağ fare doğurdu arkadaşlar.
sınava gıreyım desen (Ankara harıcı bır vılayetten gelınırse) 300-400 tl başlangıçta masraf olacak.
Sonunda ne gıbı suprızlerın çıkacağıda bellı değıl. şahsım ıçın konuşuyorum, macera başlamadan bıttı.
Bırde şöyle bır durum var 35 den sonra muhendıs olsam ne olacak?

o değil de hadi sınavı bir şekilde atlatırız. ya bundan sonra ne olacak? hangi üniversitelerde eğitim verilecek? çalışan öğretmenler nasıl eğitime katılacak? hay ben böyle işin...

O kadar reklam haber yine palavra çıktı 28 Şubatın asıl mağduru meslek liseli ve TEF lilerin mağduriyetinde bir değişiklik yok.
Kağıt üzerinde bu hakkı verdik denilip uygulamada bıktırma politikası izleniyor. Başvuruydu, Temmuz sıcağında Ramazan ayında Ankara'ya gitmesi konaklaması gelmesiydi derken kafadan 300-400 TL cepten çıkacak. Zaten yazın ek ders de yok. Verecekleri çok komik kontenjanlara girecek öğrencileri mezun etmemek için ne gibi problemler çıkaracakları da belli değil.

İstanbulda da girilebilse idi başvuracaktım. YÖK teki zihniyet aynı ise yıllar önce olduğu gibi aldığı kişileri mezun etmez, gelecek 20 yılda da bir daha sınav yapmaz.

Muhakeme yeteneği tam olarak nedir? sadece matematik ve mantık soruları mı? fizik sorusu falan da var mı acaba?

Dersler hafta sonu falan mı olacak? gitmek zorunlu mu olacak? asıl önemli olanlar bunlar. her ders için okula gideceksek asıl o zaman para yetişmez, zaman yetişmez.

Telafi dersleri mühendislik fakülteleri mi verecek?

bunları bilen var mı?

Geri