2013-Mühendislik Tamamlama kılavuz ve başvuru

Kodla Büyü
Arkadaşlar ÖSYM'nin verdiği sınav gözetmen ücretini ve soru kitapçığının maliyetini düşününce galiba 2 adaya bir gözetmen verecekler. Yoksa bu 100 liranın mantıklı bir açıklaması yok. Galiba bu yapılacak sınav dostlar alışverişte görsün sınavı olacak. Biz bu hakkı verdik mi? Verdik diyecekler anlaşılan.

Ankarada oturan arkadaşlardan rica etsek
bu mühendislik konusunda yök e gidip sorabilirler mi acaba? böyle bir ricada bulunsak ne derler acaba? telefonda pek ciddi veya yeterli bilgi vermeyebiliyorlar...
1- hangi üniversitelerde olacak eğitim?
2- nasıl olacak? git gel mi uzaktan eğitim mi? devam olayı?
3- sadece bu seneye özgü mü olacak yoksa artık bu saatten sonra gelenekselleşecek mi?

teşekkür ederim...

cyln' Alıntı:
Ankarada oturan arkadaşlardan rica etsek
bu mühendislik konusunda yök e gidip sorabilirler mi acaba? böyle bir ricada bulunsak ne derler acaba? telefonda pek ciddi veya yeterli bilgi vermeyebiliyorlar...
1- hangi üniversitelerde olacak eğitim?
2- nasıl olacak? git gel mi uzaktan eğitim mi? devam olayı?
3- sadece bu seneye özgü mü olacak yoksa artık bu saatten sonra gelenekselleşecek mi?

teşekkür ederim...

Evet çok iyi olurdu tereddütte kaldık. Çok fazla bilinmeyen durum var şu an için.
Ayrıca kılavuzda her yıl yapılacaktır gibi bir açıklama var hocam şayet doğru anladıysam.

" 3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 7.8.1992 tarih ve 21308 sayılı Resmi
Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının
Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği”nin 6. maddesi ile Yükseköğretim Genel Kurulunun
06.06.2013 tarihli kararı uyarınca, ÖSYM tarafından her yıl bir defa merkezi olarak Teknik
Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik
Tamamlama) yapılacaktır. "

8 sene oldu elektronik öğretmenliği mezunu bilişim öğretmeniyim. Elektronik konuları çoktan unuttum üzerine grafik ve oop php üzerine yoğunlaştım önemli bir yere geldiğimi düşünüyorum. Ama anladığım kadarıyla bilgisayar mühendisliğine başvuru yapamayacağım herhalde. Keşke açık bi kapı olsa :?

bu nasıl İş arkadas son sınıflar başvuramiyor son başvuru tarihine yetismiyor mezuniyet tarihi. sizin yapacağınız işin

ADAMLAR BİZ SİZİ ...... MÜHENDİS YAPACAZ DEMEYE GETİRMİŞLER. KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR MANTIĞI. KONTENJAN BELLİ DEĞİL NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL. HİÇ BİR ŞEY YOK ORTADA. BEN ARTIK VAZGEÇTİM. ZATEN MESLEK LİSESİNE GEÇERSEM MÜHENDİSLİKTEN DAHA İYİ.

marasliyim' Alıntı:
ADAMLAR BİZ SİZİ ...... MÜHENDİS YAPACAZ DEMEYE GETİRMİŞLER. KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR MANTIĞI. KONTENJAN BELLİ DEĞİL NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL. HİÇ BİR ŞEY YOK ORTADA. BEN ARTIK VAZGEÇTİM. ZATEN MESLEK LİSESİNE GEÇERSEM MÜHENDİSLİKTEN DAHA İYİ.

süper özetlemişsin hocam :D

bende katılıyorum söylenenlere. hakkınız olanı istediniz vermedik dememek için, biz verdik siz kazanamadınız diyecekler. açacakları dört üniversitede maksimum 200 kontenjan. binlerce bilişimci arkadaş var. kaldı ki kazansan bile örgün eğitimde biz nasıl gidip geleceğiz hak verilen üniversitelere. en azından uzaktan eğitim olsaydı.. bir sürü soru işareti?

böte mezunları olmuyor mu? sadece teknik öğretmenler mi girebiliyor bu sınava? ben şuan uzaktan eğitimle bil.müh. okuyorum. bu fırsat bize de varsa bunu mu seçmeliyim.

Ayıp hakikaten ayıp . 5 tl fotoğraf çekme ücreti 2 tl şifre edinme ücreti.

Ekli dosyalar

• otm.jpg
    otm.jpg
    120.9 KB · Görüntüleme: 1,065
arkadaşlar bu başvurular konusunda bi yardımcı olsanız? nasıl yapıyoz anlamadım ben.osym den giriyorum ama boş gözüküo sayfa. :(

son sınıflar başvuramıyor mu hocalarım?
soru sayısı bile belli değil sanki gerçekten birçok şey muallak hayırlısı bakalım.

melanik' Alıntı:
arkadaşlar bu başvurular konusunda bi yardımcı olsanız? nasıl yapıyoz anlamadım ben.osym den giriyorum ama boş gözüküo sayfa. :(
Parayı yatırdıktan sonra Kılavuzda belirtilen başvuru merkezlerinden birisine bizzat gidip başvurmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu yüzden ben de yarın 120 kilometre uzağa gitmek zorundayım.

Bir sürü soru kafamda belirdikten sonra "bu fırsat bir daha gelmez" dedim ve başvurmaya karar verdim. Şu an belgeleri hazırlıyorum. Kazanamazsam üzülmem ama keşke girseydim deyip pişman olmaktan iyidir. Kazanırsakta bilgilerimiz güncellemiş oluruz en azından ve burası Türkiye belki başka kapılar açılır..

Arkadaşlar bu sınav bana, ülkedeki işsiz yüzlerce elektrik, otomotiv, matbaa vs. öğretmeni arkadaşımıza bi şekilde istihdam sağlamak amaçlı yapılmış gibi geliyor. Allah aşkına baksanıza, elektrik mezunu arkadaşlara 3 ders, biz bilgisayar mezunlarına 10 ders istiyorlar. Ve derslerimizin başında Matematik 1 geliyor. Yahu biz 3 dönem Mat I-II-III gördük. Ve orada yazan birçok dersi biz aldık. Yani bilgisayarcılara siz girmeyin kardeşim denmiş gibi. Ve'l hasıl-ı kelam ben bu sınava GİRMİYORUM, g,ren arkadaşlara da Allah kolaylık versin diyorum.. Bu sınava ve derslere harcayacağım zamanı ve parayı ALES ve yüksek lisans'a harcarım daha evladır.. Tabi ki giren arkadaşlara saygım sonsuz..

Ayrık matematik dışında yazılı tüm dersleri almıştık. O zaman diplomayı peşin peşin göndersinler bize :)

Geri