Hocam niye ısrarla anlamak istemiyorsunuz bunu. Bakanlık kendisi diyorki ben size temel cümlelerle yuvarlak kazanımlar verdim, siz bunlardan faydalanarak kendiniz bunları genişletip güncelleyin.erakcora' Alıntı:• Scratch ekranını tanır ve kullanmayı bilir.
• Sahne, karakter ve kostüm kavramlarını ayırt eder.
bu kazanım nereden çıktı
esenordelarthe' Alıntı:tahtakama' Alıntı:esenordelarthe hocam a paylaştığınız kazanımların bulunduğu 13. sayfadaki en baştaki kutu içcindeki yazı 6. “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” Dersi için Öğrenme Alanları bölümündeki şu yazıya dikkat ederlerse zaten sorun kalmayacaktır.
"Ders kapsamına örnek olarak ele alınabilecek bazı öğrenme alanları aşağıda belirtilmiştir. Ancak asla buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır."
yani burada verilen kazanımlar ve konular örnektir, dün facebook vardı bugün twitter var yarın ne olur bilinmez, böyle bir konu etrafında sınırlandırılacak bir ders değil bizim dersimiz.
hocam zaten onu bildiğim için şunu yazdım ben
"kazanımlarınızdan 10 - 15 tanesini programda arattım bir tanesini bulamadım. hadi biraz çeşitlendirdiniz diyelim öğretim programından da yani devletin kazandır dediklerinden de bir kaç tane ekleyeydiniz. "
yeni öğrenme alanları falan konulur da öğretim programından koyulmaz mı dedimbaşlıklar hep eski programlardan, kıbrısın ki bile 2011 bizim program daha yeni. ben şöyle yorumluyorum program o kadar karışık ki bunu yorumlayamıyoruz anlayamıyoruz, ilişkilendiremiyoruz, bu yazdıklarımız daha iyi
Nerede yazıyor mesela kazanımlar sadece bunlar, bunlar dışında kazanım yazmak yasaktır diye? Ya da, diğer derslerin öğretmen klavuz kitaplarında çeşitli örnekler vardır. O dersin öğretmenlerine o örneklerden başka örnek yapmak yasak mı? Adı üstünde ÖRNEKerakcora' Alıntı:Hocam sen "kazanım" yazamasın ki kazanımlar belli. Öğrenciye vermen gereken kazanımları vermiş, sen buna göre konu belirlersini ister strach anlat ister small basic. Ama bu konu hangi kazanıma karşılık geliyor bunu bilmen planda göstermen gerekir. Konular esnek olabilir ama kazanımlar sabittir.
rica ederim hocam, işinize yararsa ne mutluaransayes' Alıntı:Köftehorr hocam çok teşekkür ederim.
Geçen sene farklı plan uyguladıysanız haklısınız hocam, ben geçen senede yakın bi plan kullandığım için birbirinin devamı niteliğinde uygulamaya çalıştım.wes' Alıntı:Öğretmenim ellerinize sağlık. Ben planlarınızı çok beğendim ve müsadenizle sene içerisinde kullanıcam. Tabiki bu sene sadece 5. sınıflar için olan kısmını kullanıcam diğer sene iksini birden kullanabilirim sanırım.
tahtakama' Alıntı:esenordelarthe' Alıntı:tahtakama' Alıntı:esenordelarthe hocam a paylaştığınız kazanımların bulunduğu 13. sayfadaki en baştaki kutu içcindeki yazı 6. “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” Dersi için Öğrenme Alanları bölümündeki şu yazıya dikkat ederlerse zaten sorun kalmayacaktır.
"Ders kapsamına örnek olarak ele alınabilecek bazı öğrenme alanları aşağıda belirtilmiştir. Ancak asla buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır."
yani burada verilen kazanımlar ve konular örnektir, dün facebook vardı bugün twitter var yarın ne olur bilinmez, böyle bir konu etrafında sınırlandırılacak bir ders değil bizim dersimiz.
hocam zaten onu bildiğim için şunu yazdım ben
"kazanımlarınızdan 10 - 15 tanesini programda arattım bir tanesini bulamadım. hadi biraz çeşitlendirdiniz diyelim öğretim programından da yani devletin kazandır dediklerinden de bir kaç tane ekleyeydiniz. "
yeni öğrenme alanları falan konulur da öğretim programından koyulmaz mı dedimbaşlıklar hep eski programlardan, kıbrısın ki bile 2011 bizim program daha yeni. ben şöyle yorumluyorum program o kadar karışık ki bunu yorumlayamıyoruz anlayamıyoruz, ilişkilendiremiyoruz, bu yazdıklarımız daha iyi
sayın hocam bu paragrafı yanlış değerlendiriyorsun;
bu cümlede de yazdığı gibi bunlar örnek, güncellenebilir ve genişletilebeler, ben illa burlardan şu sayıda olacak şu kesin olacak bu olmazsa olmaz gibi bir anlam çikaramadım.
zaten dersi kontrol eden de yok, bir müfettiş gelse toeg diyor başka bişey demiyor. bizi adam yerine koyup denetleyen yok, müfettiş gelip laptopuna offeci 2007 kurdurup gidiyor, en iyisi öğrencinin günlük hayatta işine yarayacak konuları ele almak, en azından bişeyler öğretmiş olmanın memnuniyetini hissederim, geçen seneden deneyimle daha çok uygulamaya dayalı konular ele alacığım, sözel konuları 5 lerde oluyor ama 6 larda zor.
Örnek olarak bir dodanım konusunu anlatınca öğrenci 5 kede sorsan ilgilenmiyor ama word uygulaması veriyorum bitirince bi daha istiyor.
Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun diyelim, kolay gelsin
Hocam geçen senede benzer plan uygulamıştım. Zaten kazanımlar sütunundaki her bir kazanım aslında bir konuya denk geliyor, o yüzden deftere yazarkende aynı şekilde yazıp "yapıldı, işlendi, uygulandı" şeklinde konulaştırmıştım. Bu senede aynı şekilde düşünüyorum.mutluluk' Alıntı:Mrb sayın hocam. Öncelikle emeğinize sağlık. planlarda 'öğrenme alanları ' yok. ders defterine konu olarak ne yazacağız?