2015 elektrik faturalari

Kodla Büyü

bidene

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
2,494
Ben ve cevremdeki pek cok kisinin sikayetci oldugu konu. Bize % 50 zamli geldi bu ay. Habersiz guncelleme mi geldi bilmiyorum ama bu kadarlik bi guncelleme fazla degil mi..
tamam kis ayina girdik kombi vs fazla gelmesi normal ama etrafta soylenen rakamlari gorunce insan gercekten hayret ediyor
 
Mahkemeler kayıp kaçak bedellerini iade ediyor ya. işte onu çıkartacaklar milletten. Gerçi az bile yapıyorlar o ayrı mesele de. Kurunun yanında yaşlar da yanıyor.
 
Hocam kilovatsaat olarak birim fiyatı hesapladınız mı? Belki de bu ay fazla kullanmıssınızdır.
 
40 kuruş sanirim bir kwh.
Bir kombi 200 w olsa gunde 12 saat calissa 2.4 kwh harcar oda hemen hemen gunde 1 lira eder.
Fatura kac gunluk? Bazen 40 gunluk gelebiliyor.
 
Bizim ve çevremdekilerin de %40 %50 civarı fazla geldi. Ama sorun değil, duble yol falan filan işte...
 
Ben ve eşim çalışıyoruz. Akşam 6 ya kadar kimse yok evde 215 lira 2 aylık sorunlu sanki.
 
Arkadaslar iki aylik bile gelse faturaniz iki ay icinde zam gelmedi, 11. Ayda da 40 kurustu 1kwh simdide oyle. Harcadiginiz neyse o gelir hesap belli.
Ilk okul mezunu gibi yorumlar var, tuketim aluskanliginizi kontrol edin, sarfiyatinizi dusurun.
Sayaciniz bozuk degilse ne kullaniyorsaniz onu odersiniz.
 
kendir_li' Alıntı:
Arkadaslar iki aylik bile gelse faturaniz iki ay icinde zam gelmedi, 11. Ayda da 40 kurustu 1kwh simdide oyle. Harcadiginiz neyse o gelir hesap belli.
Ilk okul mezunu gibi yorumlar var, tuketim aluskanliginizi kontrol edin, sarfiyatinizi dusurun.
Sayaciniz bozuk degilse ne kullaniyorsaniz onu odersiniz.

Pffff. Ya arkadaşım her kesimden insan aynı şeyi söylüyo. Komşu, akraba, okuldan öğretmen arkadaşlar.. Kimse mi hesap kitap bilmiyo... Çok geldi işte. Tv de vatandaşa da sordular çevirdiklerine...
 
Evdeki ampulleri değiştirin, tanesi 10 tl den 5 tane led lamba aldım. Faturalarda baya etkisi oldu. Normalde tasarruflu lamba kullanıyordum. led lamba en tasarruflusu. 24 watt tasarruflu lambanın yerini 6 watt led lamba aydınlatıyor. Led lambalarla ilgili genel bilgi http://www.fenbilim.net/led-lamba-teknolojisi/
Aslında led lamba fiyatları pahalı, ilerleyen zamanda fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyorum. Aylık faturamda 60-70 tl arası geliyor. Bakalım bu ay ne olacak :(
 
90 geliyordu 140 civarı geldi bende şoktayım zamda alamadık her taraftan zam yedik :(
 
Fatura her zaman geldigi donemde geldi. Araya hafta sonu girdi sadece 1-2 gun rotar yapmistir ama babamlarin abimlerinde de % 50 fazla gelmiski onlarin isinmasi merkezi. Kombi yok yani
 
bu ay normalde 45 civarı gelen fatura 84 tl geldi
bende internette araştırdım ve
"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yaptığı düzenleme ile, serbest tüketicilere istediği elektrik tedarikçisini seçme hakkı tanıdı."
bilgisine ulaştım

https://www.dinamoelektrik.com adresinden başvuru yaptım 1 yıllık sözleşmede %10 indirim uyguluyorlar bir de indirim kodu kullandım %3 daha indirim sağladı. Bakalım kapıya gelip sözleşmeyi imzalayacağız daha sonrasında bu hesapla 1 ay fatura ödememiş gibi olacağım.
 
Birim fiyatina bakin bir onceki fatura İle karsilastirin. Bizede 3 aylik geldi 330 tl. Bir onceki fatura ile karsilastirdigimda bir zam var ama cok az.
 
Bize de önceden ortalama 59-60 TL gelirken bu ay 75 TL geldi. Fatura 34 günlük, yılbaşı itibari ile de %10 zam gelmişti. Benim fatura farkın 4 günlük olması nedeni ile normal gibi görünüyor.

Elektrik idareleri il ve bölge bazlarında özel sektörde çok farklı firmalara devredildi. Fiyatlandırmada bölgesel kayıp kaçağın dahil edilmesindeki farkdan da kaynaklanabilir. Önceden bütün ülkeye TEDAŞ bakıyordu fiyatlar aynı idi.

Yine bir çok firma %10 zamlı faturayı uygulamak için Aralık ayının son günlerinde okuma yapmayıp, yılbaşının geçmesini bekledi .İstanbuldayım sayaç da 3 yıl kadar önce dijitale çevrilmişti. Benim faturayı bir hafta daha geç okusalardı 3 hanelere ulaşıyorduk . Yanlış hatırlamıyorsam 150 KWh üzeri tüketimlerde ekstra bir zam daha biniyordu.

Kağıt üzerinde kılıfına uydurarak bu ay vatandaşın sırtından tulum çıkardılar.
 
Bu ay bana da fazla geldi. Sonra nternetteki haberleri okuyunca fakettim. 40 günlük gelmiş. Sonra.... Geçen ayın faturası ie bu ayın faturasını karşılaştırdım. kw fiyatı aynı 40 kuruş..
 
300 tl yı geçtim ilk defa 2 aylık
aylık 120 tl en büyük rekorumdu evvelki aralıkta
maalesef indirim bekkerken ciddi bir bindirim var faturalarda.
Şirket değiştirmeyi ciddi düşünmekteyim. Aynı zamanda kayıp kacak ve TRT payi için hakem heyetine gideceğim. İşte 2015, işte Yeni Türkiye
 
bizimde aylık ortalama 50-60 tl. arası geliyordu. Bu ay 100 tl. geldi. Padişahımız çok yaşasın.
 
sizinkisi faturamı cumhurbaşkanımızın sarayının elektrik faturası bu ay 1 milyon 140 bin tl gelmiş
 
Her sene sonu aynı hikaye senenin son ay faturasına yıl içindeki kaçak bedellerini bölüştürüyorlar bir ay bunun muhabbeti sürer sonra yine normale döner bir sonraki sene sonu faturasına kadar
 
Geri
Üst