Arkadaşlar il dışı başvuru bugün başlamiyormu?
İl dışı istedik çıktı diyelim, eş için aynı ilçeyi geçtim yakın ilçelerde bile yer açılmazsa aylıksız izin uygun görülmüş kılavuzda.
Sanki önceki yıl il dışı atanan kişi okuldan ayrılmamak koşuluyla, atamasını iptal ettirebiliyordu. Yanılıyor muyum?
Hocam geçen yıl benzer durum oldu. Öğretmen arkadaş 2.il dışında tercih yaptı çıktı. Ancak sonra iptal etti. 2.özür grubunda okulunu biri istedi. Okul idaresi durumu il meme iletti. İl mem de orayı özür grubundan isteyen öğrrtmenşn talebini reddetti. Burada iş okul idaresi ve il-ilçe memin iş görme kabiliyetine kalıyor. Ancak iptal ettireceğimiz tercihi yapmasak daha iyi. Çünkü birinin önğne geçip onun tayinini engelleyip sonra iptal ediyoruz. Çok yakışıklı durum değil
ama eş durumunda eşimizin tayini çıkmassa mecburen iptal ettirmek durumundayız hocam
Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır.
Evet eş durumu açılınca güzel okul varsa ilişik kesip göreve başlanıp tercih yapılacak
aa bu çok iyiymiş .teşekkür ederim.en azından biraz daha rahatlattı durum şimdi beniEş durumunda siz ilişik kesmeden eşiniz sizin kararnamenizi beyan ederek eş durumuna başvurubiliyor hocam