22 okul satılacak 5 milyar dolar gelir elde edilecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eğitimciler eylemde!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul'un gözde semt ve caddelerindeki 22 okulun satış kararını verdiğini öne süren yüzlerce eğitimci İstanbul Maçka İlköğretim binası önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. Satış sonrası yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde edilmesinin planladığını iddia eden eğitimciler "Okullarımızı sattırmayacağız" sloganları attı.

İDDİAYA GÖRE EN GÖZDE OKULLAR

Protestoda bulunan eğitimicilerin iddiasına göre, listenin başında Nişantaşı, Etiler, Ortaköy, Teşvikiye, Erenköy, Çamlıca ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un en gözde semtlerindeki okullar yer alıyor.

"ÖĞRETMEN TÜCCAR, ÖĞRENCİ MÜŞTERİ, OKULLAR TİCARETHANE DEĞİLDİR"

Bir grup eğitim sendikası üyesi de satışları protesto etmek için satış listesinde bulunduğu ifade edilen, Maçka İlköğretim Okulu önünde toplandı. "Okullarımızı sattırmayacağız" yazılı pankartın arkasında toplanan 100 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy, "Okulların satışına müsade etmeyeceğiz. Öğretmenlerimiz ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim-öğretim etkinlikleri yapmaya hakları vardır. Bu imkanlar elimizden alındığında geleceğimiz kararacaktır. İzin vermeyeceğiz. Öğretmen tüccar, öğrenci müşteri, okullar ticarethane değildir" diye konuştu. Satış kararının gerekçesi olarak İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamada okullardaki öğrenci sayısının azlığı ve okulların trafik yoğunluğuna neden olması gösterildiğini öne süren Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda bulunduğumuz Maçka İlköğretim Okulu'nun çevresşine bakalım. trafiği etkileyen sadece bu okul mu? Diğer yapılar ne olacak. Eğitime elverişsizse, yıkılıp yerine çok daha güzeli yapılamaz mı? Halihazırda yıkılıp yapılan onlarca oku yok mu? Şu an benim çalıştığım okul yıkılmıştır yerine daha iyisi yapılmıştır. Valiliğin bunları söylerken söylemediğini biz ifade edelim. okulların satışından elde edilecek para, faizcilere ve yandaş şirketlere aktarılacaktır". Grup basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde dağıldı.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDak ... %20eylemde

5 Milyar dolar yaklaşık 7 Milyar TL yapar.....25 derslikli akıllı bina tasarımlı bir okul 2,5 Trilyona mal oluyor...7 Milyar Tl ye yaklaşık 3000 okul yapılabilir....Bu da eğitimdeki büyük bir sorunun ortadan kalkması demektir...

*cem62*' Alıntı:
5 Milyar dolar yaklaşık 7 Milyar TL yapar.....25 derslikli akıllı bina tasarımlı bir okul 2,5 Trilyona mal oluyor...7 Milyar Tl ye yaklaşık 3000 okul yapılabilir....Bu da eğitimdeki büyük bir sorunun ortadan kalkması demektir...

evet gayet mantıklı ama protesto edenler bu hesabı yapmamışlar galiba. onlar için ne olduğunu sorgulamadan yapılması gereken tek şey biz yapamıyorsak yaptırmayalımdır. yoksa gerçeği onlarda biliyor...

share_' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:

evet gayet mantıklı ama protesto edenler bu hesabı yapmamışlar galiba. onlar için ne olduğunu sorgulamadan yapılması gereken tek şey biz yapamıyorsak yaptırmayalımdır. yoksa gerçeği onlarda biliyor...

2,5 trilyona 25 derslikli okul yapıyorsunuz demek. Kaç ihale var bu kadar ucuza kapanan? Bir okulun arsası bile neredeyse 500binTL

kesinlikle destekliyorum bu uygulamayı benim okulum merkezde binalar arasına sıkışmış bir hapishane gibi eski okul olduğundan yeniliklere kapalı ve sonradan eklemek masraflı ve kimse yanaşmıyor. Ama yeni okullar teknolojinin getirdği yeniliklerle donatılmış olacaktır kesinlikle daha planlı oalcaktır. Ayrıca eğitim kampüsleri oluşturulmalı kesinlikle ve okullar merkezde olamamalıdır

osiris' Alıntı:
share_' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:

2,5 trilyona 25 derslikli okul yapıyorsunuz demek. Kaç ihale var bu kadar ucuza kapanan? Bir okulun arsası bile neredeyse 500binTL

kalan 2 trilyona da çok rahat yapılır, ihale ile yapılıyor. ayrıca 500 bin liradan daha ucuza da arsa alınır. şehrin göbeğinde kızılayda yada taksimde arsa almayacaklar sonuçta. anadoluda 500 binliraya dönümlerce arsa alırsın...

osiris' Alıntı:
share_' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:

hocam istanbul Bağcılar da görev yapıyorum... görev yaptığım okulun yanında akıllı bina tasarımıyla okul yapıldı...ihale bedeli 2,5 trilyon...10 ayda bitti..önümüzdeki ay açılacak..

bu zamanda aklını kullanacaksın. artık bu tür laflara karnımız tok. nerede akıllıca bir iş yapılıyorsa onu destekliyorum. yaz tatillerinde okul bahçelerinin bom boş duracağına bir ücret karşılığında otopark yapılması gibi

Bence bu uygulama diğer illerde de olmalı. Okullar üniversite kampüsleri gibi yapılmalı. Bir çok yönden iyi olacağını düşünüyorum. Çocuk en başta servisle okula gelir gider. Okul etraflaındaki kavga gürültü olayları azalır. Ders dışı sosyal faaliyetler daha iyi yürütülür. Sınıflardaki öğrenci sayılarıda daha düzenli hale gelir diye düşünüyorum.

Öğrencileri taksimden alıp sarıyere ya da beylikdüzüne mi götürmeyi planlıyorsunuz? Kızılaydan alıp kızılcahamama mı götüreceksiniz?

Ana caddelerin hemen arkalarındaki ara sokaklarda ev, arsa, dükkan vb. fiyatları beşte bire kadar düşüyor. Okulun ara sokakta olması trafik açısından da iyi olur. Herkes görev yaptığı şehirde buna benzer örnekler bulabilir. Aslında bu konunun ne kadar mantıklı ve faydalı olacağını herkes biliyor ama mesele o değil. Neden biz yapmıyoruzda sen yapıyorsun, sen ne yaparsan yap biz engel olacağız mantığından başka birşey değil.

Bundan yaklaşık 6-7 yıl önce TKY çalışmaları başlayıp bizler seminerlere gittiğimizde bir grup TKY'ye çok karşı olduğunu amacın okulların satılması için hazırlık olduğunu söylüyordu. Ben TKY taraftarı olduğum için birhayli yartışmalar yaşamıştık. Hatta konu ülke çapına yayılmıştı çünkü tky karşıtları bir sendikaya bağlıydılar. Yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar, bakanlıktan gayri resmi açıklamalar yapılmıştı "böyle birşey yok" diye.
Şimdi her konuya yaklaşırken 5 kez düşünerek yaklaşıyorum. Doğru bildiklerim yanlış çıkıyor, yanlış bildiklerim doğru çıkıyor. Doğru olan uygulamalar, uygulama şekli ile yanlışa dönüşüyor vs. vs. Her konuya toplumun her kesimi tarafından siyasi olarak yaklaşılıyor. Bilimsel yaklaşım/açıklama/uygulama göremez oldum.

eğer bu şekilde bir hesap varsa neden alan kişiler o kadar fiyata alıyor. neden kendileri yaptırmıyor. daha ucuz olmaz mı? O kadar para veriyorlarsa ticaretten anlıyorlardır. Neden kendi okullarını yaptırmıyorlar da devletin okulunu alıyorlar. merak ediyorum.

Yuh yanis atacak başka bie şey bulamadılar!
Satmanın sonu yoktur arkadaşlar.
Devletsen Eğtimde almadan vereceksin!
Satmadan Alacaksın!
Bir okul bir tarihtir. Bir tarihi yıkmanın hiç bir mazereti olamaz!
Türkiye Cumhuriyeti Okul satmasın satmamalı ve satamaz!

Satacak bişey kalmadı şimdi sıra okullara mı geldi?
7 yıldır sattıklarıyla ne yaptıkları ortada! Geçmişte yaptıklarıda gelecekte yapacaklarının ispatı!

secim öncesi para lasım tabi : ımf anlaşması tamam sayılır, okullarda satılır ..kumbaramızda cok para var ama ama ama kac kuruşu halkıma harcanacak

share_' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:

Değerli öğretmen arkadaşlarım şimdiye kadar ülkemizin en önemli kamu kurumları satıldıda ne oldu. Diyorlar ki şu kadar para alacağız hazineye para girecek. Tekrar soruyorum o zaman satılan kurumlarımızın paraları nereye gitti. Zengin daha zengin fakir daha fakir olmadımı?
Lütfen politik yaklaşmayın , sizin desteklediklerinizin her yaptığı doğru olmayabilir. Ön yargısız mantıklı bir şekilde sorgulayın.

projenin adı: FATİH
maliyeti: 2500 milyon TL
okullarda halihazırdaki bilişim teknolojileri tam anlamıyla kullanılıyor mu? - HAYIR
öğretmenlere zorla bilgisayar kullandırılabilir mi? - HAYIR
ülkenin dersliğe ihiyacı var mı? - EVET
ülkede öğretmen açığı var mı? - EVET
ülkede derslik ihtiyacı var mı? - EVET
30 derslikli bir okulun maliyeti yaklaşık nedir? - 3 milyon TL
1 dersliğin yaklaşık maliyeti: 100 bin TL
FATİH'e harcanacak 2500 milyon TL ile neler yapılabilir? - doğru beyinlerle, doğru işler
bakanlık imkanları doğru projelere kanalize ediyor mu? - HAYIR
bundan sonra bir anda her şey değişir mi? - HAYIR

ev eşyası satmakla ev geçindirilmez. bu ülke son 9 yılda ev eşyası satarak ayakata durdu demekki satılacak bir şeyler kalmış

o mahallede oturan çocuklar ne olacak.okulları satılıp yeni yapılacak okullarada ulaşımları için servisleremi muhtaç edilecekler

kime rant kapısı olacak ki? servisçilere mi, otellere mi, restaurantlara mı, özel okullara mı, eğlence merkezlerine mi kime? Oradaki öğrenciler ne olacak? telekom gitti, turcell gitti, bankalar gitti, çoğu topraklar gitti, şimdi de sıra MİLLİ Eğitimde mi? İhalelerdeki peşkeşçiliği, yolsuzlukları bitirseler zaten kaynağımız yeter de artar bile. Okulları satmaya gerek yok. Aaaa ama durun bunların müşterisi de hazırdır zaten. Peşkeş.

bakalım daha ne satacaklar?

bu satış olayı tamamen saçma ve sırf şehrin rantını bilinen kişilere ihale etme amaçlı.

şehir planlayıcısı değilim fakat şehrin yapı taşlarından ve rantlarından biriside "okul ve çevresi" dir.

okul dediğimizde bunu taş binadan sananlardan farklı bir davranış beklenemezdi.

zaten hükumetin anlamadığı yada bile bile halka rağmen halk için yaptığı bu tarz atraksiyonlar geri dönülemez tahribata yol açıyor.

bunca hükumet gelip gitti kimseye batmadı bu 22 okul,nedense bu arkadaşlara kalemin ucu batıyor.

ne diyelim meşhur bir atasözümüzle konuyu bağlayalım:

“Ne banka bırakacağız, ne fabrika,
Ne de işletme. Liman da bırakmayacağız.Hepsini satacağız!”
kamil unakıtan(zaten biliyosunuuz kendiisini)

*cem62*' Alıntı:

Yani gelecek 5 milyar dolarla 3000 okul yapılacakmı kesin. Yoksa bu sizin temenninizmi.

Satışa karşı olan arkadaşları anlamak mümkün değil. Devletçilik politikası artık sona erdi siz hala aynı tas aynı hamam. Özelleştirme gerekli bir uygulamadırki bunu gördük. Telekom diyosunuz. Özelleşmeden önce internete başvuruyoduk 2 ay sonra bağlanıyodu. Şimdi ise aynı gün içinde bağlanıyor. Elektrik idaresi özelleşti, önceden hergün elektrik kesilirdi şuan ne kadar kesiliyor. Çok nadiren kesilse de en geç 15 dk içinde arıza gideriliyor (Bursa için konuşuyorum). Arkadaşlar ben hizmet alamadıktan sonra devlet kar etmiş banane ? Burada sorgulanması gereken özelleştirme veya okulların satılması değilde, nasıl yolsuzluk yapılmadan, birilerine peşkeş çekilmeden yapılacağıdır. Yoksa direk "istemezük satılmasın" zihniyetini anlamakta zorluk çekiyorum. Küflenmiş beyinlerin sözleri bunlar.

eğer parayı yine okul yapımında kullanacaklarsa ben de destekliyorum

BBNET
Geri