s_kajmeran' Alıntı:eya' Alıntı:Ben sadece bu kısıma cevap vereceğim. Peki sizce bizim askerimiz sizin bu düşündüğünüzü düşünemeyecek kapasitede mi?
Hocam işte sorun bu, yöneticiler halkın gazını almak için gönderiyor... Artık 5 itin öldürüldüğünü duysak Şehit olan 20 kişiyi umursamayız. Bu arada medya toplantısı gereği "dağıttık, mühimmat bulduk, üst düzey yönetici öldürüldü, dağılma sürecine girdi, 7 kişi teslim oldu"... ve derken uykudan uyanırız bilmem hangi ilde bilmem kaç şehit!
Ben halen halka şirin gözükmek adına oyuna gelindiğine inanıyorum ve gaz alma olarak görüyorum!
Diyelim ki haklısınız (tartışılır) siyasiler gaz almak amaçlı düşünüp emir? verdi. Genelkurmay buna boyun eğecek, kendi zaten niyeti olmadan ve gaz ya da intikam adı ne olursa olsun giderken düşünmeden mi gidecek? Yanıldığınız nokta burada. Diğer söylediklerinizde kısmen haklılık payınız var. Aslında herkes parça parça da olsa doğru şeyler söylüyor ama bilmediğimiz bir çok nokta varken konuşuyor bir çok kişi. Kızgınlıkla, öfkeyle hareket ediyor.
Nasıl ki teröristler psikolojik olarak medyayı kullanıyorsa devlet de kullanacak, bunda garipsenecek bir durum yok. Maksat milletten doğruyu gizlemek değil, hainleri sevindirmemek. Bunun aksini yapmanın kime faydası var? Teröre.
Olayı ilk duyduğumda ben de konuşsam o kızgınlıkla çok şey söylerdim, yalan yanlış. Ama akşama kadar hiç bir yerde konuşmadım, akşam da arayıp bölgeyi işin gerçeğini öğrendikten sonra foruma yazdım.
Gece uyku uyuyamadım, aklımdan hiç çıkmıyor. Üzüntümüz büyük. Keşke barış ile çözülebilseydi. Barış çalışmaları bence bir kısım kürt halkı ile PKK arasını açtı aslında. PKK'nın derdinin kendi hakları olduğunu sanan millet uyandı. Onun için arap baharı gibi bir şeyi güneydoğuda başaramadı PKK. Amacı oydu. Ama diyarbakır bile bu hataya düşmedi. Ama yanlışlar yapıldı ya da daha doğrusu iyi niyet kullanıldı.
Terörist boş durmaz. Saldırmasa bile hazırlık yapar. İşte o zamanlarda bizim askerimiz kendi içindeki hainleri temizlemekle meşguldü... Operasyon yapmadan haberi gidiyordu. Bir çok olay oldu geçtiğimiz yıllarda hepimiz biliyoruz. Daha bilmediğimiz neler var.
Asker bu sefer oyuna gelmez hocam, gelse de savaşır hakkıyla askerimiz...
Ben saldırıyorum diyerek saldırmak baba yiğit işidir. Bunu anca bizim askerimiz yapar. Öyle gecenin köründe sessiz sessiz savunmasız saldırmak itlerin işidir. Bizim askerimiz teröristi ararken bile sıcak temas arama diye çıkar operasyona. Genelkurmay'ın açıklamasında bugün bu kelime de geçti. Bizimkisi ordu, onlar bu yüzden terörist.
Askerimize Rabbim yardım etsin. Şu an hepimizin en büyük katkısı dua olacaktır. Onlar orada savaşırken, eli işte gözü oynaşta olan vatandaşlarımız hakkında ne düşünüyorsunuz acaba...
Bugün okulda katil olabilirdim. Terör örgütüne sempati beslediği yönünde şüpheler olan bir öğretmenimin nedense morali çok yerindeydi, haberleri internetten bir iştahla okuyordu, gözleri parlayarak. O an yaramaz bir öğrenciyi gördü, daha önceden onu dövmüş olacak ki, bakın şimdi ne yapacağım ben ona diye gülerek kalktı, herkesin bakışlarındaki gariplikten gafletinin farkına vardı, sustu. İçindeki şiddet sebepsiz yere dışarı çıktı. O an çok zor tuttum kendimi.
Allah bu milletin gizli açık tüm düşmanlarını helak ede... Amin.