24 nisanda okula gelmedim, sorun oldu

Kodla Büyü

satrancsever

Site Gezgini
Arkadaşlar, 24 Nisan için müdürüm okula gelmeyeceğimi söyledi. Ancak dün formatörlerin okula geldiklerini duymuş. Bugün ise 24 Nisanda gelmen lazımmış aslında, bunu senin bilmen lazımdı, yıllık izin yazalım sana diyor veya o gün için mazeret bul bi dilekçe yaz diyor. Kessin ek dersi istemiyorum zaten. Ama durduk yere yıllık iznimden eksilecek. Napmalıyım sizce?

öğretmenin yıllık izni olmazki nereden eksilecek. çok istiyorsa 1 günlük izin yazsın. ne garip adamlar var yahu gelmediysen ekdersini yazma olsun bitsin ne bu telaş anlamadımki bu müdürdeki.

geriye dönük yıllık izin mi olur nasıl onaylacaklarmış...
hocam bu arada 2 haftadır forumda 24 Nisanın formatörlere tatil olmadığın konuştuk...

24 nisanda okula gelmeyen öğretmenlerin ek dersi kesilmiyor formatörler hariç :-1: hocam geriye dönük mazeret iznini nasıl alacaksın madem iyi niyetle izin al bul diyor daha da iyi niyetli olsun görmezden gelsin izni kendisi vermiş sayılsın okulda olsan ne olacaktı sanki

beni de aradılar okula gelmiyor musun diye. ben de öğretmenler gelmiyor kesiliyorsa ek dersimi kesin dedim. konu kapandı gibi.

edacomü' Alıntı:
geriye dönük yıllık izin mi olur nasıl onaylacaklarmış...
hocam bu arada 2 haftadır forumda 24 Nisanın formatörlere tatil olmadığın konuştuk...
Hocam yanlış anlaşılmasın ama bu konuda kesin bir hüküm yok. Adı üstünde " Formatör Öğretmen" deniyor. idareci görünlü öğretmen vs.. bu tamamen idare ve sizlerin arasında olan birşey. okula gelmek zorunda ya da gelmemesi gerekiyor diye birşey yok. böyle bir yönetmelikte yok. kısaca yasal boşluk var.

hocam okul idaresinin tutumu.
gelmiş geçmiş boş boş uğraşıyorlar.
ben de gelmedim niye gelmedin diyende olmadı. gelseydim de bişe yapmayacaktım.
15 tatilde de gelmedim. ek dersi vermediler. hocam günde 1-2 saat uğrasaydın bari dediler. ek ders alırdın. iyi niyetli bişekilde.
bende önemli değil hocam böyle daha iyi oldu dedim. geçti gitti.
sanki her şeyi kitaba uygun yapıyorlarda formatöre gelince yıllık izin rapor falan filan.

Formatör öğretmenlerin yıllık izni olur arkadaşlar. Ama müdürün bu kadar tırsması saçma olmuş. Sanki okula giriş çıkışta parmak izi alınıyorda formatör gelmemişte bunu tespit edeceklerde başım yanacak korkusu yaşıyor. Müdür de bu kadar tırsıyorsa yuh olsun bu sisteme.

24 Nisan'da okula şöyle bir uğradım. Bir çay içtim. Baktım yapacak birşey yok müdüre hocam yapacak bir iş var mı? Yoksa ben gitmek istiyorum, nikah hazırlıklarım var dedim. Yarın da Nikahım olacak. Tüm bunları bilmesine rağmen ek dersimi kesmedi. Üstelik bugün yarın okula müfettişler gelecek. Böyle müdürler de var arkadaşlar. Darısı sizin başınıza

doğru dürüst bir planımız bile yok kimimiz geç geliriz olkula 3 te çıkarız kimimiz 8 - 5 çalışır kimimiz 15 tatile çıkar yazın tatil yapar kimisinin yıllık izni olur kimimize formatörlük görevlendirmesi yapmazlar kimisi istemez bu ne kargaşadır yaw

ben de yoktum okulda. dahası gelmelimiyim gelmemelimiyim konusunu hiç düşünmedim. hazır okul yokken başka işlerimi hallettim.

Bende okula gitmeyen arkadaşlardanım. Arayan soran olmadı bugünde birşey diyen yok. Yıllık izne gelince 15 tatilde bir hafta gideyim dedim teee kaymakamlıktan izin almak durumunda kaldım. Töveb dedim artık sadece raporla halledecem işimi. Eniştemde okul müdürü kendi formatörüne 15 tatilde izin verdi ekdersini yazmayız olur biter yaptı. Yine herzamanki gibi idareceilerin tutumu bu konuda etkili oluyor.

beyazgolge' Alıntı:
doğru dürüst bir planımız bile yok kimimiz geç geliriz olkula 3 te çıkarız kimimiz 8 - 5 çalışır kimimiz 15 tatile çıkar yazın tatil yapar kimisinin yıllık izni olur kimimize formatörlük görevlendirmesi yapmazlar kimisi istemez bu ne kargaşadır yaw

Hocam ilk defa bu sene formatörlük yapıyorum. Kadromun olmadığı okula görevlendirildi. İlk dönem görevlendirmenin bittiği tarihte bıraktım. Bu dönem de aynısını yapacağım. 8 Haziranda görevlendirmeler bitiyor. Seminer çalışmalarına da katılmayacağım. Kadromun olduğu okulda sene sonu ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları olacak. Belki bir kaç sınava görevi olur.

Bence ne olacak deseniz.
Ek dersimi kesin ben bunu bilmiyordum.
İzin de yazdırmak sizin için sıkıntı olacağ gibi müdürü içinde olur.
eskiye dönük yazacaksanız oda bunu imzalarsa oda sıkıntı yaşar.
Eğer kimse gelipte sizin olmadığınız ile ilgili bir problem cıkarmamışsa zaten sorun yok.
Yukarıda da yazıldı Boşluk var.
Müdür isterse sorun etmez ek dersinizi verir. Sizde ben gelmedim bu parayı okula vereyim derseniz Müdür daha bir sevinir.
Tabii sıkıntılı bir durum.

Hocam normalde Formatör Öğretmen olduğumuz için idareci mesaisine tabiyiz. Bu da Yıllık iznimiz olduğu ve 24 nisan, 20 mayıs, 30 ekim gibi bayram sonrası günlerde okulda bulunmamız gerektiği anlamına geliyor. Ha müdürünüzle konuşur gitmezsiniz o ayrı ama resmi olarak bu iş böyle.

Hocam nerede yazıyor o tarihlerde okula gideceğimiz...resmi olarak ekleyin de bilelim...ne yapacağımızı şaşırdık...
Ara tatiller ve yaz tatillerinde formatörler tatil yapabilir diye bakanın imzalı yazısı var (soru önergesine verdiği cevap) o da resmi yazı bazı iller kabul etmiyor...

gokhan_keskin55' Alıntı:
Hocam nerede yazıyor o tarihlerde okula gideceğimiz...resmi olarak ekleyin de bilelim...ne yapacağımızı şaşırdık...
Ara tatiller ve yaz tatillerinde formatörler tatil yapabilir diye bakanın imzalı yazısı var (soru önergesine verdiği cevap) o da resmi yazı bazı iller kabul etmiyor...
Sayın hocam sen gitmedin mi yoksa okula 24 nisanda sende savunmanı hazırla istersen kaç yıllık formatörsün bilmiyon mu ne zaman çalışacağını...

sami55' Alıntı:
gokhan_keskin55' Alıntı:
Sayın hocam sen gitmedin mi yoksa okula 24 nisanda sende savunmanı hazırla istersen kaç yıllık formatörsün bilmiyon mu ne zaman çalışacağını...
sayın sami55 hocam yine görüşemedik :) bir sonraki gün geldim yoktun, sametle oturduk...

Olmuş bir yanlış anlaşılma ama idareyle iç içe olan bir kişinin ne sebeble olursa olsun magdur ediliyor olması çok manidardır arkadaşım.

ben hiç bir tatilde gitmiyorum. müdüre geleyim mi diye sorsaydım bile bana kesinlikle gelme der bir de izin aldığın için dalga geçerdi. ilk görevlendirildiğimde nerde durayım napayım diye sorduğumdu eve git işin yoksa demişti. O günden sonra tavrını anladım ve bir daha sormadım, Müdürümden Allah razı olsun, çok mecbur olmadıkça yormaz beni, oldukça naziktir, keşke hepsi öyle olsa :oops:

Geri