29-30 Haziran BTR Ek Ders

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar BTR olarak 30 Haziranda görevlendirmem bitiyor, 29-30 Haziranda da görevlendirmem devam ettiği için okula gidip ek ders alacağız değil mi?

Sayın Hocam,

Görevlendirmenizin 30 Haziran olarak alınması yanlış. BTR görevlendirmeleri 12 Haziranda biter. Sizde diğer öğretmenler gibi 2 hafta mesleki çalışmanızı yaparsınız ve 26 haziranda okul ile işiniz biter. 29-30 haziran diğer öğretmenlere tatil olduğu gibi size de tatil olur. Bence görevlendirmenizin 30 Haziran olarak alınması ile başlıyor yanlış.

İyi çalışmalar.

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocam,

Görevlendirmenizin 30 Haziran olarak alınması yanlış. BTR görevlendirmeleri 12 Haziranda biter. Sizde diğer öğretmenler gibi 2 hafta mesleki çalışmanızı yaparsınız ve 26 haziranda okul ile işiniz biter. 29-30 haziran diğer öğretmenlere tatil olduğu gibi size de tatil olur. Bence görevlendirmenizin 30 Haziran olarak alınması ile başlıyor yanlış.

İyi çalışmalar.

Hocam resmi evrakta 30 Haziranda bitiyor yazıyor, bizde de kağıtta yazılanlar önemli olduğu için sizin dediğiniz gibi yanlışlık olsa bile resmi evrağa bakılacağı için ek ders almamız gerekiyor değil mi?

Sayın Hocam,

Bildiğim kadarıyla Bakanlık emrine göre 12 haziranda bitmesi gerekiyor. Bakanlık emri 12 haziran derken 30 Hazirana Valilik oluru nasıl alınmış anlamış değilim.

Bakanlığın emri Valilik olurundan üstündür.

İyi çalışmalar.

Habib hocam doğru söylüyor. Normalde görevlendirme yazınıza göre ek ders yazılır. Ancak yapılacak bir itirazla ek ders geri alınabilir çünkü görevlendirmeniz yönetmeliğe aykırı.

Bakanlık yazısında

9. Yarıyıl ve Yaz tatilinde görevlendirme yapılmayacaktır.

Demektedir. Buna göre yaz tatili 1 Temmuz itibariyle başlamaktadır.

Yani 30 Hazirana kadar yapılan görevlendirme bakanlık yazısına ters düşmemektedir.

btr 30 hazirana kadar çalışır ve 4-3-4-3-4 ekders alır, diğer öğretmenlere tatil olsada bize tatil değil

ernestososa' Alıntı:
btr 30 hazirana kadar çalışır ve 4-3-4-3-4 ekders alır, diğer öğretmenlere tatil olsada bize tatil değil

hocam okuluma; 29-30 haziran okula geleceğim görevlendirmem devam ettiği için de ek ders yazılabilir dedim, görevlendirmeyi ben yapmadım sonuçta evrakta 30 haziran son gün diyor

e-konferans' Alıntı:
Bakanlık yazısında

9. Yarıyıl ve Yaz tatilinde görevlendirme yapılmayacaktır.

Demektedir. Buna göre yaz tatili 1 Temmuz itibariyle başlamaktadır.

Yani 30 Hazirana kadar yapılan görevlendirme bakanlık yazısına ters düşmemektedir.

söylediklerinize göre 29-30 haziran ek ders yazılması bakanlığın yazısına ters düşmüyor hocam

Btr görevlendirmesi eğitim öğretim içerisinde dönem dönem alınır, yönergede açık. Yukarıdaki açıklama yanlıştır, yönergeyi inceleyin lütfen

Arkadaşlar lütfen emin olmadığınız konularda yanlış bilgiler vermeyin arkadaşlarımıza. Ankara geçen yıl 27 Haziran'a kadar yaptı görevlendirmeyi, bu yıl da 30 Haziran'a kadar. Paşalar gibi de ek dersi alınıyor ve zerre kadar BTR Görevlendirmelerine ters düşen bir durum yok. Madde madde okuyun bakalım 12 Haziran'da BTR görevlendirmesinin bitmesini gerektiren yer var mı diye. Lütfen bilmediğimiz konularda da bilmiş gibi davranmayalım :-1:

M@honi' Alıntı:
Btr görevlendirmesi eğitim öğretim içerisinde dönem dönem alınır, yönergede açık. Yukarıdaki açıklama yanlıştır, yönergeyi inceleyin lütfen
BTR öğrencilerin olduğu zaman yapılır. Mesleki çalışmaların olduğu zaman öğrenciler olmadığı için BTR görevi yerine getirilemez. Bu yüzden Mesleki çalışmaların yapıldığı zaman BTR görevlendirmesi yanlıştır ve BTR'den dolayı ekders ödenmez. Sadece Mesleki çalışmadan ek ders alınır. 29-30 Haziranda Mesleki çalışma olmadığı için ek ders ödenmez.

Bir soruda ben sorayım arkadaşlar size;

30 una kadar görevlendirildik ve paşa paşa ek dersimizi alacaz.

Şimdi Ben liseye görevlendirildim. 3 gün lisede 2 gün kendi okulumda şeklinde görevliyim.

Fakat 3 gün lisede olduğu zamanlar içinde öncelikle okulumda seminere katılıp sonra liseye gitmemi söyledi müdürüm.

Yani o da bilmiyor ya mantıklı geldi dedi kendi kafasına göre. Bende Valla bilmiyorum bana da mantıksız geldi dedim.

Ne dersiniz 2 gün okulda seminerde, 3 gün görevli olduğu liseye ve okulundaki seminere yani aynı günde her ikisine birden gitmek mi gerekiyor?

yani 3 gün lisede görevliyken de öncelikle okuldaki seminere katılmak mı gerekiyor?

Birde bunu tartışalım derim.

Btr için görevlendirme yazısı esastır. Yazıda da 30 Haziranda biter yazıyor. Eger 12 Haziranda bitseydi veya ögrenci oldugu zaman gorevlendirme olsaydı açikca belirtilirdi. Egitim ogretimin bitimine kadardir diye.
Kısacası gorevlendirme bitiş tarihi açıkca yazdıgı için ucret de 30 hazirana kadar yapılır.
Mantıklı olan şu bu diye yorum yazmanıza gerek yok MEB de mantıklı olnayan yuzlerce iş yapılıyor. Belge esas alındığı için..Bunun da digerlerinden hicbir farkı yok..

28.09.2012 tarihli yani btr ile ilgili en son çıkan yönergenin 8. maddesinde:
BT Rehberliği görevi eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diye başlayan madde var. 30 hazirana kadar yapılan görevlendirmeler yönetmeliğe aykırı. Herhangi bir incelemede bu ek-dersler sizden alınır.

yasarsahbaz' Alıntı:
Arkadaşlar lütfen emin olmadığınız konularda yanlış bilgiler vermeyin arkadaşlarımıza. Ankara geçen yıl 27 Haziran'a kadar yaptı görevlendirmeyi, bu yıl da 30 Haziran'a kadar. Paşalar gibi de ek dersi alınıyor ve zerre kadar BTR Görevlendirmelerine ters düşen bir durum yok. Madde madde okuyun bakalım 12 Haziran'da BTR görevlendirmesinin bitmesini gerektiren yer var mı diye. Lütfen bilmediğimiz konularda da bilmiş gibi davranmayalım :-1:
aynenn katılıyorum.

BT Rehberliği görevi eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diye başlayan madde var. 30 hazirana kadar yapılan görevlendirmeler yönetmeliğe aykırı.

neden uzatıyorsunuz ki hala siz 30 hazirana kadar görevlendirildiniz diye bunun meşru olduğunu iddaa etmemelisiniz açıkça diyor işte öğrenci kalmayınca btr biter size yapılan bi dayatmayı savunmanız bana saçma geldi açıkçası görevlendirmemin 12 haziranda bitmiş olması benim için bulanmaz bir veli nimet ama sizin için 30 da bitmesi ve fazladan +6 saat ek ders çok önemliyse tabi o da sizin bileceğiniz bişey :alkis:

fernandito' Alıntı:
BT Rehberliği görevi eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diye başlayan madde var. 30 hazirana kadar yapılan görevlendirmeler yönetmeliğe aykırı. Herhangi bir incelemede bu ek-dersler sizden alınır.

8. madde sabahçı öğlenci ayrımının olması üzerine yazılmış bir madde. Bu konuda 9 madde daha belirleyicidir.

Resmiyette;
"Görevlendirme ayın kaçına kadar devam ediyorsa o güne kadar görevlendirildiğimiz okulda bulunmak zorundayız." (30 haziran ise bu 30 hazirandır.)

Çalışma esaslarına bakıldığında yapacağımız iş;
"Seminer döneminde tahtaların yazılımsal bakımlarını yapıp, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmasıdır."

sinan36' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
aynenn katılıyorum.

bende okuluma 30 haziranda dahil ek ders yazılması gerektiğini zaten 29 ve 30 haziranda da okulda olacağımı belirttim, isterlerse daha sonra geri alsınlar ,ben bana verilen evrağa göre yani 30 haziran son yazdığı için o güne kadar okulda olacağım, çünkü herkes farklı konuşuyor

e-konferans' Alıntı:
fernandito' Alıntı:

8. madde sabahçı öğlenci ayrımının olması üzerine yazılmış bir madde. Bu konuda 9 madde daha belirleyicidir.

Resmiyette;
"Görevlendirme ayın kaçına kadar devam ediyorsa o güne kadar görevlendirildiğimiz okulda bulunmak zorundayız." (30 haziran ise bu 30 hazirandır.)

Çalışma esaslarına bakıldığında yapacağımız iş;
"Seminer döneminde tahtaların yazılımsal bakımlarını yapıp, yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmasıdır."

Hocam bence noktayı koydu, aynen 8.madde sabahçı-öğlenci ayrımını yapmak için konan bir madde, biz ayın kaçına kadar yazıyorsa resmi evrakta o tarihe kadar okulda olmak zorundayız, sağolun hocam bilgi verdiğiniz için.

arkadaşlar boşuna tartışıyoruz Yusuf Tekin 29-30 haziran da ek ders ödenmesi mümkün olmadığından öğretmenlere TATİL demiş.

sinan36' Alıntı:
arkadaşlar boşuna tartışıyoruz Yusuf Tekin 29-30 haziran da ek ders ödenmesi mümkün olmadığından öğretmenlere TATİL demiş.
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İliskin Kararında

MADDE 6- (3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı basında ve sonunda yaptıkları meslekle
ilgili çalısma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15
saat ek ders ücreti ödenir.

Demektedir. Müsteşarımızın ücret ödenmemesi üzerine olan açıklaması bu maddeye tabi seminer çalışması yapan öğretmenleri kapsamaktadır. 2 haftadan fazla mesleki çalışma ücreti ödenmeyeceği için tatil edilmiştir.

BTR öğretmenlerinin tabi olduğu karar MADDE 16 dır. MADDE 16 ya göre ek dersini alır. Hatta idari tatil olsa bile yine görevini yapmış sayılır.

e-konferans' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İliskin Kararında

MADDE 6- (3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı basında ve sonunda yaptıkları meslekle
ilgili çalısma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15
saat ek ders ücreti ödenir.

Demektedir. Müsteşarımızın ücret ödenmemesi üzerine olan açıklaması bu maddeye tabi seminer çalışması yapan öğretmenleri kapsamaktadır. 2 haftadan fazla mesleki çalışma ücreti ödenmeyeceği için tatil edilmiştir.

BTR öğretmenlerinin tabi olduğu karar MADDE 16 dır. MADDE 16 ya göre ek dersini alır. Hatta idari tatil olsa bile yine görevini yapmış sayılır.

biz btr'den bahsediyoruz, Yusuf Beyin söylediği normal öğretmenleri kapsıyor zaten

e-konferans' Alıntı:
Bir soruda ben sorayım arkadaşlar size;

30 una kadar görevlendirildik ve paşa paşa ek dersimizi alacaz.

Şimdi Ben liseye görevlendirildim. 3 gün lisede 2 gün kendi okulumda şeklinde görevliyim.

Fakat 3 gün lisede olduğu zamanlar içinde öncelikle okulumda seminere katılıp sonra liseye gitmemi söyledi müdürüm.

Yani o da bilmiyor ya mantıklı geldi dedi kendi kafasına göre. Bende Valla bilmiyorum bana da mantıksız geldi dedim.

Ne dersiniz 2 gün okulda seminerde, 3 gün görevli olduğu liseye ve okulundaki seminere yani aynı günde her ikisine birden gitmek mi gerekiyor?

yani 3 gün lisede görevliyken de öncelikle okuldaki seminere katılmak mı gerekiyor?

Birde bunu tartışalım derim.

Bu durumu ben şöyle yorumladım. Kendi okulumda ders olduğunda olmam gerekiyor. 12 haziranda dersler bitti. 30 hazirana kadar BTR olduğum yere gidiyorum. 30 haziranda dahil 4 3 4 şeklinde ekdersimi yazdırıyorum.

12 hazirandan beri tahtalara yazılım atıyorum gelecek seneye yazırlıyorum. İldeki sorumlular da bunu düşünerek 30 hazirana kadar görevlendirme yapıyorlar.

bznesm_srkn' Alıntı:
neden uzatıyorsunuz ki hala siz 30 hazirana kadar görevlendirildiniz diye bunun meşru olduğunu iddaa etmemelisiniz açıkça diyor işte öğrenci kalmayınca btr biter size yapılan bi dayatmayı savunmanız bana saçma geldi açıkçası görevlendirmemin 12 haziranda bitmiş olması benim için bulanmaz bir veli nimet ama sizin için 30 da bitmesi ve fazladan +6 saat ek ders çok önemliyse tabi o da sizin bileceğiniz bişey :alkis:

30 hazirana kadar olan görevlendirmede 6 değil 13 saat fark var. Şehir dışına gidecek arkadaşlar için önemli değildir ama kalan arkadaşlar için önemli olabilir.

Kaldıki bu yazılanlar sadece para için değil, işin doğrusunu öğrenmek için. :alkis:

Geri