suckan10' Alıntı:
esyav' Alıntı:
Sayın arkadaşlar;
Bende acizane meb de müdür yrdımcılığı yaptım ve şimdi de müdür başyardımcılığı yapıyorum.
Fahri girilen ders, öğretmenin gelmediği günün içinden sayılır. Yani bir başka deyişle bu öğretmen arkadaş o hafta içinde fiili olarak 19 saat + 1 saat rehberlik dersine girmiş tabi rapor aldığı gün rehberlik saatinin olduğu gün değilse.
Daha açıklayıcı bir ifadeyle bu arkadaşımız o hafta içinde rehberlik dahil 20 saat defter imzalamış yani fiili derse girmiş.
Buradan da çıkan özetle sonuç :
19-15 :4
19+1 : 2 (10 saate 1 saatten)
: 2 (sosyal etkinlik-kulüp-rehberlik)
Toplam : 8 saat alır.
acizane kimsenin ekmeğinde gözümüz yok ama ben çok merak ediyorum. fiili olarak girdiği +1 fahri dersinin parasını ne ye dayanarak ödeyemiyorsunuz o zaman. defterde imzası var. neden?çünkü 30 saatten fazla verilmez. bir soru : haftada 42 saat derse girse 12 si fahri olsa ve 2 gün gelmese ücretini kesmeyeceksiniz yani defterde 30 saatlik imzası olduğu için. keşke her idareci sizin gibi olsa ben çoook sevinirim. saygılarımı sunuyorum. öğretmenini koruyan kollayan sizin gibi arkadaşlara ihtiyacımız var. yoksa şu an tek öğretmenlik ücretiyle 3 öğretmenlik iş yaptığımı dile bile getirmek istemem.
Evet hocam aynen öyle. 42 saat derse girse ve 12 saat fahri olsa o öğretenin o haftada ki ek dersi kesilmez. Zaten öğretmen 15 saat maaş karşılığı dersine girmiş ve 15 saaatin üzerinde fiili olarak girdiği her saat ekders sayılır.
Bu açıklamaların aksine yorum yazan arkadaşları özelliklede idareci olan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Bu öğretmen özveride bulunarak sizi zor durumda bırakmamak için fedakarlık yapıp fahri derse girmiş. Neden hala ekdersinin az olması yönünde görüş bildiriyorsunuz?