30 saat mi-40 saat mi...

Kodla Büyü

Aliosman_eser

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu yönetmeliğin mimarı Volkan Akçay sanırım...

Volkan Beyle tanışıklığı olanlar vardır mutlaka aramızda... Ulaşabilen varsa sorsun bu durumu... İlk elden öğrenelim...30 saat mi kalınacak yoksa 40 saat mi netleşsin...

Bu böyle olmaz ki...

bir matematik öğretmeni 40 saat matematiğe girebiliyor mu sorusunu soralım cevap paralel.

Arkadaslar 40 olmasada 30 saatten fazla derse girmek mumkun. 4+4 tam olarak oturdugunda cogu ogretmenin ders saati 34-35 olacak.

34-35 olursa ona göre ekders alırlar..

ancak bunun için yönetmelik değişikliği şart...

algoritmax' Alıntı:
Arkadaslar 40 olmasada 30 saatten fazla derse girmek mumkun. 4+4 tam olarak oturdugunda cogu ogretmenin ders saati 34-35 olacak.

ek ders yönetmeliğinin değişmesi gerekir 34- 35 saate.

Aliosman_eser' Alıntı:
peki o zaman bende derim ki eğitim öğretim saat 5 te biiyor orta okullarda...

KöfteHoRr' Alıntı:
refleto' Alıntı:
30 saat uygulamasını ben yazıda göeremedim... ben and. lisesinde çalışıyorum ve dersler 8 saat 6 gün... benim derslerim dışında olan kısmı bt rehberliği diye doldursa müdür. yazıya göre bir engel yok çünkü 30 saat diye bir ibare yok...

Bu ara belirteyim yazıya kötü demiyorum bence iyi oldu ama muallakta kalan yerlerden çok sıkıntı çıkacak(olsun en azından herşey muallak değil)... özellikle ilköğretim ve orta okuldaki arkadaşlara fena olmadı...
Hocam yanlış anlamayın ama son 2 yılda o kadar olumsuz şeyle karşılaştık ki artık okuduğunuz herşeyi olumsuz yorumlamaya başlamışsınız maalesef.

Bahsettiiniz günde 8 saat ders var müdür kalan boş zamanlarımı BT Rehberliği diye doldurursa ne olacak. Şu olacak; 8*5=40 saat programda dersiniz olmuş olacak ve 44-15 dersen 29 saat dersin olmuş olacak. Ek ders için'de yazı 16. maddeyi işaret ettiğine göre 29-18=11 saat ek dersi o müdür kendi cebinden mi ödeyecek?

hocam meslek liseleri tam gün tam yıl eğitim yapıyor ona bakarsanız, orda görev alanlar yazında mı çalışacak o zaman ya da akşamda mı çalışacak.

Dünden beri nerdeyse 10 tane konu içinde 30 saatin mantığı anlatıldı. 30 saat diye bişey yazmıyor. O zaman nerden çıkıyor bu 30 saat. 3 maddenin birleşiminden çıkıyor.
1- Madde 7'de bu görev haftalık ders çizelgesinde BT Rehberliği adıyla gösterilecek,
2- Madde 8'de Bt rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatte yapılacak.
3- Son paragrafta'da ek ders için ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. maddesi işaret ediyor.

Sonuç : Sondan gidersen 3. maddeye göre 18 saat ek ders ücreti alınacak. 1. maddeye göre bu 18 saat ek dersin nasıl hakedildiğinin sana verilecek ders çizelgesinde yazılması lazım, 2. maddeye görede bu çizelgede eğitim öğretimin yapıldığı saatte yapılacağına göre. Normal bir tükçe öğretmenine verilen ders çizelgesinde dersi hangi saatler arasında yazıyorsa sanada öyle yazacak. Sonuç olarak senin çizelgende 30 saatten fazla ders yazılamayacak ki 18 saat ücret alabilesin. 15 saati maaaş karşılığı 15 saati ek ders 3 saatide ders dışı hazırlıktan ek ders sayılır.

Dipnot: dediğiniz gibi 40 saat olursa bunu programa yazması gerekecek, programa yazarsada ek ders vermesi gerekecek. Ek derside 16. maddeyi es geçip cebinden veremeyeceğine göre?

Sen gir 40 saat :) Herşey açık adam hala zorla 40 saat olsun diye uğraşıyor sanki :verymad:

Aliosman_eser' Alıntı:

Volkan Beyle tanışıklığı olanlar vardır mutlaka aramızda... Ulaşabilen varsa sorsun bu durumu... İlk elden öğrenelim...30 saat mi kalınacak yoksa 40 saat mi netleşsin...

Bu böyle olmaz ki...
ayrıntı bilgi için
Erdoğan Petük
epetuk@meb.gov.tr. Tel: 0 (312) 296 94 00 / 9468
demişler ben mail attım bakalım

Bazı arkadaşlar 40 saat ve daha fazla çalışmak için resmen çabalıyorlar. Resmi yazıda resmen açık sabahçı, öğleci ya da normal öğretim de tam gün çalışır diyor. Ne için ısrar ediyorsunz ki? Okulda kalmak isteyen kalsın o yazıdan sonra kimse beni 31 saat bile tuttamaz..... :!:

sisss' Alıntı:
Aliosman_eser' Alıntı:

Bu böyle olmaz ki...
ayrıntı bilgi için
Erdoğan Petük
epetuk@meb.gov.tr. Tel: 0 (312) 296 94 00 / 9468
demişler ben mail attım bakalım
biz de yollayalım bir mail bakalım...

Maddeler açık bazı arkadaşlar neyi zorluyor ki acaba 30 mu 40 mı diyerek ... Bakara suresinde Allah yahudilere kurban kesmelerini emrediyor onlarda yok böyle mi olsun yok şöyle mi olsun diyerek işi zorluyor. KöfteHoRr arkadaşımız güzelce açıklamış.

İlköğretimde gayet açık, kendi kurumunda 30 saatten fazla giremezsin..Girersen de fahri girmiş olursun, ek ders alamazsın.. Zaten Yeğitek in yazısında açıkça yazıyor 18 saat üzerinden değerlendirileceği... boşuna tartışıyoruz...

Bunu şöylede yorumlayabilirsiniz. Artık BT Rehberlik dersi diye bir ders var.
Haftada bir öğretmen en fazla 30 saat derse girebiliyor demi. üstünü girerse fahri yapmış oluyor. Örneğin; okulunda 8 saat Bilişim Teknolojileri dersi var. 22 saat kalıyor geriye oda BT Rehberlik dersi olacak. ister ikili öğretim olsun ister tekli sen en fazla haftada 30 saat derse girecen. Bunu ister 5 güne 6 saat yayarak yap istersen 2,5 gün gir ve diğer günler gitme (bu biraz mümkün olmayabilir çünkü adamlar bizleri bir gün görmezlerse olmuyor kendilerini eksik hissediyorlar, okulda en fazla yatan eleman olarak görürler ama ne hikmetse en fazla aranan da bizler oluyoruz). En güzeli 5 güne 6 saat yayıp geriye kalan sürede diğer öğretmen arkadaşlarımızın yaptığını yapıp evin yolunu tutabiliriz.

kendini bilmez bir müdür çıkar ve der ki BT öğretmenin derslerini ilk ve son saate koy günde 8 ders yapılıyor şu an okullarda. aralarda da boş dersler bırak. hade bakalım sabah 7:30 öğlen 15:00 da çık. Bu iş Böyle de olmadı galiba

ertann83' Alıntı:
kendini bilmez bir müdür çıkar ve der ki BT öğretmenin derslerini ilk ve son saate koy günde 8 ders yapılıyor şu an okullarda. aralarda da boş dersler bırak. hade bakalım sabah 7:30 öğlen 15:00 da çık. Bu iş Böyle de olmadı galiba

bahsettiğiniz şey diğer öğretmenler için de gerekli.eğer blok yapmıyorlarsa araya boş ders koyuyorsa gidip oturursunuz.Diğer öğretmenlere öyle bir şey yapabilyorlar mı?

ya arkadaşlar diğer öğretmenlerden farkımız yok ya....

bir okulda bir öğretmen en fazla 30 saat derse girer

40 ı nerden çıkarıyorsunuz Allah aşkına

Atın atın mail atın ordan kendini bilmezin biride 30 mu 40 mı 40 daha büyük çalışmıyorlar zaten diye bir yorum yapıp 40 desin...
Kaşınıyoruz resmeeeeeeeeeen.... :verymad: :verymad: :verymad:

Bizim okulda bugün 30 saate göre ders planları yapıldı bile. 9-3 arasına gelecek şekilde ayarlandı derslerim. Onay gelmedi gerçi ama ders programının değişmesi gerekiyodu. Yapılmışken bize göre de yapıldı artık.

Mellifica' Alıntı:
Bizim okulda bugün 30 saate göre ders planları yapıldı bile. 9-3 arasına gelecek şekilde ayarlandı derslerim. Onay gelmedi gerçi ama ders programının değişmesi gerekiyodu. Yapılmışken bize göre de yapıldı artık.
gelde bunu bizim arkadaşlara anlat şimdi

KöfteHoRr' Alıntı:
Mellifica' Alıntı:
:mrgreen:

her şey çok basit de neden bizim sitedeki arkadaşlar 8 - 5 istiyor anlamıyorum :mrgreen:

karinca_52' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
Mellifica' Alıntı:

her şey çok basit de neden bizim sitedeki arkadaşlar 8 - 5 istiyor anlamıyorum :mrgreen:
alışkanlık alışkanlık, bünyemize uymuyor azı :=))

Mesleğin Öğretmen
Branşın Bilişim Teknolojileri
Haftada en fazla girebileceğin ders saati 30
30 saatten fazla durmak istiyorsan paşa gönlün bilir. Ama hatırlatmak isterim diğer öğretmenler gibi bizde bir öğretmeniz...
For. Öğret. olduğumuzdan buyan anlaşılan iyice meslekten uzaklaşmışız...

KöfteHoRr' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
Mellifica' Alıntı:

alışkanlık alışkanlık, bünyemize uymuyor azı :=))

ertann83' Alıntı:

Onu geçtim bt rehbelik saatleri de ardarda olacak diye bir kural yok.. hani olmaz yaa, yine de araya boşluklar bırakılıp okulda daha fazla tutulman gibi bir art niyet gösterilebilir, karşılığını benden fena alırlar :@

ertann83' Alıntı:

Buyrun bakalım....

bilmem kaç haftalık bunalımlı uykumdan uyandım ve ne olmuş böyle. hiçbişiy anlamadım btr ne yaa

Geri