30 saat mi-40 saat mi...

Kodla Büyü
Niye bu kadar dallandırıp budaklandırıyosunuz ortaya yeni yeni şeyler atıyorsunuz ki
Genelgede gayet açık 30 saati dolduracak diyor. Ders dışındaki zamanlara rehberlik görevi yazılacak diyor. Hani şimdi idari görev deniyor ya.
Rehberlik adı altında çalışmış olucaz.
40 saat çalışmak isteyen varsa buyursun çalışsın ama arkadaşlar abartmayın yaa. Açık ve net 30 saat denmiş.

Aliosman_eser' Alıntı:
ertann83' Alıntı:
kendini bilmez bir müdür çıkar ve der ki BT öğretmenin derslerini ilk ve son saate koy günde 8 ders yapılıyor şu an okullarda. aralarda da boş dersler bırak. hade bakalım sabah 7:30 öğlen 15:00 da çık. Bu iş Böyle de olmadı galiba

Buyrun bakalım....
Hocam bu durum sabahtan ve öğleden sonra dersi olan bütün öğretmenler için gerçekleşebilir. Ne yapacaklardı yazıya bt rehberlerinin dersleri aralıklı yerleştirilemez diye madde mi ekleyeceklerdi.. Her öğretmenin başına gelebilecek durumları bu konuyla karıştırmamak lazım.

Haftalık ders çizelgesinde gösterilecek ve eğitim öğretim süresince olduğuna göre, sabahçı-öğlenci olan okullarda 2 tane görevlendirilebildiğine göre

1 haftada artık 4*3 ile 35-36-37 saat olacağına göre, 36 saate kadar okulda duracağız bence.(ilköğretim için)

Anlaşılmayacak bir durum yok.

bilgisayarcıyım' Alıntı:
Niye bu kadar dallandırıp budaklandırıyosunuz ortaya yeni yeni şeyler atıyorsunuz ki
Genelgede gayet açık 30 saati dolduracak diyor. Ders dışındaki zamanlara rehberlik görevi yazılacak diyor. Hani şimdi idari görev deniyor ya.
Rehberlik adı altında çalışmış olucaz.
40 saat çalışmak isteyen varsa buyursun çalışsın ama arkadaşlar abartmayın yaa. Açık ve net 30 saat denmiş.

Genelgede 30 saati dolduracak denmemiş diyor bazı arkadaşlar.

evet 30 saat ama şöyle düşünecek olursak sabah dersimiz var ve öğleden sonra 7. ve 8. saatlerde de dersimiz var aradaki bölümlerde boşluklar olabilir. örnek verecek olursak
1.ders BT
2.ders boş
3.ders BTR
4.ders boş
5. ders boş
6.der BTR
7.ders BTR
8.ders BTY
bu şekilde bir ders programı yapılabilir ve biz 7. ve 8. saatlere kadar okulda kalabiliriz. olabilirmi bence çok rahat bir şekilde olur çünkü üllke öyle ben dedim oldu ülkesi. bakan der olur il mem der olur ilçe mem der olur müdür der olur.

beyazgolge' Alıntı:
evet 30 saat ama şöyle düşünecek olursak sabah dersimiz var ve öğleden sonra 7. ve 8. saatlerde de dersimiz var aradaki bölümlerde boşluklar olabilir. örnek verecek olursak
1.ders BT
2.ders boş
3.ders BTR
4.ders boş
5. ders boş
6.der BTR
7.ders BTR
8.ders BTY
bu şekilde bir ders programı yapılabilir ve biz 7. ve 8. saatlere kadar okulda kalabiliriz. olabilirmi bence çok rahat bir şekilde olur çünkü üllke öyle ben dedim oldu ülkesi. bakan der olur il mem der olur ilçe mem der olur müdür der olur.

bu diğer branş öğretmenleri için de olabilecek birşey.Branşla alakası yok.

grandmasterb' Alıntı:
beyazgolge' Alıntı:
1.ders BT
2.ders boş
3.ders BTR
4.ders boş
5. ders boş
6.der BTR
7.ders BTR
8.ders BTY

bu diğer branş öğretmenleri için de olabilecek birşey.Branşla alakası yok.
kesinlikle ama mantığı bundan başka değildir. ha ne olur bizim programda boş yazan yerde gelir biri şöyle bir iş var yardım edermisin der doğal olarak e yapayım bari deriz herhalde bu ders git öbür ders gel diyemeyiz gibi geliyor

bu 30 saat nerde yazıyor arkadaşlar. okul idareleri bu forumdaki yorumlarla iş yapmıyor, resmi yazıyla yapıyor.
malum yazıda; " BT rehberlik görevi eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" ibaresi açık
benim okulumda eğitim öğretim süresi günlük 8 ders saati tekli öğretim yapılıyor.

yeniden soruyorum bu 30 saati nereden öğrendiniz? söyleyin de bana delil olsun...

hsnkose' Alıntı:
bu 30 saat nerde yazıyor arkadaşlar. okul idareleri bu forumdaki yorumlarla iş yapmıyor, resmi yazıyla yapıyor.
malum yazıda; " BT rehberlik görevi eğitim-öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" ibaresi açık
benim okulumda eğitim öğretim süresi günlük 8 ders saati tekli öğretim yapılıyor.

yeniden soruyorum bu 30 saati nereden öğrendiniz? söyleyin de bana delil olsun...
hocam aslında tam olarak 30 saattir denmiyor biz çıkarımlarda bulunuyoruz. çıkarımın kaynak noktasıda öğretmenin ders programında BTR olarak gözükür demesi, formatörlük görevlendirmelerinde müdür yadımcısının çalışma saatlerine uyar gibi bir ibare vardı burada bu ibarenin olmamasıda çalışma saatlerinin değiştiği düşüncesini çıkarıyor. kimbilir belki de biz öyle olmasını istiyoruzdur :)

işin yoksa anlat anlatabildiğin kadar. biz alışmışız çalışmaya ameleliğe 40 saat değil 7*24 okulda tutsalar bizi yeridir.

işin yoksa anlat anlatabildiğin kadar. biz alışmışız çalışmaya ameleliğe 40 saat değil 7*24 okulda tutsalar bizi yeridir.

hocam bizim okulda senin anlatmanla hareket edilmiyor. gelen yazıya bakılıyor. çok mu garip bu?

ders programında belirtilecek denilmesi 30 saaten fazla yazılmayacak anlamı taşıyorsa bunun delilini lütfen belirtiniz(resmi yazı veya yöönetmelik gibi.)
yoksa bu sizin ve hepimizin temennisinden mi ibaret.

son olarak, bu forumdaki herkes en az sizin kadar anlayabiliyor merak etmeyin. anlatmak için çabaladığınız kadar anlamayada gayret ediniz.

hsnkose' Alıntı:

hocam bizim okulda senin anlatmanla hareket edilmiyor. gelen yazıya bakılıyor. çok mu garip bu?

ders programında belirtilecek denilmesi 30 saaten fazla yazılmayacak anlamı taşıyorsa bunun delilini lütfen belirtiniz(resmi yazı veya yöönetmelik gibi.)

son olarak, bu forumdaki herkes en az sizin kadar anlayabiliyor merak etmeyin. anlatmak için çabaladığınız kadar anlamayada gayret ediniz.

Hocam bu iş uygulamaya döküldüğünde aklınızdaki sorular cevabını bulacak. 30 saat olayı da. Gelen yazıya bakıyorlarsa bu yeterli zaten.

7. Maddede: Görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecek diyor.

8. Maddede: BT rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor.

şimdi bütün maddeleri hesaba katarak bir idareci BT öğretmeninin haftalık ders çizelgesini aşağıdaki gibi hazırlıyorsa buyursun hazırlasın. Böyle bir haftalık ders çizelgesini kabullenen varsa onun da yolu açık olsun.

9793btr.jpg

hsnkose' Alıntı:

"BT rehberlik görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatleri BOYUNCA yapılacak" yazıyor olsaydı bir nebze anlardım da hocam yok öyle birşey.Eğitim -öğretim saatleri dışında görevlendirilemeyeceksiniz işte."öğretmen ders çizelgesine" öğretmene şuan için 30 saaten fazla ders verilemiyor zaten.

ikili eğitimdeki bt rehber öğretmenleri maksimum yarım gün çalışabilecek(çünkü aynı ders saati esnasında sadece bir BTR görevlendirilir diyor).Yani İkili eğitimdeki öğretmenlerin çalışma saati belirliyken ordan kaç saat çalışmamız gerektiği gayet net çıkıyor.Özellikle ikili eğitimden bahsetmesi de okulda hem sasbah hem öğlen gurubu için farklı BT rehberi bulunsun mantığı.

Hocam bu iş uygulamaya döküldüğünde aklınızdaki sorular cevabını bulacak. 30 saat olayı da. Gelen yazıya bakıyorlarsa bu yeterli zaten.

7. Maddede: Görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecek diyor.

8. Maddede: BT rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor.

şimdi bütün maddeleri hesaba katarak bir idareci BT öğretmeninin haftalık ders çizelgesini aşağıdaki gibi hazırlıyorsa buyursun hazırlasın. Böyle bir haftalık ders çizelgesini kabullenen varsa onun da yolu açık olsun.

9793btr.jpg
[/quote]
ikili öğretim yapan için bir yorum yapmıyorum ama benimde söylediğim ilk tabloya yakın sadece öğretmenin haftalık ders çizelgesinde gösterilir denildiği için 30 saatte sınırlandırılabilir. onun içinde tablo 1 deki bölümü BT dersi+BTR+boş ders olarak yapabilirler

hsnkose' Alıntı:

hocam siz "öğretmen ders çizelgesi"nden ne anlıyorsunuz çok merak ettim. Teknik öğretmen hariç çizelgesinde 30 saatten fazla ders yazan kaç öğretmen gördünüz acaba?

Geri