3362 Okul Altyapı Muayene_Kabul Komisyonları Başlıyor...

Kodla Büyü

caylakcekirge

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
I.FAZ
***ALINTI***
...
Muayene ve kabul komisyonlarınca yapılacak işlemler, kullanılacak muayene kabul tutanağı ve muayene kabul kontrol listesi ile düzenlenecek tutanakların kaydının nasıl yapılacağı bilgileri http://ktp.eba.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.
Yerel alan ağı altyapısı tamamlanarak ilgili firma tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğüne muayene ve kabul daveti yapılan okulların muayene ve kabul işlemlerinin firma temsilcisinin de katılımıyla her okul için ayrı oluşturulan komisyonlar tarafından yapılacaktır.
...
http://adana.meb.gov.tr/bt/index.php?icerik=d&id=3143

Ekli dosyalar

• F@tih_Alt Yapı.png
    F@tih_Alt Yapı.png
    249.8 KB · Görüntüleme: 3,727
istanbul milli eğitim altyapı kabul komisyonları ile ilgili yazıyı göndermiş bugün okuldan aradılar beni de. 30.06.2013 tarihinden itibaren ek listedekiler görevlendirilmiştir,görev yaptıkları gün sayısı kadar ekders yönetemeliğininin 19. maddesine göre ekders alır yazıyor. ama komisyonun toplanma ve çalışma günü ile ilgili bir bilgi yok. haberdar olan arkadaşlar var mı? nasıl bir çalışma yapılacak?

Re: Ynt: 3362 Okul Altyapı Muayene_Kabul Komisyonları Başlıyor..

Arkadaşlar internet e telefon dan girebiliyorum. Nedir bu kabul komisyon u bilişim cileri mi görevlendiriyorlar. İsteğe bağlı mi yoksa sorup soruşturma dan zorunlu mu seciyorlar.

Biraz detay verir misiniz?

kendi okulum için okul kodu girdim ama kabul etmedi acaba hangi okullara kurulacak bunu listesi varmı biryerlerde

tatil oldugu halde tekrar okulami gidecegiz acaba gorevli listesinde ismim var ama arayan soran yok ne yapmamiz lazim. ayrica okulum donüstürüldügü icin baska okula zorunlu gectik dolayisi ile ekders vs durumu olursa nasil olacak zira verilen listede eski okulumun adi yaziyor ama ben oradan ek ders alamam zira kbsde yeni okul gozükür ek ders girerken. ne yapmamiz gerekli bilgisi olan varsa.

ilçeyi aradım komisyon günleri ile ilgili bilgi verileceği o gün-günlerde okula gideceğimizi belirtti. sanırım rapor alarak gelmeme gibi bi durum olabilir ona göre de listede yedek yazmışlar...

peki o gün gidersek ek ders nasil olacak 3 saat üstünden mi olacak ekders

Kabul komisyonları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince ilgili (kurulum yapılan-yapılacak ve ilçe tüm mesleki teknik eğitim kurumları) okulların yöneticilerinden bilgi alınarak, yöneticileri ile görüşülüp il MEM'de onaya gönderilmiştir. İl MEM gönderilen listeleri inceleyerek gerekli gördüğü düzeltme ve eklemeleri yaparak Valilik oluruna sunmaktadır. Komisyon Yapım işleri kabul komisyonları şartnamesine uygun olarak beş kişiden oluşur.
Başkan doğal olarak Okul-Kurum müdürüdür.
2. Üye Kurum müdürünün sürekli okulda görevli kadrolu veya görevlendirme yardımcısı
3. üye okulda görevlendirilen kadrolu veya başka kurumdan görevlendirilen BT Rehberi'dir.
4. Görevli İlçe Koordinatörleri veya ilçe EBİTEFO'ları , Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefleri veya Elektrik-Elektronik Alan Şeflerinden istekli olanlardır.
5. görevli ise İl Özel idaresi veya İL MEM'de görevli kadrolu yetkin Elektrik-Elektronik Mühendisleri, Fen memuru statüsündeki Teknik personeldir.
Komisyonlar oluşturulmuştur. Hatta yedek komisyon üyeleri de hazır durumdadır.Yedekler :Başkannın yedeği otomatik ollarak kurum Müdür başyardımcısı veya Müdür vekaleti görevini sürdürendedir.
BT Rehber yedeği yine BT Rehberleri veya ilçe Bilişim Teknolojileri öğretmenleridir.
Meslek Lisesi öğretmenlerinin yedekleri yine meslek liselerindeki diğer aynı branş öğretmenlerinden asıl listede görev verilmeyenlerdir.
5. görevli yedeklerini yine ilgili kurumlar belirleyerek Valilik oluru için İl MEM'e bildirir.
Komisyon çalışmaya Firma yetkililerince İL MEM'e bildirilen Altyapı kurulumunu bitirdik kontrol için hazırız yazısı ardından görevlilere yazılı tebliğ ile çağrılır.
Bu komisyonlar gecici kabul komisyonlarıdır.
a)Keşif ile Altyapı projesi uygunluğunu kontrol etmelidir.
b)Altyapı projesi ile yerinde uygulamaları teker-teker kontol etmelidir
c)Tüm yapılanların şartnameye uygunluğunu kontorl etmelidir
d)Aksaklık ve eksiklikleri tespit etmelidir
e)Tespit ettiği aksaklık ve eksikliklerin şartname maddelerine göndermede bulunarak tutanak altına alıp yeterli süreyi teknik heyet ve altyapı yüklenicisi ile belirtlemelidir. Bu süre 30 günü geçmemelidir.
f)Komisyon başkanı aksaklık ve eksiklikler içerisinde eğer var ise kurum binasındaki ek hasarlar dolayısıyla hasarsızlık giderilmesini hasar yerlerini belirleyerek ister.Yok ise hasarsızlık belgesi düzenler.
g)Topraklama ölçümü mutlaka komisyon nezaretinde tekrar yerinde ve MEGER cihazı ile kontorl edilir.Toprak ölçümdeğeri şartnamedeki uygun değerde ise TOPRAKLAMA uygunluk belgesi ek )a mebbis üzerinde düzenlenerek imzalanır.
h)Tüm altyapı eksiksiz çalışır vaziyette ise kabul işlemlerine geçilir.Degilse komisyon red raporu ve gerekçelerini resmi dilde ek belgelre kaydederek yükleniciye verir.Bir sureti okula ,bir sureti İlçe MEM kanalı ile İl MEM'e bir suret de bakanlık için ,diğer bir suret yüklenici firma saha sorumlusuna toplam 4 kopya düzenler ıslak imza yapar ve verir.Tüm bunlar ortak komisyon kararı ile verilir.Eğer gerekli ise muhalefet şerhi ile üyteler çekince belirtebilir. Tüm bunlar yoksa geçici kabul işlemleri yapılır. MEBBİS üzerinde komisyona bildirilen link,şifre ve uygulama adımlarına uygun şekilde işlenir çıktısı alınır.
Tüm bu aşamalar yüklenici tarafından belgelenir,fotoğraflanır PYBS üzerine kaydedilerek bakanlık yetkililerinin (İDARE) görmesi sağlanır.

Eski ve fiili uygulamalar MEB'de ek ders karşılığı olmasına karşın, olması gereken Fenni Mesullere ödenen işin nevi ve büyüklüğüne uygun komisyon ücretlerinin tahakkuk ettirilmesidir ki beklenti bu yöndedir.Mesüulyeti ağır bir iş için ucuz işçiliğe gidilmemeli herkezin görevini hakkı ile yapması için her türlü tedbir (ödeme,iaşe,yevmiye,yolluk) ödenmelidir.Tabi son paragraf temenniden ibarettir :) Uygulama bütçe ve yönetim anlayışı ölçüsünde olacaktır hep birlikte göreceğiz.

benim idare yazın burdasın diyor :lol: (istanbul)

nasıl iş tarih belli değil hergün okula gel.daha net konuşamadık yazıyı da görmedim.

Hergün okula gitmenize gerek yok. BT Rehber görevlendirmeleriniz 1 Temmuz 2013 itibari ile sona ermiştir. Dileyenler yapacak başka işi veya gidecek bir tatili yoksa il koordinatörleri ile görüşüp 2 aylık yaz dönemi görevlendirmesi alabilir.(Meraktan tabi :) ) MEBBİS bilgilerinizi güncel tutun çünkü komisyon görevlileri mebbis üzerinde verdikleri e-posta ve telefon bilgileri üzerinden bilgilendirilip resmi tebligatla komisyon görevine çağrılacaktır.

nasıl ya? ek ders varsa bundan niye bizim haberimiz yok... :verymad:

Arkadaşlar tahminimce ek 75 gün sürede alındığına göre kabullerin Eylül ayından önce yapılması mümkün görünmüyor. Ayrıca yüklenici firmalar hala hantal lojistik durumları ve L3 swichleri hala temin ederek okullarda kurmadığı ve AP controller sorunu daha netliğe kavuşmamışken teslim alma işi ŞUBAT'A kadar uzar.
Tavsiyem keyfinize bakın yazın tadını çıkarın :)

kablolar tahtalara çekildi ama sistem odasında swicht vs. kurulmadı hala , Sizde ekim 2013 sonu itibariyle son durum nedir ?

Aktif cihazlar kurulmadı. Daha kanal işinin dahi bitmediği okul var. Bu yıl içinde biteceğine inanmıyorum.

bizden şimdi herşey tamamdır diye onay tutanağı istiyorlar :(( yaklaşık 550 maddelik bir liste(çoğu ifadenin ne olduğu hakkında bir fikrim yok ) tutanak yazılıp hepsi kurulmuştur denilecekmiş BTR de imzalayacakmışş ????

spring' Alıntı:
bizden şimdi herşey tamamdır diye onay tutanağı istiyorlar :(( yaklaşık 550 maddelik bir liste(çoğu ifadenin ne olduğu hakkında bir fikrim yok ) tutanak yazılıp hepsi kurulmuştur denilecekmiş BTR de imzalayacakmışş ????

hocam teknik şartnameyi icele biraz. işler bitmeden sakın imzalama. Dünyanın parasını alacaklar. yapsınlar işlerini adam gibi.

ön kabul komisyonu geldi bir ay önce kabul ettiler ... ama şimdi sadece BTR ye yıkmak ne kadar akıl karı anlamakta zorlanıyorum ...

FATİH Projesinin en kötü ve en sürüncemeli işi bu. Firmalar neye ya da kime güveniyorlarsa işi düzgün yapmayıp aksatıyorlar. Yarın bize imza yetkisi bile vermeden Bakanlık tarafından teslim alımların gerçekleşeceğini düşünüyorum. Şu haliyle bize bu işi teslim edemezler.

Arkadaşlar onu bunu bilmem ama tam kokuşmuşluk örneği. İmza atacağınız ihalenin şartnamesini okuyun ve ona göre imza atın. Ben bugün müdür' e bu çalışmanın altına asla imza atmayacağımı bildirdim. Hatay il milli eğitim müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız ne kadar işin üzerinde titizlikle duruyorsa, bazıları o kadar çıkar ve cukka peşinde.
Size Hatay Milli eğitimin şartnameye göre hatay ebitefo'nun oluşturduğu bilerek yapılan yanlışları (Tamamen malzemeden çalma-iş bilmezlik-çıkar ve kokuşmuşluk)
Lütfen site admin bu konuyu başa kitlesin . Bazılarımız mağdur veya kullanılmış hissedebiliriz

Ekli dosyalar

bizide sürekli ilden sıkıştırıyorlar tek tek bakın diye... benim anlamadığım tam olarak teknisyenlerin yada mühendislerin yapması gereken kontrolleri neden bizim üzerimize yıkıyorlar :((

bu iş çok sıkıntılı koca okula tek tek nasıl bakılacak bana uymayan bir sürü nokta var mesela tahtaların içindeki internet kabloları açıkta uzun ve tahtanın etrafında gevşekce duruyorlar göze bile kötü görünüyor ama şartnameyi iyice incelemem lazım. sırf bu nedenden bile imzalamamak lazım

biraz önce idaredeki arkadaşlarla konuştuk .."aman hocam ne olucak hepsi var diyip geçelim" diyorlar ilçede sıkıştırıyor :(( artı incelesekte değişmiyecek sonuçta bizim işimiz değil sadece görev savma bu ildekilerin yada bakanlığın yaptığı...

evrim0626' Alıntı:
bu iş çok sıkıntılı koca okula tek tek nasıl bakılacak bana uymayan bir sürü nokta var mesela tahtaların içindeki internet kabloları açıkta uzun ve tahtanın etrafında gevşekce duruyorlar göze bile kötü görünüyor ama şartnameyi iyice incelemem lazım. sırf bu nedenden bile imzalamamak lazım
Gerçekten Fatih projesinin en zor kısmı burası. İnşallah Allah işimizi kolaylaştırır...

Geri