3362 Okul Altyapı Muayene_Kabul Komisyonları Başlıyor...

Kodla Büyü
İhale mevzuatında, yüklenici firmadan "YETERLİLİK BELGESİ" isteniyor.

Bu ne yaman çelişkidir ki ; okullarda işi yapan adamların %90 ı piyasadan ucuz işçi olarak toplanmış vasıfsız denilecek kadar vasat elemanlar olduğunu gördük.

Bazı okullarda işi yarım bırakıp kaçıp gittiklerini gördük... Okul müdürünün, okulu eğitime açabilmek için firmanın yapması gerekirken bir türlü bitiremediği işleri, okulun parasıyla piyasaya yaptırdığını gördük.

Malesef, elimizden "tutanak" tutup "silsileyi" takip ederek göndermekten başka bir şey gelmedi.

2014 te ortaokullar ve meslek liselerine kurulum yapılacak..
Bu anlayışla devam edilirse, asıl FİYASKO 2014 te yaşanacak.

hocalarım bu kabul komisyonunda olanlara herhangi bir ücret ödeniyor mu? sadece sorumluluk mu alıyoruz. görevli olmadığı okullara yazılanlar var.

evrim0626' Alıntı:
hocalarım bu kabul komisyonunda olanlara herhangi bir ücret ödeniyor mu? sadece sorumluluk mu alıyoruz. görevli olmadığı okullara yazılanlar var.
Yanılmıyorsam görevli izinli sayılıyoruz

evrim0626' Alıntı:

Arkadaşında dediği gibi görevli izinlisin hocam.. Ders görevin var ise onun yerine komisyondasın vs.. ek bir ücret vs.. yok..

meraba arkadaşlar bir kaç sorum olacak müsadenizle

ktp.eba.gov.tr den bu haftaya kadar okulunuz tanımlı değil yazıyordu şimdi komisyon üyelerinin listesi çıkıyor mesaj gönder yazıyor ancak telefona mesaj gelmiyor.
okuldaki alt yapı ile ilgili eksik listesini çıkardık. bu eksikleri ktp.eba ya mı gireceğiz? yani sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum. adım adım neler yapılıyor? mümkünse açıklar mısınız?

KTP modülüne üyeler Valilik oluru alındıktan sonra İl MEM Fatih Projesi Koordinatörlüğünce bildiriliyor.
MEB yegitek görevlileri (Uzman kadrosundakiler) listeleri sisteme giriyor. (Komisyon üyeleri ve bilgilerini. Bu bilgiler MEBBIS'den alınır ve MEBBIS bilgilerinizin o dönemde güncel olması gerekir.Mebbise işlenmediği tespit edildiği veya boş olduğu durumda İlçe kanalı ile okul müdürlüklerine sorularak veveya il koordinatörleri elindeki bilgi ile değiştirme yapıyor.)

Bu yapılmadan KTP modülünü kullanamazsınız.
Aksama varsa il koordinatörünüze danışınız.

wolfgank' Alıntı:
KTP modülüne üyeler Valilik oluru alındıktan sonra İl MEM Fatih Projesi Koordinatörlüğünce bildiriliyor.
MEB yegitek görevlileri (Uzman kadrosundakiler) listeleri sisteme giriyor. (Komisyon üyeleri ve bilgilerini. Bu bilgiler MEBBIS'den alınır ve MEBBIS bilgilerinizin o dönemde güncel olması gerekir.Mebbise işlenmediği tespit edildiği veya boş olduğu durumda İlçe kanalı ile okul müdürlüklerine sorularak veveya il koordinatörleri elindeki bilgi ile değiştirme yapıyor.)

bilgi için teşekür ederim. mebbis bilgileri güncel onda bir sorun yok ve komisyon da yeni oluşturuldu. şimdi okuldaki eksikleri belirledik. bu eksikleri bir sistem üzerinden bildirecek miyiz? mesela internet yok hala okulda. fiber kablo boşta duruyor. ben bu eksiği kime nereye bildireceğim?

yuca' Alıntı:
wolfgank' Alıntı:

bilgi için teşekür ederim. mebbis bilgileri güncel onda bir sorun yok ve komisyon da yeni oluşturuldu. şimdi okuldaki eksikleri belirledik. bu eksikleri bir sistem üzerinden bildirecek miyiz? mesela internet yok hala okulda. fiber kablo boşta duruyor. ben bu eksiği kime nereye bildireceğim?

Öncelikle tabiki Fatih Projesi Altyapı kurulum eksiklik ve sorunları ilçe koordinatörünüz aracılığı ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Şubesi üzerinden İlçe-İl MEM ve Yüklenici firmaya. Resmi yazı ile.
Komisyon olarak göreve 5 kişi olarak geldiğinizde ise tüm eksiklikleri KTP modülüne ekleyip aşağıda bağlantısını verdiğim videolardaki gibi işlem yapınız.
https://www.dropbox.com/s/m6afrixy4ndlg ... .Bolum.mp4
https://www.dropbox.com/s/5q6a2ftj2ia00 ... .Bolum.mp4

İşleri hızlandırmak için okul müdürü aracılığı ile Taşeron firma ustabaşısına,
Fiber internet için TÜRK TELEKOM Fiber İnternet ile ilgili bürosuna ve onun ayrı çalışan yüklenicisine. Erciyes Projesi adı ile sorununuzu iletiniz. Konu fatih projesi kapsamında değildir.

Konuşulması gereken önemli şey: Öğretmenler bu işin kabülünü yapabilecek donanıma sahip midirl? Ya da sahip olmaları gerekli midir? Neden bu görev öğretmenlere verilmiştir?

hocam bugün kabul işlemleri vardı bizlerden görevleri alıp il eğitici arkadaşlar geldi kabul için meslek liselerinden de elektirik öğretmeni görevlendirildi. bizlerde yardımcı olmak için arkadaşların yanında yer aldık ve anladımki bu işi bizim rahatlıkla yapabileceğimiz bir iş değilmiş tecrübe ve eğitim şart.eğitici arkadaşlar hem bunun eğitimini almışlar hemde tecrübe kazanmışlar artık. siteye bak ve oraya göre kabul yap ile olmuyor. sabah 8 den akşam 5 e kadar 2 eğitici arkadaş 1 elektrik öğretmeni ancak bitirebildiler ve birsürü eksik buldular. kendilerine de dedim iyiki siz gelmişsiniz hocam diye. eğer tek başına bu işe yazılan arkadaşlar varsa onlar ya eğiticilerden yardım istesin yada 1 günlük seminer versin eğiticiler. çok zor ve yorucu bir işmiş

evrim0626' Alıntı:
hocam bugün kabul işlemleri vardı bizlerden görevleri alıp il eğitici arkadaşlar geldi kabul için meslek liselerinden de elektirik öğretmeni görevlendirildi. bizlerde yardımcı olmak için arkadaşların yanında yer aldık ve anladımki bu işi bizim rahatlıkla yapabileceğimiz bir iş değilmiş tecrübe ve eğitim şart.eğitici arkadaşlar hem bunun eğitimini almışlar hemde tecrübe kazanmışlar artık. siteye bak ve oraya göre kabul yap ile olmuyor. sabah 8 den akşam 5 e kadar 2 eğitici arkadaş 1 elektrik öğretmeni ancak bitirebildiler ve birsürü eksik buldular. kendilerine de dedim iyiki siz gelmişsiniz hocam diye. eğer tek başına bu işe yazılan arkadaşlar varsa onlar ya eğiticilerden yardım istesin yada 1 günlük seminer versin eğiticiler. çok zor ve yorucu bir işmiş
bizim de yarın kabul işlemleri var hocam.. dediğiniz gibi ilçeden birileri bize de gelir inş. . akşama kadar bilgimiz olmayan biçok konuda ne var ne yok nası anlayacağız? doğruluğunu yanlışlığını.... siteden evrakları inceledim bakılacak alan ve sayı çok. yorucu bir gün bekliyor bizi....

bizim okula 1.5 ay önce geldiler, yüklenici firma sorumlusuda vardı. en önemli eksik tahtalar otomatik ip alamadı. modemi sistem odasına taşıyınca tahtalar internete bağlanmıyor.tahtaya gelen uca laptop bağladık yine ip alamadı. elle verince oluyor sadece..kısaca çözüm bulamadılar.bizde geçici kabulü imzalamadık.

hocam en iyisi elinize tablet yada labtop alıp o belgeleri ve ekleri yükleyip ordan resimlerden karşılaştırıp kontrol etmek. ama yine de zor.

daha dün işimiz yarım saatte bitti arkadaşlar komisyon toplandı.yerimiz büyükçekmecede,elektirk öğretmeni arkadaş sistem odasını kontrol etti bizde kanal kablolarını kontrol ettik,zaten bütün dönem akıllı tahtalarda görevliydim,onlarda bir sorun yok.siteye girin müdürünüze bir mesaj geliyor.ktp.eba.gov.tr ye oraya girdik,tek formu doldurduk imzaldık işimiz bitti.ön inceleme bölümü var,ordaki madddeler yapılmışşsa sorun yok.

Neden aceleye getirilmek isteniyor acaba? Birde zaten bu iş için kurslara gitmiş elemanlar muayene kabulleri yapmakta iken neden yeni komisyonlar kurduruldu açıkcası çok merak ediyorum...

cahraz' Alıntı:
daha dün işimiz yarım saatte bitti arkadaşlar komisyon toplandı.yerimiz büyükçekmecede,elektirk öğretmeni arkadaş sistem odasını kontrol etti bizde kanal kablolarını kontrol ettik,zaten bütün dönem akıllı tahtalarda görevliydim,onlarda bir sorun yok.siteye girin müdürünüze bir mesaj geliyor.ktp.eba.gov.tr ye oraya girdik,tek formu doldurduk imzaldık işimiz bitti.ön inceleme bölümü var,ordaki madddeler yapılmışşsa sorun yok.
sizin firma çok iyi çalışmış demekki hocam.bizde pirizlerin kontrolü sigortanın doğru atıp atmadığı topraklama işaretleri ve yerleri. topraklamanın düzgün yapılıp yapılmadı sistem odası etilenmesi vs derken birsürü eksik çıktı:S

evrim0626' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
sizin firma çok iyi çalışmış demekki hocam.bizde pirizlerin kontrolü sigortanın doğru atıp atmadığı topraklama işaretleri ve yerleri. topraklamanın düzgün yapılıp yapılmadı sistem odası etilenmesi vs derken birsürü eksik çıktı:S
bizdeki firma gayet ii çalışmıs elektirk öğretmeni tüm kabloları ve diğer hat diyor hepsini kontrol etti.bir sorun yok.

Tarihler MEB - YEGITEK tarafından belirlenp illere gönderildi.
Okulun büyüklüğüne bakılmaksızın her okula 1 gün verildi.Böyle olmamalıydı.
Okullarda eksiklikler sürüyor.
Kabul günü En azından muayene için Elektrik sistemi tam çalışıyor halde olmalıydı.
Ama kurulum hataları ve sorunlar yüzünden elektriği komisyon testi için geç verebiliyorlar.
Komisyon çalışması uzuyor.Mesai saatinin sonrasına sarkabiliyor.Üyelerde haliyle HAKLI olarak gece yarısına kadar kabul almak istemiyor.
Elektrik verilemeyecek durumdaysa en doğrusu RED verip çıkmak.
Kontroller tamamlanamıyrsa Düz bir tutanak ekleyip komisyona ek gün isteyip tuanağı ktp'ye yüklemek en doğru çözüm gibi görünüyor.
Yüklenici gelmese dahi Bakanlık emri gereği Tüm okulu kontrol etmeyi deneyerek, kontrol edilemeyen iş ve işlemler ile Yüklenicinin verilen gün ve saatte randevuya gelmediğini tutanak altına alıp KTP'ye eksiklikleri giriş yaparak en az 10 gün süre vererek kayıt ve kontrol işlemini 1ç günğ sonlandırıp Komisyonun görevini yerine getirmesi gerekiyor.
Yğklenici firma kontrollerde Test ve ölçüm aletlerini getirmiyor.Mutlaka 1.5Volt ölçümü ,Topraklama ölçümü tekrarlanmalı %10 numune uç kontrolü yapılmalıdır.Cihazların kalibrasyon belgeleri orjinali cihaz ile birlikte getirilmeli ve fotokopisi komisyon dosyasına eklenmelidir.

benim okulumda açık kanallar,tam bağlanmamış uçlar,bir türlü sistem odasına taşınamayan modemler, sökülüp tekrar yapılacak tavalar var.

bir de o tavalara vidaların yönüne dahi bakılması gerekiyor ,firma ne kadar temzi çalışmış olsa da tüm herşeye yarım saatte bakılamaz diye düşünüyorum.muhtemelen önceden kontrol edilmiştir.

cahraz' Alıntı:
Kontrol listesinin de doldurulması ve imzalanması gerekiyor. Bu liste bakanlığa da gönderilecek.

Re: Ynt: 3362 Okul Altyapı Muayene_Kabul Komisyonları Başlıyor..

dideban' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
Kontrol listesinin de doldurulması ve imzalanması gerekiyor. Bu liste bakanlığa da gönderilecek.
hocam on yedi sayfalık belgeden mi bahsediyorsunuz ben onunla ilgili bir açıklama göremedim ...benim bildiklerim keşif raporu hasarsizlik raporu topraklama formu testlere dair rapor ve diğer dijital içerikler cd ile teslim edilecek

Geri