3D yazıcı yapımı

Kodla Büyü
tarafszhaber' Alıntı:
kartuşu ne kadara geliyor

kartuş derken?

filament kullanılıyor hocam. piyasada 3 mm ve 1.75 mm olmak üzere iki çapta filament ver. 1.75 mm'lik abs filament kullanacağım ben. kilo ile satılıyor. Fiyatları değişmekle beraber, 80 ile 150 tl arasında filamentler var piyasada.

Bir arkadaşım kablo firmasında kalite kontrol müdürü ve abs'nin granül halinin 10 euro olduğunu söylüyor. Eğer yapabilirsek fabrikada bu ürünü çektirmeye çalışacağız. Randıman alabilirsek, bu filamentleri de kullanmayı deneyeceğim.

cumhurtorun' Alıntı:
tarafszhaber' Alıntı:
kartuşu ne kadara geliyor

kartuş derken?

filament kullanılıyor hocam. piyasada 3 mm ve 1.75 mm olmak üzere iki çapta filament ver. 1.75 mm'lik abs filament kullanacağım ben. kilo ile satılıyor. Fiyatları değişmekle beraber, 80 ile 150 tl arasında filamentler var piyasada.

Bir arkadaşım kablo firmasında kalite kontrol müdürü ve abs'nin granül halinin 10 euro olduğunu söylüyor. Eğer yapabilirsek fabrikada bu ürünü çektirmeye çalışacağız. Randıman alabilirsek, bu filamentleri de kullanmayı deneyeceğim.
şekil aldıktan sonra sert plastik gibi bi formdamı oluyor?

benim kullanacağım abs filament 260 derecede eriyor. ısıtıcı uç (hotend) tel şeklindeki filamenti eriyor ve nozzledan (erimiş filament'in aktığı yer, 0,4 mm) baskı yapılacak alana akıtıyor.

soğuduktan sonra bayağı bir sert oluyor hocam.

https://www.youtube.com/watch?v=M3mzjT-q3F8

Yapmaya çalıştığım çizici projesi. Yapım aşamaları instructable sitesinden alındı. Eski malzemeleri kullanarak birşeyler yapmayı seviyorum. Okulda söktüğüm eski yazıcı ve tarayıcıların düzenek ve motorlarını kullanarak bende bir yazıcı yapmaya niyetlendim. Nozzle, extruder ve pla filament siparişini aliexpress sitesinden verdim. Yapabilirsem gerisini kendim halletmeye çalışacağım.

Bu işlerle uğraşan arkadaşlar yaşadıkları illeri yazabilirler mi. Ben Tokattayım. Meraklı arkadaşlarla görüşmek isterim.

latcakir' Alıntı:

Yapmaya çalıştığım çizici projesi. Yapım aşamaları instructable sitesinden alındı. Eski malzemeleri kullanarak birşeyler yapmayı seviyorum. Okulda söktüğüm eski yazıcı ve tarayıcıların düzenek ve motorlarını kullanarak bende bir yazıcı yapmaya niyetlendim. Nozzle, extruder ve pla filament siparişini aliexpress sitesinden verdim. Yapabilirsem gerisini kendim halletmeye çalışacağım.

Bu işlerle uğraşan arkadaşlar yaşadıkları illeri yazabilirler mi. Ben Tokattayım. Meraklı arkadaşlarla görüşmek isterim.

çok güzel olmuş hocam, tebrik ederim.

Ben Kastamonu'dayım.

Re: Ynt: 3D yazıcı yapımı

Öncelikle tebrik ederim.
3 boyutlu yazıcı yapım aşamalarını bu forumda paylaşırsanız (resim ve capsleri ile birlikte) diğer arkadaşlarda bundan faydalanarak daha değişik tekniklerle yapacaklardır.
Onlarda yaptıkları hataları paylaşacak daha iyiye doğru bir paylaşımlarda bulunacaklardır.
Size Önerim 3 boyutlu yazıcınızın ev ortamında yapım aşamalarını fotoğraflarını öyküsünü başınızdan geçenlerin detaylarını parçaları nereden temin edileceği bilgisini ve bu konu ile ilgili açık kaynaklı Forum sayfalarının linklerini vererek ayrıntılı ve detaylı olarak kim ve nerelerden faydalandığınızı en kolay çözümleri belirtmenizdir. Başarılar dileğiyle

latcakir yazdı:

çok güzel olmuş hocam, tebrik ederim.

Ben Kastamonu'dayım.

Teşekkürler Hocam. Bu başlığı iyi ki açmışsınız bu işe meraklı arkadaş çokmuş.

yazıcıyı bitirdim. vakit bulduğumda yapım aşamalarını, yapım aşamalarında yaşadığım sıkıntıları, mekanik sorunlar nasıl çözülür gibi konuları ayrıntılı anlatacağım. şimdilik fotoğraflarla idare edin :)

Ekli dosyalar

• 20160315_132801 (Custom).jpg
    20160315_132801 (Custom).jpg
    134.5 KB · Görüntüleme: 723
  • 20160315_132813 (Custom).jpg
    20160315_132813 (Custom).jpg
    117.5 KB · Görüntüleme: 720
  • 20160315_132849_HDR (Custom).jpg
    20160315_132849_HDR (Custom).jpg
    117.3 KB · Görüntüleme: 720
  • 20160315_133027_HDR (Custom).jpg
    20160315_133027_HDR (Custom).jpg