4+4+4 ün maddeler ve içyüzü

Kodla Büyü

redoknot

Aktif Üye
- Kanun teklifinde yer alan, “ilköğretim devlet okullarında parasızdır” ifadesi komisyon görüşmelerinde metinden çıkarılarak ilköğretimin tamamen paralı hale getirilmesinin ilk adımları atılmıştır.

- Yıllardır okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak için çalışmalar yapılmasına rağmen, yasa teklifinde okulöncesi eğitim zorunlu eğitimin dışında bırakmıştır.

- Daha önce 4. sınıftan sonra getirilmek istenen “açık öğretim” sistemi, tepkiler üzerinde 8. sınıf sonrası, son 4 yıl için öngörülmüştür. Teklifin yasalaşması durumunda 8. sınıftan itibaren ciddi anlamda “örgün eğitimin” fiilen ortadan kalkması tehlikesi bulunmaktadır.

- İlk 4 yılın “ilkokul”, ikinci 4 yılın “ortaokul” olarak tanımlanması nedeniyle, sınıf öğretmenlerinin en az yüzde yirmisinin “norm fazlası” haline gelmesi ve bakanlık tarafından başka görevlerde görevlendirilmesinin önü açılmıştır.

- Düzenleme ile getirilen ilkokulun 4 yıl olacağı algısının toplumun bir bölümünün kafasında yaratacağı algı, ikinci 4 yıllık sürede çocukların mesleki yönlendirme bahanesiyle örgün eğitim ile olan bağının zayıflatılmasına yol açabilecektir. Çocukların 9 yaşından sonra mesleğe yönlendirilecek olması yönlendirme sınavı, özel ders gibi uygulamaların daha erken yaşlarda başlamasına neden olacaktır.

- Çocuk işçiliğinin ve çocuk gelinlerin ağırlıklı olarak 13, 14, 15 yaşında olduğu düşünüldüğünde mevcut düzenleme ile hem mesleki eğitim adı altında “çocuk işçiliğinin” önü açılmakta hem de “çocuk gelinler” uygulaması, bizzat iktidar tarafından kademeli zorunlu eğitim uygulaması ile açıkça desteklenmektedir.

- Zorunlu din dersinin kaldırılması ve anadilinde eğitim taleplerini karşılaması yönündeki toplumsal talepler gözardı edilmiş, zorunlu din derslerine ek olarak, seçmeli din dersleri getirilmesinin önü açılmıştır.

¨ Arapça, fıkıh ve Kur’an derslerinin ikinci 4 yılda seçmeli hale getirilmesi sağlanarak, bütün okullarda fiilen imam hatip modeline geçilmesinin önü açılmak istenmektedir.

- İlkokul ve ortaokulun, “bağımsız binalarda” gerçekleşeceği iddia edilse de okulların bu uygulama için yeterli altyapı ve donanıma sahip olmadığı gerçeği gözardı edilmektedir.

- 4+4+4 şeklindeki kademeli eğitim sisteminin piyasa ile ilişkilendirilmesi, meslek okulu açacak firmalara öğrenci başına destek sunulması ile eğitim sisteminin sermayeye ucuz işgücü sağlar duruma getirilmesi amaçlanmaktadır.

- Düzenleme sonrasında meslek liseleri özel sektöre devredilecek, meslek lisesi açan patronlara kamu kaynaklarından öğrenci başına para verilerek mesleki eğitimin özel sektör eliyle yürütülmesi sağlanacaktır.

- Önceden işletmelerin stajyer öğrenci çalıştırma oranı yüzde 10 ile sınırlı iken düzenleme ile bu oran tamamen kaldırılmış ve patronlara sınırsız sayıda öğrenciyi “stajyer” adı altında sömürmesinin önü açılmıştır.

- Bir taraftan uzun vadede seçme sınavlarının ve dershanelerin kaldırılacağı iddia edilirken diğer taraftan kademeli eğitim uygulaması ile çocuklarımızın daha erken yaşlarda dershaneye gitmeleri teşvik edilmektedir.

Eğitim politikası dediğin uzun vadede olacak bir şeydir. Nasıl bir şeydir bu, yazık değil mi bu deneme-yanılma sürecinden geçen öğrencilere. Olmadı bir daha, olmadı bir daha.

yok yaa diyecek birşey bulamıyorum bunlara artık. kaç tane istiyorlarsa o kadar 4 getirsinler.

Ana amaç bluğ çağına giren erkek ve kız öğrencilerin bir arada okumaması. Gerisi yalan hacı.

geleceğimizi şekillerdirecek,son yılların en büyük eğitim yasası mecliste tartışılırken halka ne izlettiriyorlar.halk bihaber olsun die.
http://www.tbmmtv.com/ adam maç tartışıyor.
uyumaya devam et güzel türkiyem.

4+4+4 abartıldığı kadar olumsuz değil bence. 2. dörtten sonra meslek liselerinin önü açılması harika kesintisiz zorunlu 8 yıllık eğitim saçmalığı kalkmış oluyor. herkes matematikde fende türkçe de başarılı olmak zorunda değil diğer alanlarda da çok ihtiyaç var. biz sokakta köpek gezdirmek için sürekli okuldan kaçan öğrencilere zorla matematik anlatmaya çalışıyoruz hiç olmazsa meslek sahibi olur bir işe yararlar. birde ağızlarına dolamışlar çocuk işçi çocuk gelin diye. bizim buralarda zaten bunlar devam ediyor. okumayack kızların velileri geliyor hocam geçsin zaten okumayacak diyor. hiç olmazsa 2. dörtte imam hatipe gider, meslek lisesine gider iyi kötü elinde bir aaltın bileziği olur. öbür türlü hem erken evleniyor hem elinden bir şey gelmiyor. bence 4+4+4 mantıklı ama hala bir çok şeyin net olmaması ve öğretmen arkadaşlarımızın belki bizlerin norm fazlası olma düşüncesi çok kötü.

çocukların mesleki eğilimlerinin tespit edilip küçük yaşlardan itibaren belirli meslek guruplarına göre yetiştirilmesi bence çok iyi olur.

Güzel bir şeydir.Yakında YGS kalkacak,dershaneler okul olacak. Türkiye Eğitim alanında gelişiyor.

yetsin' Alıntı:
çocukların mesleki eğilimlerinin tespit edilip küçük yaşlardan itibaren belirli meslek guruplarına göre yetiştirilmesi bence çok iyi olur.

10 yaşındaki çocuğun neyini nasıl tespit edeceksin?

Şimdi baştan ne hükümet ne muhalefet tarafı değilim. Kaç gündür olayın iç yüzünü anlamaya çalşyorum kendi kendime. Finlandiya, Almanya, İngiltere vb ülkelerin eğitim sistemlerini araştırdım wikipedi vb sitelerden.
madem arkadaş bu yorumları yazmış bide ona sorayım bakalm.
1-"- Yıllardır okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak için çalışmalar yapılmasına rağmen, yasa teklifinde okulöncesi eğitim zorunlu eğitimin dışında bırakmıştır. " deniliyor, bildiğim kadarıyla zaten şimdiye kadar da zorunlu değildi. Ama yinede hükümet bunu konu için oldukça çaba gösterdiği ortada.Yine bu konuda hukuki zorunluluk yok , idari zorunluluk var diyor zaten. Kaymakamlarn valilerin performanları değerlendirilirken bu konuyada bakıyorlar.
Muhalefet neye dayanarak, ne sebeple zorunlu olmasını istiyor? Yada hükümetin "hukuki zorunluluk olursa, kırsal kesimdeki insanların çoğuna para veya hapis cezası gelebilir" açıklamasını nasıl halletmeyi düşünüyorlar.

2-"- Daha önce 4. sınıftan sonra getirilmek istenen “açık öğretim” sistemi, tepkiler üzerinde 8. sınıf sonrası, son 4 yıl için öngörülmüştür. Teklifin yasalaşması durumunda 8. sınıftan itibaren ciddi anlamda “örgün eğitimin” fiilen ortadan kalkması tehlikesi bulunmaktadır. "
Şuanki durum itibariyle lise zorunlu olmadğı halde ve zaten açık lise aktif bir şekilde kullanılmaktayken(ki kendi kaynımda açık lisede) böyle bir sorun öngörülmüyorken nasıl olacakta Lise zorunlu hale gelince örgün eğitime daha fazla balta vuracak??

3-"- Çocuk işçiliğinin ve çocuk gelinlerin ağırlıklı olarak 13, 14, 15 yaşında olduğu düşünüldüğünde mevcut düzenleme ile hem mesleki eğitim adı altında “çocuk işçiliğinin” önü açılmakta hem de “çocuk gelinler” uygulaması, bizzat iktidar tarafından kademeli zorunlu eğitim uygulaması ile açıkça desteklenmektedir. "
Ben 4 yıl ülkemin en doğusunda görev yaptım orda insanların zaten çocuğun okumasıyla bir alakası yok ilkokula yani 8 yla zorunlu olduğu için gönderiyorlar.ve 27 yllık yaşam tecrübemde ülkemizde zorunlu eğitimden sonra yani şuan 8 den sonra aile muhtaçsa veya eğitimle ilgisizse zaten çocuğu okuldan alıp sanayiye veriyor. ve çocuk gelin davasındada yine aynı durum.şuan zaten 8 den sonra zaten kimsenin bir zorunluluğu yok istediğini yapıyor. Hiç olmazsa yeni sistemde onlara okumaları için bir şans daha verilmiş olmaz mı?

yani öğrenmek istediğim şey bu düşüncelerin içini biri bana doldursun şu şu sebeple böyle olacak desin.

ÇOCUK GELİN,TÖRE CİNAYETİ VE BUNA BENZER KONULAR MAALESEF ÜLKEMİZİN BELLİ BİR BÖLGESİNDE OLMAKTADIR Kİ YAKIN BİR ZAMANDA O SORUN DA KALMAYACAK.NEDENİ İSE ŞÖYLE:İNSANLAR TV EKRANLARINDA DÜNYAYI GÖRÜYOR DAHA ON YILLIK BİR GEÇMİŞİ BİR GÜNEYDOĞUDA TV'NİN.10 YIL SONRA BU HABERLER MİLYONDA BİRE İNECEK.BEN KENDİ KÖYÜMDE ÇOCUK GELİN TÖRE VS. DAHA GÖRMEDİM.BU BÖLGE TERÖR BELASINDAN DA KURTULDU MU BU SORUNLAR KONUŞULMAYACAK.

madem zorunlu tutuluyor 12 yıl sonunda ya iş ya aş garantisi getirilmelidir. yoksa milletin çocuğunu yıllarca kendi zihniyetlerine,sistemlerine göre yoğuracaklar sonrada iş yok aş yok olmaz bari zorunlu demesinlerde biz yetiştirip iş bulalım.

Çocuk gelin, çocuk işçi falan biraz saçma bir eleştiri olmuş bence. Keşke daha tutarlı doneler ortaya koysalardı.

kapayın gözünüzü, kulağınızı, burnunuzu ne kadar mümkünse kapatın. Gelecek sözkonusu burada, senin çocuğunun geleceği, senin kardeşinin geleceği, ülkenin geleceği. Yaptım oldu ile bu işin yürüyemeyeceğğini, illaki böyle bir modelde ısrar edilmesi, oecd sıralamasında ilk sıradaki ülke finlandiya örneği vb örnekler niye göz önüne alınmaz... EN BASİTİ BANA SANA NİYE SORULMAZ....

laurona' Alıntı:
4+4+4 abartıldığı kadar olumsuz değil bence. 2. dörtten sonra meslek liselerinin önü açılması harika kesintisiz zorunlu 8 yıllık eğitim saçmalığı kalkmış oluyor. herkes matematikde fende türkçe de başarılı olmak zorunda değil diğer alanlarda da çok ihtiyaç var. biz sokakta köpek gezdirmek için sürekli okuldan kaçan öğrencilere zorla matematik anlatmaya çalışıyoruz hiç olmazsa meslek sahibi olur bir işe yararlar. birde ağızlarına dolamışlar çocuk işçi çocuk gelin diye. bizim buralarda zaten bunlar devam ediyor. okumayack kızların velileri geliyor hocam geçsin zaten okumayacak diyor. hiç olmazsa 2. dörtte imam hatipe gider, meslek lisesine gider iyi kötü elinde bir aaltın bileziği olur. öbür türlü hem erken evleniyor hem elinden bir şey gelmiyor. bence 4+4+4 mantıklı ama hala bir çok şeyin net olmaması ve öğretmen arkadaşlarımızın belki bizlerin norm fazlası olma düşüncesi çok kötü.

Hocama katılıyorum...

28 Şubat döneminde, Türkiye' de baltalanmış sistemlerden sadece bir olan eğitim sisteminde nihayet güzel gelişmeler yaşanmaya başlanıyor.
Sırf imam hatipleri kapatmak, bu milletin milli, dini, ahlaki değerlerini söküp almak uğruna, binlerce belki milyonlarca meslek liseli ve imam hatipli genç, haksızlığa uğratılmış, mağdur edilmiştir.
Dinden, ahlaktan, kültürden ve hatta belki insanlıktan bihaber bir nesil yetiştirilmiştir maalesef. Umarım yeni sistem bu yaraları bir nebze olsun iyileştirir...

Benim fikrime göre de; ilköğretime başlama yaşının 60 aya çekilmesi ve ilk sekiz yılın 5+3 yerine 4+4 yapılması yanlış. Yıllardan beri alıştığımız 5 yıllık ilkokulu 4 yıla indirmenin bir de üstüne okula başlama yaşını düşürmenin mantığını anlamış değilim. Birinci sınıfta anaokulu benzeri bir sistem olacak deniyor, o zaman da ilkokul 3 yıla düşmüş oluyor. 8 yılın bölünmesi iyi de bu kadar da altüst edilmez bir sistem...

Kanun teklifinde yer alan, “ilköğretim devlet okullarında parasızdır” ifadesi komisyon görüşmelerinde metinden çıkarılarak ilköğretimin tamamen paralı hale getirilmesinin ilk adımları atılmıştır.
en tehlikelisi bu madde bence çünkü eğitim parasızdır ifadesi kalkarsa aynı hastaneler gibi olacaktır ve zaman içerisinde özelleşmeye gidebilecektir dolayısı ile bizleride sözleşmeliye çevirmeleri söz konusu olacaktır yada belli bir sunavı geçen, belli bir derecede olanları tutup diğerlerine güle güle deme yolu açılacaktır

hamuş' Alıntı:
Kanun teklifinde yer alan, “ilköğretim devlet okullarında parasızdır” ifadesi komisyon görüşmelerinde metinden çıkarılarak ilköğretimin tamamen paralı hale getirilmesinin ilk adımları atılmıştır.
en tehlikelisi bu madde bence çünkü eğitim parasızdır ifadesi kalkarsa aynı hastaneler gibi olacaktır ve zaman içerisinde özelleşmeye gidebilecektir dolayısı ile bizleride sözleşmeliye çevirmeleri söz konusu olacaktır yada belli bir sunavı geçen, belli bir derecede olanları tutup diğerlerine güle güle deme yolu açılacaktır
sayın hocam bundan bikaç ay önce sgk üzerinden bizleri işten çıkarıp tekrardan 4c li olarak sisteme girmedilermi. zaten o zamandan ilk adımlar atıldı idi. şimdi okulların özelleşmesi için adımlar atılıyo. ve 4cli olduğumuz için bizide isterse atar gibi bişe oluyo. taşlar yerine oturmaya başlıyo yavaş yavaş

html5' Alıntı:
Molla yetiştirecek akp. Sonra afganistan,ırak gibi olucaz yaşasın :verymad:
hocam rica ediyorum araştırmadan öğrenmeden kara gürültü konuşmayın. kim diyor molla yetiştireceğiz diye. ortada bunun için bir delil de yok. kaldı ki okullarda nasıl ingilizce öğretiliyorsa din dersi, kur'an dili de öğretilebilir. bence bir sakıncası yok. ingilizce neden öğreniliyor: çünkü evrensel dil, bilmezsen iş bulamazsın. e neden kur'an da öğrenilmesin. ingilizce dünya için gerekliyse o da ahiret için gerekli. lafa gelince müslümanız diyoruz. müslüman ülkeyiz diyoruz. bilmediğimiz hacı hocalardan cemaat kutuplaşmasından etkilenecekse çocuklar, yazın gittiği kur'an kursundan dolayı asker olamayacaksa o zaman okulda alsın eğitimini. dini eğitim hakkını vererek uygulansa bu ülkede, insanlar dini kendini şeyh ilan edenlerden öğrenmeye meyl etmez, ne cinayetler çoğalır, ne çocuk istismarı. toplumun, dini inançları, günahı sevabı haramı helali, bunları bilmekten çok, özümsemesine ihtiyacı var bana kalırsa...

Fatih projesi kapsamında alınacak materyallerin Kamu ihale denetim kurulunun denetimi dışına çıkarılacağıda maddeler arasında????

lütfen korku imparatorluğu yaratmayalım kendi ideolojik fikirlerinize göre algılanmış bir yazı bu

sgulkurusu' Alıntı:
html5' Alıntı:
Molla yetiştirecek akp. Sonra afganistan,ırak gibi olucaz yaşasın :verymad:
hocam rica ediyorum araştırmadan öğrenmeden kara gürültü konuşmayın. kim diyor molla yetiştireceğiz diye. ortada bunun için bir delil de yok. kaldı ki okullarda nasıl ingilizce öğretiliyorsa din dersi, kur'an dili de öğretilebilir. bence bir sakıncası yok. ingilizce neden öğreniliyor: çünkü evrensel dil, bilmezsen iş bulamazsın. e neden kur'an da öğrenilmesin. ingilizce dünya için gerekliyse o da ahiret için gerekli. lafa gelince müslümanız diyoruz. müslüman ülkeyiz diyoruz. bilmediğimiz hacı hocalardan cemaat kutuplaşmasından etkilenecekse çocuklar, yazın gittiği kur'an kursundan dolayı asker olamayacaksa o zaman okulda alsın eğitimini. dini eğitim hakkını vererek uygulansa bu ülkede, insanlar dini kendini şeyh ilan edenlerden öğrenmeye meyl etmez, ne cinayetler çoğalır, ne çocuk istismarı. toplumun, dini inançları, günahı sevabı haramı helali, bunları bilmekten çok, özümsemesine ihtiyacı var bana kalırsa...

katılıyorum hocam bir imam hatip mezunu ve bir bayan olarak söylüyorum ki eğer dini eğitim verilecekse bu devlet eliyle verilmeli. 8 yıllık eğitim verilmeden önce dindar kesim kızını okutuyordu(imam hatip), üniversiteye yolluyordu(başörtüsü sorunu yokken) 8 yıl kesintisiz gelince bu insanlar sizce ne oldu yeraltı kuran kursu diyebileceğimiz (abartmıyorum çünkü dışarıya tamamen kapalı) eğitimini hocasını okutulan kitabını devletin denetleyemediği garip insanlar tarafından yönetilen yerler açıldı. Buraya girince adınızı bile değiştiriyorlar. çarşaftan başka tesettür kabul edilmiyor. tekrar ediyorum dini eğitim engellenemez ve eğer biri verecekse bu devlet eliyle olmalı. insanlardaki imam hatip fobisini anlayamıyorm. Korkulacaksa imam hatip liselerinden değil bu tür yerlerden korkulmalı.Nerden mi biliyorum imam hatip lisesinde başörtüsü sorunu ortaya çıkınca bir çok arkadaşımız (üniversite hedefini bırakıp) bu tür kurslarda eğitim görmeye gittiler. :(

receps' Alıntı:
Şimdi baştan ne hükümet ne muhalefet tarafı değilim. Kaç gündür olayın iç yüzünü anlamaya çalşyorum kendi kendime. Finlandiya, Almanya, İngiltere vb ülkelerin eğitim sistemlerini araştırdım wikipedi vb sitelerden.
madem arkadaş bu yorumları yazmış bide ona sorayım bakalm.
1-"- Yıllardır okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak için çalışmalar yapılmasına rağmen, yasa teklifinde okulöncesi eğitim zorunlu eğitimin dışında bırakmıştır. " deniliyor, bildiğim kadarıyla zaten şimdiye kadar da zorunlu değildi. Ama yinede hükümet bunu konu için oldukça çaba gösterdiği ortada.Yine bu konuda hukuki zorunluluk yok , idari zorunluluk var diyor zaten. Kaymakamlarn valilerin performanları değerlendirilirken bu konuyada bakıyorlar.
Muhalefet neye dayanarak, ne sebeple zorunlu olmasını istiyor? Yada hükümetin "hukuki zorunluluk olursa, kırsal kesimdeki insanların çoğuna para veya hapis cezası gelebilir" açıklamasını nasıl halletmeyi düşünüyorlar.

2-"- Daha önce 4. sınıftan sonra getirilmek istenen “açık öğretim” sistemi, tepkiler üzerinde 8. sınıf sonrası, son 4 yıl için öngörülmüştür. Teklifin yasalaşması durumunda 8. sınıftan itibaren ciddi anlamda “örgün eğitimin” fiilen ortadan kalkması tehlikesi bulunmaktadır. "
Şuanki durum itibariyle lise zorunlu olmadğı halde ve zaten açık lise aktif bir şekilde kullanılmaktayken(ki kendi kaynımda açık lisede) böyle bir sorun öngörülmüyorken nasıl olacakta Lise zorunlu hale gelince örgün eğitime daha fazla balta vuracak??

3-"- Çocuk işçiliğinin ve çocuk gelinlerin ağırlıklı olarak 13, 14, 15 yaşında olduğu düşünüldüğünde mevcut düzenleme ile hem mesleki eğitim adı altında “çocuk işçiliğinin” önü açılmakta hem de “çocuk gelinler” uygulaması, bizzat iktidar tarafından kademeli zorunlu eğitim uygulaması ile açıkça desteklenmektedir. "
Ben 4 yıl ülkemin en doğusunda görev yaptım orda insanların zaten çocuğun okumasıyla bir alakası yok ilkokula yani 8 yla zorunlu olduğu için gönderiyorlar.ve 27 yllık yaşam tecrübemde ülkemizde zorunlu eğitimden sonra yani şuan 8 den sonra aile muhtaçsa veya eğitimle ilgisizse zaten çocuğu okuldan alıp sanayiye veriyor. ve çocuk gelin davasındada yine aynı durum.şuan zaten 8 den sonra zaten kimsenin bir zorunluluğu yok istediğini yapıyor. Hiç olmazsa yeni sistemde onlara okumaları için bir şans daha verilmiş olmaz mı?

yani öğrenmek istediğim şey bu düşüncelerin içini biri bana doldursun şu şu sebeple böyle olacak desin.

:+1:

redoknot' Alıntı:
- Daha önce 4. sınıftan sonra getirilmek istenen “açık öğretim” sistemi, tepkiler üzerinde 8. sınıf sonrası, son 4 yıl için öngörülmüştür. Teklifin yasalaşması durumunda 8. sınıftan itibaren ciddi anlamda “örgün eğitimin” fiilen ortadan kalkması tehlikesi bulunmaktadır. (KOMİK BİR İDDİA OLMUŞ..şu anda da 8.sınıftan sonra açıklise de okuyabiliyor...)

- İlk 4 yılın “ilkokul”, ikinci 4 yılın “ortaokul” olarak tanımlanması nedeniyle, sınıf öğretmenlerinin en az yüzde yirmisinin “norm fazlası” haline gelmesi ve bakanlık tarafından başka görevlerde görevlendirilmesinin önü açılmıştır. (BOŞ OKULLAR VAR ORALARDA DEĞERLENDİRİLİRLER...)

- Çocuk işçiliğinin ve çocuk gelinlerin ağırlıklı olarak 13, 14, 15 yaşında olduğu düşünüldüğünde mevcut düzenleme ile hem mesleki eğitim adı altında “çocuk işçiliğinin” önü açılmakta hem de “çocuk gelinler” uygulaması, bizzat iktidar tarafından kademeli zorunlu eğitim uygulaması ile açıkça desteklenmektedir. (ÇOCUK GELİN de yine komik bir iddia şu anda da 8.sınıftan sonra okulu bırakıp açık liseye gidebiliyor..ÇOCUK İŞÇİ... bunun önüne geçmenin yolu bence yok, veliler bilinçlendirilmediği sürece, en azından devlet çocukları ezmeden belli bir meslek edinmelerini sağlayabilir..yine Türkiye de ne kadar olursa...)

- Zorunlu din dersinin kaldırılması ve anadilinde eğitim taleplerini karşılaması yönündeki toplumsal talepler gözardı edilmiş, zorunlu din derslerine ek olarak, seçmeli din dersleri getirilmesinin önü açılmıştır. (bende din dersinin seçmeli -zorunlu seçmeli değil- olmasından yanayım..Sadece içi boş saçma sapan bir ders, içeriğinin ne olduğu belli değil...Onu da geçtik hiç kimse zorla müslüman veya hıristiyan veya yahudi veya ataist... yapılamaz...Her ebeveynin kendi çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkı vardır... Çocuk büyüyünce başka yolu seçer o başka...Ben çocuğumu Kurandan okuduklarımla yetiştirmeyi düşünüyorum o yüzden şu andaki din derslerinden çocuğumu kurtarmak için elimden geleni yaparım..)

¨ Arapça, fıkıh ve Kur’an derslerinin ikinci 4 yılda seçmeli hale getirilmesi sağlanarak, bütün okullarda fiilen imam hatip modeline geçilmesinin önü açılmak istenmektedir. Umarım ZORUNLU SEÇMELİ olmaz..ben çocuğuma devletin eliyle din öğretmek istemiyorum ben çocuğuma kendim dinini öğretmek istiyorum, bu sebeple de bu uygulamaların her zaman karşısındayım. oldum olası tarikatlardan cemaatlerden uzak durdum devlet eliyle bunları çocuğuma aşılattırmam.

diğer maddelerinize katılıyor gibiyim ancak yukarıdakilerle ilgili de eklemek istedim..

ben ce eleştiri gibi gördüğü şeyler(çocuk gelin dışında, zaten o 8 yıllık kesintisiz ile de engellenemiyor bununla belki liseye gönderen daha çok olur. ihl ye falan.) güzel şeyler. millete din korkusu aşılamaktan başka ne işe yarar muhalefet. bunca sene uğraştılar hala başaramadılar ve vazgeçmiyorlarda.. halkımız imam hatipleri seviyor ,dinini öğrenmek öğretmek istiyor(çoğu insan bunun için akp ye oy verdi,durumu düzeltsin diye), bunun yanında da meslek sahibi olmak istiyor.
eğitim parasızdır ifadesi çıkarılırsa velilerden para toplanabileceği anlamına geliyor. durumu iyi olanlardan kayıt parası alınması gerekiyor.
biz nasıl devlet hastanesine giderken ücret ödüyorz. bundan doktorlar ve hastane yararlanıyor.okula gelen de ücret ödesin.(fakirler dışında) okulların para sorunu ortadan kalksın.

ya arkadaş sırf muhalefet etmek için herşeyin olumsuz tarafını almanın mantığı nedir.kaldıki her sistemin olumsuz ya da aksayan yönleri olabilir.sanki şu anki sistemde çocuk işçi ya da gelin sorunu yok.sanki ilköğretimi bitiren ve okumayanlar ortalıkta serseri olarak yetişmiyor.farkeden ne varki.yine 8 yıl zorunlu okunacak okullarda, sonra lise de açık öğretimden de olabilmek koşuluyla zorunlu olacak.burda değişen ne dir ki kalkmış ateşe odun atıyorsunuz.istemiyorsanız göndermezsiniz çocuğunuzu imam hatip liselerine olur biter.yok ırak oluruz yok suriye oluruz...geçin artık bunları.yıllardır aynı şeyleri söylüyorlar noluyor...insanlarına dini eğitim vermek istiyor diye bir ülke suçlanıyor.hem de neredeyse tamamı müslüman bir ülke.işinize gelince avrupa avrupa dersiniz.avrupa da dini eğitim nasıl.kaç yaşında alıyorlar bu çocukları dini okullara.bir araştırın öyle konuşun.bizim herşeyden önce ahlaklı insanlara ihtiyacımız var...

Geri