4+4+4 ün maddeler ve içyüzü

Kodla Büyü
zilal' Alıntı:
ben ce eleştiri gibi gördüğü şeyler(çocuk gelin dışında, zaten o 8 yıllık kesintisiz ile de engellenemiyor bununla belki liseye gönderen daha çok olur. ihl ye falan.) güzel şeyler. millete din korkusu aşılamaktan başka ne işe yarar muhalefet. bunca sene uğraştılar hala başaramadılar ve vazgeçmiyorlarda.. halkımız imam hatipleri seviyor ,dinini öğrenmek öğretmek istiyor(çoğu insan bunun için akp ye oy verdi,durumu düzeltsin diye), bunun yanında da meslek sahibi olmak istiyor.
eğitim parasızdır ifadesi çıkarılırsa velilerden para toplanabileceği anlamına geliyor. durumu iyi olanlardan kayıt parası alınması gerekiyor.
biz nasıl devlet hastanesine giderken ücret ödüyorz. bundan doktorlar ve hastane yararlanıyor.okula gelen de ücret ödesin.(fakirler dışında) okulların para sorunu ortadan kalksın.
:alkis:

laurona' Alıntı:
zilal' Alıntı:
ben ce eleştiri gibi gördüğü şeyler(çocuk gelin dışında, zaten o 8 yıllık kesintisiz ile de engellenemiyor bununla belki liseye gönderen daha çok olur. ihl ye falan.) güzel şeyler. millete din korkusu aşılamaktan başka ne işe yarar muhalefet. bunca sene uğraştılar hala başaramadılar ve vazgeçmiyorlarda.. halkımız imam hatipleri seviyor ,dinini öğrenmek öğretmek istiyor(çoğu insan bunun için akp ye oy verdi,durumu düzeltsin diye), bunun yanında da meslek sahibi olmak istiyor.
eğitim parasızdır ifadesi çıkarılırsa velilerden para toplanabileceği anlamına geliyor. durumu iyi olanlardan kayıt parası alınması gerekiyor.
biz nasıl devlet hastanesine giderken ücret ödüyorz. bundan doktorlar ve hastane yararlanıyor.okula gelen de ücret ödesin.(fakirler dışında) okulların para sorunu ortadan kalksın.

bu kadar basit dimi..
kabul edin işte, padişahım çok yaşa..
ben bilmem efendim bilir..

hiç kendi çocuklarınızı düşünmüyor musunuz?
5. sınıfta gelecek seçimi yapmak zorunda kalacak çocukları..
siz 5. sınıfta mı karar verdiniz bilgisayar öğretmeni olmaya?
tamam imam hatip liselerine karşı değiliz, açılsın, ortaokulu da açılsın ama
sırf imamhatiplilere yaranmak uğruna tüm gençleri yakmanın neresi mantıklı?
daha 5. sınıfta derse kim girecek o bile belli değil, biri bi şey diyo, öteki başka bi şey..

hani tornadan çıkmış nesiller istemiyoruz diyodunuz,
bindirilmiş kıtalar istemiyoruz diyodunuz..
şunu kimse unutmamalıdır..
etki, tepkiyi doğurur..

kimisi iyi yorumluyor kimisi kötü...
sen iktidarsın,sağlam oy almışsın ama eğitim sistemini değiştirmeye soyunan adamlarının eğitim ile alakası yok
milli eğitim bakanının bile sonradan haberi oluyor ??? ve hala neler olup bittiğini bilmiyor,tv kanallarında ne konuştuğunu bile bilmiyor ????
neden bu kadar güçlü iken,bu kadar iyi bir şey yaptığını savunduğun şeyi,aniden,pat diye,alel acele geçirmeye çalışıyorsun ??
bu çok düşündürücü ? çok ama ?????
ben bu kadar güçlü olsam,ülke için iyi şeyler yapmak istiyor olsam,açarım insanlara anlatırım böyle böyle diye
sonrada oylamaya geçerimm...
neyse neden yoruyorum ki kendimi,milyonlarca geleceğini umursamyan insanlarla paylaşıyorum aynı ülkeyi....

Olaya biraz farklı açıdan da bakalım.
milli eğitim komisyonunda kimler var.
Kaç tanesi eğitimin içinden geliyor.
Bildiğim kadarı ile Hakan Çokşükür bile bu komisyonun üyesi.
Eğitimin içinden gelmeyenlerin hazırlayacağı (acaba kim hazırladı) bir yasa
Bakınız son on yılda bu hükümet kaç tane Milli eğitim bakanı değiştirdi.
Hiçbiri eğitimci değil ve her gelen kendinden önce gelenin yaptklarını bozdu.
İlki geldi OKS yanlış dedi SBS getiridi.
Sonraki geldi SBS yanlış dedi OKS geldi vs. vs.

Ayrıca olayı döndürüp döndürüp İmam hatiplere getiriyoruz..
peki diğer meslek liseleri okul değil mi? Onlar ne olacak.
İmam Hatiplere birşey diyen yoktu, taki bir siyasi parti lideri çıkıpta
"İmam Hatipler benim arka bahçem" diyene kadar. Bunu unuttuk.

dünyaya oraya buraya bakmaya gerek yok. muhalefet grubu varya burda da çok.. heh işte onlara bakmak yeterli. onlar ne diyorsa tersini yap daha hayırlıdır :lol:

İkinci kademe ve lisede doğru dürüst sınıf geçme ve disiplin yönetmeliği olmadıktan sonra gerisi palavra. Zorunlu ilk 4 ü bitirdikten sonra okula terör estirmeye, aşk meşk işlerine gelenleri zorla öğrenci yapmanın anlamı yok.

Liseler zorunlu olmadığı halde okulların hali haberdeki gibi. Görevi başında başka hangi memur darp ediliyor da bunu yapanlar çocuk diye serbest bırakılıyor.
12 yaş ve sonrası erkeklerin aklı da fiziki gücü de her türlü kötü işi yapmaya müsait . Önlerinde caydırıcı bir şeyler olması lazım. 15-16 yaşındakiler öğretmenlerini öldürmeye teşebbüs etmiş ama yine serbest. Olayda öğretmen kavga etmelerini engellemese kesin yine birbirini yaralayacaklardı.
http://www.memurlar.net/haber/221397/
Liseliler okulda öğretmen dövdü
İzmir'in tarihi okullarından Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde dün bir grup öğrenci, öğretmenler odasını basıp öğretmen dövdü. 9-A sınıfında okuyan bazı öğrencilerle bir başka grup öğrenci arasında belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Okulun güvenlik kameralarına da yansıyan kavgayı o sırada nöbetçi olan matematik öğretmeni Süheyl Rahmi Çerçi ayırdı. Öğrencilerden O.K. kavgayı ayıran öğretmenine küfür etti. Sınıfa giden Çerçi, O.K'yi çağırarak birlikte okul müdürünün odasına gideceklerini söyledi. O.K. yine iddialara göre küfür ederek sıraların üzerine basıp öğretmene saldırmaya çalıştı. Çerçi, durumu okul yönetimine bildirerek şikayet dilekçesi verdi. Çerçi, daha sonra öğretmenler odasına gitti. Bu sırada öğretmenler odasına giren O.K. (16), E.O. (16), M.C.Ö. (15) ve M.A. (16) isimli dört öğrenci koltuk ve sandalyeleri kırıp Çerçi'yi de darp etti.

Çoğunluğu kadın olan öğretmenler dehşet dolu dakikalar yaşarken olaya okul polisleri müdahale etti. Çerçi, tedavisinin ardından Hatay Polis Merkezi'ne giderek öğrencilerden şikayetçi oldu. Öğrenciler bugün çocuk mahkemesine mevcutlu olarak çıkarılmak üzere velilerine teslim edildi.

Teachnologist' Alıntı:
yetsin' Alıntı:
çocukların mesleki eğilimlerinin tespit edilip küçük yaşlardan itibaren belirli meslek guruplarına göre yetiştirilmesi bence çok iyi olur.

10 yaşındaki çocuğun neyini nasıl tespit edeceksin?

katılıyorum kesinlikle, bi kendinizi düşünün arkadaşlar o zamanlar da bt öğretmeni mi olmak istiyordunuz, ya da herkes o zaman düşündüğü mesleğe mi sahip, çocuk o yaşta meslek seçme iradesine sahip olamaz, biraz mantıklı düşünün...

AMen' Alıntı:
Ana amaç bluğ çağına giren erkek ve kız öğrencilerin bir arada okumaması. Gerisi yalan hacı.
bunun için sistemi değiştirmeye gerek yok kız liseleri açarsın sadece kızlar gider ve bayan öğretmenler görev alır
erkek liseleri açarsın sadece erkekelr gider ve erkek örgetmenler görev alır koskoca sistemi değiştirmeye gerek yok gelecek olan eskisinden farklı değilki..

umaykut' Alıntı:
laurona' Alıntı:
zilal' Alıntı:

bu kadar basit dimi..

daha 5. sınıfta derse kim girecek o bile belli değil, biri bi şey diyo, öteki başka bi şey..

etki, tepkiyi doğurur..

:alkis: :+1:

hem evet hem hayır...
İnsanların %90nı ideolojik yaklaşıyor..
Yasa çıktı çıkacak, içeriği tam bilmiyoruz, sadece hangi madde kimin ideolojisine tersse onu öğrendim.

-İlkokul, ortaokul, lise yönetmelikleri belirsiz... birde geçme zorunlu yapacaklar, şimdiye kadar lisede öğrencinin sınıfta kalma ihtimali vardı. Zordu ama başaran oluyordu. İlköğretimde yönetmelik gereği " öğrenci kendi yaş grubuyla okumalıdır" dan ve resmi işlemlerin çok zor olmasından dolayı sınıfta kalma yok gibiydi. Lisede de aynısı olacak. Ne söyleleyim bilemedim ama kısaca "Lisedeki arkadaşlar, Kahramanmaraşda, Sahinkayası Kasabasında büyük ve lezzetli ayvaların olduğu bahçeler var. Yol üzerinde giderken sizin için pazarlık yapabilirim."
..

iyi kötü eğitimimiz kaliteli olmasada öğretimimiz fena değil. şimdi benim anlmadığımız ana sınıfları ilk 4 e kaydırıllacak ilk 4 de oyunlaştırılmış basite indirgenmiş eğitim olacak. ikinci 4 de bir kısmı mecburi bir kısmı seçmeli dersler olacak

öncelikle sorunlar şu?
1. ana sınıf öğretmnleri ne olacak
2. 56 bin sınıf öğretmeni falzası olacak
3. 30 bin branş öğretmnei ihtiyacı olacak
4. seçmeli kürtçe özürlük yerine ayrışmayo getirmeyecek mi? düşünün istanbulda bir okulda kürtleri bir sınıfa türkleri bir sınıfa koyarsanız durum ne olur. ayrışma ırçılığı ve problemleri bir araya getirir
seçmeli kürtçeyi türk eğitim sen hariç herkes kabul ediyor

umaykut' Alıntı:
laurona' Alıntı:
zilal' Alıntı:

bu kadar basit dimi..

etki, tepkiyi doğurur..

benim 4.sınıf çocuğum olsaydı ihl ye verirdim direkt. 4 yıl orda okuduktan sonra da yeteneğine göre bir yere yerleşmesi için uğraşırdım. seçimi herkesin anne ve babası yapacak sonuçta. tornadan çıkma diye bir durum yok. ben çocuğumu nereye istersem nasıl eğitim almasını istersem oraya gönderebileceğime göre neresi torna bunun?
bilgisayar öğretmeni olmaya öss puanım gelince karar verdim, yüksek puan alsaydım eczacı olacaktım. bununda imamhatiple ve ya başka liseyle alakası yok. orta kısmı ihl de okudum, puan düşme olayı olmasaydı liseyide orda okuyacaktım, haksızlık yapıldıı için düz Al ye gitmek zounda kaldım.
erkek çocukları için düşünürsek, zaten çocuğun başarısı 4.sınıfa kadar belli oluyor. akademik başarısı düşük çocukları meslek lisesine gönderirsek, mesleği daha iyi tanır. ben sevmedim burayı derse liseyi düz lisede okur. isterse o bölümde devam eder ve liseyi bitince elinde mesleği olur. her işi yaparım abi yerine ben şu işte başarılıyım diyebilir. böylelikle taa 18 yaşında mesleğine karar vermez biz gibi.

9-10 yaşında çocuğun çantasını annesi hazırlıyor, ayakkabılarını annesi bağlıyor. diyorsunuz ki bu çocuk yeteneklerine göre yönlenecek.

diyorsunuz ki zaten başarısı belli olur bu çocuğun. hiçbir insan 9-10 yaşındaki çocuğunu başarısız görmek istemez. bu yüzden düz liseler başarısız öğrencilerle dolu. siz sanıyor musunuz ki onları velileri onlardan umutsuz, onları başarısız görüyor.

zilal demişki 4. den sonra ihl ye sonra yeteneğine göre yönlendirirdim. 8 yıl sonra yani. şimdi ki durumdan tek farkı arada ihl ye gitmesi. 4+4+4 böleceklerine eskisi gibi yapsalardı, katsayı farkını kaldırsalardı da bu kadar öğretmen, öğrenci veli mağdur olmasaydı.

o değil de şimdi aklıma geldi. hani en son atamada din kültürü öğretmenleri tercih yapmadı da birsürü açık kadro kalmıştı ya, sanırım nedeni ortaya çıktı.

eskisehir' Alıntı:
9-10 yaşında çocuğun çantasını annesi hazırlıyor, ayakkabılarını annesi bağlıyor. diyorsunuz ki bu çocuk yeteneklerine göre yönlenecek.

diyorsunuz ki zaten başarısı belli olur bu çocuğun. hiçbir insan 9-10 yaşındaki çocuğunu başarısız görmek istemez. bu yüzden düz liseler başarısız öğrencilerle dolu. siz sanıyor musunuz ki onları velileri onlardan umutsuz, onları başarısız görüyor.

zilal demişki 4. den sonra ihl ye sonra yeteneğine göre yönlendirirdim. 8 yıl sonra yani. şimdi ki durumdan tek farkı arada ihl ye gitmesi. 4+4+4 böleceklerine eskisi gibi yapsalardı, katsayı farkını kaldırsalardı da bu kadar öğretmen, öğrenci veli mağdur olmasaydı.

o değil de şimdi aklıma geldi. hani en son atamada din kültürü öğretmenleri tercih yapmadı da birsürü açık kadro kalmıştı ya, sanırım nedeni ortaya çıktı.

ben ihl ye gönderirim ama başkası meslek lisesinn bilgisayar bölümüne gönderir, illaki başarısı düşük çocuk meslek lisesine gidecek diye bir şey yok.
din eğitiminde ihl nin önemini biliyorum. özellikle 10-15 yaş arası. bu benim tercihim. o yaşlarda başka meslek liselerine gönderecekte bir çok veli var.

zilal' Alıntı:
umaykut' Alıntı:
laurona' Alıntı:
zilal' Alıntı:

bu kadar basit dimi..

etki, tepkiyi doğurur..

benim 4.sınıf çocuğum olsaydı ihl ye verirdim direkt. 4 yıl orda okuduktan sonra da yeteneğine göre bir yere yerleşmesi için uğraşırdım. seçimi herkesin anne ve babası yapacak sonuçta. tornadan çıkma diye bir durum yok. ben çocuğumu nereye istersem nasıl eğitim almasını istersem oraya gönderebileceğime göre neresi torna bunun?
bilgisayar öğretmeni olmaya öss puanım gelince karar verdim, yüksek puan alsaydım eczacı olacaktım. bununda imamhatiple ve ya başka liseyle alakası yok. orta kısmı ihl de okudum, puan düşme olayı olmasaydı liseyide orda okuyacaktım, haksızlık yapıldıı için düz Al ye gitmek zounda kaldım.
erkek çocukları için düşünürsek, zaten çocuğun başarısı 4.sınıfa kadar belli oluyor. akademik başarısı düşük çocukları meslek lisesine gönderirsek, mesleği daha iyi tanır. ben sevmedim burayı derse liseyi düz lisede okur. isterse o bölümde devam eder ve liseyi bitince elinde mesleği olur. her işi yaparım abi yerine ben şu işte başarılıyım diyebilir. böylelikle taa 18 yaşında mesleğine karar vermez biz gibi.

peki ya çocuğun senin zorla gönderdiğin okulda okumak istemediğini farkederse?
yarın bir gün neden beni başka okula göndermedin derse?
zaten çocuğun başarısı 4. sınıfa kadar belli oluyor dediğiniz konu göreceli dir,
hiç bir bilimsel dayanağı yoktur..
siz hiç bir şairin, 4. sınıfta şiir yazmaya başladım dediğini gördünüz mü?
hiç bir ressamın 5. sınıfta çok iyi resim yapardım dediğini?
bana 4. sınıfta sorsalardı şu an dedektif ya da astronottum..
var mı Türkiye'de astronot?
erkek çocuklar için düşünüyorsunuz da kızları neden ayırıyorsunuz?
4. sınıftaki öğrencinin akademik başarısının düşük olduğunu ve onun meslek lisesine gitmesi gerektiğini nereden anladınız?
ben meslek lisesi'nde okudum..
ve hacettepe'yi kazandım.. nasıl olacak bu iş?
peki öğrenci ben burayı okumamalıymışım, dediğinde okuduğu 4 sene ne olacak? geri verilecek mi?
siz taaa 18 yaşında karar vermiş olabilirsiniz ama 4.sınıftaki çocuk nereden bilecek matematik zekası mı kuvvetli, sözel zekası mı?
kendimizi kandırmayalım..
amaç başka, ama bu amaç için koskoca bir nesli yakmayalım..
tamam ihl orta bölümleri açılsın..
ama liseye giderken meslek seçsin çocuklar..
seçmeli ders adı altında zorla dersler verilmesin..

zilal' Alıntı:
akademik başarısı düşük çocukları meslek lisesine gönderirsek, mesleği daha iyi tanır.

zilal' Alıntı:
ben ihl ye gönderirim ama başkası meslek lisesinn bilgisayar bölümüne gönderir, illaki başarısı düşük çocuk meslek lisesine gidecek diye bir şey yok.

bence önce neyi savunduğunuza bi karar verin..

Akp'nin arkada bahçeliğini yapmaya gerek yok.Gözleriniz daha iyi görsün,kulaklarınız daha iyi duysun.Padişahım çok yaşa mantığını bırakın.Eğitim sisteminin anasını ağlattılar.Bakanımızın eğitimden uzaktan yakından alakası yok.Hangi birinizden görüş alındı bir eğitimci olarak.Şu an ki sistemin iyi olduğunu savunmuyorum ama üzerine koyarak daha da iyileştirebiliriz diye düşünüyorum.Bir 28 şubat mağduru olarak,şimdi yeni nesillerimizin mağdur olmasını istemiyorum.

umaykut' Alıntı:
zilal' Alıntı:
akademik başarısı düşük çocukları meslek lisesine gönderirsek, mesleği daha iyi tanır.

zilal' Alıntı:

bence önce neyi savunduğunuza bi karar verin..
neyi savunduğum açık. meslek liselerinin bölümlerine göre değişir. başarı durumuna göre alınır bölümlere bu gün olduğu gibi.bazı bölümler başarısı yüksek öğrenci alıyor,bazılarıda el becerisine yönelik.illaki meslek lisesi düşük başarı değil,okul öncesi bölümüne bakarsanız anlarsınız,ortalaması en yüksek öğrenciler alınıyor.
yönlendirme yapılırken de bu göz önünde bulundurulur.ben bilgisayar dersi açısından da bu sistemin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Kimse beni seçmeli ders olarak ya Kur'an ya da Hz. Muhammed'in Hayatını seçmeye zorlanacak olan çocukların yaşadığı bir ülkede özgürlükçü yaklaşıma inandıramaz. Bu ülkede aleviliğe bile tahammül yok, bırakın diğer inanışları.
Çocuklarının dinini öğrenmesini isteyen sevgili meslektaşlarıma sorarım, başka bir inanışa sahip olsaydınız ve çocuklarınıza seçmeli ders diye bu iki ders dayatılsadı ne derece memnun olurdunuz? Demokrasi algınızın ne kadar sağlıklı çalıştığı ortada.
Kimse sorunun temeline inmiyor. Eğitim sisteminin bozukluğu kimsenin umrunda değil, sazı eline alan kendi ideolojisine göre değiştiriyor, bize de elimizden geldiğince uygulamak düşüyor.

rövanş alındı...bundan sonra gelecek hükümet artık rövanş için çalışır.eğitimi düşünenmi :puhaha:

6-7 yaşlarında bir çocuğun zeka kuramlarına göre hangi yönde yetenekli olduğu bellidir. Ailenin, çevrenin ve toplumun ihtiyaçlarına göre çocuk yönlendirilmelidir. En basit şekilde ifade edecek olursak elindeki topu karşısındakine isabetli bir şekilde atan hareketli bir çocuk masa başı işler için pek uygun değildir. Böyle bin tane örnek verebilirim. Bırakın 4. sınıfı, okula başlamadan önce bir çocuğun üç aşağı beş yukarı hangi işle uğraşırsa üretken ve başarılı olacağı bellidir. (Tabi bilinçli bir şekilde gözlem yapabilen, bu yönde yeteneği olan bir gözlemci için… ). Herkes olaya ideolojik yaklaşıyor. 6-7 yüzyıl, bilim dünyasına yön vermiş bir kültür olduğumuzu unuttuk. Dünyada tarihi ile ecdadı ile bağları bu kadar koparılmış başka bir ülke var mı acaba.

1 yıl hazırlık, 7 yıl ağırlıklı ingilizce gördüm. İngiliz mi oldum veya ingiliz hayranı mı oldum. hatta hatta ana dilim gibi ingilizce konuşur mu oldum. Ben olmadım, benim tanıdığım bildiğim insanlarda da bunları görmedim!!!

hayyhak' Alıntı:
6-7 yaşlarında bir çocuğun zeka kuramlarına göre hangi yönde yetenekli olduğu bellidir. Ailenin, çevrenin ve toplumun ihtiyaçlarına göre çocuk yönlendirilmelidir. En basit şekilde ifade edecek olursak elindeki topu karşısındakine isabetli bir şekilde atan hareketli bir çocuk masa başı işler için pek uygun değildir. Böyle bin tane örnek verebilirim. Bırakın 4. sınıfı, okula başlamadan önce bir çocuğun üç aşağı beş yukarı hangi işle uğraşırsa üretken ve başarılı olacağı bellidir. (Tabi bilinçli bir şekilde gözlem yapabilen, bu yönde yeteneği olan bir gözlemci için… ). Herkes olaya ideolojik yaklaşıyor. 6-7 yüzyıl, bilim dünyasına yön vermiş bir kültür olduğumuzu unuttuk. Dünyada tarihi ile ecdadı ile bağları bu kadar koparılmış başka bir ülke var mı acaba.

o zaman 6 yaşındaki çocuğu alalım direk meslek lisesi'ne.. verelim eline torna tezgahını.. madem belli ne olacağı..

hocam sözlerinizin hiç bir bilimsel dayanağı yok..
bilimde aşağı yukarı diye bir şey yoktur..
60 aylık bir çocuk ile 72 aylık bir çocuk arasında hem beyin gelişimi açısından hem de psikolojik açıdan çok fark vardır..
hiç bir çocuk topu çok iyi atıyor, kesin basketçi olacak o zaman müdür yapmayalım bunu diye heba edilemez..
ayrıca beden gelişimi devam eden bir süreçtir..
zihin gelişimi de öyle..
bence yanlışa kulp aramaya gerek yok..
imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri açılsın.. evet.. gitmek isteyen gitsin..
ama illa ihl ortaokul bölümlerini açacaz diye de bir nesli harcamaya lüzum yok..
bana ilkokulda sorsaydınız şu an astronot'tum ben..

sonsuzartibir' Alıntı:
Tamamiyle ideolojik gerisi fasa fiso . Yutmazlar...

"maalesef katılıyorum...."

ne kadar ne anlatmaya çalışsak da, adam almış eline herşeyi, ordan oraya atıyor tutuyor, öğretmeni öğrenciyi dinleyen yok....
bakanın da bişey bildiği yok, o da aynısı.....

YAZIK ŞU NESİLE YAZIK..... ÇOK AH ALIRSINIZ, HABERİNİZ YOK...

CHP NİN fikirleri bunlar ya sizde burdan muhaleft edin sonnnrada aNAyasa mh gidin :) :P :D

dindar nesilin-nesillerin önü açılacak 60 aylık bebe okul öncesi-anaokulu eğitimi almadan 1. sınıf öğrencisi olacak ve 9 yaşında 2. kademeye şu meşhur - iyi niyetli - seçmeli dersleri almaya başlayacağı okula adım atacak ve 9 yaşından itibaren beyni yıkanacak;DİNİNİN - KİNİNİN TAKİPÇİSİ olacak...ve nurlu ufuklara yola alacak ülkemiz...YERSENİZ..

spider23' Alıntı:
dindar nesilin-nesillerin önü açılacak 60 aylık bebe okul öncesi-anaokulu eğitimi almadan 1. sınıf öğrencisi olacak ve 9 yaşında 2. kademeye şu meşhur - iyi niyetli - seçmeli dersleri almaya başlayacağı okula adım atacak ve 9 yaşından itibaren beyni yıkanacak;DİNİNİN - KİNİNİN TAKİPÇİSİ olacak...ve nurlu ufuklara yola alacak ülkemiz...YERSENİZ..
bence tiksinecek aksine gidecek.

Geri