(4+4+4 ) 5 yaş çok erken

Kodla Büyü

satrun_ogr

Site Gezgini
arkadaşlar girdiğim tüm formlarda bu uyarımı sürdürücem..
4+4+4 yeni eğitim sistemi çocuların 5 yaş itibariyle yasal olarak okula başlamasını gerektiriyor. Hükümet maalesef bu düştüğü yanlıştan bir türlü vaz geçmiyor.. Oysaki çocuklarımız bizim için çok kıymetli onlar bu ülkenin geleceği... belki ben kendi çocuğumu ne pahasına olursa olsun erken yaşta okula göndermem. Ama başka çocuklarıda düşünmek lazım.. Çocukların mevcut sistemle okula erken başlaması onları yıpratmaktan başka bir işe yaramıcaktır...
Muhafazakar denilen kesim ki bende kendimi bu kesim içinde gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim. Bu kesim daha dindar bir nesil yetişeceği düşüncesiyele sessizliğini korumakta... Ancak bu büyük bir hata.. Bu yaşta çocular için 1 yaşın çok büyük önemi var.. Üstelik tam kişiliklerinin gelişti bir dönemde...
Çocukların minik ruhunu ağır bir eğitimle müfredatla yıpratmayalım...
Lütfen herkes uyarılsın.... Bu sistem yasalaşınca herkes çocuğunu göndermeye mecbur hissedecek kendini ve zamanla bu alışkanlık haline gelicek...

Gerçekten çok erken çocukta tam olarak motor becerileri, kavrama yeteneği gelişmiyor... 5 yaş hem ailelere, hem çocuğa hemde öğretmenlere sıkıntı verecektir... Tabi en çokta çocuk etkilecenektir... Benim fikrim...

hocam sizinle aynı görüşte olduğum için hem BİMER e hemde MEB e mesajlar çektim fakat zannetmiyorum olumlu sonuçlar alacağımı aslında tüm öğretmenler olarak çocuğumuz olsun yada olmasın bu görüşlerimizi iletmeliyiz benimde yeğenim var ve göndermeyi düşünmüyorlar aynı şekilde benimde çocuğum olsun bende göndermem çünkü küçük yaşta okula başlayan çocuğun fiziksel olarak parmakları gelişmiyor, matematik gibi sayısal derslerden soğuyor okula gitmek istemiyor artı tuvalet eğitimi almış fakat temizliğini daha çocuklar gerçekleştiremiyor.Allah sonumuzu hayırlı etsin inşallah eğitim süreci hemen karar verilcek bir yapılaşma değil

Hoc am,benim kız da 5 yaşında. Ben de göndermeyeceğim. Hem bu yıl 6 yaşında olup Eylül 'de okula başlayacak 7 yaş çocukları ile aynı sınıfta mı olacak bu çocuklar! Daha bunu bilen yok! Ayrıca bu yıl verip çocuğumu bütün eğitim hayatı boyunca ezdirmem.

Neden 5 yaş,hala anlamış değilim! Ayrıca çocuklara 1 yıl kazandırınca ne olacak! Saçmalığın daniskası!

zorunlu eğitim 12 yıl olunca mecbur yolluyacağım yoksa 1 yıl sene kaybı olur.
ayrıca müfredatta ona göre değişecek okuma-yazma işi 2-3 yıla yayılır kanatimce

sahrak' Alıntı:
şahsen benim yeğenim 5 yaşına girdi, okula göndermicez o yaştaki çocuğu

sen, ben ve biliçli olacak birkaç eğitimci göndermicez hocam da diğer çocuklara da yazık... Akraba olan komşu olan kim varsa uyaralım lütfen...
Çocuklar çok önemli çünkü onlar bizim geleceğimiz.. kendileri adına karar veremeyecek kadar minikler...
bunu yaşamış biri olarak .. yani bende 5 yaşında okula başlamıştım.. uzun bir öykü sonucu ailem beni 5 yaşında ilkokula göndermiş..
bu anlatılmaz yaşanır.. Kesinlikle abartmıyorum, hayatımın her dönenminde bunun acısını yaşadım.. herşeyde zorlandım.. herkesin kolayca yaptığını ben defalarca uğraşarak zor yaptım.. ve sonra bunu tüm hayatıma genellemişim.. Çok zor zamanlardı hala unutamıyorum...

sorun müfredatın 5 yaşına göre değişmesi değil ki, aralarında çok fazla yaş farkı olan çocukların aynı ortamda olması. biri tuvalete hala ördek diyor, öbürü tuvalette bilmem ne yapıyor. 4+4+4 ile bu saçmalık değişecek gibi olmuştu, ama hökümetin derdi doğru yapmak değil, niyetleri farklı olduğundan bina eksiği düşünülmeden sisteme geçilecek, hatta aynı kurumda ilköğretim, ortaöğretim ve lise bölümleri bile olabilecekmiş, hayatımda böyle saçmalık görmedim. düşünün çocuğu 5 yaşında alacaksınız, evlenme çağına gelene kadar gözünüzün önünde, elinizde büyüyecek :)

aydin67' Alıntı:

sen bilirsin hocam çocuk seninde 1 sene önce başlayınca ne olacak ki...
Bide müfredat değişecek diyosun da nasıl değişeceğini biliyomusun...Yani sen çocuğu o yaşta okula gönderince ne olacak ... Hemen sorumlulukların altında ezilmeye başlıcak.. Daha bunun psikomotor becerileri geliştimi... parmakları rahatlıkla kalem tutabilecek düzeye geldimi... gelmedi... bir eğitimci iseniz bunu bilirsiniz.. ne olacak bir süre sonra ben düzgün yazanıyorum, ben boyayamıyorum.. soyut kavramları öğrenme yaşı geldimi. hayır gelmedi... Peki ne olacak.. İlköğretim yaşı bilirsiniz çocukların başarıya çok büyük değer verdiği bir yaştır..Çocuk uğraştıkça yapamıcak.. Neden yapamıyor çünkü daha gelişimini tamamlamamış.. sonrada ben beceriksizim ben hiç bir konuda yeterli değilim.. Gelde bunun önüne geç bakalım..

Birde işin şu tarafı var.. Bir eğitimci olarak bilirsiniz. Öğretmenler ne kadar yani sisteme entegre olacak.. Birde mahalle baskısı var tabi.. benim çocuk okudu senin ki ne yaptı... Bizim öğretmen bir dönemde öğretti okumayı... 2-3 yılda okuma yazma öğrenilecek diyorsunuz da müfredatı takan mı olacak sanıyorsunuz. Öğretmenler arasında ki bu yarışı bilmeyen yoktur herhalde. Ben merkezi iyi bir okuldayım. sizie şunu söyleyim.. İyi öğretmen demek hemen okumayı öğretip test çözeye başlayan demektir.. yazıkki.. olan tabiki zavalli çocuklara oluyor..

Bir çocuk okula başladı mı hayatı bitmiş demektir. Yok dersler yok sınavlar. Çocuk küçük yaştayken psikolojik sorunları oluşmaya başlıyor. Bizde ne kadar erken başlarsa o kadar kar olacağını sanıyoruz yanılıyoruz çocuğu heba ediyoruz. Yazık olacak bu çocuklara...

geçen gün biyerde okumuştum. çocukların psikomotor gelişimleri artık 1,5 geç geliyormuş. çünkü bizim ve daha öncekilerin çocukluğundaki gibi bedeni geliştiren faaliyetler yok. koşturma, dağa çıkma, bisiklet sürme, ağaca çıkma, ev işlerinde yardım vb. şimdiki çocuklar her yere araba ile götürülüyo. artı sokaklarda hoplayıp zıplayıp oynayamıyorlar. apartman çocuğu çoğu. tv ve bilgisayar başında hareketsizce bir yaşam sürüyorlar maalesef. tabi bu durumdada kemikler ve kaslar geç gelişiyor. bana göre çook yanlış bir uygulama :x

Oyun çağındaki çocukları sınıf öğretmenleri (birbirleriyle yarış yapanlar) 3-4 sayfa ödev ile fotokopi manyağı yapacak... 6 saat okulda 3 saat evde yazık değil mi?

Emeklilik yaşının 65 olduğu ülkemde çocukları ne kadar geç gönderirseniz o kadar iyi...

bence kimse ne dediğini bilmiyor. yıllardır 7 çok geç kampanyaları yapılıyor. şimdi de tam tersi söyleniyor. ben bu işi anlamadım. tabi meb in de büyük hatası var. çocuklar 5 yaşında okula başlayacaklar ama eğitim programı nasıl olacak, anasınıfı konusu ne olacak bunlar net olmayınca herkes kendine göre bir yorum çıkarıyor.

http://www.7cokgec.org/7cokgec_reklam_kampanyasi.php

SoNMeZ' Alıntı:
bence kimse ne dediğini bilmiyor. yıllardır 7 çok geç kampanyaları yapılıyor. şimdi de tam tersi söyleniyor. ben bu işi anlamadım. tabi meb in de büyük hatası var. çocuklar 5 yaşında okula başlayacaklar ama eğitim programı nasıl olacak, anasınıfı konusu ne olacak bunlar net olmayınca herkes kendine göre bir yorum çıkarıyor.

Hocam sapla-samanı karıştırma 7 çok geç okul öncesi kampanyasıdır. Konu başlığında 1. sınıfa başlama yaşı kastediliyor. Gerçi yeni sistemde 60 ayını dolduran yani 6 yaşından gün olan çocuğun 1. sınıfa otamatik kaydı yapılacak... Başlık İlkokul için 6 erken yine 7 olmalı olabilirdi...

ALPONLINE' Alıntı:
SoNMeZ' Alıntı:

Hocam sapla-samanı karıştırma 7 çok geç okul öncesi kampanyasıdır. Konu başlığında 1. sınıfa başlama yaşı kastediliyor. Gerçi yeni sistemde 60 ayını dolduran yani 6 yaşından gün olan çocuğun 1. sınıfa otamatik kaydı yapılacak... Başlık İlkokul için 6 erken yine 7 olmalı olabilirdi...
:+1:

bu yeni sistemde anasınıfı olacak mı? sanırım olmayacak. o zaman eğitim programının anasınıfı etkinliklerini de kapsayacak şekilde olması muhtemel. problem meb in çıkıp da okula yeni başlayan çocukların okuma yazma öğrenip öğrenmeyeceğini açıklamaması. yani eğer ilk 1-2 yıl oyunlar, etkinlikler, kavram gelişimi, vs olacaksa ( bizim okuldaki idarecei ve anasınıfı öğretmeninin yorumu) zaten okul öncesi daha öne alınmış oluyor.

ama kimse çıkıp da ne yapılacağını söylemediğinden biz de bilmiyoruz sadece herkes yorum yapıyor.

önemli olan adının 1. sınıf olması ya da okul öncesi olması değil programın içeriği. bunu da kimse bilmiyor.

Gelecek öğretim yılı uygulamaya konulacak bir sistem için bu kadar muamma olması öğretmenlerin suçu değil. Yasayı getirenlerin bile ne yaptığını bilmediği bir ortamda öğretmenlerin tartışarak doğruyu araması normal...

5. sınıflara branş öğretmeni, 1. sınıflara anasınıfı öğretmeni girerse her beş sınıf öğretmeninden ikisi kadro fazlası olacak demektir. Bu durumda programın içeriğinde birinci sınıflara anasınıfı mevzuatı yüklenmesi daha büyük sorun yaratacaktır.

aydin67' Alıntı:
olurmu hiç. 1. sınıflar 2 ayda okumaya geçiyor. 2 yıla nasıl yayacaksın. ayda 1 harfmi vereceksin

Bence de 5 yaş çok erken .Çünkü oğlum şu anda 3,5 yaşında kreşe gidiyor.Her yaş gurubu farklı sınıflarda eğitim görüyor.5 yaş gurubunun da tuvalet sonrası temizlik sorunu hala devam ediyor.Çocuklar bireysel ihtiyaçlarını tek başına karşılama durumunda sorunlarla karşılaşabilirler diye düşünüyorum.Bugün öğretmenleri ile konuştum çok yanlış bir uygulama olacağını söyledi.Ama 60-72 ay arsı olanların kaydı otomatikman mı yapılacakl yoksa aileler o aralıkta olan çocukları için karar mı verecekler?Bu kısımı pek anlamadım:((

hamuş' Alıntı:
hocam sizinle aynı görüşte olduğum için hem BİMER e hemde MEB e mesajlar çektim fakat zannetmiyorum olumlu sonuçlar alacağımı aslında tüm öğretmenler olarak çocuğumuz olsun yada olmasın bu görüşlerimizi iletmeliyiz benimde yeğenim var ve göndermeyi düşünmüyorlar aynı şekilde benimde çocuğum olsun bende göndermem çünkü küçük yaşta okula başlayan çocuğun fiziksel olarak parmakları gelişmiyor, matematik gibi sayısal derslerden soğuyor okula gitmek istemiyor artı tuvalet eğitimi almış fakat temizliğini daha çocuklar gerçekleştiremiyor.Allah sonumuzu hayırlı etsin inşallah eğitim süreci hemen karar verilcek bir yapılaşma değil

duyduklarımı var kardeşim bir imam hatiptir gidiyor.. zorla nefret ettirdiler ya.. imam hatipten başka okulmu yok ülkede herkes çekiştiriyor bir yana.
çocukların yaşı küçük müfredatı bari değiştir.

suckan10' Alıntı:
aydin67' Alıntı:
olurmu hiç. 1. sınıflar 2 ayda okumaya geçiyor. 2 yıla nasıl yayacaksın. ayda 1 harfmi vereceksin

okuma yazmadan başka bir sürü ders ve aktivite var.

SoNMeZ' Alıntı:
bu yeni sistemde anasınıfı olacak mı? sanırım olmayacak. o zaman eğitim programının anasınıfı etkinliklerini de kapsayacak şekilde olması muhtemel. problem meb in çıkıp da okula yeni başlayan çocukların okuma yazma öğrenip öğrenmeyeceğini açıklamaması. yani eğer ilk 1-2 yıl oyunlar, etkinlikler, kavram gelişimi, vs olacaksa ( bizim okuldaki idarecei ve anasınıfı öğretmeninin yorumu) zaten okul öncesi daha öne alınmış oluyor.

ama kimse çıkıp da ne yapılacağını söylemediğinden biz de bilmiyoruz sadece herkes yorum yapıyor.

önemli olan adının 1. sınıf olması ya da okul öncesi olması değil programın içeriği. bunu da kimse bilmiyor.

biliyoruz hocam sıkıntı müfredatta..

büyük konuşmayım, ben 4 seneden sonra okutmucam bile...
pilot uygulaması görülmemiş, kilot bir uygulama ve yakında kokusu çıkar... çünkü kilot.

hocam sıkıntı elbet müfredat ve ben köydeyim, 6 senedir 1 okutuyorum, seneye 13 öğrenci anasınıfından 15 öğrenci de anasınıfına bire gelecek toplamda 30 öğrenci.... ve köyyyy, işte, Allah belasını vermiş, daha da veriyor, köy kardeşim. Şehirdeki uşağın yine ailesi üstüne düşüyor... bu seneki aldığım birlerin yarısı (ikinci dönem aldım) halen okuma yazmaya geçmemiş.
Ve öğretmen o b...ku da yer, nasıl eder eder bu adamlara en iyisini öğretir abicim.
zırt diye sistem değişmez ki,
1.sınıf ayrı bir muamma zaten, fazla tecrübeli eleman da yok, hadi bakalım hayırlısı, diyecem de... pek hayır gözükmüyo bu işin sonu.

çabanı ve duyarlılığını takdir ediyorum hocam. ben de ciddi tehlikeler içerdiği kanısındayım.

--------------------------CESUR GİBİSİNİZ------------------

BEŞ yaşındaki çocuğunuzu 1. sınıfa Nasıl ben göndermem dersiniz?Bunun para (sanırım günlük 15 TL ) ve hapis cezaları var.Yasal müeyyideler olmadığını söyleyemessiniz.
E-OKUL kayıt sistemini bilmez gibi yazmışsınız.E-OKUL kaydeder.Okul idaresi devamsızlığı işler. İL MEB hukuk bürosu yüzlerce kişi hakkında davaları açar.Hakim toplu kararı imzalar.Tebligatlar adrese dayalı nüfus sistemindeki adreslere gider.Ben olabilecekleri yorumladım.Tamam size ters gelebilir ama , herhalde böyle olur.

Amaç eğitim olsa size katılacağım da neyini tartışalım...

Bana kalırsa 6-7 yaşındaki çocuğun sabahın yedisinde kalkıp 6 saat okula gelmesi bile işkence o çocuklara... Saatlerle oynanmalıydı yaştan önce ama işte amaç eğitim olmadığı için tartışılamıyor. 10 yıl sonra bakalım kim nasıl bir fabrikasyona tabi tutar çocuklarımızı.

Allah sonumuzu hayır etsin...

Geri