(4+4+4 ) 5 yaş çok erken

Kodla Büyü
eskiden çocuklar askere geç gitsin diye küçük yazdırılırdı nüfusa
şimdi okula geç gitsin diye küçük yazdırırlar.
5 yaşında çocuk okula mı gidermiş

eemree' Alıntı:
Kaçış yok maalesef...Nüfus sistemi hastane kaydı ile çalışıyor.Doktor onaylı doğum kağıdı olmadan nüfus kaydı yok artık.Eskiden beyan yeterli idi.Şimdi hastane doktoru imzası şart.

GRİNGO' Alıntı:
eemree' Alıntı:
Kaçış yok maalesef...Nüfus sistemi hastane kaydı ile çalışıyor.Doktor onaylı doğum kağıdı olmadan nüfus kaydı yok artık.Eskiden beyan yeterli idi.Şimdi hastane doktoru imzası şart.
hımm bunu bilmiyodum
ölünce dr rapor yazıyodu da.

Re: (4+4+4 ) 5 yaş çok erken----7 çok geç diyordu TV larda..

Ama 72 yide geçmeyecek.
Yani 72. aynı eylülde geçmiyorsa sorun yok.Esneklik yok.1-2 gün farkla okula gider bebiş.Gerçi geçen yıla kadar veli isterse okul idaresine dilekçe verip 1 yıl erteletebiliyordu.
Ama , yeni yasa sınırları keskin bir şekilde çizmiş.Umarım 1 yıl erteletme yönetmelikte yer alır.
İŞTE YENİ BİLGİ LİNKİMİZi EKLİYORUM.

http://www.memurlar.net/haber/222072/

ALPONLINE' Alıntı:
SoNMeZ' Alıntı:
bence kimse ne dediğini bilmiyor. yıllardır 7 çok geç kampanyaları yapılıyor. şimdi de tam tersi söyleniyor. ben bu işi anlamadım. tabi meb in de büyük hatası var. çocuklar 5 yaşında okula başlayacaklar ama eğitim programı nasıl olacak, anasınıfı konusu ne olacak bunlar net olmayınca herkes kendine göre bir yorum çıkarıyor.

http://www.7cokgec.org/7cokgec_reklam_kampanyasi.php
Hocam sapla-samanı karıştırma 7 çok geç okul öncesi kampanyasıdır. Konu başlığında 1. sınıfa başlama yaşı kastediliyor. Gerçi yeni sistemde 60 ayını dolduran yani 6 yaşından gün olan çocuğun 1. sınıfa otamatik kaydı yapılacak... Başlık İlkokul için 6 erken yine 7 olmalı olabilirdi...

Hocam gerçekten sapla samanı birbirine karıştırmışsın, söyleyen arkadaş doğru söylemiş... O senin 7 çok geç denilen eğitim okul öncesi eğitimi... dikkat et okul eğitimi değil.. günde en fazla 3 olmadı 4 saat yapılan ve öğretmenin yanına mutlaka yardımcı bir eleman verilerek yapılan eğitim. Çocukların sadece sosyalleşip oyun oynadıkları, şarkı söyleyip eğlendikleri bir yer..

bazıları nedendir bilinmez. Yeni sisteme çok güveniyo. yani yapılanın bilimsel bir dayanağı varmı? diye araştırma gereği bile duymuyo.. Sabit fikir yani.. Müfredat değişecek diyorsunuzda müfredat değişse ne olcak. Birkere en temel yanlış şu bu yaşta 1 yaş çok şey demek. Nedemek 60 ayla 72 ay arası okula gidecek yani farklı yaşlar aynı sınıfta olacak. Bu doğrumu neden böyle birşeye gerek duyulmuş.. ???

sonra 5 yaş çocuğu her sabah erkenden kalkıp en az 6 saat okulda kalabilecek mi? Bu sırada tuvaletine gidip yemeğini hijenik bir ortamda yiyebilecekmi? Ona rehberlik edecek biri var mı? hem ne bu acele...
neyse bazı aileler için bunun bir önemi yok zaten.. Çocuk başından gitsinde... o kendine bakar..

Geri