4+4+4 ne getirir ne götürür...

Kodla Büyü

formatorum

Aktif Üye
Bu sistemin yasalaşması mümkünmü eğer yasalaşırsa bizlerin durumu ne olur.Formatörlük bitermi norm ne olur.Ne dersiniz...

formatörlük ve bt normları zaten çok belirsiz bir konu, bence 4+4+4 ise hepten belirsiz bt için.

4+4+4 sistemi bir şekilde yasalaşacak ve yakın gelcekte uygulamaya da geçilecek diye düşünüyorum. Süreç işlerken pek çok yasa/yönetmeliğin de değişeceği herkesçe malum. Bu durumu BT öğretmenleri açısından fırsata çevirmemiz gerekir. Muhtemelen Milli Eğitim paket yasası gibi bir adla bir çok yönetmeliği içeren paket toplu olarak meclise veya bakanlar kuruluna gelecek ve yasalaşacak. İşte o paketin içerisinde BT öğretmenleri ile ilgili ders durumu/norm durumu/atama durumu/çalaışma saatleri veya ne derseniz deyin artık bir veya birkaç madde olursa ne ala. Eğer olmazsa biz daha çook uzun süre şu anki gibi bir handikapta bu forumda birbirimize sataşmaya, -miş li haberler duyurmaya devam ederiz. 4+4+4 sistemi ile ilgili yasa teklifini komisyonda görüşmekte olan üyelere mail/telefon/tanıdık vasıtası ile ulaşıp durumu ve makul talepleri iletmek lazım bir an önce.
Çok zor olduğunu biliyorum ama mümkün olduğunca ortak hareket etmemiz lazım, "kendi cümlelerimizle" ama benzer konular üzerinde durmak daha sağlıklı bir sonuca ulaşılmasında etkili olacaktır.
Bunları yazarken bile şimdi bir kaç kişinin gelip konuya siyasi bir iki cümle yazacağını ve bu konunun da amacından saparak çıkmaza gireceğini düşünmekten de kendimi alamıyorum nedense...

arkadaşlar kendimizi düşüneceğimize bu sitemin doğruları yanlışları üzerine konuşsak daha doğru olmaz mı

Götürse götürse anca geriye götürür ilköğretimdeki lüzumsuz öğrenciler liseye zorunlu olarak devam edince kendileri ile sorunları da büyüyecek, nasıl olsa eğitim zorunlu olunca kalmada lisedede kalma olmayacak, çalışmadan okulda serserilik yaparak mezun olacaklar, olan lisede görev yapan öğretmenlere olacak, kim bilir ne tehditlere maruz kalıp ne pislikler görecekler okullarda....

sistemin detayları olmadan boşa konuşuyoruz bence.zira açıköğretim kısmı olacağı da söyleniyor.öyle birşey olursa her açıdan çok daha iyi olur.okulla alası olmayan öğrenciler en azından bir meslek sahibi olmaya daha erken başlarlar.öldürülen çıraklık sistemi yeniden canlandırılabilir.herkes açısından faydalı olur.ama bakalım...

TÜSİAD 4+4+4 teklifini geri çekin demiş
TÜSİAD, 12 yıllık kesintisiz eğitim öngören kanun teklifinin mevcut durumdan dahi geriye gidişe yol açacağını belirterek, "Teklif gündemden çıkarılmalı. Türkiye’nin ihtiyacı olan eğitim reformu bu değildir” değerlendirmesini yaptı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25324818

BTFormator' Alıntı:
Götürse götürse anca geriye götürür ilköğretimdeki lüzumsuz öğrenciler liseye zorunlu olarak devam edince kendileri ile sorunları da büyüyecek, nasıl olsa eğitim zorunlu olunca kalmada lisedede kalma olmayacak, çalışmadan okulda serserilik yaparak mezun olacaklar, olan lisede görev yapan öğretmenlere olacak, kim bilir ne tehditlere maruz kalıp ne pislikler görecekler okullarda....
:+1:

Geçenlerde bir arkadaşla konuşurken şöyle bişey anlattı. Fransa da eğitim politikasıyla ilgili geçme notu sanırım 10 üzerinden 4,5 miş (bilmiyorum arkadaş anlattı). Yeni eğitim bakanı gelip bunu 5.0 yapmak istemiş. Tüm halk "Eğitim sistemini bozuyorsun" gerekçesiyle günlerce protesto etmiş ve bakanı kararından vazgeçirmiş. Şimdi ülkemizle kıyasladığımızda sistem yıllarca en kökünden sarsıntılara uğramasına rağmen maalesef en ufak bi ses çıkmıyor. 12 yılı sorarsanız özellikle liselerde yıllarca mezun olsa da kurtulsak diye bekleyeceğimiz onlarca öğrencimiz olacak. Her zaman rakamsal büyüklükler doğru sonuçlar vermez. İsterseniz zorunlu eğitimi 15 yıla çıkarın...

BTFormator' Alıntı:

Sizler bu sistemi yanlıiş anlamışınız ki; 4+4+4 derken öğrenci zorunlu olarak bunları okuyacak diye bişey yok 14 yaşından sonra isterse ortaokul ve liseyi dışardan okuyabilecek yani o lüzümsuzlar ilköğretimde de yer almayabilecek. tabi bunun altyapısının iyi ayarlanması lazım örneğin 30 gün devamsızlık yapan öğrencinin örgün eğitimi sona ermeli ve zorunlu olarak yaygın eğitimle zorunlu olarak devam etmelidir. açık lise zaten vardı isteyen yada liseden atılanlar buradan devam edebiliyordu. aslında sistem güzel ama imam hatip söylentileri arasında boğulması kötü birde 5. sınıf öğrencisi o yaşta bazı şeylerin farkında olmayabilir o çocugu okul ortamından alıkoyma ihtimalinin olması suistimaller doğurabilir. ama eğitim hiç zorunlu değil desen bile o devir geçti artık insanlar daha bilinçli. 1000 de 1 ben ilkokulda çocuğumun illa başı kapalı olacak yok efendim ben okutmayacam yada okutamam tipinde cins insan çıkar. onlarda zaten oluyor. demem o ki inşallah hayırlısı olur.

BTFormator' Alıntı:
TÜSİAD 4+4+4 teklifini geri çekin demiş
TÜSİAD, 12 yıllık kesintisiz eğitim öngören kanun teklifinin mevcut durumdan dahi geriye gidişe yol açacağını belirterek, "Teklif gündemden çıkarılmalı. Türkiye’nin ihtiyacı olan eğitim reformu bu değildir” değerlendirmesini yaptı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25324818

TÜSİAD karşı çıkmışsa millet için hayırlı olacağına inanıyorum, desteklese soğuk bakardım...

Tüsiad bu ülke için birşeyler yapmak istiyorsa kendi alanında birşeyler yapsın örnek: %100 yerli otomobil,%100 yerli teknoloji ürünleri.

Sırf imam hatiplerin orta kısmını kapatmak için 8 yıllık zorunlu eğitim getirdiler, imam hatip lisesine gidenlerin üniversite okumasını engellemek için de tüm meslek liselilere katsayı uygulaması getirdiler. Hem ilköğretimi hem de mesleki eğitimi katledildi.

Düşünülen düzenlemenin uygulamada nasıl sonuç vereceğini şimdiden anlamak zor. Tartışmalardan gördüğüm kadarı ile olay yine sadece imam hatiplerin orta kısmının açılacak olması ve kız çocuklarının okula gönderilmeyeceği boyutuna indirgenmiş . Asıl artı ve eksileri arada kaynamış. Maddi durumu yeterli olan vatandaş zaten çocuğunu okul öncesinden itibaren özel eğitim kurumlarına veriyor. Kızını-oğlunu okula göndermeyen de meb ne yaparsa yapsın zaten göndermiyor. Geçen yıl ailesinin dükkanında çalışıp okula sadece bazı sınav günlerinde gelen öğrenciler bile mezun olup ilköğretim diploması aldı. Çünkü okulun diploma vermeme gibi bir hakkı yok .

8 yıllık eğitimin en büyük sorunu sınıfta kalma ve okuldan atılmanın olmayışı. Disiplin ve sınıf geçme yönetmelikleri acilen baştan düzenlenmeli. ilköğretim 2. kademede de aynen liselerdeki gibi 20 gün özürsüz devamsızlığı olan , 2 kez sınıf tekrarı yapan , huzuru bozacak disiplin suçu işleyen öğrencileri ilçe mem e danışmadan okul yönetimi açık öğretime yönlendirebilmeli. Şimdiki sistemde öğrenciye en fazla okul değiştirtilebiliyor, o da ancak bıçaklama , öldürme ya da taciz olaylarında veriliyor. Aklı ve fiziki yapısı her tür pisliği yapmaya yeten, okulu birbirine kişileri bile ilçe/il mem çocuktur, öğrencidir psikolojisi bozulmasın deyip aynı okula geri gönderiyor. Öğretmenlerin ve okula eğitim görmek için gelen öğrencilerin psikolojisinin ne olduğu kimsenin umurunda değil.

kesintisiz 8 yıl ne getirdiyse onu getirir ve ne götürdüyse onu götürür...

Ülkenin gelecek 10 yılını yeni bir ideolojiyle yeriz, gelecek olan başka biriyle başka bir 10 yıl feda ederiz hepsi bu... Düzeni değiştirir, düzülen halk çocuğu yerinde saymaya devam eder...

Öğretmeni yem olarak ortaya atan, öğretmen adına iyileştirmelerden uzak bir ülkede eğitim sistemi kavramı romantik olmaktan öteye bişey değildir; hele eğitim "sistemi dediğiniz" şey ideolojilerle değişiyorsa ülke geleceği komediye döner. Hele hele her getirilen sistem örnek ülkeler üstünden tartışılıp bakın onlarda var, "diğeri k.ka olan sistem en cicisi bu" modunda savunuluyorsa ve halk "adam doğru diyor" diye koşturuyorsa ortada ülke adına inanılmaz bir dram vardır.

Geçen günlerde tabletler dağıtılmaya başlandığında bu bu sorunu çözdük demişlerdi. :mrgreen:
5-6 sene evvel Bt sınıfları kurulduğunda tamamdır bu sorun, çözdük demişlerdi. :mrgreen:
En son yapılandırmacı eğitim geldiğinde tamam şimdi çözdük bu sorunu demişlerdi. :mrgreen:
Disiplin cezası kaldırıldığında tamam bu sorunu çözdük demişlerdi.
Ondan önce 8 yıllık kesintisiz eğitim geldiğinde, tamam çözdük bu sorunu demişlerdi. :mrgreen:
...........
...........

Öğretmenlere tam gün yasası çıkınca tamam bu sorunu çözdük diyecekler..
4+4+4 gelince bu sefer tamam sorunu çözdük diyecekler...
....
.....

Kimse de bize sormuyor, kardeşim siz oyuncusunuz siz ne istiyorsunuz, ne yapalım diye..

fahrican' Alıntı:
8 yıllık eğitimin en büyük sorunu sınıfta kalma ve okuldan atılmanın olmayışı. Disiplin ve sınıf geçme yönetmelikleri acilen baştan düzenlenmeli. ilköğretim 2. kademede de aynen liselerdeki gibi 20 gün özürsüz devamsızlığı olan , 2 kez sınıf tekrarı yapan , huzuru bozacak disiplin suçu işleyen öğrencileri ilçe mem e danışmadan okul yönetimi açık öğretime yönlendirebilmeli. Şimdiki sistemde öğrenciye en fazla okul değiştirtilebiliyor, o da ancak bıçaklama , öldürme ya da taciz olaylarında veriliyor. Aklı ve fiziki yapısı her tür pisliği yapmaya yeten, okulu birbirine kişileri bile ilçe/il mem çocuktur, öğrencidir psikolojisi bozulmasın deyip aynı okula geri gönderiyor. Öğretmenlerin ve okula eğitim görmek için gelen öğrencilerin psikolojisinin ne olduğu kimsenin umurunda değil.
Hocama tamamen katılıyorum. Okula okumakla işi olmayan ve diğer öğrencilerin eğitim hakkını gaspeden öğrenci müsfettelerini açık öğretime kaydırma yoluyla hem eğitim öğretimin kalitesi artacaktır hem de okumanın bir faydası olacaktır. Ayrıca çıraklık eğitim merkezlerini yaygınlaştırarak kötü öğrencilerin meslek liselerini katletmesine sebep olmayacak bir çözüm bulunmalı.

hocam öncelikle 1. kademe hariç tüm okulların normlarında düşme olacağı kesin açık ortaöğretim ve ve açık liseyi zorunlu hale getirecek sistem buda öğrenci sayısında azalma olacağı anlamına geliyor... ülkede medrese sayısında artış olur. yeni kampanyalar başlatırız "baba ceyizimi al beni kocaya ver" gibi...
iyi yanı lisede kaliteli öğrenci görebiliriz... daha az sınıf mevcutlu sınıflar... okuma amacı olan okuma yazma bilen lise öğrencileri görebiliriz...

Getireceklerini bilmem ama ;
Sınıf öğretmenlerini köylere yada evlerinde beklemeye götürecek gibi duruyor.

bizim bölüme zararları veya yararları ne olur tam olarak bilemem ama arkadaşlar şurayı atlamayalim eğer meslek liselerinin ortaokul bölümü de acılırsa atanma şansımız daha da artacak inşallah.. Özellikle esef ve tef mezunlarınin şansı artacak inşallah

Şu an meslek sahipleri çalıştıracak veya mesleği öğretecek insan bulamıyor. Bunu yakınen bilen biri olarak atölye de çalıştıracak çırak(tabi ileride meslek sahibi olacak) insan bulamıyoruz. Bu Mobilya sektöründe de böyle, tamircide de böyle, dokumacı da vs. böyle. Ayrıca bu meslek sahiplerinin ustaları ile görüşünce şunları ifade ediyorlar.
Eskiden olduğu gibi ne meslekte yetiştirecek insan bulabiliyoruz ne de çırak bulabiliyoruz.
15 yaşından sonra gelen bir çocuğa nasıl meslek öğretcem diye serzenişleri var. Bu şu an bütün mesleklerin sorunu olmuş durumda.
Ayrıca geçenlerde bir usta ile görüştüğümde bana aynen şunları söyledi: "Hocam siz 8 yıl boyunca bu öğrencileri çok serbest yetiştiriyorsunuz. 8 yılın sonunda okumaya devam etmeyip mesleğe yönelen öğrencilere bir tokat dahi vurmadan işi bırakıyorlar. Yani sanki burayı da okul gibi zannediyor."
Dolayısıyla okula devam etmiyor meslek sahibi olmuyor sonunda ya hırsız ya kapkaçcı olup çıkıyor.
Sözün kısası 4+4+4 aslında okumayıpta bizim başımıza okulda dert olan öğrencileri toplumda bir meslek kazandırmak için önemli bir adım.

amip33' Alıntı:
Geçen günlerde tabletler dağıtılmaya başlandığında bu bu sorunu çözdük demişlerdi. :mrgreen:
5-6 sene evvel Bt sınıfları kurulduğunda tamamdır bu sorun, çözdük demişlerdi. :mrgreen:
En son yapılandırmacı eğitim geldiğinde tamam şimdi çözdük bu sorunu demişlerdi. :mrgreen:
Disiplin cezası kaldırıldığında tamam bu sorunu çözdük demişlerdi.
Ondan önce 8 yıllık kesintisiz eğitim geldiğinde, tamam çözdük bu sorunu demişlerdi. :mrgreen:
...........
...........

Öğretmenlere tam gün yasası çıkınca tamam bu sorunu çözdük diyecekler..
4+4+4 gelince bu sefer tamam sorunu çözdük diyecekler...
....
.....

Kimse de bize sormuyor, kardeşim siz oyuncusunuz siz ne istiyorsunuz, ne yapalım diye..

Durumu iyi özetlemişsin hocam.

Başbakan dedi dindar nesil yetişecek ilk adımıda atıyorlar işte. Haydi kızlar okula felan filan uygulamalarınında göz boyama olduğu anlaşıldı.

bahtsız_bedevi' Alıntı:
Tüsiad bu ülke için birşeyler yapmak istiyorsa kendi alanında birşeyler yapsın örnek: %100 yerli otomobil,%100 yerli teknoloji ürünleri.

:alkis: :alkis: :alkis:

html5' Alıntı:
Başbakan dedi dindar nesil yetişecek ilk adımıda atıyorlar işte. Haydi kızlar okula felan filan uygulamalarınında göz boyama olduğu anlaşıldı.

Dindar nesilden neden korkuyorsunuz? Dindar, dinine bağlı insan olmak neden sizi rahatsız ediyor?

Ortaya çıkıp 2 Allah diyen herkese oy verme potansiyeli oldukları için olabilir mi aceba ? Bakınız Akp. Başbakan yahudilere van minut çekiyo sonrada yahudileri korumak için malatyaya radar dikiyo :mrgreen: Sonra dindar nesil diyo hop oyalar geliyo ama kimse sormuyo yahudileri niye koruyosun diye ?

Hükümetin yaptığı en iyi işlerden biri olur. Eğitim kalitesi en az 2 kat artar.

Şu anki okullarda zoraki olarak okula gelen ilköğretim 2. kademe öğrencileri hem kendisi ders dinlemiyor hem de eğitim verimini düşürüyor. Olan akıllı ve gerçekten eğitim görmek isteyen öğrenciye oluyor, bu öğrencilerin eğitim hakkı engelleniyor.

Dindar nesil konusuna gelince, bu düzenleme kimseye oğlunu kızını illa ki imam hatip okullarına gönder demiyor, isteyen imam hatipe göndersin evladını, isteyen normal okuluna isteyen mesleki okullara. Ailelere ve öğrencilere tercih özgürlüğü getiriyor ki bunda eleştirilecek bi taraf yoktur.

Milletimiz için en hayırlısı olsun

Geri