4+4+4 ne getirir ne götürür...

Kodla Büyü
html5' Alıntı:
Ortaya çıkıp 2 Allah diyen herkese oy verme potansiyeli oldukları için olabilir mi aceba ? Bakınız Akp. Başbakan yahudilere van minut çekiyo sonrada yahudileri korumak için malatyaya radar dikiyo :mrgreen: Sonra dindar nesil diyo hop oyalar geliyo ama kimse sormuyo yahudileri niye koruyosun diye ?

Zaten adamlar %50'lileri geçmiş kaç dönemdir. Senin görüşüne göre şu anda oy verenlerin hepsi dindar. Bak bakalım hükümete oy verenlerin kaçı dindar? Millet uyandı artık, boş laflara oy vermiyor, icraata bakıyor. Milleti küçük görüp göbeğini kaşıyan adam olarak görmeye devam edenlerin oyu ne zaman fırlar onu merak etmiyor değilim.

html5' Alıntı:
Başbakan dedi dindar nesil yetişecek ilk adımıda atıyorlar işte. Haydi kızlar okula felan filan uygulamalarınında göz boyama olduğu anlaşıldı.

Sizin gibilerde nedense hiç değişmiyor . Meşhur 8 yıllık eğitimin sonucunda 15 yılda ne kazandığımızı söyler misiniz?

fahrican' Alıntı:
Sırf imam hatiplerin orta kısmını kapatmak için 8 yıllık zorunlu eğitim getirdiler, imam hatip lisesine gidenlerin üniversite okumasını engellemek için de tüm meslek liselilere katsayı uygulaması getirdiler. Hem ilköğretimi hem de mesleki eğitimi katledildi.

Düşünülen düzenlemenin uygulamada nasıl sonuç vereceğini şimdiden anlamak zor. Tartışmalardan gördüğüm kadarı ile olay yine sadece imam hatiplerin orta kısmının açılacak olması ve kız çocuklarının okula gönderilmeyeceği boyutuna indirgenmiş . Asıl artı ve eksileri arada kaynamış. Maddi durumu yeterli olan vatandaş zaten çocuğunu okul öncesinden itibaren özel eğitim kurumlarına veriyor. Kızını-oğlunu okula göndermeyen de meb ne yaparsa yapsın zaten göndermiyor. Geçen yıl ailesinin dükkanında çalışıp okula sadece bazı sınav günlerinde gelen öğrenciler bile mezun olup ilköğretim diploması aldı. Çünkü okulun diploma vermeme gibi bir hakkı yok .

8 yıllık eğitimin en büyük sorunu sınıfta kalma ve okuldan atılmanın olmayışı. Disiplin ve sınıf geçme yönetmelikleri acilen baştan düzenlenmeli. ilköğretim 2. kademede de aynen liselerdeki gibi 20 gün özürsüz devamsızlığı olan , 2 kez sınıf tekrarı yapan , huzuru bozacak disiplin suçu işleyen öğrencileri ilçe mem e danışmadan okul yönetimi açık öğretime yönlendirebilmeli. Şimdiki sistemde öğrenciye en fazla okul değiştirtilebiliyor, o da ancak bıçaklama , öldürme ya da taciz olaylarında veriliyor. Aklı ve fiziki yapısı her tür pisliği yapmaya yeten, okulu birbirine kişileri bile ilçe/il mem çocuktur, öğrencidir psikolojisi bozulmasın deyip aynı okula geri gönderiyor. Öğretmenlerin ve okula eğitim görmek için gelen öğrencilerin psikolojisinin ne olduğu kimsenin umurunda değil.

Hocama harfiyen katılıyorum. Meselenin özü okullardaki sorunlar. İdeolojik bakılırsa konuya anlaşılamaz. İlköğretime 4+4 ise yeni adı mutlaka düzenleme getirilmeli. Okulla alakası olmayanları ikinci kademeden mesleğe ya da açık öğretime yönlendirmeli.

tasarı tartışılmadan olmaz evet iyi düşünülmeli getirlerini götürülerini hooop diye gelen eğitim deki değişiklikler genellikle üzerinde fazla düşünmeden getiriliyor sonrasında bir çok sorun doğuruyor. Özelikle öğretmen fikirleri alınmalı ama hiç zannetmiyorum öle bişi olacağını sanırım ülkemize geçmiş olsun demek doğru olur

bu sistemin bir etkisi de sınıf öğretmeni açığına olacak... büyük ihtimalle 4+4+4 olduğunda 4 yıl sınıfçı diğer 8 sene branşcılar öğrenci ile muhattap olacak. buda şu anki bir çok sınıf öğretmeninin boşa çıkacağı anlamına gelir.

birde 8 yıllık eğitimden Türkiye birşey kazandı diyemem ama 8 yıllık eğitimden öncesi de berbattı... bu bünye o zaman okuduğu için biliyor... 4+4+4 kırsaldaki kızların okumalarını engellemeyecekse bence hiç fark etmez(engeller demiyorum).... yoksa sabilerin haklarına girmiş olurlar.

aktasankara' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
TÜSİAD 4+4+4 teklifini geri çekin demiş
TÜSİAD, 12 yıllık kesintisiz eğitim öngören kanun teklifinin mevcut durumdan dahi geriye gidişe yol açacağını belirterek, "Teklif gündemden çıkarılmalı. Türkiye’nin ihtiyacı olan eğitim reformu bu değildir” değerlendirmesini yaptı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25324818

TÜSİAD karşı çıkmışsa millet için hayırlı olacağına inanıyorum, desteklese soğuk bakardım...

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

html5' Alıntı:
Ortaya çıkıp 2 Allah diyen herkese oy verme potansiyeli oldukları için olabilir mi aceba ? Bakınız Akp. Başbakan yahudilere van minut çekiyo sonrada yahudileri korumak için malatyaya radar dikiyo :mrgreen: Sonra dindar nesil diyo hop oyalar geliyo ama kimse sormuyo yahudileri niye koruyosun diye ?

Demek ki insanlar dini hususlarda hassas. O zaman bu milleti anlamaya çalışmak lazım. O yüzden "2 Allah" diyeni 10 yıldır iktidarda tutuyor. Başörtüsüyle uğraşanları da tepetaklak alaşağı ediyor.

aktasankara' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
TÜSİAD, 12 yıllık kesintisiz eğitim öngören kanun teklifinin mevcut durumdan dahi geriye gidişe yol açacağını belirterek, "Teklif gündemden çıkarılmalı. Türkiye’nin ihtiyacı olan eğitim reformu bu değildir” değerlendirmesini yaptı.

TÜSİAD karşı çıkmışsa millet için hayırlı olacağına inanıyorum, desteklese soğuk bakardım...

Tüsiad kendi işine bakıp sanayiciliğini yapmalı. Millet uzay otobüsü yapıp bilet satışlarına başlayacak biz daha üreteceğimiz arabanın motorunu yapamadık. Böyle derneğin sözüne güveneceksek oooooo. :D :D

hiçbirşey getirmez hiçbirşey götürmez aynen devam eder. Önemli olan kökten değişiklik eğitim fakültelerindeki eğitimi değiştirip öğretmen yetiştirme politikası değişmeli,üniversitelerde kaliteli öğretim elemanları olmalı herkes öğretmen olmamalı, bir mülakattan geçirilmeli. 4+4+4 sistemi konuluyor tamam bunun alt yapısı var mı? 4 yıl okuduktan sonra çocuk bıraktı okulu peki o çocuğun mesleki yeterliliği tespit edilebilcek mi? ne olcak o çocuğun mesleği bunu sorgulamak lazım

Eğer sınıfta kalma, 2 yıl üstüste kalınca örgün eğitimin dışına çıkarma ve disiplin sorunları hallolursa bence olabilir. Tabi yönlendirme işini iyi yapmamız lazım.
Dindar nesle gelince sevgili hocalarım din kimsenin tekelinde değildir. İsteyen istediği gibi yaşar, isterse öğrenir. Bunu polemik konusu yapmak, oy konusu yapmak veya geçmiş iktidarlara sataşmak için kullanmak yanlış olan. Buradan şu çıkıyor o zaman. Bu dönemden önce yetişen nesil içinde dindar yok. Allah'a şükür kim gelirse gelsin, kim iktidarda olursa olsun bu milletin dindarlığı yaşamasına ya da yaşamamasına etki edemez. Allah dincilerden korusun.

habbe' Alıntı:
per_cey' Alıntı:
html5' Alıntı:
Başbakan dedi dindar nesil yetişecek ilk adımıda atıyorlar işte. Haydi kızlar okula felan filan uygulamalarınında göz boyama olduğu anlaşıldı.
:alkis:

Dindar nesilden neden korkuyorsunuz? Veya siz nasıl bir gençlik istiyorsunuz?

hocam ben insan olarak herkesin neye istiyorsa ona inandığı dindar yada dindar degil diye ayrılmadığı bir türkiye ve dünya istiyorum

per_cey' Alıntı:
habbe' Alıntı:
per_cey' Alıntı:
html5' Alıntı:

hocam ben insan olarak herkesin neye istiyorsa ona inandığı dindar yada dindar degil diye ayrılmadığı bir türkiye ve dünya istiyorum
peki siz neden illede insanalr dindar olsun istiyorsunuz neden bu şelikde insanalrın ayrılmasına izin veriyorsunuz önemli olan iyi insan olabilmek degilmi ahlaklı yararlı dindar olsun olmasın

Çıkması zormuş alt komisyona geriçekilmiş 4+4+4 4+4+4 eğitim sistemi hadi geçmiş olsun.

habbe' Alıntı:
per_cey' Alıntı:
html5' Alıntı:

Bizim korkumuz dindar nesil değil hocam 4 sınıftan sonra okula gitmeyen çocuğu kuran kursuna veya benzer yurtlara gönderecek sözde eğitimi uzaktan eğitim ile alacak siz buna inanıyormusunuz.Uzaktan eğitimle ne kadar başarılı sonuç alabilirsiniz 5. sınıf öğrencisinden.ben kuran kurslarına vb yurtlara karşı değilim ama orada sadece dini eğitim veriliyor.Çocuklarımız bu yöntemle emin olunki ilimden ve bilimden uzaklaşacak.Siz gerçekten bu sistemin başarılı olacağına inanıyormusunuz.
Bunların hepsini geçtim bu hükümet çok fazla ama çok fazla değişiklik yapıyor eğitimde her yıl değişik bir uygulama getirmeye çalışıyor.Bakın geçen sene dedilerki anaokulu zorunlu olacak dediler bunun üzerine eminim bir sürü genç anaokulunu tercih etti bu sene ve geçen sene geleceği parlak diye şimdide kalkmış diyorlarki ana okulu olmayacak.İnsanların emekleri ile bu kadar oynanmaz.Çocuklar neye uğradıklarını şaşırıyolar bir sene sınav var bir sene yok bir öyle bir böyle.Ben eğitime balta vurarak bu ülkenin geriletilmeye çalışıldığını düşünüyorum.Tabi bu benim acizane fikrimdir.

BTFormator' Alıntı:

Hocam şu bir gerçekki TUSİAD böyle düşünüyorsa teklif doğru bir şey.çünkü TÜSİAD ne zaman doğru bir açıklama yaptı ki!!!! :!:

Şimdi zorunlu eğitim de ilköğretim de ne oluyorki? Bütün notları zayıf olan bir öğrenciyi bile sınıfta bırakamıyoruz. Lisedeki öğrencilerin başarıları çok kötü.
Bu sistem belki hem okullardaki mevcut azalmasını sağlar hem de kaliteyi artırır diye düşünüyorum

sistem iyi mi olur kötü mü bilemiyorum, fakat Türkiye'de gün geçmiyor ki yeni bir proje üretilmesin. ne kadar çabuk düşünüldü ne kadar çabuk yasalaşacak (en son hatırladığım imam hatip liseliler derneği ÖNDER başbakanla konuşunca böyle olmasına karar verilmişti diye hatırlıyorum, yanlış da olabilir) nabza göre, gelen hükümete göre, ideolojilere göre sistem değişiyor ülkede ne kadar boş bakanlarımız ve bilim adamlarımız var diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
benim zamanımda öss-öys vardı 1yıl sonra baktık tek sınava öss'ye dönüştü, arkasından her sene ayrı puanlama ve tekrar öss-öys. allah aşkına hükümete göre değişmeyecek, önüne gelenin oynayamayacağı bir eğitim sistemi kurun şu ülkeye. ancak bunu yaparken 1 bakan ve 2-3 müsteşarı ile değil, tüm üniversitelerden, eğitim derneklerinden bu işi bilenlerle ve avrupada ki sistemleri iyice araştırarak ve yıllarca üstünde kafa yorarak yapın. bir ülkenin eğitim sistemi, anayasasından daha önemsiz değildir herhalde.

4+4+2 iyidir aga...çift forvetten şaşmayacaksın :lol: (milli eğitim bakanlığı yüzünden oynatmaya az kaldı doktorum nerde)

Abbas Güçlü

Anlayan var mı?
Son birkaç gündür yüzlerce eş, dost, okur aradı. “Sen eğitimin içerisindesin, şu 4+4+4’ü bize bir de sen anlat. Bir türlü işin içinden çıkamadık. Herkes farklı bir şey söylüyor” dediler. 12 yıla çıktığı için alkışlamak istiyorlar ama eğitimcilerin anlattıklarını dinledikçe de paniğe kapılıyorlar.
Onlara sakin olmalarını ve olup biteni yakından izlemelerini öneriyorum. Gerçekten de şu an için ne söylense boş. Ak Parti nabız yokluyor, meydanı boş bulursa, tıpkı 28 Şubat’çılar gibi bir dayatma içerisine girebilir. Ama eğer karşı bir kamuoyu oluşursa anında makul noktaya gelebilirler.
Özetin özeti: AK Parti kurmayları eğitim adına pek çok doğru projeyi, çok yanlış yönetip, çok yanlış noktalara getirdi. Umarız bu kez öyle olmaz!.

her-telden-f29/random-egitim-reformu-generator-1-0-t81583.html

Ekli dosyalar

• yeni_egitim_sistemi_444_sozde_zorunlu_eg_26102469092.jpg
    yeni_egitim_sistemi_444_sozde_zorunlu_eg_26102469092.jpg
    153.6 KB · Görüntüleme: 521
Geri