4 yıllık Şeflerin Görev Süresi Sona Erdi...

Kodla Büyü
Internet' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
Internet' Alıntı:
alan şefiyim, kaldı ki şefliğin hiçbir işe yaramadığına inanıyorum. değiştirse ne olacak.
bu görevler ve ünvanlar ile uğraşanların ne yaptığını hala anlamış değilim.
hocam sizin burdan gerçekten de boş yere para aldığınızı düşünüyorum bende alan şefiyim ama sizin gibi boş değiliz birçoğumuz
alanla ilgili tüm evraklar olsun özellikle işletmelerle işler olsun biz şefler ilgileniyoruz daha birçok görev tabi siz hiçbirşey yapmıyorsanız bırakın şefliği

beni tanısaydınız bu sözlerinizi geri alırdınız.
canınız sağ olsun, biz bilgisayar öğretmenleri de "bayan" bilgisayar bölüm öğretmenlerini çoook iyi biliriz !!!

bu yaklamışınız çok çirkin sizi tanımaya gerek yok bu sözlerinizle kendiniz ortaya koyuyorsunuz burada mesele bayan-erkek meselesi değil tabi siz anlayamazsınız yinede birde şefliğin h,çbir işe yaramadığını söyleyen sizsiniz işini yapmayanlar için evet gereksiz haklısınız ama bizler kendi mesleğimizi iyi yerlere getirmek istiyorsak birkaç kişi görevini iyi yapmıyor diye bu kararı desteklemek de yersiz sonuçta bu karar ile işi iyi bilen birileri değil müdüre yakın olan kişiler şef olacaktır. buda eğitim sisteminin geldiği acı bir nokta ne yazık ki
ha bir de şefliği kaptırmak istemiyorsun diyede düşünüyor olabilirsiniz tayinciyim hiç öyle bir niyetim de yok

bu haberin aslı astarı nedir? boyle bir yönerge bulunamıyor. bu haber yalan mı yok sa yapım aşamasında nabız mı yokluyorlar. bizim okula boyle bir yaz gelmiş. hatta geldi gözlerimle gördüm. ama ne hikmet ki internet te bu site hariç hiçbir yerde haberi bile yok...

yarın atarım yazıyı sayfaya...yönerge değişikliği arkadaşlar...

Yüksek lisans yapmak mı, oda ne ki Şeflik için ne önemi var.
Doktora mı, oda ne ki Şeflik için ne önemi var.
Kıdem ve hizmetiçi kursları, oda ne ki Şeflik için ne önemi var.
Takdir ve teşekkür ödülleri, oda ne ki Şeflik için ne önemi var.
Uzman öğretmenlik vs, oda ne ki Şeflik için ne önemi var.

Her alanda uzmanlık gerektiren atelyeler vardır. PLC atelyesi, Mikroişlemciler atelyesi, CNC atelyesi gibi.

Buralarda her öğretmen ders anlatamaz, Çünkü bunlar deneyim ve uzmanlık gerektirir.
oda ne ki Şeflik için ne önemi var.

ZATEN EĞİTİMİ DÜŞÜNEN Mİ VAR.

nenezure' Alıntı:

Her alanda uzmanlık gerektiren atelyeler vardır. PLC atelyesi, Mikroişlemciler atelyesi, CNC atelyesi gibi.

Buralarda her öğretmen ders anlatamaz, Çünkü bunlar deneyim ve uzmanlık gerektirir.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

nenezure' Alıntı:

...
işletme yüksek lisansı yaptım yetmedi doktoramı bile aldım ŞEFLİK İÇİN ÖNEMİ VAR MI?

Doktora alınca Başöğretmen yaptılar ŞEFLİK İÇİN ÖNEMİ VAR MI?

20 yıllık öğretmenin BEN ÇOK ÇALIŞTIM ARTIK DİNLENEYİM dediğini 2 yıllık öğretmenin ise ÖĞRENCİLERE DAHA NE VEREBİLİRİM diye ders çalıştığını gördüm. Hakkını vermedikten sonra KIDEMİN ŞEFLİK İÇİN ÖNEMİ VAR MI?

Sınıf yönetimi, akıllı tahta kullanımı, vb.. tırı vırı bir sürü hizmet içi eğitime katıldım ŞEFLİK İÇİN ÖNEMİ VAR MI?

İlçede tören sundum TEŞEKKÜR verdiler, Müdürle aram iyiydi TAKDİR verdiler, ŞEFLİK İÇİN ÖNEMİ VAR MI?

Network bilgim çok iyi, Sever lara takla attırırım, özel sektörde 20 - 30 firmaya danışmanlık yapıyorum ama Laboratuvarımda NetSupport bile Ağ ayarları yüzünden düzgün çalışmıyor ŞEFLİK İÇİN ÖNEMİ VAR MI?
.......
Bunları yazdım diye sanmayın ki yeni yönetmeliği onaylıyorum. Aksine bir çok maddesine, OBJEKTİF değerlendirme kriterleri olmamasın KARŞIYIM.

Ama
- ŞEFLİĞİ YATMA OLARAK GÖRENLERE
- Sırf yukarıda saydığınız belgelere sahip diye şef olunmasına
- Şef olduktan sonra alanla / atölye ile / laboratuvar ile ilgilenilmemesine
de KARŞIYIM
.......

oda bişi mi imamlıktan öğretmenliğe geçmiş 2 yıllık bir din öğretmeninin endüstri mesleğe müdür olması.... :puhaha: :-1: :verymad:

Mesleki ve Teknik Eğitim sitesinde yayınlanmış yönerge.
http://mtegm.meb.gov.tr/www/okulkurum-m ... icerik/937

Buna göre aklımıza takılan bir konuyu soracağım.
MADDE 6- (1) Meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, donanımı bulunan her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği ile uygulama sınıfında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

diyor.

MADDE 9
(4) Alanda yeterli öğretmen olduğu halde istekli öğretmen bulunmaması halinde okul/kurum müdürü tarafından ilgili alan öğretmenleri arasından bu maddenin birinci fıkrasına göre resen görevlendirme yapılır.

diyor.

Bu maddelere göre mutlaka bir bölüm şefi görevlendirilmek zorunda diye anlıyoruz değil mi? Yani açık bir bölüm varsa ve öğretmeni varsa bölüm şefi olacak. Eskiden müdürler istemezse vermiyordu bölüm şefliği. O yüzden soruyorum.

Birde buna istinaden hiç bir meslekçi artık idarecilik yapmak istemez. İdareci iken alacağı 20 saat ek ders. Bu şekilde koordinatörlük(varsa) + şeflik en az 24 saat. 8-5 mesai olmadan en az 2 gün de boş...

yaya2015' Alıntı:
Mesleki ve Teknik Eğitim sitesinde yayınlanmış yönerge.
http://mtegm.meb.gov.tr/www/okulkurum-m ... icerik/937

Buna göre aklımıza takılan bir konuyu soracağım.
MADDE 6- (1) Meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumlarında açılan her alan/bölüm için 1 (bir) alan/bölüm şefliği, donanımı bulunan her atölye ve laboratuvar için 1 (bir) atölye ve laboratuvar şefliği ile uygulama sınıfında yer alan her şube için 1 (bir) atölye şefliği oluşturulur.

diyor.

MADDE 9
(4) Alanda yeterli öğretmen olduğu halde istekli öğretmen bulunmaması halinde okul/kurum müdürü tarafından ilgili alan öğretmenleri arasından bu maddenin birinci fıkrasına göre resen görevlendirme yapılır.

diyor.

Bu maddelere göre mutlaka bir bölüm şefi görevlendirilmek zorunda diye anlıyoruz değil mi? Yani açık bir bölüm varsa ve öğretmeni varsa bölüm şefi olacak. Eskiden müdürler istemezse vermiyordu bölüm şefliği. O yüzden soruyorum.

Birde buna istinaden hiç bir meslekçi artık idarecilik yapmak istemez. İdareci iken alacağı 20 saat ek ders. Bu şekilde koordinatörlük(varsa) + şeflik en az 24 saat. 8-5 mesai olmadan en az 2 gün de boş...
...
eskiden de ŞEF YAPMIYORUM deme yetkisi yoktu. Sadece hakkını bilmeyen / aramayan öğretmen vardı. Her alanın bir ŞEFİ mutlaka olmalı maddesi yıllardır kanunda var.

bir üst mesajımda da yazdım ŞEFLİK yan gelip yatma yeri değildir. o zihniyetle gelenler önce bir yönetmeliği okusun da şeflik görevleri nelerdir onu okusun. Şeflik için verilen PLANLAMA BAKIM ONARIM saatleri de BOŞ GÜN / DERS DEĞİLDİR. PBO saatlerinde şefler okulda olmak zorundadır.

Internet' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
Internet' Alıntı:
alan şefiyim, kaldı ki şefliğin hiçbir işe yaramadığına inanıyorum. değiştirse ne olacak.
hocam sizin burdan gerçekten de boş yere para aldığınızı düşünüyorum bende alan şefiyim ama sizin gibi boş değiliz birçoğumuz
alanla ilgili tüm evraklar olsun özellikle işletmelerle işler olsun biz şefler ilgileniyoruz daha birçok görev tabi siz hiçbirşey yapmıyorsanız bırakın şefliği

canınız sağ olsun, biz bilgisayar öğretmenleri de "bayan" bilgisayar bölüm öğretmenlerini çoook iyi biliriz !!!

Bu tartışmalar yersiz boşyere kırmayınız bir birinizi.
Ücret bakımından şefliğin getirisi yoktur aksine eksisi vardır. Bir alanda öğretmen ekders+koordinatörlük+rehberlik veya kol toplamda 29 saat ekders alabiliyor iken şef en fazla 26 alabiliyor. ŞEf de yine nerden baksan öğretmen kadar derse giriyor yani öğretmenlik de yapıyor. Alan öğretmeni bir de egzersiz yaparsa satranç vs 6 saat de ordan alır etti mi 35 saat. Şefler sınıf rehberliği kol alamazlar. YAni alan öğretmeni 35 alırken şef 26 alacak. Bizim okulda ve ildeki tüm okullarda şefleri zorla göreve getirdiler. Umarım anlatabilmişimdir.

Şunu da eklemek istiyorum, şeflik küçük hesapların yapılacağı yer değildir. Çalışmak isteyen bişer şeyler katmak isteyen şef olur bu kadar basit.

Benim 4,5 yıl oldu şuan da. Müdür tekrardan teklif etmesi mi gerekir yoksa teklif etmezse direk olarak göreve devam mı ederim?

Yönetmelikte görev süresi dolanların dolmadan 1 ay öncesi teklif edilir, teklif edilmezse mevcut kişi devam eder şeklinde.

badsector' Alıntı:
Benim 4,5 yıl oldu şuan da. Müdür tekrardan teklif etmesi mi gerekir yoksa teklif etmezse direk olarak göreve devam mı ederim?

Yönetmelikte görev süresi dolanların dolmadan 1 ay öncesi teklif edilir, teklif edilmezse mevcut kişi devam eder şeklinde.
Gecici madde de mevcut seflerden 4 yili dolanlarin suresi doldu diye yazıyor. Mudurun teklifine ve torpili guclu olana baglisiniz hocam...

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
Internet' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
Internet' Alıntı:

Ücret bakımından şefliğin getirisi yoktur aksine eksisi vardır. Bir alanda öğretmen ekders+koordinatörlük+rehberlik veya kol toplamda 29 saat ekders alabiliyor iken şef en fazla 26 alabiliyor. ŞEf de yine nerden baksan öğretmen kadar derse giriyor yani öğretmenlik de yapıyor. Alan öğretmeni bir de egzersiz yaparsa satranç vs 6 saat de ordan alır etti mi 35 saat. Şefler sınıf rehberliği kol alamazlar. YAni alan öğretmeni 35 alırken şef 26 alacak. Bizim okulda ve ildeki tüm okullarda şefleri zorla göreve getirdiler. Umarım anlatabilmişimdir.
hocam yanlış bilgi veriyorsunuz şeflerde satranç vb egzersizleri alır

fatherboard' Alıntı:
sibilim_ogretmeni' Alıntı:
Internet' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
Internet' Alıntı:

hocam yanlış bilgi veriyorsunuz şeflerde satranç vb egzersizleri alır
Onu düzellttim geç kaldın:)

egzersiz açık lise yetiştirme kursu :)
kayıp haftada 3 er saat maddi olarak
işini yapan için sorumluluğu yüksek ve adil olunması gerek bir iş.

isabetli karar değişkenlikte fayda var
bizim alan şefinin tayini çıktı bölümde 10 öğretmen var kimse şef olmak istemiyor. şuan başsız ördek gibiyiz.

Şu anda 4 yılı doldurmuş olanlar için "senin süren doldu görevlendirmen bitti" denilemeyecek. 4 yılı dolanların yerine aynı görevlendirmede(alan/atölye) 8 yıl çalışmamış olanlar arasından yeni yönetmeliğe göre görevlendirmeler yapılıp bu arkadaşlar göreve başlayana kadar görevlendirmeniz devam ediyor. Şartları taşıyan öğretmen yoksa şartları taşıyan öğretmen okula gelene kakar görevlendirmeniz devam ediyor.
Şeflik konusunda yeterli bilgisi olmayan, gereksiz gören okullar/müdürler bu görevlendirmeyi yapmak istemiyorlar. Sanki müdür okulda isteği görevlendirmeyi yapar gereksiz gördüğünü yapmaz gibi işler yapılıyor. Oysaki yönerge sana görevlendirmeyi yap ve denetle diyor. Eski yönergede "standart atölye/laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye ve laboratuvar için" ifadesi vardı. Müdür bu ifadeye dayanarak aölye lab şefliğine yanaşmayabiliyordu. Yeni yönergede ise "donanımı bulunan her atölye ve lab" için demektedir. Yani 1 tanede de olsa az da olsa çok ta olsa bir mekanda donanım varsa oraya şef görevlendirilir diyor.
Yeni yönergenin diğer bir tarafı da bazı öğretmenler şef olmak istemiyordu. Dersime girer çıkarım hiçbir şeye de bulaşmam diyordu. Artık yeni yönergeye göre mecburi şef yapılanlar olacak. Bu verimsiz olacaktır.

Geri