5 ve 6. Sınıflarda Small Basic

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tenam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tenam

Site Gezgini
arkadaşlar 5 ve 6 sınıflarda ben Small Basic işliyorum microsoftun 9-12 yaş grubuna programcılığı öğretmek için geliştirdiği bir dil basit gayette güçlü.. ilk zamanlar kaygım vardı şimdi müthiş bir şekilde geçiyor dersler.. ben doğunun en ücra ilerininden birin en kenar mahallerinin birinde öğretmenim inanırmısınız evde kağıda kod yazan çocuklar var.. bu konuda hiç kaynak yok malasef olanda microsoftun kaba taslak tanıtımları bende karar verdim bir kitap yazmaya bu konuda tabi daha sonra şimdilik ders için kullandığım materyaller hazırlıyorum.. bir kaçını paylaşacağım eğer talep olursa peyder pey yazarım... ha bu arada plan yok bu konuda kısa zamanda onuda yapmam lazım.. bence denemelisiniz çocukların ne kadar zeki olduğunu keşif zamanı... korkmayın inanın okuma yazmayı düzgün bilmeyen öğrencilerim bile kod yazıyor sadece üç haftalık bir eğitimle .. materyali yeni hazırladım devamı gelecek kitap biterse onuda burda yayınlayacağım.. saygılarımla

Ekli dosyalar

çok güzel bir çalışma tebrik ederim...ben geçen sene 7 ve 8 lere anlatmıştım...dolaylı olarak ingilizceleri gelişti...ama 1 saatlik derste istediğim verimi alamadım...fakat 2 saatte çok daha güzel şeyler yapılabilir...müfredatın yarısı small basicten oluşmalıl bence...mesela ilk yarı small basic ikinci yarı bilgisyar okur yazarlığı gibi ofis vs....

benim öğrencilerimde turtle a bayılmışlardı...ve bu bir kasaba okuluydu...maraşta ta yanılmıyorsam tek smallbasic anlatandım...ortaokullarda

sağolasın hocam. ben daha önce hiç anlatmadım sbasic, bu sene planda yer verdim anlatıcam insallah.

tebrik ederim hocam,
kim ne derse desin BT dersi çok önemli, ülkenin Bilgi Çağını yakalayabilmesi için şart!
Hele ki bunu programlı ve güzel müfredat ile uygulayabilirsen.
5-6-7-8 Teknolojiyi kullanmada en önemli dönemler.

7-8 de photoshop göstermiştim hepsi her hafta farklı şeyler üretmeye başladılar.
Ama gel gör ki bu altyapı bütün okullarda mevcut değil ve gerekli destek şu an dersimize verilmiyor.
Şu anda benim okulum ilkokul oldu ve farklı okula geçtim. Labaratuvar yok, projeksiyon, kitap yok :)

Tabi bu sistemin en çok zarar verdiği kesim de BT Öğretmenleri
Saçma sapan görevlendirmelerle uğraşmaktan Bölüme olan güven azaldı ve çoğumuz küstük.
Bu yüzden BT öğretmenleri kendi alanında kendini geliştirmeye kapattı.

Umarım bir gün başımıza gelen insanlar geleceğe yatırım yapan, geleceği gören insanlar olur.
Tüketen değil üreten toplum oluruz.

Bence denemeye değer çünkü benimde çok ön yargım vardı şimdi hepsinin yersiz olduğunu gördüm yakında alt yordam ıf for while gibi komutlarla ilgi dökümana başlarım. Bu sadece öğrenciler ev de baksın diye .. Malumunuz 200 öğrencim var evde bilgisayar sayısı 2 bilemedin üç .. Buna rağmen çok yaratıcılar...

Arkadaşlar çok güzle ama bu programlamayı iyi anlatan bir kaynak lazım bize.Çünkü bu programlamayı ilk kez kullacağız...

hocam microsoftun bir pdf si var onunla birlikte Doç. Dr. Selçük Özdemirin çocuklar için programlama kitabı biçilmiş kaftan...bunun yanında tenam hocamın hazırladığı çalışma kağıdı da bence güzel bir kaynak en azından herşey göz önünde

kitabı yeni gördüm istiyorum hemen çünkü her öğrenciye bu kitabı almamız imkansız bu sene sonuna kadar biz öğretmenlerin işin mutfağında olanların en bilgisiz çocuğu bile düşünerek en basit dilde bir kitap yazmamız lazım..

Güzellik: Small Basic te turtle diye bir nesne var bu kaplumbağa nesnesi çizim yapar.. ben bu komutu verdim sonra bir kaç öğrencim öğretmenim bizim ki çalışmıyor dedi yanlarına gittim biri rabbit yazmış biride horse yazmış sebebi kaplumbağa yavaş gidiyormuş.. turtle.speed komutunu öğrenince sevindiler.

çok keyifli ve yararlı ancak yıllık planı hazırlamak bu saatten sonra baş ağrıtır. Yıllık plan varsa çok iyi olur zaten araarda işliyorum, beğeniyorlar, Scratch da alt guruplar için çok eğlenceli ve keyifi geçiyor. Ne yazık ki yıllık plan yok elimde. Eğer bir an önce hazırarsanız bana da gönderin çok memnun olurum.

Güzel çalışma. Bende ikinci dönem itibariyle başlamayı düşünüyordum aslında..Selçuk Özdemir'in kitabını kullanan varmı.?
Bende şimdi sipariş verdim kitabı incelemek istiyorum...

kalelibilişim' Alıntı:
Arkadaşlar sıfırdan başlayarak programlama öğrenmek istiyorum nereden nasıl başlamalıyım?
bence small Basic tam bu iş için eğer bahsedilen kitap (özdemir) iyi ise sipariş et adım adım uygula mantığını kavradıktan sonra gerişi hayal ve yaratıcılığına kalmış bir şey.. small basic küçümsenmemeli ben 10 yıllık programcıyım small basic gerçekten güzel yeni başlayanlar için..

yesimk06' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/ilkogretim-bilisim-teknolojileri-uygulama-ve-materyaller-f138/small-basic-kitabi-pdf-t118736.html
satın aldığınız kitap yukarıdaki linkteki kitap mı acaba?

http://smallbasic.org/index.asp

bunu da biliyorsunuzdur sanırım.

arkadaşlar bunları bir yetişkin bile anlamaz bunlar microsoftun tanıtım el kitapları gibi bir şey bizlere daha basit seviyede basitten zora doğru dizilmeli konular inanın ders yüküm ve proje yürütmeseydim bir ayda çok güzel bir kitap yazardım ama buna rağmen başladım yazmaya.

tenam' Alıntı:
kalelibilişim' Alıntı:
Arkadaşlar sıfırdan başlayarak programlama öğrenmek istiyorum nereden nasıl başlamalıyım?
bence small Basic tam bu iş için eğer bahsedilen kitap (özdemir) iyi ise sipariş et adım adım uygula mantığını kavradıktan sonra gerişi hayal ve yaratıcılığına kalmış bir şey.. small basic küçümsenmemeli ben 10 yıllık programcıyım small basic gerçekten güzel yeni başlayanlar için..
Bunu biraz inceledim güzel görnüyor. Bununla neler yapılabilir neler yapılamaz ? eee sonuşta bu small bunu big olanları neler ?
1. adım small basic diyelim 2. 3. adımlarda neler öğrenilmeli ?

Geri