5 ve 6. Sınıflarda Small Basic

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tenam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam kodu yazıp kaydet dediğimde *.sb isminde kaydediyor.
Çalıştır dediğimde *.pdb, *.exe, SmallBasicLibrary.dll dosyaları da aynı yerde oluşuyor.
Bizim *.exe dosyamız SmallBasicLibrary.dll dosyası ile aynı dizinde olmadan çalışmıyor.
Bunlar tek bir *.exe olarak paketlenmiyor mu? Autoit de tek *.exe yapılabiliyordu.

Araç Çubuğundaki Mezun butonu nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?

İlginize teşekkür ediyorum.

kalelibilişim' Alıntı:
Hocam kodu yazıp kaydet dediğimde *.sb isminde kaydediyor.
Çalıştır dediğimde *.pdb, *.exe, SmallBasicLibrary.dll dosyaları da aynı yerde oluşuyor.
Bizim *.exe dosyamız SmallBasicLibrary.dll dosyası ile aynı dizinde olmadan çalışmıyor.
Bunlar tek bir *.exe olarak paketlenmiyor mu? Autoit de tek *.exe yapılabiliyordu.

Araç Çubuğundaki Mezun butonu nedir ne işe yarar nasıl kullanılır?

İlginize teşekkür ediyorum.
hocam mezun Buttonu burada yazdığın programı visual basice aktarmanı sağlar ondan sonra sadece exe yapabilirsin

elrond' Alıntı:
hocam microsoftun bir pdf si var onunla birlikte Doç. Dr. Selçük Özdemirin çocuklar için programlama kitabı biçilmiş kaftan...bunun yanında tenam hocamın hazırladığı çalışma kağıdı da bence güzel bir kaynak en azından herşey göz önünde
Selçuk Özdemir de Microsoftun pdfsini almış birkac kendi cümlesini eklemis kitap diye çıkartmış. Bir tane farkli ornek yok pdf ile kitap aradinda

aynenbadi' Alıntı:
klavye ve mouse u yeni görmüş birisine bunları anlatmam imkansız benimm

benimde öyle öğrencilerim. önceden derste hep oyun oynuyorduk şimdi niye ders yapıyoruz diye ağlıyorlar nerdeyse. Şimdilik ilk konular diye pek istemiyorlar yapmak. ben genelde ilk ders ablatıyrm 2. ders seçtiğim bi oyunu oynatıyorum. özellikle fare ve klavye kullanmı geliştiren oyunlar. zaten çoğunuda burdan alıyorum. şimdlik bazen yine isteksiz olsalarda 5-6larda derssiz geçirmiyorum. hatta geçen bi öğrencim:"Hocam önceden siz bu sınıfı görseydiniz. Bilgisayarın tepesine çıkıyorduk. şimdi buraya geldiğimizde derse geldiğimizn farkına varıyorum." mutlu oldum. Karstayım çok üzülüyordum burda olduğuma ama sorunlarını gelip anlatıp birlikte çözüyoruz çok mutlu oluyorlar. sanırım bizim dersten çok önce bilgisayarın çok önemli bi araç olduğunu sadece oyun oynanmadığını öğretmemiz gerek.

5. sınıflarda daha sağını solunu bilmeyen öğrenciler var ya ... bakalım nasıl programa öğreteceğiz bunlara

karinca_52' Alıntı:
5. sınıflarda daha sağını solunu bilmeyen öğrenciler var ya ... bakalım nasıl programa öğreteceğiz bunlara
hocam işe başlamadan aynen sizin gibi düşünüyordum... bende plan yok kitap zaten gelmedi... müfredat yok tamamen hayatımız small basic çok iyide gidiyor... derste e-okula bile bakan yok... okuma yazmayı düzgün bilmeyen kişi bile birşeyler yapıyor 6. haftamız small basicte 5-6 haftaya oyun denebilcek programlar çıkar bence deneyin...

Geri