Bıkmışlar bırakıp bitirebilir halbuki.
O zaman insana da ihtiyaç kalmayacaktır ve fazla nüfustan kurtulmaya çalışacaklar5 yıl çok erken, benim öngörüm zamanla öğretmen ihtiyacının azalacağı yönünde. Bunu sadece öğretmen olarak değil de sağlık, savunma, adalet gibi alanlarla da genişletebiliriz. Örneğin yapılan tahlillerinizi yapay zekaya sahip bir robot yorumlayabilir. Buna göre bir doktorun gözünden kaçan bir hastalık böylelikle teşhis edilebilir. Savunma sanayisinde asker ihtiyacı azalabilir, sınırlarınızı koruyan robotlar hayal edin ve bir sınır ihlalinde otomatik olarak havalanan drone'ları düşünün. Adalet ha keza, geçmiş davalarla alakalı bir makine öğrenmesi ile artık yeni davaların sonuçlarının bir robottan elde edilebileceğini hayal edebiliriz.(evet bu şu an için çok abartı oldu , ama neden olmasın )
Eğitim-öğretimde de bir dönüşüm/değişim şart. Okul, öğretmen ve öğrenci kavramlarının baştan ele alınması gerekiyor. Okullardan başlarsak okul'un bir "ekol" olmaktan çıkarılması ve bu kavramdan kurtulması, bir nevii sıyrılması gerek. Okullar ilim yuvası olmalı, bir sistemin ekolünün dayatıldığı ve standart bireylerin yetiştirildiği yerler olarak düşünülmemeli. Öğrenci kavramı da değişmeli, talebe kavramına dönülmeli, zorla bir insana bir şey öğretilemeyeceğinden yola çıkarsak "talep" edenlerle yola devam edilmeli. Okul ve öğrenci kavramları değişiyorsa da sıra iğneyi kendimize batırmaya geldi, öğretmenler kendilerini geliştirmesi sağlanmalı, gerekirse kendisini geliştirmeyenlerle yollar ayrılmalı, deyim yerindeyse öğrencinin dizini kırıp ilim öğreneceği kişilere dönüşmeli öğretmenler. Tabi bu bahsettiğim değişimlerin size göre boşta kalan çok noktaları olabilir, ulan bu da olur mu diyebilirsiniz, ama çok detaylandırmaya gerek te duymadım, illa ki bu düşünceler çerçevesinde çözümler bulunacaktır.
Söylediklerine katılıyorum.. Tamamen bitmese bile hiçbirşey eskisi gibi olmayacağı kesin. Nasıl geçmişte rönesans, fransız ihtilali, sanayi devrimi gibi tarihi olaylardan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadığı gibi bu salgın dan sonrada dünyanın vizyonu Tamamen değişti. Biz öğretmenler olarak bu değişime ne kadar çabuk adapte olursak gelecek nesillerimizide buna göre hazırlar ve ülkemizi bu geri kalmışlıktan, bağnazlıktan, sahte dincilikten kurtarıp teknolojinin, bilimin en önemli yeri haline getiririz. Umarım bu kafa yapısı bir an önce yok olur önemli olanın muhafazakarlık değil insanların birbirine olan saygısı, insani vicdan, ahlal ve etik değerlerin olduğunu anlayan bir toplum oluruz... Ama bunun tek bir yolu vardı bunu da başaracak olan önderimiz Atatürk yapabilirdi ki yapamadan bu dünyadan göç etti.Arkadaşlar sahibinden ögrencisiyle satılık okul ilanları görmeye başladık.
Digital dünyaya geçiş için planlanan covid sonrası, özel okul olmayacak çünkü kapanmak zorunda kalacaklar.
Hizmet sektörundeki birçok işi robotlar yapmaya başladı bile.Çinde avmlerde bir çok işi şu an robotlar yapıyor.
Asıl önemlisi bu süreçten geriye dönüş yok bakanda açıkladı uzaktan eğitim, yüzyüze ile birlikte kalıcı olacak dedi. 1 yıl sonra tamamen uzaktan diyecektir.
Peki öğretmenler ne olacak onu henüz bilmiyorum ama mesleğimiz yok olacak çünkü genç artık eğitimini isterse online olarak istediği yerden tamamlayıp sinavlara girecek.
Eğitim uluslarüstü şirketlerin eline geçip bu benim verdiğim kurslarıma katıldın mı deyip seni işe o sekilde alacak.Yani devlet küçülüp maaş veren değil artık şirletlerin devlet olduğu yeni bir döneme girdik.
Covidi hala pandemi sanan aman bulaş olmasın uzaktan olsun diyen dunyadan bihaberlere de duyurulur.
Hocam öyle bir cevap verirdim ki forum yöneticileri beni forumdan atar, sizinle mahkemelik olurduk. Muhafazakar insanlara örümcek kafalı diyerek hakaret edemezsiniz. Atatürk'ün heykelini koysanız belediye başkanı olarak seçilir batıdaki çoğu şehirde, ama belediye hizmeti yerlerde, geçenlerde de Atatürk'ün koltuğunu işgal eden zata, İzmirli bir vatandaş burası 30 senedir böyle minvalinde sözler söylemişti. Sağ görüşlü insanlar okumuyorsa sol görüşlü insanlar da sorgulamadan okuyor, karşı cenah ne diyor diye bakmıyor, işiniz gücünü hakaret, bi bitmediniz be! Ondan sonra bunlara kim oy veriyor diye çemkirirsiniz sağda solda, sizin gibiler olduktan sonra hükümet yıllarca hükümet kalır. Önce millete hakaret etmemeyi öğreneceksiniz.Tabiki bir üyemizinde dediği gibi ülkemizin çoğu muhafazakar ve insanlarımız öyle örümcek kafalı olmuşki dindar insanın bilimle özrllikle teknolojiyle bir araya gelmesi resmen haram olarak bakılıyor. .
Arkadaşlar sahibinden ögrencisiyle satılık okul ilanları görmeye başladık.
Digital dünyaya geçiş için planlanan covid sonrası, özel okul olmayacak çünkü kapanmak zorunda kalacaklar.
Hizmet sektörundeki birçok işi robotlar yapmaya başladı bile.Çinde avmlerde bir çok işi şu an robotlar yapıyor.
Asıl önemlisi bu süreçten geriye dönüş yok bakanda açıkladı uzaktan eğitim, yüzyüze ile birlikte kalıcı olacak dedi. bir kaç yıl sonra da belki tamamen uzaktan denebilecek bir döneme girdik.
Peki öğretmenler ne olacak onu henüz bilmiyorum ama mesleğimiz yok olacak çünkü genç artık eğitimini isterse online olarak istediği yerden tamamlayıp sinavlara girecek.
Eğitim uluslarüstü şirketlerin eline geçip bu benim verdiğim kurslarıma katıldın mı deyip seni işe o sekilde alacak.Yani devlet küçülüp maaş veren değil artık şirletlerin devlet olduğu yeni bir döneme girdik.
Covidi hala pandemi sanan aman bulaş olmasın uzaktan olsun diyen dunyadan bihaberlere de duyurulur.
Efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir.Arkadaşlar sahibinden ögrencisiyle satılık okul ilanları görmeye başladık.
Asıl önemlisi bu süreçten geriye dönüş yok bakanda açıkladı uzaktan eğitim, yüzyüze ile birlikte kalıcı olacak dedi. bir kaç yıl sonra da belki tamamen uzaktan denebilecek bir döneme girdik.
İstediğin cevabı verebilirsin. siyaset yapmam demişsin beni solcu kendini sağcı yapmışsın. konuyu oy vermeye hükümete getirmişsin. derdin belli ama neyse o yola girmem ben. Sen sanırım yazımı okumuşsun ama okuduğunu anlamamışsın.. Yazımda hakaret içerikli bir yer göster özür dileyeyim. Kafanda bşrşeyler kurmuşsun ona cevap veriyorsun. Sen ve senin şn gibi okuduğunu anlamayanlarla tartışmaya bile girmem ayrıca ben siyaset yapmam siyaset tartışması ada girmem.. Benim anlatmak istediğim muhafazarlara laf atmak değil o düşüncedeki çoğu insanın teknolojiden uzak kalması ülkemiz için hiç iyi birley değil yanlış yapıyorlar onu anlatmak istedim. Neyse çok tartışmaya girmek istemem kırdıysam özür dilerim. Şimdiye kadar kimseye kasti hakaret etmedim etmemde yanlış anlaşıldıysam kusura bakmaHocam öyle bir cevap verirdim ki forum yöneticileri beni forumdan atar, sizinle mahkemelik olurduk. Muhafazakar insanlara örümcek kafalı diyerek hakaret edemezsiniz. Atatürk'ün heykelini koysanız belediye başkanı olarak seçilir batıdaki çoğu şehirde, ama belediye hizmeti yerlerde, geçenlerde de Atatürk'ün koltuğunu işgal eden zata, İzmirli bir vatandaş burası 30 senedir böyle minvalinde sözler söylemişti. Sağ görüşlü insanlar okumuyorsa sol görüşlü insanlar da sorgulamadan okuyor, karşı cenah ne diyor diye bakmıyor, işiniz gücünü hakaret, bi bitmediniz be! Ondan sonra bunlara kim oy veriyor diye çemkirirsiniz sağda solda, sizin gibiler olduktan sonra hükümet yıllarca hükümet kalır. Önce millete hakaret etmemeyi öğreneceksiniz.
Evet forumda siyasete karşıyım, ama en önce hakarete karşıyım. Saygıdeğer forum yöneticileri, haksızsam atın beni forumdan, haklıysam bu hakareti yapan kişi özür dilemeli muhafazakar insanlardan.
İstediğin cevabı verebilirsin. siyaset yapmam demişsin beni solcu kendini sağcı yapmışsın. konuyu oy vermeye hükümete getirmişsin. derdin belli ama neyse o yola girmem ben. Sen sanırım yazımı okumuşsun ama okuduğunu anlamamışsın.. Yazımda hakaret içerikli bir yer göster özür dileyeyim. Kafanda bşrşeyler kurmuşsun ona cevap veriyorsun. Sen ve senin şn gibi okuduğunu anlamayanlarla tartışmaya bile girmem ayrıca ben siyaset yapmam siyaset tartışması ada girmem.. Benim anlatmak istediğim muhafazarlara laf atmak değil o düşüncedeki çoğu insanın teknolojiden uzak kalması ülkemiz için hiç iyi birley değil yanlış yapıyorlar onu anlatmak istedim. Neyse çok tartışmaya girmek istemem kırdıysam özür dilerim. Şimdiye kadar kimseye kasti hakaret etmedim etmemde yanlış anlaşıldıysam kusura bakma
bakın yine yapmadığım bişey için itham ediyorsunuz beni. ben kimsenin pısırıklığından veya güçsüzlüğünden yararlanmadım bu yaşıma kadar yararlanmamda dediklerinizin hiçbirini kabul etmiyorum.. evet ben örümcek kafalı diyerek hata yaptım uyardınız kendinizce muhafazarları savundunuz SİZ onlara PISIRIK diyerek benden ne farkınız kaldı... DEMEK Kİ KARŞINDAKİ İNSANI İTHAM EDERKEN ÖNCE BİR KENDİNİZE BAKMANIZ LAZIM BEN NE KADAR DOĞRUYUM DİYE.. bu son cevabım hadi iyi günler.Muhafazakar insanların pısırıklığından yüz buluyorsunuz biraz da, neyse konuyu kapatayım ben.
O cümleyi genel anlamda yazdım, şahsınıza özgü değil hocam. Dediğiniz gibi ben de şahıslarla uğraşmam, doğrusu da bu bence.bakın yine yapmadığım bişey için itham ediyorsunuz beni. ben kimsenin pısırıklığından veya güçsüzlüğünden yararlanmadım bu yaşıma kadar yararlanmamda dediklerinizin hiçbirini kabul etmiyorum.. evet ben örümcek kafalı diyerek hata yaptım uyardınız kendinizce muhafazarları savundunuz SİZ onlara PISIRIK diyerek benden ne farkınız kaldı... DEMEK Kİ KARŞINDAKİ İNSANI İTHAM EDERKEN ÖNCE BİR KENDİNİZE BAKMANIZ LAZIM BEN NE KADAR DOĞRUYUM DİYE.. bu son cevabım hadi iyi günler.
5 yıl sonra dediği için pek yersiz sayılmaz.1 yılda neler olur onu bile kestiremiyor insan.Teknolojiye adapte olmak gerek.Ne öğrensek kardır.devletler sırf milli bilinçli kişiler ve yine istedikleri düşüncede kişiler yetiştirmek için bile eğitimi başı boş bırakmazlar...değilse ülkenin içinden kontrol edemedikleri düşünce tarzında insanlar çıkar...çok yersiz bir konu başlığı olmuş