erdcan' Alıntı:
"hadi arkadaşlar" demekle olmaz hocam bu iş, istanbula gidecekler zaten bellidir. istanbulda çalışan bilişim öğretmenleri gelse sadece o salon hınca hınç dolar
daha büyük salona gerek duyulur. fikir konusunda sorunlarımızı aşağı yukarı çoğu arkadaşımız biliyor. admin arkadaşlar bunları derleyip toparlar. fatih çekirge
başta olmak üzere diğer gazetecilere, "şu konularda bi çalışmamız olacak sizleride bekleriz" diye bi davetiye gönderilir. gelmeseler bile köşelerinde iki kelam
ederler.
Fikir vermesi açısından:
* bilişim teknolojileri dersi ülkemizde nasıl işleniyor bunlar örneklendirilebilir.
* BT dersinin ilköğretim yeri ve ortaöğretimdeki özellikle meslek liselerinde ki önemi -konumu-olması gerektiği yer bunlar değerlendirilebilir.
*BT öğretmenlerimizin (TEF-Bote ayırmaksızın) sorunları-istekleri-formatörlük bilemecesi bunlar değerlendirilebilir.
*BT lab. nın diğer derslerde kullanılmasının eğitime katkısı değerlendirilebilir.
*BT dersinin saatinin arttırıldığında beden eğitimi dersinden daha faydalı olması konuşulabilir.
*mümkünse istanbul mem müdüründen şube müdürlerinden toplantıya davet edilebilir. unutmadan nimetçiğimide çağırmalıyız.
herkese başarılar
,
BT dersinin ilköğretim yeri ve ortaöğretimdeki özellikle meslek liselerinde ki önemi -konumu-olması gerektiği yer bunlar değerlendirilebilir.
Yukarıda neden ozellikle meslek lisesi dedin anlamadım hocam meslek lisesindeki tef mezunlarının ne gibi bir sıkıntısı var anlamadım. Bunları sınırlamamalıyız. Bilişim teknolojileri dersi önemi ve ders saatinin azalması görüşülebilir. Orada şimdilik sadece ilkogretim ve liselerde gorev yapan bote mezunu bilişimcilerin sorunları anlatılmalıdır. Kimse kusura bakmasın. Sorunlar adım adım ve önem sırasına göre çözülür.
Boteciler norm kadro dısı kalıyor, boteciler formatorluğun çilesini cekiyor, botecilere siz meslek lisesine giremezsiniz deniyor. Sonra özellikle meslek lisesinin sorunlarını konuşalım derseniz ben size gulerim, ciddiye almam kusura bakmayın.
1- Formator ogretmenler "en fazla maaş karsılıgı derse eğer ders seçilirse girer" denilirken belli bir ders saatinin altında ders seçilen okullarda formator norm fazlası olmaya devam edecek mi? Eğer norm fazlası olacaksa bu ogretmenini gondermek istemeyen okulların ders seçmek zorunda kalmasına ve bilişim ogretmenlerine fazla yulenilmesine sebeb olmayacakmı?
2- Formatorluk kadrolu hale gelecek mi?
3- Dersler neden seçmeli hale getirildi? LYS gibi bir sınavın ogrencilerin geleceğini belirlediği bir ulkede bilişim dersi ne kadar oncelikli olarak ogrenciler tarafından seçilir? Bu sebeble seçilmemesi dersin onemini azaltırmı?
4- Formatorluk zorunlu olmamasına ragmen Ders saatlerinin azalması bir çok okulda (%80-90) 8-10 saat ders çıkmasına sebeb oldu buda bilişim ogretmeninin ek dersini doldurması için 4-5 farklı okul gezmesi anlamına gelmektedir i bu mümkün müdür? Bu formatorlüğün mecburiyetinin kaldırılması ancak zaruret haline getirilmesi değil midir?
5- Tef mezunlarıda bote mezunlarıda "bilişim teknolojileri" ogretmeni olarak adlandırılırken. Neden bote mezunları laboratuar derslerine giremiyor.
Bunlar konusulabilir mesela