6111 sayılı kanununa göre yapılandırılmış öğrenim kredisi

Kodla Büyü

keremser

Site Gezgini
Mesajlar
59
Arkadaşlar 6111 sayılı kanuna göre yapılandırılmış öğrenim kredisi borçlarını hangi bankalara havale yoluyla yatırabiliriz? Bu yolla yatıran arkadaşımız varsa bize bildirebilir mi?

Şimdiden teşekkürler. :?:
 
Bende borcumu yapılandırdım.Kyk yı aradığımda paranın vergi dairesi hesabına yatırılacağını söylediler...
 
Havaleyi bilmiyorum ancak... www.gib.gov.tr internet vergi dairesi üzerinden yatırılması ile ilgili hem yapılandırma bilgi kağıdında bilgi var hem de son hafta tüm bankalardan kredi kartları ile ödeme ile bilgi var.

Ancak banka şubesi, maliye, banka genel merkezleri ile kurduğum irtibatlar sonucunda aldığım net bilgiler şu şekilde...
gib.gov.tr'ye sadece TİCARİ gerçek veya tüzel kişiler şifre alarak girebiliyor. Yani vergi mükellefi değilseniz maliye size şifre vermiyor. Bankanız ile görüşün diyor. Bankalar ise gib.gov.tr üzerinden kredi kartı ile tahsilat yapılabiliyor diyor. Yani şimdilik bir tahsilat durumu yok.

Ama ödeme tarihlerine kadar bankaların bununla ilgili düzenlemeler yapacağını tahmin ediyorum. Özellikle internet bankacılığında vergi ödemeleri bölümüne bu kanunla yapılandırılan tüm borçlarla ilgili bir alan eklenecektir. Çünkü çok büyük bir kitle ve çok büyük meblağlar dönüyor, bankalar bu fırsatı kaçırmazlar.

Bir de resmi gazetede yayınlanan yeni düzenlemeler ile tüm ilk taksitler 30 mayıs değil 30 hazirana ertelenmiş. Bilginize.
 
bende vergi dairesine ek2yi doldurup gönderdim ama daha hala elime bi ödeme planı ulaşmadı. 1 ay oldu. buna benzzer durumda olan varmı.
 
Vergi dairesi ziraat bankası veya şifren var ise e-vergi dairesinden kredi kartı ile yatırabiliyorsunuz hocam...
 
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Ziraat bankası internet bankacılığında ödemeler seçeneğinden vergi ödemeleri daha sonra vergi türü olarak 6103 nolu vergi türünü seçiyoruz ordan ne kadar yatırılması gerektiği yazıyor.
Selametle...
 
TC Kimlik giriyorum ad soyad tüm blgilerigiriyorum TC Kimlik no başkasına ait diyor :))
 
Metehan' Alıntı:
TC Kimlik giriyorum ad soyad tüm blgilerigiriyorum TC Kimlik no başkasına ait diyor :))

Metehan arkadaşım seri kısmını yazdıktan sonra birde nüfüs cüzdanı sıra no kısmı var büyük ihtimalle sen orayı kimliğin arka kısmında bulunan sıra no olarak doldurdun ama aslında oraya kimliğin ön yüzünde bulunan seri numarası yazılacak bende baştan öle yapmıştım ve aynı hatayı vermişti ama sonradan seri nosunu yazdıktan sonra sayfaya ulaştım....
 
Kredi kartı ile ödemeyi seçtikten sonra 4.seçenek ile giriş yapıyordum ben. Sonrası malum zaten...
 
Geri
Üst