girdap08' Alıntı:
dengem' Alıntı:
byrak' Alıntı:
Arkadaşlar göreve 2011 den önce sözleşmeli başlayıp 632 ile kadroya geçip 8 yıla 1 den kademe alan var mı??
Hocam bu konuda ben de çok araştırma yaptım.. Genel ifade bizim kadroya geçtiğimiz 2011 yılının başlangıç olarak kabul edilecek olması.. Yani 2011+8=2019 yılında bahsettiğiniz kademeyi alabiliriz.. Bizimle aynı durumda olup kademe alan arkadaşlar var mı bilmiyorum..
8 yılım seneye dolduğu için üzerinde durmadım. Ama 632 açılıp okunursa 2011'in değil göreve başlandığı sürenin baz alınması gerektiği anlaşılır.
632 ile geçenlerin MEBBIS'inde
Memuriyete Başlama Tarihi ve
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi alanları ilk göreve başladığımız tarih olarak yazıyorsa neye dayanarak 8' 1'i 2011 baz alıyorlar bunu açıklamaları lazım.
Sayın hocam bende aynı durumdayım 2007 subatta göreve basladım 2011 de 632 ile kadroya gectim 1 kademeyi araştırdığımda şöyle bir sıkıntı öne sürülüyor
"Geçici madde 36-...
C) Bu maddenin yayımı tarihinden önceki son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlardan bir kademe ilerlemesi uygulamasından yararlanmamış olanlar hakkında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin ikinci fıkrasının değişiklikten önceki hükmü uygulanır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla değiştirilen 64 üncü maddenin dördüncü fıkrasında yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;
a) Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,
b) Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,
c) Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,
d) Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,
e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl,
olarak uygulanır."
burada 2011 den önce sözleşmeli öğretmene sicil notu verilmediğinden dolayı ve artı mebbisinize girdiğinizde orada Sol tarafta kişisel bilgiler modülünden adaylık eğitimi bölümünden adaylık kaldırma tarihi de kadroya geçtiğimiz tarih gözüküyor. Çok saçma bir uygulama dava açılabilir aslında birde biz yine 2011 de kadroya gectiğimiz için 2008 sonrası göreve başlayanların tabi olduğu 5510 sayılı kanuna tabiyiz 2008 öncesi başlayanlar 5434 sayıılı kanuna tabi buda bizim maaşta 25 TL daha az almamıza sebep oluyor