8. sınıflarda ne yapsak...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan botett
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

botett

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öncelikle yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Benim sizlerin de görüşünü almak istediğim bir konu var. Okulumda bilgisayar sınıfı yok, 8. sınıflara sınıf ortamında neler anlatabiliriz.

ilk atandığımda benim de durum aynıydı hocam. Sınıfa bir bilgisayar bir de projeksiyon cihazı getiriniz. Burada uygulama yaptırın, video gösterimi yapın. İlgi ve alakalarına göre programlar anlatın (Tabi müfredat sınırları içinde.) İşiniz zor Allah yardımcınız olsun..

bilgisayar sınıfı olmadan nasıl ders işlenmesini bekliyorlar hıc anlayamıyorum öğretmene de öğreniye deezıyet

4 sene önce benim de öyleydi... biraz anlatmaya çalıştım olmadı. o zaman da sınav vs. olmayınca matematik sorusu çözmüştüm. kötü bi durum. projeksiyon cihazı getirip sıra sıra tahtaya kaldırıp yaptırabilirsiniz. seviyelerinde göre bir yıllık plan bulup uygularsınız.

Bilgisayar ve projeksiyonla sorun bir nebze azalır ama benim istediğim daha çok işlerine yarayacak sözel bilgiler. Mesela birinci dönem sosyal ağlarla (özellikle dikkat edilmesi gerekenler) ilgili, şifreleme, virüsler gibi konular işledim genel olarak iyi sonuç aldım. Bu tarz konu ve döküman paylaşsak özellikle konu olursa döküman bulunur...

BBNET
Geri