8. sınıflarda sınav var mı?

Kodla Büyü
Lütfen biraz araştıralım. Madde 22. (3)
"(3) Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dâhil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilir"
YÖNETMELİK
 
Bu seneki 8 ler eski sistemdeler. Seçmeli dersleri sınıf olarak belirleniyor.

Bildiğim kadarıyla 8. Sınıfların seçmeli dersi için bu sene not yok. Seneye bütün seçmelilerde not olacak
 
seçmeli ders değerlendirilmesi ile ilgili okula yazı geldi birkaç gün önce. hem sınav olacakmış hemde ders etkinliklerine katılım puanı verilecekmiş.

zaten yönetmeliğe dikkat ederseniz seçmeli kelimesi sadece

Madde 22. (3)
"(3) Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dâhil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilir"

kısmında geçiyor. yani sınav yapılmayacağı hiçbiryerde yazmıyor.
 
bu seneki 8. sınıfları kapsamıyor, yeni sisteme uyarlı uygulamalısınız
 
8 ler eski sitem not olmayacak bence ama 7 lerde not var yalnız sınavla değil ders içi etkinlik olarak hocam
 
bunu meb de sorabiliceğemiz bir merci yok mu acaba 8 lerin durumu muallakta idareye sorsam kesin not var derler
 
bu 22. maddede ders etkinliklerine katılım için

"Öğrencilere, her dönemde seçmeli dersler dâhil bütün derslerden en fazla beş defa olmak üzere ders etkinliklerine katılım puanı verilir."

ifadesi geçiyorsa ve üstte sınavlar için "seçmeli dersler dâhil" ifadesi yoksa, bence yönetmelikte sınavlar için sadece zorunlu dersler kastedilmiştir.

Ama tabi bu yazıya göre 7-8 lerde sınav yapmak durumundayız gibi. :?:
 
arkadaşıma il zümre başkanları toplantısında söylemişler ama dediğim gibi 8 ler ne olur bilgim yok hiç
 
8 lere seçmeli bilişimde sınav yapacak mıyız hocalarım?? Net bilen yok mu? Ders planım bile yarım kaldı bu yuzden :? :? :? :?
 
Birde bu sene 8. sınıfların planlarında visual basic falan değil de daha başka şeyler anlatmak istiyorum. Bu durumda günlük plan da mı yapmalıyım? :? :? :?
 
Gelen yazıya göre 8 lerde not var. Benim 7ler de dersim alındı. İdarem 7 lerde S. BT dersinin bu sene kalktığnı söyledi. 8 lerin planınıda yeni programa göre yapmayı düşünüyorum arkadaşlar. Yani defterede öyle geçecem.
 
Teşekkürler hocam , peki günlük plan yapılmalı mı bize dağıtılan klavuz kitaptan başka bir planla ders işleyeceksek?
 
arkadaşlar daha önce bilişim dersi alan 8.sınıf öğrencilerine (hazır bulunuşluk durumları kötü ise) eski, 6.basamak konularını işleyebilirmiyiz. veya yeni çerçeve plana göre ders işleyebilir miyiz. bilgisi olan var mı?
bir de yeni yönetmelikten anlamamız gereken 8.sınıflara sadece ders içi katılım puanımı vereceğiz yoksa sınav da yapacak mıyız?
 
e okulda görünmüyor seçmeli ders olarak görünüyor sadece.. not verme sınav tarihi alma işlemlerinde 8. sınıf bilişim teknolojileri dersi yok.. sizlerde de böyle mi??
 
Evet aynen öyle. 7. sınıflar ve 8.sınıflarda e-okul sınav tarihi modülü açılmıyor. Sadece 5 ve 6 larda sınav tarihi girebiliyoruz. Bunda bir tuhaflık var.
 
8. sınıflarda not verilmeyecek. 7. sınıflardaki seçmeli derslerde not verilecek arkadaşlar. Çünkü mevcut 8'ler eski 5+3 sistemine göre devam etmektedir.
 
ama gelen yazıda ortaokullarda rehberlik hariç tüm dersler sınava tabi olacak ve notla değerlendirilecek deniyor? eski sistem yeni sistem ayrımı yapılmamış?

pasha16' Alıntı:
8. sınıflarda not verilmeyecek. 7. sınıflardaki seçmeli derslerde not verilecek arkadaşlar. Çünkü mevcut 8'ler eski 5+3 sistemine göre devam etmektedir.
 
kesin cevabı kimden öğrenebiliriz bilmiyorum ama öyle görünüyor ki sınav yapacağız da kılavuz kitaba göre soru hazırlamakta sorun
 
yazı geliyor sistem düzenlenmiyor
yazı geliyor herkes farklı bir şey anlıyor
yazı geliyor ortalık karışıyor
bizim dersin akıbeti hep böyle mi olacak
 
Geri
Üst