bilöğretmen79' Alıntı:Bu kademe verilme olayı artık yok diye duymuştum, 8 yıla 1 kademe verildiğini de ilk kez şimdi burada gördüm 6 yıla bir kademe almıştım ben 2002 başlama tarihim, o zaman bir 3 sene sonra tekrar kademe alabileceğim öyle mi?
Ben derece 4 durumunda oldugumdan , 1 kademe alabilirsem, 3.dereceye geçebilirim diye , bu haber dikkatimi çekti, aslında çok da bişey değişir mi? yok.Phascolarctos cinereus' Alıntı:gerçekten çok önemli bir konu olmuş, 8 yıla bir kademe almazsak ne olurdu kim bilir tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
memo-x' Alıntı:Ben derece 4 durumunda oldugumdan , 1 kademe alabilirsem, 3.dereceye geçebilirim diye , bu haber dikkatimi çekti, aslında çok da bişey değişir mi? yok.Phascolarctos cinereus' Alıntı:gerçekten çok önemli bir konu olmuş, 8 yıla bir kademe almazsak ne olurdu kim bilir tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
Ama birşeyleri paylaşmak adına, gördüğümüz faydalı bilgi, haberi, açıklamayı paylaşıyoruz. Fakat yorumlardan da bakarsanız çoğu arkadaşın bazı gelişmelerden,
çok da haberi yok, en azından bu forumun en büyük katkısı bence bu.
Çoğu öğretmen arkadaş yönetmeliklerden bir haber, forumda bir konuda hatırlıyorum -
bir yerdeğiştirme yönetmeliğinden bile açıp bakılmaması , yönetmeliğe bakmaktansa, öğretmen arkadaşların etrafından, mış muş
haberine inanması büyük eksiklik.
Tabi burdaki konu başlığındaki yönetmeliği ben çok anlayamadığımdan sıkıntı yaşıyorum.
Kimler alabiliyor 8-1 kademe, hala net anlayamadım, kafamda hala muallakta.
En son kafamda kalan eskiden bizim bildiğimiz 6 yıl sicil notu ortalaması 90 olana 1 kademe verilmeyle ilgili.
Burda sicil notu kaldırıldıktan sonra 6 yılı tamamlayamamış 90 ortlamamlı sicil notlu kişilere hak kaybı olmasın
diyerek bir düzenlemeden bahsediyoruz anlaşılan.
Peki benim gibi 90 ortlamayı tutmayanlar ne olacak diye ? Düşünüyorum.
Ilçede bu işi yapan memur arkadaşın söylediğine göre MEBBIS de bu işlemi öğretmenler için sorgulama yapamadıklarını bu yüzden tek tek ogretmenlerin TC sini sorgulayarak yapacagini soyledi. Bununda biraz zaman alacagini belirtti. Hocam siz yine de bir dilekçeyi okul vasitasiyla gonderin.simli' Alıntı:Bu işlem milli eğitim tarafindan otomatikmi yapılıyor yoksa dilekçeyle başvuru mu gerekiyor
graur' Alıntı:bir seferde 3 kademe birden verdiler. niye zamanında yapmazlar ki
patari' Alıntı:graur' Alıntı:bir seferde 3 kademe birden verdiler. niye zamanında yapmazlar ki
peki eskiden yapmaları gereken şeyleri şimdi yaptıkları için sana o aylardaki farkı toplu olarak verdiler mi? ayın 15'inde yapmaları gerek. yapmazlarsa haberin olsun iyi para. birilerinin hatasını birileri çeksin. oraya iş bilmeyen adamları torpille oturtmasını biliyorlar cezasını da çeksinler. benim 5/3 den 4/1 düşmem gerekirken 7-8 ay yapmadılar sonra dilekçe verdim, 600 tl civarı bir para yatırmışlardı.
Banada bugün 1 kademe verilmiş 4/1 olmuşum.graur' Alıntı:bir seferde 3 kademe birden verdiler. niye zamanında yapmazlar ki
stirkoff' Alıntı:14 Eylül 2004 te göreve başladım . 6 ya 1 den kademe alamadım. çünkü 2006da asker öğretmen olduğum için sicil notu vermediler. yoksa not ortalamam 90 üzerindeydi. 2011 de değişen yasa gereği 8 e 1 den bir kademe veriliyor. sicilimde herhangi bir ceza yok. sizce milli eğitime yazı yazsam 8 yıldan bir kademe gelir mi?
suleyman45' Alıntı:faruk55' Alıntı:Bu işi anlayan bilen bir arkadaş soruma cevap verebilir mi?
Okulumda ki öğretmen arkadaşlardan biri bu konuyla ilgili dilekçe verdi gelen cevap göre 1 yıl daha beklemesi söylendi. o arkadaş 2006 şubatta göreve başlamış ve sonra askere gitmiş yanlış bilmiyorsam. Ancak gelen yazandan bizim anladığımız adaylık döneminde sicil notu verilmediği için 1 yıl eksik kalıyor.
Benim durum ben ise 2006 haziranda askerliğimi bitirdikten sonra göreve başladım ve şu andaki sürelerim
Memuriyete Esas : 7 Yıl 11 Ay 0 Gun
Emekliliğe Esas : 7 Yıl 11 Ay 1 Gun
MEB de Kadrolu Öğretmenliğe Esas : 7 Yıl 11 Ay 0 Gun
Memuriyete Başlama Tarihi : 09/06/2006
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi : 09/06/2006
Bu durumda önümüzdeki ay 8 yılım dolmuş oluyor bu dereceyi almaya hak kazanıyor muyum yoksa seneye mi?
Sizin askerlik hariç 8 yılınız haziran ayı itibariyle doluyor hocam. Siz haziran ayında hak kazanıyorsunuz. Tabi bu sürenin içinde aday öğretmenlik varsa o da sayılmaz. Çünkü adaylıkta da sicil notu olmuyor. Bu durumda seneye kalır.
Benim geçen ay yaptılar. 11. yılımı çalışıyorum. İlk yıl adaylıktan, 2. yıl da asker öğretmenlikten dolayı sicil notum yok. Sonra tam 6 yıla 1 kademe alacakken ay kaybıyla 8 yıla 1 kademeye takıldım. Eylül-2013 itibariyle almam gerekiyordu ama ilçe mem ihmal etti hep ve yeni yaptılar.
sonunda 8 yıla Bir kademe terfimi aldım. şubat 26 dan geçerli olmak koşuluyla aldım.stirkoff' Alıntı:14 Eylül 2004 te göreve başladım . 6 ya 1 den kademe alamadım. çünkü 2006da asker öğretmen olduğum için sicil notu vermediler. yoksa not ortalamam 90 üzerindeydi. 2011 de değişen yasa gereği 8 e 1 den bir kademe veriliyor. sicilimde herhangi bir ceza yok. sizce milli eğitime yazı yazsam 8 yıldan bir kademe gelir mi?
gizemkar' Alıntı:Arkadaşlar herkes kendisi güzel bir şekilde hesaplamasını yapsın olayı 1. dönem sonunda ben deştim bimerden sicillerimi istedim ilden çalışma yapıldığını belirttiler hocam acele etmeyin dediler.. bende bekledim nisan ortasında belli oldu okulda 2 kişi almış biri memur biri mat öğretmenlerimizden biri.. kızdım tekrardan ili aradık arkadaş şartlar tutuyor bu nasıl iştir. sonra tekrardan baktılar arada bir yılı görmemişler falan filan da.. neyse verdiler nisanın son haftasında mebbise işlendi çok şükür..