- Mesajlar
- 574
kaynak varmı acaba hocam?Hayır yukarıda dediğim gibi programlama 6, btt 3, tek res 2 toplam 11.
kaynak varmı acaba hocam?Hayır yukarıda dediğim gibi programlama 6, btt 3, tek res 2 toplam 11.
Hocam programlama temelleri dersinde programla dili hangisi olacak...Seneye uygulanacak. Kitap yazma komisyinundayiz. Ders icerikleri bitmek uzere
Talim terbiye kararında 11 saat meslek dersi var. 2 si mesleki gelişim kalan 9 saat de alana ait meslek dersleri. Toplam 43 saat 30 saati kültür dersi kalan 13.Dersler belli arkadaşlar. İki dal görünüyor şu an...
Yazılım geliştirme - Ağ İşletmenliği & Siber güvenlik
9.sınıfta 6 saat programlama 3 saat btt 2 saat teknik resim olmak üzere 11 saat var...
9. Sınıf ders saatleri ve içerik konusunda bilgi verebilir misin hocam.Seneye uygulanacak. Kitap yazma komisyinundayiz. Ders icerikleri bitmek uzere
Katılıyorum. Değişik değişik kültür derslerinden bahsediliyordu. Onlar da yok çizelgedeTalim terbiye kararında 11 saat meslek dersi var. 2 si mesleki gelişim kalan 9 saat de alana ait meslek dersleri. Toplam 43 saat 30 saati kültür dersi kalan 13.
2 saat seçmeli var kalan 11.
2 saat mesleki gelişim kalan 9
dosyada virüs var diyor hocam ?Kitap yazım için excel dosyasının ilk hali bu. Tüm alanlarda 9. sınıf 9 saat ders var. Artı mesleki gelişim atölyesi olacak.
Bu iki dal kedin mi hocam
Hata dal isimleri ve ders saatleri ile verilen listede hocam. O resmi belge değil. Resmî olan tebliğler dergisinde yayınlanan çizelge. Orada genel çizelge var ve 11 saat meslek dersinin 2 si mesleki gelişim diğer 9 u da alan dersi. Tum bolumlerde gecerli. Bizim bolum icin 9 saat deProgramlama temelleri 6 saat. Mesleki gelişim yok. Umarım tipografik hata değildir.
Bende senin gibi bıktım hocam. Hayat çok kısa. Uğraşacak enerjim kalmadı.Yahu nereden seçtim bu bölümü . Bu derslerin bir çoğuna adam akıllı çalışmamız gerekecek. Çünkü üniversitede kimse almamıştır bu dersleri bazılarını .
Diğer alan öğretmenleri bir kere öğrendi işleri bitti .
Bence ders secimleri cok guzel. Duzgun hazirlanmis her ogretmen zorlanmadan anlatir ki cogu ugrastigimiz konular.
Hocamla benzer düşünceleri aynı zamanda yazmışız. Bende bir kitap tavsiyesinde bulunayım. Seveceğinizi düşünüyorum : Geleceği Keşvedenler (Walter Isaacson)Çok da büyütülecek bir şey yok hocalarım, zaten bir dile hakimseniz başka bir dile geçmeniz çok da zor değil, Meslek liselerin asıl amacı sektöre eleman yetiştimekse tabiki de teknolojik gelişimlere açık olacak. Hatta bazı değişimler daha önce bile yapılabilirdi. Dünya Bilgisayar bilimini , bilim türleri arasına katmaya çalışırken bizim de bu tür yenilikçi değişimlere açık olmamız lazım. Tabii hizmet içi eğitimler, derslerde kullanılacak materyalların temini, bilgisayar atölyelerin çağa uygun bir şekilde modernize edilmesi de gerekiyor. Yoksa bu değişim sadece kağıt üzerinde kalacaktır.
Yeri gelmişken tüm hocalarıma nacizane bir kitap tavsiye etmek istiyorum. "Geleceği Değiştiren Dokuz Algoritma" John MacCormick belki okuyanlarınız vardır ama okumayanlar okursa fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Hocam anlatamayacak arkadaslarimiz malesef ogretmenlik hayatinda kendini gelistirmekten kacinmis arkadaslarimiz olacaktir ki bu degisim kendilerinide gelistirme konusinda bir firsat yaratacaktir. 3d modelleme dururken kagida cizim yaptirmak veya bir makina ogrenmesi dururken hesap makinasi yaptirmak kanatimce eskidi artik. Ayrica anlatamaz demek cok yanlis calisan her bilgisayar ogretmeni anlatacaktir.Öğretmenlerin en az %50'i anlatamaz.
Hocam programlama temelleri dersinde programla dili hangisi olacak...
2020-2021 öğretim yılında 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak mesleki derslere ait kitap yazımı için başvurular açılmış.
http://kitap.eba.gov.tr/yorum/basvuru_mesaj.php
Sorularıma tam cevap değil ama daire başkanı şöyle bir dosya paylaşmış derslerin eğitimleri ile ilgili. Paylaşmak istedim, gerçi çoğu açılmıyor :/Merhaba. Ben de arkadaşımızın sorduğu bu soruyu ve diğer YAZILIM GELİŞTİRME dalındaki kullanılacak programları merak ediyorum.
mesela:
derslerinde hangi programları kullanacağımızı merak ediyorum. Malum corona günlerinde evlerde oturuyoruz. Hangi programları kullanacağımızı bilirsek en azından biraz çalışmış oluruz. Bilen veya duyumu olan varsa lütfen yazsın.
- Yazılım Projesi Geliştirme
- Robotik Kodlama
- Mobil Uygulamalar
- Web Tabanlı Uygulama Geliştirme
- Grafik ve Canlandırma
Ben biraz FLUTTER ve PYTHON başlamayı düşünüyorum.