90 Milyon euro tazminata mahkum edildik !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Paul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Paul

Site Gezgini
AIHM, Kıbrıs Rum yönetiminin 22 Kasım 1994'deki başvurusu nedeniyle açılan davada, Türkiye'nin 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan dolayı 90 milyon euro tutarında manevi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme söz konusu tazminatın üç ay içinde Rum yönetimine ödenmesine hükmetti.

Karara göre, tazminatın 30 milyon eurosu harekat sonrası kaybolanların ailelerine, geri kalan 60 milyon eurosu ise Kuzey Kıbrıs'taki Karpaz Yarımadası'nda kalan Rumlara verilecek.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26403738.asp

ermenilerin beklentisinden farkı yok bu kararın. ülkenin içte ve dışta o kadar düşmanı varki..

din, diyanet cemaat deyip bu milletin paralarıyla büyüyüp cemaat olduklarını iddia edenler bile devletin gizli görüşmelerini yayıp bizi savaş suçlusu ilan etmeye kalkınca, rumların bizi savaş suçlusu ilan etmeleri bana pek koymadı açıkçası.

share_' Alıntı:
din, diyanet cemaat deyip bu milletin paralarıyla büyüyüp cemaat olduklarını iddia edenler bile devletin gizli görüşmelerini yayıp bizi savaş suçlusu ilan etmeye kalkınca, rumların bizi savaş suçlusu ilan etmeleri bana pek koymadı açıkçası.
:-1:

ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:

hoşuna gitmedimi? zulüm gören türkmenlere yardım eli uzatmakta hoşuna gitmez senin , filistinlilere yardım götüren mavi marmarada hoşuna gitmez.

Vatandaşın rahat etmesi için yapılmış bir müdahale için ödenir ama kafayı kullanıp Türkiye de dava açsa zamanında orada yaşayan Türklere yapılan işkenceler, vatanından kovmaları belgelese çok daha iyi olur.
Birde olayın başka bir yönü var kıbrısa gittiniz mi bilmiyorum ama oradaki genç nüfusun büyük çoğunluğu Türkiyeyi ayak bağı olarak görüyor, ambargo ve avrupa birliğine girememe sebebi olarak görüyorlar, malesef Türkiye olmasa bi kaşık suda boğulacaklarının farkında değiller...

share_' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:

hoşuna gitmedimi? zulüm gören türkmenlere yardım eli uzatmakta hoşuna gitmez senin , filistinlilere yardım götüren mavi marmarada hoşuna gitmez.
yav hacı söyletme şimdi. gir kimse yok mu nun sitesine söylediğin ve söylemediğin daha nice yerlerde yardımlar yapılıyor görürsün. zulum gördüğünü söylediğin bölgede kaç tane okul var ve kaçyıldan beri ordalar bak bakalım. savaş yıllarında bile o okulların kapanmadığını ordaki öğretmenlerin tehlikeye rağmen türkmenlerin yanlarında olduklarını göreceksin.
dışişlerindeki sızmayı söylüyorsan dinleyende yayanda şeref yoksunudur. yapanları bulmakta hükümetin namus borcudur. paralel yapı sızdırdı deniyor. başbakan kimin sızdırdığını bulamadık ama paralel yapının yaptığı kesin diyor. şimdi bu cümleyi nasıl yorumlarsın merak ediyorum.
beraati zimmet asıldır kaidesi nedir ve sadece bakanlar ve zerrab için mi geçerlidir. (bakanlar ve zerrab hakında başbakan kaç defa kullandı) bu kaide koca bir camia için geçerli değilmidir.
suizan haramdır. ahmet davutoğlu "elimizde şuan için kanıt yok ama paralel yapı olduğuna yönelik kannaat oluştu" dedi. şimdi sen buna ne dersin.
başbakan "şimdi bunun belgesi nerde diye soranlarda paralel yapının elemanları maşalarıdır" dedi. sayın hocam sen bu cümleyi nasıl tevil ediyorsun acaba.
merak ediyorum bakanların başbakanın belge ve bilgilerle ilgili yaptığı yorumlar hoşuna gidiyormu.
bakan çağlayanı bir saat firmasının iki defa yalanlaması hoşuna gidiyormu.
bakan çocuklarının evlerinde para sayma makinaları kasalar çıkması ve bunu izah edememeleri hoşuna gidiyormu.
metehan demirin kabul edip özür dilediği bakara makara muhabbeti hoşuna gidiyormu
daha çok söylenecek şey var ancak gerek yok.

yüce tayyip ve hükümetimize aihm tarafından yapılan bir darbe girişimidir halkımız bunları yemez gerekli cevabı sandıkta verir

ysartemur' Alıntı:
bakan çağlayanı bir saat firmasının iki defa yalanlaması hoşuna gidiyormu..
firmaya gerekli cevabı halkımız sandıkta verecektir

ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:

yav hacı söyletme şimdi. gir kimse yok mu nun sitesine söylediğin ve söylemediğin daha nice yerlerde yardımlar yapılıyor görürsün. zulum gördüğünü söylediğin bölgede kaç tane okul var ve kaçyıldan beri ordalar bak bakalım. savaş yıllarında bile o okulların kapanmadığını ordaki öğretmenlerin tehlikeye rağmen türkmenlerin yanlarında olduklarını göreceksin.
dışişlerindeki sızmayı söylüyorsan dinleyende yayanda şeref yoksunudur. yapanları bulmakta hükümetin namus borcudur. paralel yapı sızdırdı deniyor. başbakan kimin sızdırdığını bulamadık ama paralel yapının yaptığı kesin diyor. şimdi bu cümleyi nasıl yorumlarsın merak ediyorum.
beraati zimmet asıldır kaidesi nedir ve sadece bakanlar ve zerrab için mi geçerlidir. (bakanlar ve zerrab hakında başbakan kaç defa kullandı) bu kaide koca bir camia için geçerli değilmidir.
suizan haramdır. ahmet davutoğlu "elimizde şuan için kanıt yok ama paralel yapı olduğuna yönelik kannaat oluştu" dedi. şimdi sen buna ne dersin.
başbakan "şimdi bunun belgesi nerde diye soranlarda paralel yapının elemanları maşalarıdır" dedi. sayın hocam sen bu cümleyi nasıl tevil ediyorsun acaba.
merak ediyorum bakanların başbakanın belge ve bilgilerle ilgili yaptığı yorumlar hoşuna gidiyormu.
bakan çocuklarının evlerinde para sayma makinaları kasalar çıkması ve bunu izah edememeleri hoşuna gidiyormu.
metehan demirin kabul edip özür dilediği bakara makara muhabbeti hoşuna gidiyormu

ekrem dumanlı zaman gazetesi gülenin değil diyordu, tevilde üstlerine yoktur, künyede adı yazmıyor diye söylüyor bunları, kim inanıyor buna? seninkide aynı hesap,evet söylenecek çok şey var ama sen önce bana eşin,çocuğun üzerine yemin et, vallahi billahi paralel yapı yoktur diyebil, ben ondan sonra senin her iddiana cevap vereyim. sen buna inandıktan sonra ben sana satırlarca cevap vereyim, algılayabilirmisin? hayır.

soma katliamınıda paralel devlet yaptı diyorlar hacı ne diyon bu konuda

palelel yapıyı berbat,hükümet iyimi askeleri içeri atarken palalel iyi ucu size dokununca berbat,11 sene bir yapının kötü oldugunu anlamadıysanız bu sizin algınızı gösterir.demekki yönetemiyorsunuz devleti

cahraz' Alıntı:
palelel yapıyı berbat,hükümet iyimi askeleri içeri atarken palalel iyi ucu size dokununca berbat,11 sene bir yapının kötü oldugunu anlamadıysanız bu sizin algınızı gösterir.demekki yönetemiyorsunuz devleti

başbakanı dinlerseniz 2010 yılından bu yana bu oluşuma dikkat edilmiş, mesele 17 aralık değil, 17 aralık cemaatin kendilerine karşı alınan tedbirlere verdiği tepkidir. bunun ispatı ise başbakanın 2 yıl önce tutuklu paşalar ve askerlerle ilgili ifadeleridir. kumpasın başbakan 2-3 yıl önce farkına vardı,ergin saygunu ziyareti, tutuklamalarla ilgili cephede subay kalmadı serzenişi bunun delilidir.ben bile o zaman şaşırmıştım, başbakanın bir bildiği varmış. olay ucu dokunma meselesi yada 17 aralık değil. hanefi avcının söyledikleri önemli

share_' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:

ekrem dumanlı zaman gazetesi gülenin değil diyordu, tevilde üstlerine yoktur, künyede adı yazmıyor diye söylüyor bunları, kim inanıyor buna? seninkide aynı hesap,evet söylenecek çok şey var ama sen önce bana eşin,çocuğun üzerine yemin et, vallahi billahi paralel yapı yoktur diyebil, ben ondan sonra senin her iddiana cevap vereyim. sen buna inandıktan sonra ben sana satırlarca cevap vereyim, algılayabilirmisin? hayır.
ben hizmet hareketinin
1- Hain,
2- Çete,
3- paralel terör Örgütü,
4- Dış mihrakların içerideki piyonları,
5- Söğüşçü,
6- Rantçı,
7- Çıkarcı,
8- Paralel devlet,
9-kan emici sülük
10- Âlim müsveddesi,
11- Yalancı peygamber,
12- Haşhaşin,
13- Vücuda girmiş ur,
14- Virüs,
15- Ajan,
17- Alçaklar,
18- Kan emici vampirler
olmadığına yemin edebilirim. sen de hizmet hareketinin bunlar olduğuna yemin edebilir misin.
ayrıca başbakandan sıkça duyduğumuz ve katıldığım
a) müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir
b) beraati zimmet asıldır kaidesince dışişlerindeki hadiseyi
kanıt yok kanaat var (a. davutoğlu)
sızdıranı daha bulmadık ama paralel yapının işi kesin (başbakan)

sözleri ile hizmet hareketine mal edilmek istenmesini nasıl anlamak gerekir. mantık çerçevesinde vicdanınızla vereceğiniz cevabı merak ediyorum

benim yeminimle mi bu suçlardan aklanacak bu camia. yoksa ortaki delillerle mi? dediğim gibi, senden mantıklı düşünmeni beklemiyorum.Ekrem dumanlı bile o sözü söyleyip kendine güldürüyorsa dahası boş. bu yazdıklarını okuduktan sonrada senin Allah rızası için bu camiaya gönül verdiğini düşünüyorum. Ama sayın hocam görünen köy farklı malesef. bugün gazetede diyorki soma bile cadı avını durdurmadı diyor, madem bu yer değiştirmeler zorunuza gidiyor, bizle alakaları yok diyen bu camianın neden zoruna gidiyor. herneyse, Allah hidayet etsin

share_' Alıntı:
bu sözlerinizi de
1) beraati zimmet asıldır
2) müddei iddiasını iapatla mükelleftir
3) süi zan haramdır
4) iftira ve gıybet haramdır
dusturları ile nasıl bağdaştırabiliyorsunuz. sözledikleriniz hangisine uyuyor lütfen söyler misiniz

share_' Alıntı:
benim yeminimle mi bu suçlardan aklanacak bu camia. yoksa ortaki delillerle mi? dediğim gibi, senden mantıklı düşünmeni beklemiyorum.Ekrem dumanlı bile o sözü söyleyip kendine güldürüyorsa dahası boş. bu yazdıklarını okuduktan sonrada senin Allah rızası için bu camiaya gönül verdiğini düşünüyorum. Ama sayın hocam görünen köy farklı malesef. bugün gazetede diyorki soma bile cadı avını durdurmadı diyor, madem bu yer değiştirmeler zorunuza gidiyor, bizle alakaları yok diyen bu camianın neden zoruna gidiyor. herneyse, Allah hidayet etsin
sayın hocam hangi delil. dışişlerinde hangi delil var allah aşkına.
yemine davet eden sizdiniz. benden yemin isterken siz edemiyormusunjz yoksa

eldeki delillerle çağlayanın saatini nasıl yorumluyorsunuz acaba.
çağlayan belge gösterdi saat firması anında yalanladı. ne diyorsunuz buna.

ben senin iddian için neden yemin edeceğim ki, senin düşüncelerine katılmazken senin ağzından çıkmış sözlere neden yemin edeyim. komiksin. ben kendi beyanın için yemin istedim senden, sonrasında düşüncemide yazdım. bu arada çağlayanın saatinin hesabı sorulmasın diyen mi oldu, kendi iddialarını ispatlayamayınca bunlarda yolsuzluk yaptı iddianla mı kendini temize çıkaracaksın? utanmadan sıkılmadan zaman gazetesini bile sahiplenmeyen birileri varken senin paralel iddialarını yalanlaman son derece normal. sana çok görmüyorum bile, zihniyet kabul etmeme üzerine kurulu iken senden itiraf bekleyecek kadar saf değilim.bilmem anladın mı?

ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:
bu sözlerinizi de
1) beraati zimmet asıldır
2) müddei iddiasını iapatla mükelleftir
3) süi zan haramdır
4) iftira ve gıybet haramdır
dusturları ile nasıl bağdaştırabiliyorsunuz. sözledikleriniz hangisine uyuyor lütfen söyler misiniz
benim sizinle tartışmaya başladığım yer yukarda alıntıladığım yer.
yukarda bold olarak işaretlediğim yerde bir ithamda bulunuyorsun. bende sana bununla ilgili bir bilgi belge yokken insanları töhmet altında bırakamazsın diyorum.
sende kanıt yok ama kanaat var diyorsan
faiili bulamadık ama kesin paralel yapının işi diyorsan yazıklar olsun diyorum.
bu ilkesiz duruşa başka söz söylemeye gerek yok bence.

share_' Alıntı:
ben senin iddian için neden yemin edeceğim ki, senin düşüncelerine katılmazken senin ağzından çıkmış sözlere neden yemin edeyim. komiksin. ben kendi beyanın için yemin istedim senden, sonrasında düşüncemide yazdım?
bunlar benim değil savunduğun düşüncedeki kişinin (başbakanın) paralel yapı diye yaftaladığınız camiaya ait sözleri.
ben bu konuda kendime ve camiaya güveniyorum. isterseniz bu konuda sizinle mülaaneye de varım.
not: mülaane efendimizin uygulamış olduğu bir yöntemdir.

Seredar' Alıntı:
Sizin camia 30 marttan sonra kaset çıkarmadı ya ne oldu acaba :wink:
ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:
ben senin iddian için neden yemin edeceğim ki, senin düşüncelerine katılmazken senin ağzından çıkmış sözlere neden yemin edeyim. komiksin. ben kendi beyanın için yemin istedim senden, sonrasında düşüncemide yazdım?
bunlar benim değil savunduğun düşüncedeki kişinin (başbakanın) paralel yapı diye yaftaladığınız camiaya ait sözleri.
ben bu konuda kendime ve camiaya güveniyorum. isterseniz bu konuda sizinle mülaaneye de varım.
çıkan kasetlerin doğruluğuna mı inanıyorsun yoksa. daha neler. dublaj montaj kasetleri de bari yoksa sende aforoz edilebilirsin

Seredar' Alıntı:
dndd' Alıntı:
Bakıyorumda madenin sahibi hakkında hiç konuşmuyorsun.Ne iş..

dur ben söyleyeyim yoksa chp ye mi oy vermiş zamanında.
yada türkçe olimpiyadlarına katılmış bir paralelcimi.
yada yahudi dönmesi veya sabetaist mi.
bence dış güçlerin içimizdeki piyonu.
faiz lobisinin bu günkü temsilcisi kesin.

sahibi kim veya ne olursa olsun o madenin denetimini yapmak kimin işi acaba?

30 marttan sonra yeni kasetler çıksaydı iddialar gerçek mi olmuş olacaktı. kurduğun mantığı kavrayamadım
Seredar' Alıntı:
Hadi diyelim doğru.Niye 30 marttan sonra kaset çıkmadı..

ysartemur' Alıntı:
Seredar' Alıntı:
Sizin camia 30 marttan sonra kaset çıkarmadı ya ne oldu acaba :wink:
ysartemur' Alıntı:
share_' Alıntı:
çıkan kasetlerin doğruluğuna mı inanıyorsun yoksa. daha neler. dublaj montaj kasetleri de bari yoksa sende aforoz edilebilirsin

Bir de

mülaane=lanetleşmek

Müslim' Alıntı:
“Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir.

Mü'mine lânet etmek, onu öldürmek gibidir." (Buhârî, Cenâiz 84, Müslim, Îmân 176, 177)

"Sıddîka lânetçi olması yakışmaz." (Müslim, Birr 84; Tirmizî, Birr 72)

"Lânetçiler, kıyamet günü ne şefaatçi ne de şâhit olurlar." (Müslim, Birr 85, 86; Ebû Dâvûd, Edeb 45)

"Birbirinize Allah'ın lâneti, gazâbı ve cehennem azâbı ile lânet ve beddua etmeyiniz!" (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48)

"Olgun mü'min, yerici, lânetçi, kötü iş ve kötü söz sahibi olamaz." (Tirmizî, Birr 48)

"Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner." (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48)

yazdığını tekrar oku istersen. madencinin kim olduğunu sorgulayan sensin.
anlamadığım madenin sahibinin kim olması veya hangi fikriyatta olması bu acıyı hafifletecek bir durum mu ki sorgulama ihtiyacı hissettin.
sorulması gerekn soruyu da en sonunda sormuşum zaten. neden önlem alınmadı ve yeterli denetimler yapıldı mı
Seredar' Alıntı:
Bunları soracağına neden önlemler almamış ya da önlem almış da neden bu olay meydana gelmiş diyebilirsin.Şu beddua seanslarına bir ara ver.Düşüncelerini de etkilemeye başlamış.
ysartemur' Alıntı:
Seredar' Alıntı:
dndd' Alıntı:
Bakıyorumda madenin sahibi hakkında hiç konuşmuyorsun.Ne iş..

dur ben söyleyeyim yoksa chp ye mi oy vermiş zamanında.
yada türkçe olimpiyadlarına katılmış bir paralelcimi.
yada yahudi dönmesi veya sabetaist mi.
bence dış güçlerin içimizdeki piyonu.
faiz lobisinin bu günkü temsilcisi kesin.

sahibi kim veya ne olursa olsun o madenin denetimini yapmak kimin işi acaba?

beni en çok üzen bir cemaati savunan kişilerin göz göre göre yalan konuşması, ortada herşey apaçık iken hiçbirşeyi kabul etmemesi. sanırım kıyamet alameti bu, dini mübini islamı temsil ettiğini düşünenlerin bu kadar açık yalan söylemesi. aslında önceki yorumumda yazdım, adamlar zaman gazetesini bile kendilerinin değil diye lanse ediyor, devlete girişilmiş bu suçu kabul edeceklerini düşünmek safdillik olur. savcılarla polislerle bağımız yok binde birini bile tanımam diye beyanlar veriliyor ama görev yeri değişikliğine en çok ses çıkaranda bu kişiler. Allah göz göre göre bunu yapandan hesap soracaktır.

birde hala mülaane deniyor, mülaanede ne dendi, bunu yapan biz olmadığımız halde bize isnat ediliyorsa evlere ateş düşsün dendi. yakında gazete bizim değil, diyen varsa mülaane edelim diyecekler. üzülüyorum, gerçekten üzülüorum koca koca adamların bu yalancılıklarına, riyaklarlıklarına.

Geri