covid19u yok saymak olmaz ama covid19 artık mutasyonlarla covid21 oldu ya neyse.
Çevremde yakınını kaybedenlerin hepsine soruyorum, başka bir rahatsızlığı var mıydı diye, hepsi de en az bir rahatsızlığını söylüyor.
Verilen ilaçlar yan etki yapıyor insanlara ve vücut diğer rahatsızlıktan ötürü kendini toparlayamıyor. Bu konuda doktorlar bile ikiye ayrılmış durumda. Doğal beslenin diye boşuna demiyorlar yıllardır.
Bir yılda 30bin insanın öldüğü bir hastalık salgına girer mi buyurun işin uzmanları cevap versin. Ölenlerin neredeyse tamamı önceden de bir rahatsızlığı vardı ve bu rahatsızlığı tetikledi. Ölenlere niye otopsi yapılmıyor? Başka arkadaşlar da yazmış, geçen sene şubat ayında çok fena griptim, okulda müdür de yoktu görevli izinliydi il dışında, yüzüm bembeyazdı o kadar kötü olduğumu hatırlamıyorum, halsizim, ateşim var, ama bildiğin grip. Daha Türkiye'ye virüs girmediği için (aslında tespit edilmedi, çünkü grip vakasını görülenlere test yapılmadı) doktor test de yapmadı ki test yok zaten, ama şimdi olsam kesin test ister ve büyük ihtimalle pozitif olurdu.
Sözün özü, maske (ama topluluk içinde sadece sizden başka bir kişi bile olsa maske takılmalı, hafta sonu markete yürüyerek giderken etrafta kimse yokken maske takınca salak gibi hissediyorum kendimi), mesafe ve en önemlisi temizlik, el ve yüz temizliği.