Adama olan kişisel husumetinden dolayı söylediklerini idrak etme tenezzülünde bulunmamak... Sıkmış, atmış, temelsiz lafları... Neredeyim? dedim bi an.
Birincisi dersimizin önemsizliği(!) ile alakalı bir cümle göremedim ben, bunu okuyan dersi kaldırır kafası sizin kafanız, başkası böyle falan düşünmeyecek. Herhalde yaşadığınız kötü deneyimlerden dolayı bu negatif düşüncelere kapılıyorsunuz. Birincisi; yeniler bilmez, zamanında bizim tüm derslerimiz SEÇMELİ iken, bildiğiniz sürünüyorken, durum şu ankinden daha kötüyken, Abbas Güçlü yaptığı programlarla, o beğenmediğiniz tavırlarıyla hepimizin sesi oldu. Bir çok milletvekilini harekete geçirdi. Bir kaç haftaya kalmadan Bakan dersimizin 5. ve 6. sınıflarda 2'şer ders zorunlu olduğunu açıkladığında, Abbas Güçlü'ye teşekkür tweetleri yağdı! O dönem bir de Fatih Portakal bu konuya yer vermişti programlarında. Kişiliğini falan hiç bilmem, ilgilenmiyorum da. Tek aklımda kalan şey bize yaptığı bu iyilik. Vefa borcumuz var. Yeni atanmış olabilirsiniz de biraz araştırırsanız bulabilirsiniz, dersimize en son ne zaman önem verilmiş, ne sayede olmuş? Yeni değilseniz de unutmamak lazım bunları.
İkincisi; BT öğretmeni gözüyle de baksam, anne baba gözüyle de baksam yanlış bir taraf göremiyorum yazıda, evet Robotik ezbere dayalı yapılmaması gereken bir iş. Oğlum da robotik kursuna gidiyor, benim de beklentim hazır verilen yönergeyi uygulayıp "al yaptım" demesinden daha ötesi. Evdeki lego parçaları ile kendi evini, hayalindeki binaları, şehirleri tasarlayan çocukların yaratıcılıklarına bir katkısı olmayacaksa manasını yitirebiliyor. Ben de norm fazlası, okul okul gezen, BT sınıfsız okullarda çalışan bir öğretmenim bu arada, muhtemelen bir çoğunuzdan daha mağdur durumdayım. Ama bu durumun sorumlusu Abbas Güçlü değil
Hatta dediğim gibi onun da payı olduğu için o zorunlu derslerinize girebiliyorsunuz. Düşünen kafalara saygı biraz. Bilime kafa yoran adamdan size düşman olmaz, oluyorsa sıkıntı sizdedir.