omerfd' Alıntı:hocam öyle diyorsunda kaç yıllık tasarımlar vardı il ilçelerin. ben takip ederim genelde. şimdi bu şablonda hiçbir yere giremiosdun. bi bakıosun adres çubuğu http://www.meb.gov.tr olmuş. nereye girdiğin, nerden çıktığın belli değil. en azından aynı tarz fakat farklı renkler olsa daha başarılı olunabilirdi. bu işin geri dönüşüde olmazki. bugun yap diyorsun, yarın kaldır diyemezsin.
..togius' Alıntı:arkadaşlar diyemezler. Zorunlu şablon demek cms sisteminide beraberinde getirmek demek. 44.000 adet siteye dinamik hizmet sağlayacak bir sunucular ağı düşünün. Bakanlık şuanda bunu düşünmüyor. Yapabilseler ne ala. Kimseye danıştıkları yok ki. omerfd hocama aynen katılıyorum. İnsan hangi sitede olduğunu bile anlamıyor. Ayrıca il / ilçe scriptlerinde çok ama çok büyük emek var. En kötüsünde bile çok emek vardı. Bakanlığın yapacağı cms bir isay olmayacak zira isayda tema değişimi link değişimi var. Bunlarda yok oraya dokunma yok buraya dokunma. Sebep belli kaynakların minimal düzeyde kullanılması yoksa ana sayfaları xml ile denetlemeye kalkmazlardı. Kaldıramayacağın yükün altına girmeyeceksin. Niyet çok ama çok iyi olabilir ama haticeye değil neticeye bakmak lazım. mebde bir furya başladı "dayatmalar silsilesi." 28 şubatları eleştirdiğimiz şu günlerde meb kendi sesinden başka ses istemiyor. Halbu ki her il / ilçe mem scriptinde o bölge kültürünü anlatan tema bannerlar olurdu. Meb geçen sen istediği 50 kriterlik standartlarıda çöpe attı. Seneye bakarsınız başka birşey isterler.
togius' Alıntı:barbaryan dostum adamlara cms verecek misiniz diye sorduğumuzda (okullar için) öyle bir tasarrufumuz yok dediler. Doğrusun. Lakin dinamik özellik istiyorsan k12 ve özel hostlara devam. Yani bir şablon standartı getirdiğinde benim gibi okul sitesi satanlara gün doğar. Bakanlık okullara standart getirmekle hata yapar. ilçelerde zaten rezil etti bakanlık kendini popüler bir laf söyleyeyim ucube bir şablonu standart diye koydular başımıza Yazdığımı okumadan yorum yapmak isteyenlere tekrarlayayım. Bakanlık okullara bir şablon standartı getirirse site satıcılarına gün doğar bu kötü bir durum. :lol:
celikumit' Alıntı:bir sonraki aşama odur, okullarada bir şablon gönderip bunu yapın diyecekler, sonra ana sayfaya müdahele etmeyeceksiniz diyecekler ....
hasan' Alıntı:Başımdan geçen :
1- Önceki çalıştığım okullardan birinde, müdür, okulun internet adresi olduğunu bilmeyen biri, ... birgün öğretmenlerden biri "müdürüm sizin resminiz ana sayfada niye yok, özlü sölerle bir mesaj falan yazın, Hasan niye yapmamış bunu" deyip müdürü üstüme saldı... sonu: anasyafada müdürün kocaman masada otururken havalı bir fotosu, yanında up uzun cümlelerle vatan millet sakarya... haberler de en altta, sayfayı kaydırınca çıkıyor....
2-Site istediler, yaptım, siteyi yükledim,... Müdür beğenmedi, bende ben ancak bunu yapabildim dedim, beni ildeki eğitici formatörlere gönderdi, moral bozuk tabi neyse... sonra formatörlerin yanına vardım, site iyiymiş hocam, hiç elleşme dediler, ....... bir iki hafta sonra -aynı siteyi- müdüre gösterdim, "eğitici fotmatörler yaptı" aman bir beğendi, bir beğendi.... moral :-1:
hasan' Alıntı:Hostu kendileri verirse, ve çalışan bir cms sitemi koyarlarsa neden olmasın?
Bu yaparlarken hostu kendileri verecek, siteyi yarı kurulmuş olarak verebilirler.. İdare sadece resimleri ve bilgileri yükler.... İstedikleri menüleri de eklemelerine izin verilir..
Birçok arkadaşım iğrenç bulabilir ama bir siteyi yaparken kurallara göre göre yaptığınız zaman, ne kadarına müdahele edebiliyoruz ki, meb haber bandı, kampanya logoları, vaililk, belediye, kaymakamlık... linkleri... http://www.meb.gov.tr/webmaster/ bakın bir... kurallara ve standartlara göre yapsak idare fırça atar, yok personelin özgeçmişiydi, yok şu okulun sitesinde varda bizde yoktu, öğretmenler de şu-bu niye yok-fazla derler.... (birde gidip doğrudan müdüre söylerler... size değil.) idareye göre yapsak, heryıl MEM dekiler rastgele bir okul seçip (ilde 3-5 tane, temsilen) idareye, onlarda BT öğretmenine fırça... başınıza gelmediyse yakında gelir merak etmeyin..
not:
http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurul ... rallar.doc
son maddeyi okuyun
.....Site içerikleri bakanlık sunucularında barındırılmalıdır.
Görüşünüzün doğruluğu gün gibi aşikar ama .. sadece dışarıdan host-domain işlemi yapan okulların (tamamen dışarya yaptıranları saymıyorum) yaptıkları masraf bahsettiğiniz maddi harcamaları karşılayacağına inanıyorum..togius' Alıntı:.....Ancak okullar için bunu şu anda söylemek 44.000 tane dinamik hostingin ne anlama geldiğini düşünmemek olur. 100 - 200 siteden bahsetmiyoruz.