Access point önerisi

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okulumuzda bir alanda kablosuz internet ihtiyacımız var. Fatih Altyapısında çalışacak iyi bir access point önerebilecek var mı? özellikle fatih altyapısında sorunsuz çalışması önemli çekim gücü iyi olan bildiğiniz var mı?
Bir de Fatih altyapısında bir porta access point bağlayınca çoklu bağlantı için açtırılması gerekiyor mu bakanlıktan? Bt sınıfı portları gibi.

Bazı eski modemler Access point olarak kullanılabiliyor diye biliyorum. Varsa deneyin derim.

wan girişi olan herhangi bir access point işinizi görür. wan girişi var ise port açtırmanıza gerek yok. wan portunu bağlayacaksınız switche. wifi bağlanacak olanlar lan tarafından bağlanacağı için access point onlara kendi ip bloğğundan ip verecek. bu şekilde okulda 2 tane access point çalıştıryoruz.
fff.png

Marka olarak Tp link mi önerirsiniz arkadaşlar? bir koridorda ve önünde ki bahçe alanda tabletlerin bağlanılması isteniyor

Ap bağlayacağız derseniz port açmazlar. Sadece bt sınıfı ve ek binalar için çoklu orta izin veriyorlar. Zaten yukarıda hocamın bahsettiği gibi gerek de yok ancak şöyle bir durum var. Normal router desteği olmayan klasik ap leri bu sistemde kulanamazsınız. İlla ki router destekli olması lazım o da router destekli modemlerin ap olarak kullanılmasıyla mümkün. Bunlarında çekim güçleri düşük oluyor genelde. Ayrıca şuna dikkat etmeniz lazım. Router destekli modemleri ap moduna alınca dhcp'yi kapatmak gerekiyor çoğu eski modelde ancak yeni tip modemlerde dhcp açık kullanılabiliyor. Bu nedenle elinizde eski modemlerden varsa denemeyin yeni bir şey alın. eğer elinizde varsa 3-4 yıl önce telekomun verdiği g2u, g3u tip modemler iş görüyor.

port açtırma işlemi nasıl oluyor hocam bilginiz var mı
Fatih altyapısının bulunduğu okullarda kullanılan managable switch lerdeki portların çoğu tek ip verecek şekilde yapılandırılmış. Dolayısıyla o porta kendi switchinizi bağlayıp ağınızı büyütmek istediğinizde kendi switchinize bağlı ilk açılan bilgisayar ip alıyor diğerleri alamıyor. Managle switch lerde bazı portladar ise (lab portu diyorlar) böyle bir kısıtlama yok. İşte kısıtlamayı kaldırmaya port açma deniyor bu forumda. Network altyapısı ile ilgilenen firmaya ulaşıp o portun kısıtlamasını kaldırmanız gerekiyor olabilir demek isteniyor.

Ben de yukarıda eğer wan girişli bir access point alırsanız böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını anlattım

Tek cihaz ya içerde ya dışarıya (cama) yakın bir yerde olur. Koridora konursa içerde iyi çeker ama dışarıda sinyal aşırı zayıflar ve performans alamazsınız. Cama yakın koysanız bu sefer de duvarlar sinyali emer ve koridorda performans alamazsınız. Şahsi kanaatim en az 2 cihaz kullanmalısınız.

Tek cihaz ya içerde ya dışarıya (cama) yakın bir yerde olur. Koridora konursa içerde iyi çeker ama dışarıda sinyal aşırı zayıflar ve performans alamazsınız. Cama yakın koysanız bu sefer de duvarlar sinyali emer ve koridorda performans alamazsınız. Şahsi kanaatim en az 2 cihaz kullanmalısınız.
access point yerine menzil arttırıcı diye geçen türlerden https://www.hepsiburada.com/tp-link...alisir-wi-fi-4-menzil-genisletici-pm-bd804834 kullansak 2 tane nasıl olur. Bu türlerde de çoklu port açtırmak gerekecek mi acaba ?

Hocam meb kendi wifi ağını bile kullanıcı girişli yapıp takip edilebilir hale getirmek istiyorken sisteme dahil edilmesi yasak olan ve takibi zor hatta mümkün olmayan bir ap için size port açmazlar. Router destekli cihaz tek şansınız.

hocam bütçeniz varsa : Ubiquiti: UniFi

Okulda 2 tane var 10 yıldır 1 kere bile yanına gitmedim, yeniden başlatmadım. login şifrelerini bile unuttum

Hocam meb kendi wifi ağını bile kullanıcı girişli yapıp takip edilebilir hale getirmek istiyorken sisteme dahil edilmesi yasak olan ve takibi zor hatta mümkün olmayan bir ap için size port açmazlar. Router destekli cihaz tek şansınız.
router modelli olarak bir kaç möneri sunabilir misiniz hocam? kullandığınız varsa sorunsuz ?

Fatih altyapısının bulunduğu okullarda kullanılan managable switch lerdeki portların çoğu tek ip verecek şekilde yapılandırılmış. Dolayısıyla o porta kendi switchinizi bağlayıp ağınızı büyütmek istediğinizde kendi switchinize bağlı ilk açılan bilgisayar ip alıyor diğerleri alamıyor. Managle switch lerde bazı portladar ise (lab portu diyorlar) böyle bir kısıtlama yok. İşte kısıtlamayı kaldırmaya port açma deniyor bu forumda. Network altyapısı ile ilgilenen firmaya ulaşıp o portun kısıtlamasını kaldırmanız gerekiyor olabilir demek isteniyor.

Ben de yukarıda eğer wan girişli bir access point alırsanız böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını anlattım

hocam böyle bir şey işimizi görür mü kaç bilgisayar wifi olarak bağlanabilir sorunsuz bir şekilde....
teşekkürler

Geri