Access point sorunu önemli lütfen yarrdım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan north
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

north

Site Gezgini
Arkadaşlar ne yaptıysam bir türlü çözemediğim bir sorun yaşıyorum sizlere anlatayım belki yardımı dokunanlar olur aranızda;
Okulumuzda 2. ve 3 katlarda birer tane access point var daha önce sistem kurulmuş internete bağlanıyordu okul ama bağlandıktan bir müddet sonra internet gidiyordu.Muhtemelen access point'lerin ıp'lerinde çakışma oluyordu.Daha önce yapan arkadaş ayarlarını tam yapamamış olabilir diyerek ve bu sorunu ortadan kaldırmak için access pointleri ayrı ayrı bilgisayara bağlayıp arayüzlerine girdim ve
ıp'si 192.168.1.1 olan tp link için gateaway: 192.168.2.1
ıp:192.168.2.250 şeklinde ayarladım.
ıp'si 192.168.1.254 olan tp link için ise gateaway:192.168.2.1
ıp:192.168.2.254 şeklinde ayarladım
Sonra yerlerine taşıyıp internet sorununu çözdüğümü zannettim ama bir süre sonra yine sınırlı erişim uyarısı almaya başladım bir yerlerde hata yapmış isem dikkatinizi çeken bir durum varsa lütfen yardımcı olun 2 gündür uğraşıyorum artık çıldırmak üzereyim. Bu arada MODEM markası Airties

sorun ap lerden olduğuna emin misiniz modemden kaynaklı olabilir mi ap ler ile nete bağlanan pc lerde mi bağlantı sorunu yaşıyorsunuz

teşekkürler hocam,evet sorun ap'lerle kablosuz olarak bağlanan pc lerde.Ama bir türlü çözülmeyince artık modemden hatta elektrik akımından bile şüphelenir oldum :) Peki sizce yaptığım ayarlarda bir yanlışlık var mı?

biraz daha ayrıntı versen.
modem ile acces pointin markası ve Model Nosu nedir? modem ile access pointler kablolu mu? yoksa kablosuz mu birbirine bağlı? kablolu bağlı ise ayrı ayrı mı modeme bağlı?

Modemin IP'sini ve gateway adreslerini 192.168.1.1 olacak şekilde ayarlayın.
Modemin DHCP'sinde yeterli IP bloğu tanımlayın. Access pointlerdeki DHCP'yi kapatın.
Access Pointlerin birini 192.168.1.254 diğerini 192.168.1.253 şeklinde aynı ip adres aralığında tanımlayın.
Bir de böyle deneyin. Sorun olursa Access pointleri 192.168.2.1, 192.168.3.1 şeklinde ayrı ip aralıklarına alıp DHCP'lerini açabilirsiniz.

Ahmet hocam gelmemiş mesajım Modem markası Airties Ap'ler tp-link yazmıştım.Modem kablosuz.Sistem şöyle hocam Modemden 2 adet çıkış almışlar biri mdr yrd odasından switche diğeri 3. kata geliyor. Switch'ten çıkan 2 kablonun biri mdr yard bilgisayarına diğeri 2 kattaki Ap'ye geliyor.Modemden gelen diğer çıkış ise 3 katta switche ve switch üzerinden 3. kattaki Ap'ye geliyor.

hocam tp link olan 2 ap nin ip adresini 192.168.1.x şeklinde verin gatewey e ise birşey girmeyin bu bir,modemin airtes olması bir şey farkettirmez......

siz bu ap leri aynı switche bağlamamanız gerekir yoksa loop oluşur bunu bildiğinizi düşünerek hangi ap ye kablo ile bağlanıyorsanız onu ap diğerinide tekrarlayıcı olarak ayarlamanız gerek ya da ikisini ap + tekrarlayıcı olarak ayarlayıp iki ap birbiriyle ilişkilendirmeniz gerek..

Teşekkür ederim hocam dediğinizi bir deneyeceğim sonucu buraya yazarım yine umarım sorunum çözülür.

Sayın hocam nacizane tavsiyem şudur;
1) Kullandığın modemin IP adresi ne ise access pointlere de aynı seriden IP atamalısın. Öğreğin modem IP si 192.168.1.1 ise AP'lere 192.168.1.254-253-...... kaç tane varsa verebilirsin.
2) AP'lerin DHCP lerini kapatmalısın ki tüm sistem modemden IP alsın.
3) Kullanacağın cihaz sayısına göre IP aralığı belirterek yada MAC filitreyi devreye sokarak dışarıdan bağlanmaları da engelleyebilirsin.

umarım çözüm olur. Kolay gelsin

north' Alıntı:
Teşekkür ederim hocam dediğinizi bir deneyeceğim sonucu buraya yazarım yine umarım sorunum çözülür.

hocam üst kattaki ap yi tekrarlayıcı(mesh) yaparsan dediğim gibi iki ap yi birbiryle ilişkilendireceksin , ayrıca ipleri ve varsa ap name hariç bütün ayarlarını aynı yapabilirsin....

Stan hocam saolun.Deneyeceğim şimdi okulun boşalmasını bekliyorum :)
Booger hocam Dhcp'leri kapatmıştım zaten ve Airties modem ıp'si 192.168.2.1 old için aynı nesil ip'ler verdim ama olmamıştı bunun üzerine foruma yazdım teşekkür ederim size de :)

Benim bildiği kadarı ile ap ve adsl modem aynı DEĞİL, aksine farklı subnetler de olmalı. Aynı olduğunda problem olabiliyor diye biliyorum. Çünkü bu cihazların router özelliği var. Router özelliği olduğundan farklı ağları birbirine bağlayabilirler, 192.168.2.1'den 1292.168.1.1'e veri gönderebilirler. Switch değil ki bunlar; Router.

yani adsl modem:192.168.1.1 ise
ap1:192.168.2.1
ap2:192.168.3.1
her üçünün subnet maskları da:255.255.255.0 şeklinde olduğunda hepsi farklı subnetlerdedir

aplerin dhcp özelliklerini disable yapın

modemin dhcp özelliği açık kalsın sadece

default gateway girmek için bir yer var sanırım(bazılarında olmaya biliyor çok önemli değil, modemler zaten kendisi buluyor) ama varsa ona da adsl modemin 192.168.1.1 adresini yazabilirsiniz

Ha aynı olduğunda kesin problem çıkar diye bir kaide yok, evde aynı olduğunda problem çıkmıştı, ama rehberlik yaptığım bir okulda aynı subnette problem çıkmıyordu burası da kafa karıştırıcı, ama problem çıkıyorsa farklı subnetlere alın

stan hocam üstteki ap'ı tekrarlayıcı yapacağım ama ilişkilendirme işini nasıl yapacağım?

hocam en son senin gibi ben de kafayı sıyırma noktasına geldim.
İlk başta yapacağım işi sona bıraktım. 4 kattan 2. ve 3. kat AP ler çalışmıyordu.
AP'i katlardan söktüm modemin yanında tek tek kontrol ettim. Hepsi çok güzel çalıştı.
SORUN 3. kata giden kablodaymış kabloyu iptal ettim şu anda sorun yok. Zor ihtimal olsa da kablolardan kaynaklanabiliyor.

north' Alıntı:
stan hocam üstteki ap'ı tekrarlayıcı yapacağım ama ilişkilendirme işini nasıl yapacağım?
hocam ya tp link kullanmadım ama mac adresini isteyebilir oda ap nin arkasında vardır...

modem dhcp şeklinde çalışsın fakat ap'lere sabit ip verin ve modemin arayüzünden bu sabit ipleri rezerve edin.

stan007' Alıntı:
north' Alıntı:
hocam ya tp link kullanmadım ama mac adresini isteyebilir oda ap nin arkasında vardır...
hocam tp linkin arayüzine girriğinde ap yazan kısımda ap nın dışında hangi menü elemanları var onları bir yazarmısın ......

Hocam elektrikler gitti okulda hiç bir iş yapamadım yarın bakacağım artık foruma da yazamadım haliyle :?

Bizim okulda 2 internet hattı, dolayısıyla 2 modem, Toplamda 5 tane AP var. AP ler aynı marka ama farklı model olanlar var. Ben
1- iki modeminde ip adresini aynı yaptım. 192.168.2.1
2- 3 ap bir hattın internetini, 2 tanesi diğerini taşıyor. Her bir Ap kendine en yakın olandan sinyali alıyor. Her AP nin
dhcp si kapalı.
3- Farklı modellerdeki AP lerde iki farklı arayüz vardı. Birinde AP nin görevini Universal Repeater, Diğer bir arayüzde ise
Extand Ranger yaptım. Bu iki özellikte göre sadece sinyali kuvvetlendirerek kendisine gelen bilgileri aktarmak.
Böylece kablosuz ağı açtığımız zaman sadece bağlanılabilir ağ isimlerini görüyoruz. Herbir cihazı ayrı ayrı
görmüyoruz. Her iki özellik seçildiği zaman hemen altında Survey butonu var. buradan ayarını yaptığınız cihazın bilgileri hangi cihazdan alacağını seçiyorsunuz. Bunu ya diğer tüm cihazlar kapalıyken yapacaksınız ki bir cihaz bulsun, ya da bilgiyi alacağı cihazın Wirelles Mac adresini bileceksiniz. Bunu Cihazın ilk arayüzüne girdiğiniz ekranda(sanırım status idi) bulabilirsiniz. (Anlattıklarım tüm cihazların birbiriyle kablosuz iletişim kurduğu durumlarda yapılmıştır.)

Stan hocam 2 kattaki AP'ı Ap modunda 3 kattakini repeater olarak ayarladım şuan internet sorunsuz çalışıyor ama yalnızca 1 saat oldu o yüzden erken konuşmuş olmayayım bekleyeyim sıkıntı yoksa sanırım sorun halloldu.Size ve herkese teşekkür ederim.

BBNET
Geri