Acil...Müdür yardımcısı oldum. Tavsiyeleriniz...

Kodla Büyü

EnTRoPi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Müdür yardımcısı oldum. Ama tahmin edersiniz ki bu konuda tecrübesizim. Nelere dikkat etmeliyim ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bana ne tavsiye ederler. Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Acaba doğru mu yaptım onuda bilmiyorum.

mamoste_02' Alıntı:
hayırlı uğurlu olsun hocam.:D artık okulunuzda varsa bt öğretmeni kollarsınız.:D

Teşekkürler hocam. Tabiki hocam. Hep zalimlerle uğraşan bizdik. Neler yaşadığımızı birtek biz ve bizim gibiler bilir. Dolayısıyla her konuda elimden ne geliyorsa yapacağım. Hiç şüphen olmasın. İdari görevler konusunda yapılmasına dikkat edilecek hususlar konusunda tavsiyelere ihtiyacım varda. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu yüzden arkadaşlardan yardım istedim.

hayırlı olsun hocam. tavsiyem koltuk sevdasına kapılma, öğretmenken neysen idareci iken de o ol. yoksa insanlarla aran bozulur. diğer idari işler bir şekilde halledilir.

dirty_y' Alıntı:
hayırlı olsun hocam. tavsiyem koltuk sevdasına kapılma, öğretmenken neysen idareci iken de o ol. yoksa insanlarla aran bozulur. diğer idari işler bir şekilde halledilir.

Sağolun hocam. Haklısınız hocam. Çok şükür ki koltuk sevdası yok bende. Fakat ders sayısının azlığı, müdürlerle boğuşma, tamirci gibi davranılma vsssss. artık bunaltmıştı. Bu yüzden oldum. Dolayısıyla sizi çok iyi anlıyorujm hocam. Tavsiyelerinize çok teşekkürler.

yani bu dönemde tahminimce görevlendirme ile müdür yardımcısı olmuş olmanız lazım..
doğrumu?

okulun tüm işlerini yapmaya hazır olun

zaten her bt öğretmeni bence tecrübelidir. zaten sürekli yaptığınız işleri bu seferde müdür yrd. olarak yapacaksınız tek fark o olsa gerek HAYIRLI OLSUN.

Yaptığınız işlere ek olarak sorumluluk gelmiş o kadar bence. :mrgreen: M.yardımcısı giib çalışıyoruz neredeyse zaten.

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Zor olan bi iş secmişsin. kendini çok fazla yoracaksın ama bilgisayar bilginden dolayı işi çok çabuk kavrayacaksın. sadece düzen tavsiye ederim. evraklar konusunda bi tertip sağlar ve kendine bi çalışma takvimi hazırlarsan hiç bir sorunun olmaz. hepimiz insanın ve kaldırabileceğimiz yükler sınırlı. sadece yapabileceğin işleri bu çalışma takvimine al. ve en önemlisi ADALET Veliye-Öğrenciye-Öğretmene

kily' Alıntı:
yani bu dönemde tahminimce görevlendirme ile müdür yardımcısı olmuş olmanız lazım..
doğrumu?

okulun tüm işlerini yapmaya hazır olun

Evet hocam görevlendirme. Diğer arkadaşımın dediği gibi BT ci olduğumu için biraz tecrübe var. Ama ilk olarak dikkat etmem gereken konuların ne olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Yoksa birçok konuya karşı uzak değilim zaten.

bilal1099' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun hocam. Zor olan bi iş secmişsin. kendini çok fazla yoracaksın ama bilgisayar bilginden dolayı işi çok çabuk kavrayacaksın. sadece düzen tavsiye ederim. evraklar konusunda bi tertip sağlar ve kendine bi çalışma takvimi hazırlarsan hiç bir sorunun olmaz. hepimiz insanın ve kaldırabileceğimiz yükler sınırlı. sadece yapabileceğin işleri bu çalışma takvimine al. ve en önemlisi ADALET Veliye-Öğrenciye-Öğretmene

Teşekkürler hocam. ÇAlışma takvimi ve Düzenli bir Evrak Dolabı. Çok sağolun hocam.

Peki gider gitmez kontrol etmem gereken birşey önerirmisiniz? Demirbaşlar gibi veya tefbismidir vsss?

müdürüm çok istedi idareci olmamı ,zor iş ya,tonla sorunla uğraşmak...hele öğretmenler ders programını beğenmezler mi sinir bozucu bi durum :D

Çok saygı duyduğum idarecimin bana anlattığı bir hikayeyi yazayım o zaman hocam.

"Baba oğlunun öğretmen olmasını istermiş. İstemesinin nedeni ise toplumda sevilen sayılan bir kişi olduğunu görmek istemesiymiş. Oğlu babasının isteğini yerine getirmiş tabi. Memleketinde göreve başlayınca bir süre sonra babasının söylediği gibi herkesin sevdiği saydığı biri haline gelmiş. Bir kaç yıl sonra baba oğluyla ilgili olumsuz söylemler duymaya başlamış. Her gittiği yer de sürekli oğlunun kötü tutumlarından bahsederlermiş. Baba da oğlunun yanına gidip bu durumu sormuş. Oğlu; baba ben idareci oldum demiş."

zaten idare işlerini BT öğretmenleri yapıyor, işini kolaylaştır çok çeşitli işler var,hayırlı olsun

Sargon' Alıntı:
Çok saygı duyduğum idarecimin bana anlattığı bir hikayeyi yazayım o zaman hocam.

"Baba oğlunun öğretmen olmasını istermiş. İstemesinin nedeni ise toplumda sevilen sayılan bir kişi olduğunu görmek istemesiymiş. Oğlu babasının isteğini yerine getirmiş tabi. Memleketinde göreve başlayınca bir süre sonra babasının söylediği gibi herkesin sevdiği saydığı biri haline gelmiş. Bir kaç yıl sonra baba oğluyla ilgili olumsuz söylemler duymaya başlamış. Her gittiği yer de sürekli oğlunun kötü tutumlarından bahsederlermiş. Baba da oğlunun yanına gidip bu durumu sormuş. Oğlu; baba ben idareci oldum demiş."

:lol:
Güzel hikaye. Hocam belki yıllar önce bu hikaye gerçekti. Ama şimdi malesef öğretmen toplumda eskisi kadar değer görmüyor. Klasik" Hiçbirşey olamıyorsan öğretmen ol" mantığı ve söylemi mevcut. Umarım ben hikayedeki gibi bir idareci olmam. Yine de teşekkürler cevabınız için...

bence bir zırh al kendıne .. bır de ogretmensavar al.. cunku ogretmenler odasında bır cırkef ortaya ır sey atıyor ondan sonra hepsı gaza gelıp mudure sıkayet edıor mudur kacıor mudur yardımcısı hesap verıor eheu.. bunlar saka tabıyy kolay gelsınn ınsallah basarılı olursun arkdasım.. ben de ılerıde dusnuorum olmayı

Arkadaştan alıntı: Öğretmen odasına gidiyorsunuz, arkadaşlar daha dün bende sizin gibi maraba öğretmendim, müdür yrd. oldum diye aranızdan kopmadım diyorsunuz :)

Ne desek boş hocam, kendi tecrübelerinizle öğreneceksiniz, kolaylıklar..

the_korsan' Alıntı:
Arkadaştan alıntı: Öğretmen odasına gidiyorsunuz, arkadaşlar daha dün bende sizin gibi maraba öğretmendim, müdür yrd. oldum diye aranızdan kopmadım diyorsunuz :)

Ne desek boş hocam, kendi tecrübelerinizle öğreneceksiniz, kolaylıklar..

Çok teşekkürler arkadaşlar. Özel bir tavsiyeniz varmı?

EVLAT!
ELİNE BELİNE DİLİNE HAKİM OL
MASAYA KASAYA NİSAYA TAMAH ETME
DİLİN DOĞRU SÖZÜN ÖZ SIRTIN PEK OLSUN
HEP DOĞRU DÜŞÜN GÜZELE YER VER
GÜLÜMSEMEYİ BİL ÜZÜLME HİÇ BİR ŞEYE
BİR AĞAÇ DİK EVİNİN ÖNÜNE BOL DALLI
HER AKŞAM GİRİŞİNDE EVE O ASKIYA AS SIKINTILARI
ve küçük bir not hemen istifa et tekrar :)

etmeyeceksen de

HAYIRLI OLSUN HOCAM. İNŞ GÜZEL OLUR HAKKINDA

Hocam hayırlı uğurlu olsun. İnşallah pişman olmazsın.
Öncelikle görev paylaşımı yapın, hangi işlerden sorumluysanız yazılı birşekilde size bildirilsin ki,
sonra dağ gibi evrak işlerinin altında ezilmeyin.
Öğretmenlerin desteğini arkanıza alın ve onları koruyun.
Bir de güler yüzlü olun. Ne kadar "Ayıdan post, idareciden dost olmaz" deseler de
öyle olmadığını gösterin.
Başarılar.

Hayırlı olsun. Bir idareci olarak çalıştığınız kuruma katkıda bulunmanız daha kolay olacaktır. Öncelikle görev paylaşımı. sizin sorumlu olduğunuz işleri iyi bilin. büyük ihtimalle 2. kademe işlerini vereceklerdir sana. e- okulu iyice kurcala her yere gir bak hangi menülerde neler var diye. personelden sorumlu olursanda mebbisi iyice kurcala. zaten idareci arkadaşların sana yardımcı olacaklardır.

Hayırlı olsun hocam. İdarecilikteki rahatlığınız Okula, müdüre, öğretmenlere, yaşağıdınız yerin kültürüne göre değişecektir.
dirty_y' Alıntı:
...öğretmenken neysen idareci iken de o ol....
Huyunu suyunu bilmem ama bence bu şekilde yaparsan daha çok zorlanırsın. İşin çoğalır. Hatta hiç bitmez. Ev de çalışmaya başlarsın. Hatta bu şekilde de bitmez. kafayı yeme noktasına geldiğin zamanlar olur. Ama herkes seni sevmeye devam eder. Burada tercih senin ya işi fazla sevilen idareci, ya da kafası rahat sevilmeyen idareci olacaksın. Ama her iki durumda da hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.

excalibur27' Alıntı:
Hayırlı olsun. Bir idareci olarak çalıştığınız kuruma katkıda bulunmanız daha kolay olacaktır. Öncelikle görev paylaşımı. sizin sorumlu olduğunuz işleri iyi bilin. büyük ihtimalle 2. kademe işlerini vereceklerdir sana. e- okulu iyice kurcala her yere gir bak hangi menülerde neler var diye. personelden sorumlu olursanda mebbisi iyice kurcala. zaten idareci arkadaşların sana yardımcı olacaklardır.
Tavsiyeniz icin cok tesekkurler...

ysahin' Alıntı:
EVLAT!
ELİNE BELİNE DİLİNE HAKİM OL
MASAYA KASAYA NİSAYA TAMAH ETME
DİLİN DOĞRU SÖZÜN ÖZ SIRTIN PEK OLSUN
HEP DOĞRU DÜŞÜN GÜZELE YER VER
GÜLÜMSEMEYİ BİL ÜZÜLME HİÇ BİR ŞEYE
BİR AĞAÇ DİK EVİNİN ÖNÜNE BOL DALLI
HER AKŞAM GİRİŞİNDE EVE O ASKIYA AS SIKINTILARI
ve küçük bir not hemen istifa et tekrar :)

etmeyeceksen de

HAYIRLI OLSUN HOCAM. İNŞ GÜZEL OLUR HAKKINDA
Tesekkurler hocam...

BBNET
Geri