Adana norm kadro yazısı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selen06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

selen06

Site Gezgini
Hocam ben de norm fazlası görünmemek için formatörlük yapıyorum adanada zorunlu olarak. Ben şunu anlamıyorum. Okulda bilişim teknolojileri öğretmeni olarak tek branş biz gözükürken yani başka bir öğretmen yokken bizi nasıl norm fazlası gösterebiliyorlar? İkincisi diyelimki kendi okulumuzda norm fazlasıyız sanki diğer okullarda 50şer ders bilgisayar dersi mi var. Yani bizi atayacakları veya gönderecekleri okullarda bile zaten ders saati az. Nereye gidersek gidelim norm fazlası olmayacak mıyız?
Bu arada bana idareden herhangi bir yazı bildirmediler, norm fazlasın demediler şu ana kadar.

gelen yazıyı okudunuz mu? yazıda norm fazlası olanlar tayin isteyecektir mi diyor yoksa isteyebilirler mi diyor?

Ben de formatörlük yapmaktayım aynı durum benim için de geçerli norm fazlasıyım. Ne yapacağız şimdi :( tercih yapmamızı istiyorlar

selen06' Alıntı:
Hocam ben de norm fazlası görünmemek için formatörlük yapıyorum adanada zorunlu olarak. Ben şunu anlamıyorum. Okulda bilişim teknolojileri öğretmeni olarak tek branş biz gözükürken yani başka bir öğretmen yokken bizi nasıl norm fazlası gösterebiliyorlar? İkincisi diyelimki kendi okulumuzda norm fazlasıyız sanki diğer okullarda 50şer ders bilgisayar dersi mi var. Yani bizi atayacakları veya gönderecekleri okullarda bile zaten ders saati az. Nereye gidersek gidelim norm fazlası olmayacak mıyız?
Bu arada bana idareden herhangi bir yazı bildirmediler, norm fazlasın demediler şu ana kadar.
HOCAM BİRDE ŞÖYLE BİR DURUM VAR 30 SAAT DERSİ OLAN OKULBULDUNUZ VE GİTTİNİZ DİYELİM DERS ZATEN SEÇMELİ İDARE DERSİ SEÇMEDİĞİ AN GENE NORM FAZLASIYIZ

Arkadaşım ben İzmirde görev yapıyorum. Bize de bugün bir yazı geldi. yazıda norm fazlası olan öğretmenlerin tercih yapmaları istendi. Eğer tercih yapmayacaklarsa yine dilekçe vermeleri istendi. Ben tercih yapmayacağım diye dilekçe verdim. ama sonum ne olacak bilmiyorum. :(

mrtzngn' Alıntı:
halilturkoglu' Alıntı:
hocam size norm fazlası olduğunuz söylendi mi okul idaresi tarafından?
Evet hocam norm fazlası olduğum söylendi bana da.Zaten mebbisde norm durumunda da görünüyor.
mrtzngn hocam bende adanadayım ve banada aynı şekilde norm fazlası olduğum söylendi. bizim bölgede 8 öğretmen görünüyor fakat bölge normu 7... ancak çevremdeki 2 okulda 2 şer öğretmen var ve bu öğretmenler bölge dışında okullarda formatörlük yapıyor. yani aslında bölgede 6 öğretmen var. bende bir dilekçe yazıp bu şekilde olduğunu aslında bölgede eksik öğretmen olduğunu yazmayı düşünüyorum ve tayin istemeyi düşünmüyorum. Özelden tlf yazarsanız bi yol haritası çizip uygulayabiliriz.

cenk76' Alıntı:
Arkadaşım ben İzmirde görev yapıyorum. Bize de bugün bir yazı geldi. yazıda norm fazlası olan öğretmenlerin tercih yapmaları istendi. Eğer tercih yapmayacaklarsa yine dilekçe vermeleri istendi. Ben tercih yapmayacağım diye dilekçe verdim. ama sonum ne olacak bilmiyorum. :(
hatay da da durum aynı üstelik bugün başvuru süresi saat 5 e kadar ne yapsak
çok kararsız kaldım

Arkadaşlar norm fazlalarıyla ilgili dilekçeleri gönderiyorum. Lazım olursa kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ee.rar
    ee.rar
    12.2 KB · Görüntüleme: 200
E ozaman tek okula iki tane bilgisayar öğretmenini neden atıyorlar? ARkadaşlar bildiğim kadarıyla denizli mahallesinde Ahmet cevdet Çamurdan i.ö.okulunun iki tane bilg.öğretm.var. Ve o yüzden birini denizli i.ö. de görevlendirmişler. Bu arada hepiniz ara tatilde geliyormusunuz okula?
Bugün müdür elime verdi gelen yazıyı. P.tesi görevde olmak zorundaymışım.

selen06' Alıntı:
E ozaman tek okula iki tane bilgisayar öğretmenini neden atıyorlar? ARkadaşlar bildiğim kadarıyla denizli mahallesinde Ahmet cevdet Çamurdan i.ö.okulunun iki tane bilg.öğretm.var. Ve o yüzden birini denizli i.ö. de görevlendirmişler. Bu arada hepiniz ara tatilde geliyormusunuz okula?

Evet hocam tatilde gelmek zorundayız. gelmek istemiyorsan yıllık izin alabilirsin. Yıllık izin alarak tatilde gelmeyebilirsiniz.

bdogretim' Alıntı:
Benim anladığım kadarıyla -sadece tahmin- cebitte söylenen bundan sonra 3 okula bakacaksınız ifadesi gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Her 3 okul için 1 bt öğretmeni belirlenip normlar ona göre belirleniyor sanki. Umarım yanılıyorumdur.

Hocam olayı çok yanlış bşr mecraya çekiyorsunuz. 3 okul söylemi eğitekten geldi oysa norm fazlalarının dağıtılması durumu PGM nin direktifiyle oluyor ikisi arasında bir bağ yok olaya çok dar bakıyorsunuz. Milli Eğitimi (ne acıdır ki) bi bütün olarak görmeyin Eğitek ayrıdır, PGM ayrıdır,TTKB ayrıdır tek ortak nokta var hani bana hani bana diyen hep Bilgisayarcılar oluyor.

TTKB ders saatlerini indirirken Eğitek yada başkasına sormuyor bu damlar size lazımmı diye kendi kafasında uygun buluyor;
PGM sadece BT için değil Grafiğinden,rehberliğine tüm öğretmenler için il MEM lere direktif veriyor norm fazlalarını dağıtın diye Eğiteğe sormuyor BT cileri ayıralımmı onlar lazımmı diye,
Eğitek te diğerlerine ben bunu bunu yapıcam demiyor,
Malesef sonuçta olan BTcilere oluyor.

Kötümü hayır müstehak bu bilgisayarcılara, Şimdi kızacak burada birileri bak ne diyor diye açık konuşalım sonra kızan kızsın;
1- Eğitekteki büyüklerimize zorunlu olmaz mahkemelik oluruz deyince "mahkeme olsun bakarız" deniyorsa ve 6 ay sonra aynı idareci onca vatandaşın arasında "bak hocam tek mahkeme yok" diyor ve sizi utandırıyorsa, işin kötüsü mahkemeye gider diye beklediğiniz branşdaşlarınıza neden mahkemeye gitmedin deyince CEBİT te bile "müdürümle aram bozulmasın" diyecek vurdumduymazlıktaysa;

2- Merkezi bir eylem yapılacak deniyor ve yüzlerce zat-ı şahane ben gelmek isterdim ama .... diye mazeret söylüyorsa(CEBİT e yanlızca cenazesi olanın gelmemesi makul kabul edilebilirdi), işin kötüsü vurdumduymaz branşdaşlarım her sene düzenlenen BÖTE kurultayından ve orada bakanlık temsilcilerinin bulunduğunundan bile bihaber olacak kadar kendine bağımlı yaşıyorsa,

3-İl Milli Eğitim müdürünün önüne il genelinde sıkıntıyı özetleyen bilgi notu hazırlanıyor ve 1500 civarında öğretmenden sadece 25'i gelirken diğerleri aman benim sıkıntım yok diyorsa, işin kötüsü 25 kişinin kişisel eylemi gibi algılanıp idarede yansıması olmadığını görüp sinir krizi yaşıyorsanız,

4-Bir dönemdir norm fazlasını iptal etmeye çalışırken karşınızdaki idareci "bak hocam branşdaşın ben norm fazlasıyım ... okula gitmek istiyorum diye dilekçe vermiş" onlarda bunu istiyor bu hakkı verelim diyor ve birkaç kendini bilmezin sadece kendini düşünmesi yüzünden 100 tane adamın hayatı etkileniyor ama sizin dışınızda kimsenin umurunda bile olmuyorsa,

O zaman madem böyle olsun istiyorsunuz allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin demek düşer bana.

vallahi arkadaşlar 1.5 yıldır formatordüm sene başında norm fazlası olmuşum aralıkda öğrendım hiç durmadım hemen o ara müdür yardımcılığı alımı vardı başvurdum. Norm ile ilgili yönetmelikleri çok iyi okuyup araştırdım müstakil okullarda 6 saate 1 norm varken eğitim bölgelerinde diğer okulların ders saati sizin normunuzu etkiliyor.Eğitim bölgesinin toplam normu 4 ise mesala bu dört normu 21 saat derse 1 veriyor eğer artan varsa mesala 12-10-8 saat onuda kalan bakiye ders hyangi okulda ise ona veriyor bu durumda biz norm fazlası olabiliyoruz eşitlikde ise şübe müdürü nasıl isterse öyle oluyor. benim müdürüm dedi norm fazlası bişi olmaz sıkma canını ama hazırandan beri çok yoğun şekilde yer değişikliği yapılması ( eş-özür-zorunlu hizmetin kalkıp 1 yıllık öğretmenin dahi il içi yer değiştirmesi) il merkezleri çok şişti ve sanırım meb ve il mem ler bu şişkinlikleri şimdi inmdirmek için yapacağı uygulamaların bizide çok etkileyeceğini düşündüm açıkçası

arkadaşlar benim önerim bir araya gelip milli eğitim müdürlüğü ile bir görüşme yapalım..
zaman ve mekan belirleyelim hemde hemen....Okul müdürlerini devreye sokmak gerekiyor....

egebote' Alıntı:
arkadaşlar benim önerim bir araya gelip milli eğitim müdürlüğü ile bir görüşme yapalım..
zaman ve mekan belirleyelim hemde hemen....Okul müdürlerini devreye sokmak gerekiyor....

adanada bir araya gelme olayı olmuyor hocam. burada bir başlıkta sayfalarca konuşuluyor iş icraata gelince araki bulasın milleti.

hocam bilmiyo olabilirsiniz ama 7-8 arkadaş bir araya gelerek il müdürü ile görüştük ve formatör öğretmenlik onaylarının alınmasını sağladık,
önemli olan yer mekanda bir araya gelmek....

ben tanıdıklarımı siz tanıdıklarınızı arayın. buradan duyuru yapalım haftaya pazartesi öğleden sonra gidelim görüşelim...

mirxas' Alıntı:
selen06' Alıntı:

Evet hocam tatilde gelmek zorundayız. gelmek istemiyorsan yıllık izin alabilirsin. Yıllık izin alarak tatilde gelmeyebilirsiniz.

Hocam bende aranıza girdim, ama. Şimdi bende yıllık izin kullandım.Fakat bizim görevlendirilmemiz 31 Haziran'da son buluyor.Şimdi İl MEM bizi yazında görevlendirmesin? Yani tatil zamanında görevlendirme yaparlar mı? Ben pek zannetmiyorum ama, eğer görevlendirilme yapılırsa tabi çok saçma olur.İş yok güç yok. Bilginiz var mı hocam?

herkes elini tasin altina koymali ve mucadele etmeli, ornegin ben mesela il mem de herkese ciktim bir sekilde sorunumuzu anlatmaya calistim sonra sendikaya gittim durumu anlattim. hic sonuc alamasamda en azinda bir caba gosterdim, bu hak arama benle veya 10larla degil butun bilisimciler yaparsa bir sonuca variriz. saygilarimla...

katılıyorum hocam bende ilçeye gittim gereken her şeyi söyledim, pazartesi il mem Üzeyir Beye ve sendikaya(türk eğitim sen) gidecem onlarada durumu bildiricem(haziranda atandım, eylülde norm fazlasıyım yok böle saçma bir anlayış). herkes gidip durumu anlatmalı...

sadece aglayarak bir yere varamayiz, bazi arkadaslar sadece agliyor (bu arada umarim alinmazlar bana)

10.02.2011 Perşembe günü @egebote ile İl milli Eğitime gidip derdimizi anlatacağız. Adana'da olupta Norm fazlası olan arkadaşlarda destek olurlarsa Yerdeğiştirme işini başlamadan bitirebiliriz. İstanbulda çalışan arkadaşlara yapılan haksızlığın Adanada yaşanmaması için Adana'da çalışıp norm fazlası olan arkadaşlar lütfen benimle irtibata geçsin. Önümüzde zaman varken norm sorunumuzu çözmek adına elimizi taşın altına koyalım. Sonra vah tüh etmeyelim...

arkadaşlar bu bir tezgah diye düşünmeye başladım formatörlük dayatması bu ne yaparız bilmem

cenk76' Alıntı:

arkadaşlar ben bu mevzuyu şuanda atlatmış biri olarak söyleyeyim, eğer istemiyorsanız kesinlikle dilekçe vermeyin olumlu yada olumsuz... bana müdür olumsuzda olsa dilekçe ver dedi ama ben vermedim zaten ısrar etsene vermezdim sendikadan kesinlikle verme dediler bir ön araştırmam vardı yani... bizde ilçede 5 bilişim teknlolojileri öğretmeni norm fazlasıydık ve sadece dilekçe verinlerin ataması yapıldı bu da yaklaşık 20-21 öğretmen arası falandı (diğer branşlar ile beraber)... Zaten şöylede bir durum var açık olan okullarda ki ders saatleride en fazla 6 falandı... iki uçu diyecem ama her tarafı boklu değnek....

bilisim06' Alıntı:
10.02.2011 Perşembe günü @egebote ile İl milli Eğitime gidip derdimizi anlatacağız. Adana'da olupta Norm fazlası olan arkadaşlarda destek olurlarsa Yerdeğiştirme işini başlamadan bitirebiliriz. İstanbulda çalışan arkadaşlara yapılan haksızlığın Adanada yaşanmaması için Adana'da çalışıp norm fazlası olan arkadaşlar lütfen benimle irtibata geçsin. Önümüzde zaman varken norm sorunumuzu çözmek adına elimizi taşın altına koyalım. Sonra vah tüh etmeyelim...
Evet arkadaşlar adanada sadece ben ve @egebote mi norm fazlası acaba neden destek yok merak ediyorum sonumuz istanbuldaki arkadaşlar gibi olursa toplanmak için uğraşmaya gerekde kalmaz zaten...

arkadaşlar naptınız? bugün son gündü. okulların bilgi girişi için.
okullar sizin bilgileri Adana MEM de verilen internet adresine girdimi?

goyildirim' Alıntı:

Evet okulum adana-meb.gov.tr adresine benim bilgilerimi girdi

mirxas' Alıntı:
goyildirim' Alıntı:

mirxas hocam bende adanada norm fazlasıyım ne yapmayı düşünüyorsunuz bundan sonra acaba???

bilisim06' Alıntı:
mirxas' Alıntı:
goyildirim' Alıntı:

mirxas hocam bende adanada norm fazlasıyım ne yapmayı düşünüyorsunuz bundan sonra acaba???

valla ben de bilemiyorum .Ama mümkünse tercih yapmamayı düşünüyorum. Siz neyi önerirsiniz. Peki sizin bilgileriniz girildimi verilen adrese?

NORM KADRO FAZLADI ÖĞRETMENLERİN İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİ
Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemi 14/02/2011-18/02/2011 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir.
http://www.adana-meb.gov.tr/basvuru_giris.asp

evet Adana' daki arkadaşlar tercih zamanı başladı. Tercih yapıyor muyuz. Formatörlükten de olacaz

isteğe bağlı derken ne demek yani ben istemiyorum. okulumda kalabilirmiyim?
müdür beni eklememişti sisteme ama bugün yazı gelmiş ekleyn diye. doğal olarak müdürde ekledi sisteme. şimdi tercih sayfasına düştük. bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah...

Geri