Yaptırım söz konusu hocam. Nevşehirde Nüfusta yengem çalışıyor. Gecikme cezası 324 TL. Eğer nüfus Kendi tespit ederse 600 küsür tl cezası var. Bu gerçek. Tahsil ettiklerinide biliyorum. Bence yer değişikliğinde bulunanlar kesinlikle bu konuyu atlamasınlar.RoboTek' Alıntı:hocam bugün il seçim kurulunda idim.Foruma yazmıştım.Sorumdan sonra tekrar gittim başka birine sordum.referandumda oy kullanmamanın cezası 12,5 tl.kardeşim nüfusta çalışıyor.Adres değişikliği bildirimi yapmamanın kesinlikle yaptırımı yok.para cezası sözde imiş.Tabiki gittiğin yerde elektrk,su,banka işleri için yaptırmak gerekiyor.Ancak para cezası kesilmesi sözkonusu değil
Cezası elbette var. Yaptırım da var. 339 TL adres beyanında bulunmayanlara, 780 TL yanlış adres beyanında bulunanlara kesiliyor. 2012 cezaları bunlar. Bu konulara çok dikkat edin hocalar, ben taşınır taşınmaz ilk iş nüfusa koşuyorumserhatdemir' Alıntı:Yaptırım söz konusu hocam. Nevşehirde Nüfusta yengem çalışıyor. Gecikme cezası 324 TL. Eğer nüfus Kendi tespit ederse 600 küsür tl cezası var. Bu gerçek. Tahsil ettiklerinide biliyorum. Bence yer değişikliğinde bulunanlar kesinlikle bu konuyu atlamasınlar.RoboTek' Alıntı:hocam bugün il seçim kurulunda idim.Foruma yazmıştım.Sorumdan sonra tekrar gittim başka birine sordum.referandumda oy kullanmamanın cezası 12,5 tl.kardeşim nüfusta çalışıyor.Adres değişikliği bildirimi yapmamanın kesinlikle yaptırımı yok.para cezası sözde imiş.Tabiki gittiğin yerde elektrk,su,banka işleri için yaptırmak gerekiyor.Ancak para cezası kesilmesi sözkonusu değil
Ben ödedim hocam. İnterntte daha fazla ceza ile karşılaşanlarla ilgili şeyler gördüm yada duydum tam hatırlamıyorum; o gün gittim ödedim. Havuz muhabbetinden dolayı kurtulmanın yolu yok sanırım.sami55' Alıntı:Arkadaşlar bu şekilde adres beyanı yapmayan ve ceza yiyenler ceza paralarını ödediler mi acaba... Yada bu işten kurtulmanın başka yolu var mı ?
sisyphem' Alıntı:Adres değişikliğini zamanında yapmayıp ceza ödeyen var mı arkadaşlar. 339 TL cezası varmış. 1 yıl önce evi değiştirdim, ama bildirmesim, şimdi de tayinim çıktı, yolluk almak içi ikametgah almam gerekiyor ama adres yok![]()
Oturduğum evin adresini kaydettirmek için gittiğimde cezası olduğu, 15 gün içinde ödersen 250 TL vereceği yoksa 339 TL vermem gerektiği söylendi.
Faiz işletilmiyorsa şu anda ödemek istemiyorum.
Konu hakkında bilgisi olan var mı?
Peki hocam adresin boşa düştükten bir yıl sonra ceza ödemeden yaptırabilirsin diye birşey duydum sizin bu konuda bir duyumunuz var mı?opian' Alıntı:Ben ödedim hocam. İnterntte daha fazla ceza ile karşılaşanlarla ilgili şeyler gördüm yada duydum tam hatırlamıyorum; o gün gittim ödedim. Havuz muhabbetinden dolayı kurtulmanın yolu yok sanırım.sami55' Alıntı:Arkadaşlar bu şekilde adres beyanı yapmayan ve ceza yiyenler ceza paralarını ödediler mi acaba... Yada bu işten kurtulmanın başka yolu var mı ?
sami55' Alıntı:Peki hocam adresin boşa düştükten bir yıl sonra ceza ödemeden yaptırabilirsin diye birşey duydum sizin bu konuda bir duyumunuz var mı?opian' Alıntı:Ben ödedim hocam. İnterntte daha fazla ceza ile karşılaşanlarla ilgili şeyler gördüm yada duydum tam hatırlamıyorum; o gün gittim ödedim. Havuz muhabbetinden dolayı kurtulmanın yolu yok sanırım.sami55' Alıntı:Arkadaşlar bu şekilde adres beyanı yapmayan ve ceza yiyenler ceza paralarını ödediler mi acaba... Yada bu işten kurtulmanın başka yolu var mı ?
Yani eski adresine 10/11/2011 tarihinde biri taşınmış adresim boşa düşmüş 10/11/2012 tarihinde yaptırınca adres değişikliğini ceza yemezsin dediler ama ne kadar doğru sizce...
Arkadaşım paşa paşa ödemişti öğrenciyken.zafer_can' Alıntı:ben 1 yıl oldu taşınalı. sorgulama yaptığımda hata karşıtı olarak kayıt bulunamadı diyor. Bu cezadan kurtulmanın bir yolu var mı? Veya ödeyen var mı?