Akıllı Tahta İçerik Yükleme

Kodla Büyü
yüklemeyin hocalarım lütfen siz yaptıkca bak okullarda bilişim öğretmenine ihtiyaç yok diyecekler.. :verymad: beter olsunlar görevlendirme yok ders yok hala medet umuyorlar bizden ama bi yandan da umurlarında değiliz..

haklısınız ama kendi okulumdakilere yüklemek zorundayım ama eğitim bölgesinden de okulumu arayıp yardım etmemi istemişler. avuçlarını yalarlar ;) kendi okuluma yapmazsam müdürle ara bozulur ne yazıkki

ogrt_kartal' Alıntı:
haklısınız ama kendi okulumdakilere yüklemek zorundayım ama eğitim bölgesinden de okulumu arayıp yardım etmemi istemişler. avuçlarını yalarlar ;) kendi okuluma yapmazsam müdürle ara bozulur ne yazıkki

hocam bizim il, ilçeye yazıyı gönderdiğinde ilin elinde bile içeriklerin olmadığını söylüyorlar..iş yine okullara kalıyor 50 küsür gb lık veri kaç günde iner okul bağlantısı ile...
itatistik bakanlığa: o kadar tahta kurdurduk Neden yükleme olmadı? sorusunun cevabını vermeli.. çünkü görevlendirme yapmadık evet bt öğretmenleri bu çalışmada önder olacaktı ama biz ne yaptık, yazı göndermedik ve mem müdürleri insiyatifle görevlendirme yaptı yada yapmadı..

müdürün okulunu düşünmekte sayın hocam seni değil, ben müdürümüzle konuştum gelen yazıya 0 yazdık gönderdik olmicak duaya amin denir mi? yazı cuma öğleye doğru geliyor, mesai bitimine kadar istatistik istiyorlar... hangi akla hizmet..

benim il formatörleri getirip hariciyle vermişler okula bütün içeriği. 8 tanede harici hardisk bulduk. okulda 23 tane tahta var 2 saatte hepsine yüklenebilecek yani yapmak mecburiyetindeyim ama diğer okullar avcunu yalar

şanslısın hocam en azıdan ilgilenen var senden ucundan tutuyorsun ne diyelim hayırlısı olsun..

gizemkar' Alıntı:
yüklemeyin hocalarım lütfen siz yaptıkca bak okullarda bilişim öğretmenine ihtiyaç yok diyecekler.. :verymad: beter olsunlar görevlendirme yok ders yok hala medet umuyorlar bizden ama bi yandan da umurlarında değiliz..
Hocam aslında bende yüklenmemesi tarafındayım ama sizin gibi düşünen hocalarımı görüncede mecburen gülüyorum.

İstanbulda yeğenimin okuduğu okulda etkileşimli tahtalara 10. sınıf öğrencisine yaptırmışlar kopyalama işini gerçekten siz yüklemeyince/kopyalamayınca okul çılgın tavuk gibi dönüp iş yapamayacakmı sanıyorsunuz.

İdare ne diyecek ulan BT öğretmeninin yapmadığını 10. sınıf öğrencisi yapabilyormuş.

Al başına belayı şimdi. :)

ist_koord' Alıntı:
gizemkar' Alıntı:
Hocam aslında bende yüklenmemesi tarafındayım ama sizin gibi düşünen hocalarımı görüncede mecburen gülüyorum.

İstanbulda yeğenimin okuduğu okulda etkileşimli tahtalara 10. sınıf öğrencisine yaptırmışlar kopyalama işini gerçekten siz yüklemeyince/kopyalamayınca okul çılgın tavuk gibi dönüp iş yapamayacakmı sanıyorsunuz.

İdare ne diyecek ulan BT öğretmeninin yapmadığını 10. sınıf öğrencisi yapabilyormuş.

Al başına belayı şimdi. :)

isterse yapmaz sayın hocam haklı tepkimize ortak olur..sizin verdiğiniz misalde olay tamamen trajikomik... önemli olan idare ile koordineli olabilmek idareninde bizle ortak tutum sergilemesini sağlamak değil mi? madem her türlü işte elimiz ayağımızsınız diyorlar ihtiyaçlarının olduğunu yukarılara bildirmeleri gerek.. bu şekilde onlarda destek olacak.. bu görevlendirme işleri insiyatife kaldıysa way halimize değil mi? Siz bilişim teknolojileri öğretmeni değilmisiniz hocam ben sizinle daha önce özel bi takım şeyleri paylaştığımı hatırlıyorum sizde sıkıntı çektiniz şube müdürleri yada çalışma ortamı olarak öğretmen olmak isteyen siz değil miydiniz. acınacak haldeyiz sayın hocam.. gün gelecek o zaman herkes bişeyleri öğrenince formatöre ne gerek var eğitici koordinatöre ne gerek var diyecekler tüm bilişim öğretmenlerini afaroz edecekler..

sorun meb'in kendisinde.. yazması gerekti şimdiye kadar görevlendirmeleri başlatın diye herkes kendi kafasına göre takılıyor ben adalet göremiyorum.. benim anlamadığım Yeğitek neden yazı göndermiyor.. en azından çalışma yapıyoruz ekime kadar görevlendirmeleri yapmayın de yada yapın de.. haksızlık hocam orda başka bi öğretmenimiz görevlendirilirken burda başka bi örğetmenimiz görev alamıyor tamamen baış açısı farklılığı.. Koskoca fatih projesini ellerine bulaştırıyorlar alel acele olan hiç bir işten hayır gelmez.. yavaş yavaş ilerlese olmazmıydı sanki..

Hocam öncelikle bizlerin önemi tahtalara içerik kopyalamakla çıkacaksa o işi öğrencilerde yapabiliyor onu anlatmak istedim,
önemli olduğumuzu gösteren daha mühim argümanları ortaya koymak lazım siz idareyi ortada bırakmak için önemsiz bir işi ben yapmıyorum derseniz onlarda o işi rastgele birine yaptırıp "ee bu adamın yaptığı işte bir iş yokmuş" der,
kendi kendimizi değersizleştirmeyelim örneğin e-içerik hazırlama yada hazırlama alanında rehberlik yapma konusunda idareye kusura bakmayın ben formatör öğretmen değilim yapamam derseniz o zaman idare o iş öğrenciyede yaptıramaz mecburen yukarı dediğiniz yere "ne yapacağız" der
ama tahtalara içerik kopyalama bu sizce sadece BT öğretmeninde bulunan bir yeterlilik midir, sokaktaki adama söyleseniz kopyala-yapıştır yapamazmı sizce

benim yaptığım işlere gelince örneğin Formatör Öğretmen görevlendirmek bu benim işi değil çağırın iki memur adam gibi çalışsın oturup yaparlar hatta kafası çalışan iki lise öğrencisi çağırın onlarda oturup yapar,
ben eğer bu ve buna benzer işler yapıp kendimi önemli görürsem yarın o lise öğrencisi geldimi değersiz hale gelmem gayet doğal.

Misal ben yetişkin eğitimi ile uğraşıyorum sınıfa girdimmi eğitimimi güzel güzel veriyorum
idare aman bunu başka bir öğretmende yapar dedimi o başka öğretmen bu alanı bilmediği için karşısındakini öğrenci gibi görüp
baskı kurmaya yada sesini yükseltmeye kalktımı yetişkinlerden oluşan grup adamı çarpıyor ya dışarıya davet ediyorlar birbirlerini ya hakaret ediyorlar yada eğitmen eğitimden vazgeçiyor onu da eğitim sonunda diğer öğretmenler şikayet ediyor,

Ben sadece size ve tüm arkadaşlarıma
hiçbir işi yapmayalımda idare pişman olsun demeyin çünkü olmazlar başkalarına yaptırırlar silah terse teper
alanınızdaki işi karşılığını göremiyorsanız yapmayın ki öneminiz anlaşılsın diyorum.

Bende okulumda akıllı tahtalara dokunmadım.
Ve neden dokunmadığımı okul idaresine nedenleriyle anlattım.

Okul müdürümüz beni haklı buldu ve Pazartesi İl Milli Eğitime konu ile ilgili yazı yazacağını söyledi.

Arkadaşlar olay kopyala yapıştır olayı değil. Olay bizim hakkımızın elinden alınması olayıdır.

Bir öğretmen olarak benim görevim öğrencilerime dersimi en iyi şekilde verebilmektir.
Eğer bu tür işlerin sağlıklı bir şekilde yapılması isteniyorsa formatör öğretmen görevlendirmesi yaparsın.
Formatör öğretmen görevlendirmesinide yapmıyorsun. Ders te vermiyorsun. O zaman kusura bakmayın
bu memleketin enayisi ben değilim..

Bulunduğum okulda 26 adet akıllı tahta bulunmakta. Bu tahtaların elektrik kablo bağlantısı bile yapılmamış.
İnternet bağlantısı kurulmamış. Okula yazı gönderiyorsun Perşembe günü Cumaya kadar kurun.
Neymiş ninite.com dan şu programları işaretleyin vs.. Arkadaşlar bunu yazan arkadaşlar altyapı ihalesinin iptal edildiğini
bilmiyor mu? Altyapı yoksa internetde yok demektir. O zaman ninite.com dan niye bahsediyorsun..

Hiç bir tahtaya dokunmadım. İlçeden arayan arkadaşlara 0 adet tahta kurulmuştur deyin dedim.
Hocam olmaz vs.. Kimse kimseyi kandırmasın. Eğer ortada bir sıkıntı varsa bunu dile getirin.
Bazı okullar kurulum yapmadığı halde tüm tahtaları kurduklarını bildiriyorlar.

Bu arada bazı öğrencilerin bilgisayardan anlaması bizi neden değersiz kılıyor anlamış değilim.

İşi ona yaptırıyorlarsa buyursun yapsın. Lakin bir noktadan sonra o öğrencide bende öğrenciyim demeye başlayacaktır.

Hatır gönül vs. ile işler bir yere kadar gider. Bu projede dünyanın parasını alan firma bile bir priz takmıyor bu iş beni ilgilendirmez diyorsa
benimde bazı şeyleri deme hakkım vardır.

webcevap' Alıntı:
Bende okulumda akıllı tahtalara dokunmadım.
Ve neden dokunmadığımı okul idaresine nedenleriyle anlattım.

Okul müdürümüz beni haklı buldu ve Pazartesi İl Milli Eğitime konu ile ilgili yazı yazacağını söyledi.

Arkadaşlar olay kopyala yapıştır olayı değil. Olay bizim hakkımızın elinden alınması olayıdır.

Bir öğretmen olarak benim görevim öğrencilerime dersimi en iyi şekilde verebilmektir.
Eğer bu tür işlerin sağlıklı bir şekilde yapılması isteniyorsa formatör öğretmen görevlendirmesi yaparsın.
Formatör öğretmen görevlendirmesinide yapmıyorsun. Ders te vermiyorsun. O zaman kusura bakmayın
bu memleketin enayisi ben değilim..

Bulunduğum okulda 26 adet akıllı tahta bulunmakta. Bu tahtaların elektrik kablo bağlantısı bile yapılmamış.
İnternet bağlantısı kurulmamış. Okula yazı gönderiyorsun Perşembe günü Cumaya kadar kurun.
Neymiş ninite.com dan şu programları işaretleyin vs.. Arkadaşlar bunu yazan arkadaşlar altyapı ihalesinin iptal edildiğini
bilmiyor mu? Altyapı yoksa internetde yok demektir. O zaman ninite.com dan niye bahsediyorsun..

Hiç bir tahtaya dokunmadım. İlçeden arayan arkadaşlara 0 adet tahta kurulmuştur deyin dedim.
Hocam olmaz vs.. Kimse kimseyi kandırmasın. Eğer ortada bir sıkıntı varsa bunu dile getirin.
Bazı okullar kurulum yapmadığı halde tüm tahtaları kurduklarını bildiriyorlar.

Bu arada bazı öğrencilerin bilgisayardan anlaması bizi neden değersiz kılıyor anlamış değilim.

İşi ona yaptırıyorlarsa buyursun yapsın. Lakin bir noktadan sonra o öğrencide bende öğrenciyim demeye başlayacaktır.

Hatır gönül vs. ile işler bir yere kadar gider. Bu projede dünyanın parasını alan firma bile bir priz takmıyor bu iş beni ilgilendirmez diyorsa
benimde bazı şeyleri deme hakkım vardır.

Hocam öncelikle kurmamanızı gayet normal karşılıyorum ve katılıyorum,
ilimizde bu sıkıntıyla ilgili arkadaşlarım bir makineye tam kurup imaj aldılar
nnite.com ve Fenses ile falan uğraşılması gerekmiyor imajı çaktınızmı olay tamam.

Öğrencinin bilgisayardan anlaması sizi değersiz kılmaz sadece sizin değeriniz kopyala-yapıştır kadar değil ve değerinizi anlatmanın yoluda bu değildir yoksa idare madem senin değerini böyle anlayacağım bende çocuğa yaptırdım o da yapıyor der,
İdarenin etkileşimli tahtalara içerik kopyalayamıyor olması onların beceriksizliğini yada kolaycılığını yada değersizliğini pekiştirebilir ama sizi değerli hale getiren şey bu olmamalı,
siz bundan çok daha değerlisiniz tavrınızı ona göre belirleyin dedim.

Bu kısım doğru anlaşılırsa mutlu olacağım.

Birbirimizi doğru anlıyoruz ama sıkıntı bizim birbirimiz anlamanın yetmemesi.

Hocam sorun tahta kurulumu değil. Sorun idarede değil aslında. Sorun bu işlerin organizesinde.
Okula yazı gönderiyorsun tahtaların kurun. Kim kuracak? Herhangi bir sıkıntıda sorumluluğu kim alacak.

İdare doğal olarak bu işten Bilişim Teknolojileri öğretmeni anlar diyor.
Gelip bana söylüyor.

---

İdare için bir öğretmenin değeri nedir?

Eğer Üniversite sınavlarında başarıyı düşünüyorsa
Üniversite sınavlarında yer alan derslerin öğretmenleri idare için öncelikli gelir.
Malesef seçmeli ders öğretmenlerinin bu açıdan bakıldığında pek bir değeri yoktur.

Dersinizi çok iyi işlemeniz ne veli nede idare için pek bir anlam ifade etmez.
2 yıl önce veliler tarafından bana yapılan şikayet hocam derste öğrencileri çok
yoruyorsunuz. İdarenin bana teklifi hocam öğrencilere fazla yüklenmeyin .
Burada öğrencilere sürekli ödev verdiğim gibi bir sonuç çıkabilir. Aslında sadece
dönemde bir tane ev ödevi vermişimdir. Ama aslında bana söylenmek istenen
ders saatinde öğrenciyi serbest bırakın. Dersane nin verdiği soruları çözsün vs.

Ve biliyoruz ki bir çok idareci için Bilişim Teknolojileri öğretmenin değeri
okulun ve idarenin bilgisayar işlerini ne kadar halledebildiğine bağlıdır.
Sizin çok iyi bir eğitimci olmanız onların umurunda değildir.

Ve benim burada asıl belirtmek istediğim böyle bir ortamda ben çok iyi bir eğitimci olmam
malesef beni değerli kılmıyor.

Bu durumda yapılacak şey kişinin kendi değerinin farkında olması ,
kendini geliştirmesi idarenin,diğer öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin
olumsuz tavırlarını pek umursamamasıdır.

Malesef bazı okullarda branş arkadaşlarımız kendisine söylenen her işi
sesini çıkartmadan yapmaktadır. Eğer yapmazsa idare ve öğretmenler ile arasının bozulacağını
düşünmektedir. Bu arkadaşlarımız yüzünden bir çok iş normal görevimizmiş gibi algılanmaktadır.
Tabi burada denge çok önemli. Diğer öğretmenlere kısa süreli yardımda bulunmak gerektiğinde bulunulmalıdır.

Bütün bu sorunların kaynağı aslında Milli Eğitim Bakanlığı.
Belirsizlik ortamı hepimizin canın sıkmakta.

gizemkar' Alıntı:

yapmayanlar öğrencilerin vebalininin altından nasıl kalkacaklar

papakaa' Alıntı:
gizemkar' Alıntı:

yapmayanlar öğrencilerin vebalininin altından nasıl kalkacaklar

vebal mi? Ne vebali?

ist_koord' Alıntı:

hocam teşekkür ederim ben sizi anladım ortada bir yanlış anlama yok.. ben yazdan beri okulda müdür yardımcısı olmadığı için valilik oluruyla görevlendirildim ve mdr yardımcılığı görevini icra ediyorum. o halde bile müdürüme durumu anlattım ve destek almaya çalışıyorm oda anlayışla karşılıyor ve görevlendirme talebini sözlü ve yazılı olarak milli eğitim müdürüne bildirdi. birde o kadar iş yoğunluğun içinde nasıl yapacaksınız bu işi.. gelen yazı zamansız oluryor ve hemen oldu bitti isteniyor.. 50 gb içerik nasıl insin hocam ha diyince iner mi? idarede nefes alamıyorsunuz zaten... bizim okulda Allah versin en yoğun okul... açık lise işleri bizde... her iş bzde.. okulun kendi işi kendine yetmeyo zaten.. yok yok.. idarelede farkında olsa bile zaman gerek içerikler için..

Ortada vebal diye bişey yok !!! bize sıkıntı çektirenler vebal altında aslında..

ayrıca tüm sınıflarda projeksiyon var hocam.. tahtalarıda kullanıyorlar içeriksiz kullansınlar tahtalar internete bağlı hepsi okulun kendi kablosuz alt yapısını kullanıyoruz.. seminer aldı herkes isteyen evinden indirsin getirsin.. okuldaki bağlantıyla 1 haftada anca iner o içerikler...

arkadaşlar içerik olarak en az 50 gb gibi veriden söz ediliyor... ben düz liseye görevlendirildim ve bizim okula ait içerikleri (güzel sanatlar lisesi vb hariç) 32 gb tuttu.. eksik mi acaba?

deniz774' Alıntı:
arkadaşlar içerik olarak en az 50 gb gibi veriden söz ediliyor... ben düz liseye görevlendirildim ve bizim okula ait içerikleri (güzel sanatlar lisesi vb hariç) 32 gb tuttu.. eksik mi acaba?

Yok hocam doğrudur benim düz+anadolu ve sadece içerikler 39 gb falandı sanırım. Bilim Teknik dergisini indirmediysen normaldir o boyut.

_su_' Alıntı:
deniz774' Alıntı:

Yok hocam doğrudur benim düz+anadolu ve sadece içerikler 39 gb falandı sanırım. Bilim Teknik dergisini indirmediysen normaldir o boyut.

Doğrudur hocam benim de düz lise 34.5 GB küsür.

oyle de akıllı tahta ıle ılgılı hıc bır egıtım vermeden bu işlerı yaptık dıyelım ki hepsının altından kalkamayız orası kesın bızı de egıtmelerı lazım en azından bır hızmet ıcı egıtıme almaları lazım.. bır sıkıntı cıkarsa sorumluluk kıme aıt olcak bu arada ?

Bursa haftaya pazartesi ve salı günü BTR'ler için özel hizmet içi seminer düzenleyecek..

wepster' Alıntı:
oyle de akıllı tahta ıle ılgılı hıc bır egıtım vermeden bu işlerı yaptık dıyelım ki hepsının altından kalkamayız orası kesın bızı de egıtmelerı lazım en azından bır hızmet ıcı egıtıme almaları lazım.. bır sıkıntı cıkarsa sorumluluk kıme aıt olcak bu arada ?
hocam bu konu benim de çok canımı sıktı, yani biz bilgisayar öğretmeniysek herşeyi bilemeyiz ki, akıllı tahtayı daha görmeden bir sürü soruya maruz kaldık, önce bizi bir toplasanıza, karşılaşabileceğimiz sorunları anlatsanıza, nerde? bizim milletimizin çalışma prensibini çok güzel özetleyen bir atasözü var:
kervan yolda düzülür.

zeitgest' Alıntı:
wepster' Alıntı:
hocam bu konu benim de çok canımı sıktı, yani biz bilgisayar öğretmeniysek herşeyi bilemeyiz ki, akıllı tahtayı daha görmeden bir sürü soruya maruz kaldık, önce bizi bir toplasanıza, karşılaşabileceğimiz sorunları anlatsanıza, nerde? bizim milletimizin çalışma prensibini çok güzel özetleyen bir atasözü var:
kervan yolda düzülür.
evet kervan yolda büzülür sonra süzülür sonra düzülür.
anlayan ne anladıysa artık.

ahmetcanserif' Alıntı:
zeitgest' Alıntı:
wepster' Alıntı:
kervan yolda düzülür.
evet kervan yolda büzülür sonra süzülür sonra düzülür.
anlayan ne anladıysa artık.

:puhaha: adammssınnn...

Geri