Aslında konuyu anlamayan öğrencilere ''şu tahta bile senden akıllı yaaaww'' demek için alınabilir.Ne bileyim işte 8)
samiyenhell' Alıntı:http://www.webim.eu/videom/Akilli_tahta.asp
cemanadol' Alıntı:samiyenhell' Alıntı:http://www.webim.eu/videom/Akilli_tahta.asp
Hocam siz isteyin ben o programıda vereyim hepsi elimde var.Videonun yorumlarında markayı vermişler ama cihaz mimio yani BT sınıflarımzdaki cihaz ve kalemde aynıAyrıca o işlemi yapan program, o da bende var
valla hocam böyle bir teklife asla hayır diyemem programı paylaşabilirseniz çok makbule geçer benim için.cemanadol' Alıntı:samiyenhell' Alıntı:http://www.webim.eu/videom/Akilli_tahta.asp
Hocam siz isteyin ben o programıda vereyim hepsi elimde var.Videonun yorumlarında markayı vermişler ama cihaz mimio yani BT sınıflarımzdaki cihaz ve kalemde aynıAyrıca o işlemi yapan program, o da bende var
cemanadol' Alıntı:"Bütün akıllı tahta üreticileri ürünleri ile kullanılacak programları da yazdırıyorlar. Her marka akıllı tahtanın kendine özgü bir yazılımı var. Piyasada en çok bilinen 3 marka var. Bunlardan ilki Smartboard adıyla bilinen ve ürüne adını veren marka. İkincisi E-beam adıyla bilinen ve çoğu zaman değişik markalar adı altında karşımıza çıkan marka. Üçüncüsü ise Promethan markası. Bu markaların ürünlerinin teknolojileri çalışma prensibi bakımından farklı dolayısıyla fiyatları da farklı. Şu an için en ucuzu e-beam temelli ürünler. Sektörü genel olarak kısaca tanıttıktan sonra gelelim bu markaların tahtalarıyla kullanılması için sundukları yazılımlara.
Smartboard markası ürünlerinde kullanılmak üzere Smart Notebook yazılımını öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunmuş. Bu yazılımı bilgisayarınıza kurup inceleyebilirsiniz. Yazılımın 10. sürümüne 30 günlük kullanım kısıtlamasıyla denemek amacıyla formu doldurup buradan indirebilirsiniz. Yazılımın 10. sürümden önceki sürümleri hiç bir süre kısıtlaması olmaksızın kullanılabiliyor. Buradan basit formu doldurup indirebilirsiniz. Smarboard ürünleriyle ilgili Türkçe bir foruma burdan ulaşabilirsiniz.
E-beam Teknolojisi: Ürünle birlikte kullanmak için Interact denilen bir program sunmuş bize. Buradan indirebilirsiniz. İçinde yazı ve çizim yapabileceğiniz Scrapbook yazılımını da içeriyor.
Promethan markası ise ürünlerinde "Activstudio" ve "Activprimary" yazılımlarını kullanıyor. Yazılımları bilgisayarınıza indirip kurabilmeniz için ürüne sahip olmanız gerekiyor. Ürün ve yazımları hakkında türkçe bilgiyi buradaki sitesinden edinebilirsiniz. Ürünün İngilizce sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz. "
Bütün bilgiler yerinde hocam hatta bu konu üzerine araştırma yapmış olmanız çok güzel. Fakat burada eksik bir bilgi var.
1-Smartboard adı akıllı tahta olarak çevriliyor ama Türkiye'ye ilk geln akıllı tahtanın ismi hiç geçmiyor. Türkiye'de ilk akıllı tahta adı Mimio ile başladı.
2- Mimio yazılımı ile 3000 MEB okulunun BT sınıfında çalışıyor.
3-Fiyatı 929€
4-Tahtadan bağımsız olarakda kullanılabiliyor ve yazılımı Tükçe
5-Ders içeriği sağlanıyor vs vs
6-Programı www.bekdata.com yada www.mimio.com.tr den bedava indirebilisiniz.
Yani bukadar güzel yapılan araştırmada 15.000 in üzerinde kullanıcısı olan mimio nasıl unutuldu hayret ediyorum.Ama geri kalan her türlü bilgiyi sonuna kadar destekliyorum.
Hocama katiliyorum, biz kullanamiyoruz veya kullanmak istemiyoruz diye akilli tahtaya suc bulmamak lazim... bence her okulda 1 tane olmali tum ogretmenlerde kullanmasini ogrenmelidirler...Kullanimini gormeden once banada garip geliyordu bosa harcanan para olarak goruyordum ancak bir arkadasin sunumu ile fikrim degisti...cemanadol' Alıntı:Akıllı tahtaları kullanabiliyor muyuz yoksa kullanamayıpta ona mı suç atıyoruz, ben bunu anlayamadım. Projeksiyon ve bilgisayar ile eğitim %35 öğrentimi etkiliyorsa +%25 daha eklerseniz bu öğretim %60 a çıkacaktır. Eğer size materyal lazımsa o en kolayı buraya okullarımızı ve emaillerimizi yazalım elimde olan materyalleri sizlerle paylaşayım, ozaman esas kullanabiliniyor mu yada kullanılamıyor ozaman test edelim. Bir çok ilde şu anda elinizde bulunan cihazın yani mimio'nun kullanıcısı var. Hocalarımız BT sınıflarımızdakilerden ziyade normal sınıflarada aldırlar. Eğer kullanımla ilgili sorunlar varsa benimle temasa geçebilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum. Teknoloji çöplüğüne dönmemek için önce kullanmak ve karşısında durmamak lazım.