hocam deepfreze in hangi versiyonunu kullanıyorsunuz aklımızda olsun sanırım deepfreze 7?ecevahir' Alıntı:bende de vardı temiz bir imaj ve deepfreeze ile çözüm buldum. bu flahdisk viruslerine başka yapcak bişey yok sürekli değişik versiyonları çıkıyor. şimdi kafam rahat en azından kapayıp açınca herşey sıfırlanıyor. 32 tahta bir hafta uğraştım ama hepsi çiçek gibi oldu.
hocam bizim okuldaki akıllı tahtalarda da aynı problem vardı bende interneti olan bi tahtada security essential i güncelledim ve tarattım. Güncel essential bu virüsü siliyor. sonra flash bellekleri cmd den attrib -h -s /d /s *.* komutuyla dosyalar görünür hale getirdim. sonra virüssüz ve programları tam olan bi pc den net support protect in auto recovery bölümünü aktif ettim ve her açılışta belirlediğim bi recovery point noktasına dönmesini sağladım. image aldım ve bütün tahtalara (20 tahta) herbirine 7 dk içinde kurulumunu yaptım. şuan tahtalarda virüs yok flashlarda vardı onlarıda temizledik herşey tertemiz sadece arada bazı tahtalarda auto recovery den kaynaklı açılmama oldu onlarada tekrar image atınca düzeldi. Auto recovery nin tek eksisi tahtanın geri yükleme den kaynaklı 3-4 dk içinde açılıyor olması.unforgiven55' Alıntı:ÇÖZÜM BULAN YOKMU
serkanaytekin' Alıntı:üff ya düne kadar en azından kısayola tıklayınca dosyaları görebiliyordum, bugün
~$WDES.FAT başlatmada sorun. Belirtilen modül bulunamadı diyor.
GİTTİ BÜTÜN DOSYALAR :verymad: :verymad:
yokmu çözüm bulan
zodyak2' Alıntı:önce combo fix'i indirip taratın. http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
sonra ekteki AutorunRemover'ın son sürümünü kurun. klasör içindeki AutorunRemover.exe dosyasını C:\Program Files\AutorunRemover altına kopyalayın.
program dosyasındaki bazı kısımları türkçeleştirdim. öğretmenlerin kullanması kolay olsun diye. sadece önemli yerleri.
programı güzel yanı, virüsü görüp temizliyo ve yeni eklenen özelliği, gizlenmiş dosyaları görünür yapıyor.