Akıllı Tahta FlashDisk Dosya ve Klasörleri Siliyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kgunduz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bo sorunla karşılasan arkadaşlara bi sorum olacak acaba güvenliği kaldırdılarmı tahtalardan çünkü tahtalar normalde exe dosyalarını çalıştırmıyor nasıl bulaşmış anlamadım

ogretmen ve ogrenciler saolsun acaip acaip virüsler bulup getirip bulastiriyorlar :alkis:

yok arkadaşlar microsoftun essentiali de bi iş görmedi bendeki virüsün en üst versiyonu herhalde :)

görünen o ki bütün akıllı tahtalara temiz bir image ile tekrar yüklemek 16 akıllı tahtada adamın canından bezdirir.

image atsak ne olcakki yine bulastircaklar. acaba deep frezemi yapsak yoksa usb security is gorürmü

valla bizde bezdik..panda usb vaccine ile tüm flaşları aşıladım ama yine de boşş..netsupport dışında antivirüs programı veya virüs engelleyici bir porogram bile yok..olacağı buydu zaten.

hocam valla ben sizleri duydukça şaşırıyorum okulumuz küçük ve sene başından beri sadece bir sınıfta tahta çöktü onuda image aldık hallettik böyle şeyler hiç gelmedi başımıza

okul büyük oldumu mudahale sansin zor oluyor tahtalarda net yok dolayisi ile tek tek dolasarak cozuyorsun sorunlari. hocalar o kadar hizli virüs yayiyorki mudahele edene kadar isin is.
sene basinda niye program kurmanizi die sorarsaniz kurduk kurmasina ama vestel tekrar image atinca hepsi uctu. simdi yine tek tek program atalim diyene kadar virüsler yayilmis flashlarla. su an yapilacak bir kac sey var. ya imageleri bulup tek tek atip deep freeze yada usb securty ise yariyorsa deneyip yapacaz
yada virüsü temizleyen bir program tool bisi bulup kesin temizleyip sonra deep freeze yada usb security.

ikinciyi tercih ediyorum zira ortada image yok :(

simdi denedim combofix tariyor güzel ac kapa yap flashi tak aynen yine virüs devrede
sonrasinda microsoft essen le tariyorum güzel yine ac kapa virüs devrede
sil.bat killamvo vs kullandim yine aynen sonuc hüsran.

acilen bunu tahtadan temizleyen bir program bulmak lazim bir kac sitede var ama yabanci dil cozemedim. bakalim ne yapacam... :verymad:

Hocam ben combofix le temizliyorum ve usb security kuruyorum. Öğretmenler flash takınca usb security otomatik siliyor. Bir de panda usb vaccine programıyla flashları ve tahtaları aşıladım şu anda sorun yok. Combo işe yaramıyor diyorsanız birde Kaspersyk removal tool var kendi sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz. O da iş görüyor ama comboya göre biraz taraması uzun sürüyor.

hocam hiçbir antivirüs şuanlık bu virüsü bulup temizleyemiyor.
kim nerden nasıl bütün akıllı tahtalara bulaştırdı inan şaşkınım. zira internet bağlantısı bile yok.
helal olsun o kim hangi arkadaşsa.
madalya vermek lazım bütün akıllı tahtalara bulaştırdığı için.

bende de vardı temiz bir imaj ve deepfreeze ile çözüm buldum. bu flahdisk viruslerine başka yapcak bişey yok sürekli değişik versiyonları çıkıyor. şimdi kafam rahat en azından kapayıp açınca herşey sıfırlanıyor. 32 tahta bir hafta uğraştım ama hepsi çiçek gibi oldu.

ecevahir' Alıntı:
bende de vardı temiz bir imaj ve deepfreeze ile çözüm buldum. bu flahdisk viruslerine başka yapcak bişey yok sürekli değişik versiyonları çıkıyor. şimdi kafam rahat en azından kapayıp açınca herşey sıfırlanıyor. 32 tahta bir hafta uğraştım ama hepsi çiçek gibi oldu.
hocam deepfreze in hangi versiyonunu kullanıyorsunuz aklımızda olsun sanırım deepfreze 7?

kasperskyinternet security ile tam taratmayı deneyin..biraz zaman alıyor ama çözüm oluyor..en azından ben çözümü bu şekilde buldum ben...
birde bu işlemden sonra usb disk security kurun..bide üstüne depfreze attınız mı bir daha aynı sorunla karşılaşmazsınız..
öğretmen arkadaşların usb belleklerini gizli dosyaları göster dedikten sonra keisnlikle çıkan usbdrv tarzı dosyaları silin..tarama sırasında usb bellekteki kısa yolu kullanmayın...tekrar bulaşıyor..
umarım faydalı olur..

istanbula image nereden bulacagiz arkadaslar varmi cozüm yolu bilen. comboxfix bende olmadi combofixle kesin cozebilen varmi? kaspersky taramasi ne kadar sürüyor ve kesin cozüyormu bir sürü tahta var birini temizleyip ayni yolu digerlerinde bir an evvel uygulamam lazim.... :?:

unforgiven55' Alıntı:
ÇÖZÜM BULAN YOKMU
hocam bizim okuldaki akıllı tahtalarda da aynı problem vardı bende interneti olan bi tahtada security essential i güncelledim ve tarattım. Güncel essential bu virüsü siliyor. sonra flash bellekleri cmd den attrib -h -s /d /s *.* komutuyla dosyalar görünür hale getirdim. sonra virüssüz ve programları tam olan bi pc den net support protect in auto recovery bölümünü aktif ettim ve her açılışta belirlediğim bi recovery point noktasına dönmesini sağladım. image aldım ve bütün tahtalara (20 tahta) herbirine 7 dk içinde kurulumunu yaptım. şuan tahtalarda virüs yok flashlarda vardı onlarıda temizledik herşey tertemiz sadece arada bazı tahtalarda auto recovery den kaynaklı açılmama oldu onlarada tekrar image atınca düzeldi. Auto recovery nin tek eksisi tahtanın geri yükleme den kaynaklı 3-4 dk içinde açılıyor olması.

valla ben pes ettim format atıp tekrar yükleyecem açıulışta f8 yapıp bilgisayarı onar ordanda geri yükle d yi silmiyor zaten fatih klasörü var sonra flash için olan usb programını essente kurarım

üff ya düne kadar en azından kısayola tıklayınca dosyaları görebiliyordum, bugün

~$WDES.FAT başlatmada sorun. Belirtilen modül bulunamadı diyor.

GİTTİ BÜTÜN DOSYALAR :verymad: :verymad:

yokmu çözüm bulan

önce combo fix'i indirip taratın. http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

sonra ekteki AutorunRemover'ın son sürümünü kurun. klasör içindeki AutorunRemover.exe dosyasını C:\Program Files\AutorunRemover altına kopyalayın.

program dosyasındaki bazı kısımları türkçeleştirdim. öğretmenlerin kullanması kolay olsun diye. sadece önemli yerleri.

programı güzel yanı, virüsü görüp temizliyo ve yeni eklenen özelliği, gizlenmiş dosyaları görünür yapıyor.

Ekli dosyalar

Maalesef bu virüsten bizim tahtalarda da mevcut. 47 tane var, hepsi ellerimden öper durumda :cry: . Free yazılım diyorlar güya, artık deep freeze veya muadili programlar kurma zamanı geldi (olmuyor çünkü denedik gördük). Bir tanesinde de tüm exe uzantılar. lnk olmuş, hiçbir program açılmıyor. Bu arada bellekler için http://www.yazarkafe.com/icerik/348656/ ... 7-adim.htm buradaki çözüm benim işime yaradı. Herkesin flash belleklerine bulaştı bu virüs, bu şekilde ayarladığım belleğim şu an gayet sağlıklı, bu yöntemi tavsiye ederim bulaşmaması için. Bulaşanları baştan kuracam, iyice çığırlarından çıkmış durumdalar.

serkanaytekin' Alıntı:
üff ya düne kadar en azından kısayola tıklayınca dosyaları görebiliyordum, bugün

~$WDES.FAT başlatmada sorun. Belirtilen modül bulunamadı diyor.

GİTTİ BÜTÜN DOSYALAR :verymad: :verymad:

yokmu çözüm bulan

Hocam dosyalarınız gitmedi. .
Linux işletim sisteminde açın flaş belleği. İsimsiz bir klasör içinde bütün dosyalarınız duruyor. Oradan alabilirsiniz.
Ben denedim oldu.

Ayrıca tahtalara mutlaka depp freeze tarzı program kurulmalı. yoksa başa çıkılmaz.

m.security 64 son sürüm indirdim kurulmadı, kaspersky kurulmadı
combofix ve türevi bi sürü şey kullandım
hiçbiri sonuç vermedi
artık yarın diğer tahtadan aldığım imajdan yüklemeye çalışıcam,
başka bir çözüm önerisi olan?

Bu illet her yere yayılmış demek, kaç gündür aynı sorunu yaşıyorum; bu aralar okulda hep sorun, hep sorun. Sorunu çözen olursa lütfen yazsın buraya :cry:

zodyak2' Alıntı:
önce combo fix'i indirip taratın. http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

sonra ekteki AutorunRemover'ın son sürümünü kurun. klasör içindeki AutorunRemover.exe dosyasını C:\Program Files\AutorunRemover altına kopyalayın.

program dosyasındaki bazı kısımları türkçeleştirdim. öğretmenlerin kullanması kolay olsun diye. sadece önemli yerleri.

programı güzel yanı, virüsü görüp temizliyo ve yeni eklenen özelliği, gizlenmiş dosyaları görünür yapıyor.

En etkilisi bu oldu.

Virüs sistem dosyalarına yazamadığı için(çünki otomatik olarak açılan VESTEL adlı kullanıcı hesabının admin yetkileri yok) yeni bir standart kullanıcı oluşturup Vestel kullanıcısını sildiğinizde bütün virüsler de gidecektir. Ama sadece bunu yapmanız ne yazık ki işe yaramıyor. İllaki usb security ve ardından deep freez yapın ki bir daha da bulaşmasın ve başkalarına dabuşaltırmasın.

Ve asıl çözüm bütün tahtalarda linux açılacak şekilde ayarlayın.

-yok virüs girdi
-lisans derdi var kaçak deep freeze yükledin ceza geldi vs.. vs..
- yok şu dosyayı çalıştıracak prog. codec vs... yok,
gibi dertlerden kurtulun. benden söylemesi...
Linux özgürlüktür:)

Benim okuldaki tahtalarada bulaşmış. 2 gündür flash diskler gelmeye başladı. tahtaları bugun inceleyemedim henuz, ama merak ettiğim Net Support programı yüklü olan tahtalarda da bu virüse rastladınız mı?
ben de inceleyince sonucu buraya yazarım..
kolay gelsin hepimize..

Geri