Aklım Karıştı Akıl Lazım

Kodla Büyü

uysalhalil33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar geçen hafta tüm sınıfları sınav yaptım. perşembe cuma 8.sınıfların sınavı olması hasebiyle o gün dersi olan sınıfları da önceden duyuru yaptım ve salı günü başka arkadasların derslerinde sınav yaptım. sorun burada başladı.
yazılıya girmeden önce yazılıyı yapacak arkadaşlara şöyle dedim: "sınıfların durumları zayıf elinizden geldiğince açıklamaya çalışın da anlasınlar iyi not alsınlar"
buraya kadar tamam . yazılı bitti tüm kağıtlar geldi. tabi arkadaşlar gülerek geldi teslim etti kağıtları süper notlar alacak öğrencilerin gibisinden felan tesellilerle
neyse başladım okumaya 5 sınıfın yazılısını ben yapmıştım sınav havasında 5 sınıfı da baska öğretmen arkadaşlar yapmıştı. benim yaptırdıgım sınıfların notları gayet güzel dagılmış her türlü not var. dün bir arkadasın yaptığı sınavı okudum ama aklım durdu. tüm kağıtlar birbirinin aynısı tek fark yok ve tüm kağıtları zorladım en fazla alan 100 üzerinden 35 alıyor. kafayı yedim nasıl olur diye. çektim öğrencinin birini sordum. sınav da ne yaptınız diye .
cevap "-öğretmenimiz çözdü biz de aynısını yaptık. tüm sınıf 100 alacak."
şimdi ne yapmam gerek. o sınıfta gayet akıllı çocuklar var bu not onlara olmaz. tekrar sınav yapsam hepiniz zayıf aldınız desem bu defa o öğretmen arkadaş okulda, o sınıfta rezil olur.
lütfen akıl...

hocam tek yol bir iki hafta sonra 2. sınav yapıcaksın dönem sonunda da 3. sınav yapıcaksın ama ilk sınavın notunu girmeden 2. ve 3. sınavın notlarını 1. ve 2. yazılı gibi gireceksin başka yolu yok

erdal_erdal_0' Alıntı:
hocam tek yol bir iki hafta sonra 2. sınav yapıcaksın dönem sonunda da 3. sınav yapıcaksın ama ilk sınavın notunu girmeden 2. ve 3. sınavın notlarını 1. ve 2. yazılı gibi gireceksin başka yolu yok
hocam onu da düşündüm ama çocuklar demeyecek mi hocam bizim ilk sınavlarımız 100 dü (çocuklar en azından öyle düşünüyor öğretmenleri yaptı yaa..)neden girmediniz o notları diye...

Hocam kusuru bakmayın da öğretmen arkadaşınız sizin sınavınızla dalga geçmiş. Herkes bildiği işi yapsın, madem anlamıyorsun neden çözüyorsun soruları, sınavlar sınav gibi olmalı.
Ben olsam sınıfa zayıf aldıklarını söyler, sonra yeni sınav yapardım...

yaaa aslında işin şu boyutu da var. öğrenciler zaten bilgisayar biliyor diyen zihniyete sesleniyorum... gelin görün adamlar 4 yıllık iyi bir bölümü bitirmiş ve hala bilgisayardan haberleri yok... bu arkadasta cok eski nesil değil ve soruları eminim ciddiyetle çözmüştür...

uysalhalil33' Alıntı:
erdal_erdal_0' Alıntı:
hocam onu da düşündüm ama çocuklar demeyecek mi hocam bizim ilk sınavlarımız 100 dü (çocuklar en azından öyle düşünüyor öğretmenleri yaptı yaa..)neden girmediniz o notları diye...
hocam 1. yazılı notlarını ders içi etkinlik yada performans olarak gireceksin o zaman öğrencilere de öyle söyliceksin o sınıf performans notu olarak iyi almış olacak

evet bu daha güzel oldu hocam teşekkürler... hem öğretmen arkadaş hem de öğrenci mağdur olmaz... ben de arada kalmam

ok@n' Alıntı:
Hocam kusuru bakmayın da öğretmen arkadaşınız sizin sınavınızla dalga geçmiş. Herkes bildiği işi yapsın, madem anlamıyorsun neden çözüyorsun soruları, sınavlar sınav gibi olmalı.
Ben olsam sınıfa zayıf aldıklarını söyler, sonra yeni sınav yapardım...

aynen hocama katılıyorum çok biliyormuş ki arkadaş bütün sınıf 35 almş. ondan sonra çıkar bakan herkes bilgisayar biliyor

hocam quiz yapıyorum diyeceksin ben öyle yaptım çünki senin hesap arkadaş kopya vermiş güya sınıfta 14 tane bir alan var ne yapayım diye düşündüm arkadaşlar notlarınızı söylemeyim sözlü notunuzu siz belirleyin dedim ne alakaysa işte ve size süpriz quiz yapayım sorulardan 80 tane soru verdim de işi ancak öyle kurtardım gariplerimde hemen inandı kabul ettiler

erdal_erdal_0' Alıntı:
uysalhalil33' Alıntı:
erdal_erdal_0' Alıntı:
hocam 1. yazılı notlarını ders içi etkinlik yada performans olarak gireceksin o zaman öğrencilere de öyle söyliceksin o sınıf performans notu olarak iyi almış olacak
Sınav notlarının diğer notlara göre etkisi daha fazladır.
Şöyle ki; dersin son not ortalaması hesaplanırken, 2 sınav notu ile diğer tüm notların ortalaması toplanıp sonuç 3 e bölünecek. 8)
2 sınav notu, 1 performans görevi ve 1 ders içi katılım notu verecek olduğunuzu düşünürsek; bir sınavın puanının etkisi ile, 1 performans görevinin ve 1 ders içi katılım notunun ortalaması aynı etkiye sahip olacak.

hocam senin bu kafayla işin zor. adam bütün sınıfa BİLMEDİĞİ dersten kopya vermiş. resmen dalga geçmiş. sen onun dersinde oturur bütün sınıfın yazılısını tahtada çözermiydin. direk söyleyeceksin. öğrencilere de öğretmene de. niye çekiniyorsun anlamadım.

sınavı öğretmen yaptı da ne demek..!!! sorun bu bence. diğerini çözmek kolay... yeniden sınav yaparsınız olur biter..

Öğrenciler müdahale etmemiş mi bu yanlıştır siz neden bunu yazdırıyorsunuz?
Öğretmenin ağzından çıkanı aynen kağıda aktarmışlar boş ver çeksinler cezalarını ben olsam hiç uğraşmazdım. :sleep:

uysalhalil33' Alıntı:
arkadaşlar geçen hafta tüm sınıfları sınav yaptım. perşembe cuma 8.sınıfların sınavı olması hasebiyle o gün dersi olan sınıfları da önceden duyuru yaptım ve salı günü başka arkadasların derslerinde sınav yaptım. sorun burada başladı.
yazılıya girmeden önce yazılıyı yapacak arkadaşlara şöyle dedim: "sınıfların durumları zayıf elinizden geldiğince açıklamaya çalışın da anlasınlar iyi not alsınlar"
buraya kadar tamam . yazılı bitti tüm kağıtlar geldi. tabi arkadaşlar gülerek geldi teslim etti kağıtları süper notlar alacak öğrencilerin gibisinden felan tesellilerle
neyse başladım okumaya 5 sınıfın yazılısını ben yapmıştım sınav havasında 5 sınıfı da baska öğretmen arkadaşlar yapmıştı. benim yaptırdıgım sınıfların notları gayet güzel dagılmış her türlü not var. dün bir arkadasın yaptığı sınavı okudum ama aklım durdu. tüm kağıtlar birbirinin aynısı tek fark yok ve tüm kağıtları zorladım en fazla alan 100 üzerinden 35 alıyor. kafayı yedim nasıl olur diye. çektim öğrencinin birini sordum. sınav da ne yaptınız diye .
şimdi ne yapmam gerek. o sınıfta gayet akıllı çocuklar var bu not onlara olmaz. tekrar sınav yapsam hepiniz zayıf aldınız desem bu defa o öğretmen arkadaş okulda, o sınıfta rezil olur.
lütfen akıl...

kusuru bakma ama sana haci diye hitap etmek zorundayım çünkü tam bir hacısın...adam bi meslektaşına yapabileceği en büyük hakareti yapmıs sen hala adam ya rezil olursa diyorsun.daha kotülerine layıksın hacı..

acı olan sınav yap diye güvendiğiniz birinin sınavı proveke etmesi.. Sınavı yenileyın ve sınavdaki öğretmeniniz bilgisayar konusunda cokda bigliliymiş hepiniz 1 aldınız deyin de arkadaşınız rahatlasın

hasari' Alıntı:
Öğretmenin ağzından çıkanı aynen kağıda aktarmışlar boş ver çeksinler cezalarını ben olsam hiç uğraşmazdım. :sleep:
hocam çalıştığım kurumda başarılı öğrenci sayısı zaten çok az.başarılı öğrenciler var ama kalkıpta o öyle değil yanlış yaptınız diyecek kadar cesuru yok. bir de sınavı yapan öğretmen matematikçileri ve okulda büyük bir ağırlığı var. eminim o öğretmenin soruların neredeyse tamamını yanlış yapabileceğine ihtimal vermemişlerdir. cezalarını çeksinler de diyemiyorum. bakalım orta yolu bulmaya çalışacağım. olmadı hocanız soruları yanlış anlamış veya size şaka yaptık vari birşeylerle o sınavı tekrar yaparım gibi...

uysalhalil33' Alıntı:
hasari' Alıntı:
hocam çalıştığım kurumda başarılı öğrenci sayısı zaten çok az.başarılı öğrenciler var ama kalkıpta o öyle değil yanlış yaptınız diyecek kadar cesuru yok. bir de sınavı yapan öğretmen matematikçileri ve okulda büyük bir ağırlığı var. eminim o öğretmenin soruların neredeyse tamamını yanlış yapabileceğine ihtimal vermemişlerdir. cezalarını çeksinler de diyemiyorum. bakalım orta yolu bulmaya çalışacağım. olmadı hocanız soruları yanlış anlamış veya size şaka yaptık vari birşeylerle o sınavı tekrar yaparım gibi...

öğretmeni kurtarmaya çalışmanız ilginç o kadar emeği hiçe saymış sonuçta

duyu81' Alıntı:
uysalhalil33' Alıntı:
lütfen akıl...

kusuru bakma ama sana haci diye hitap etmek zorundayım çünkü tam bir hacısın...adam bi meslektaşına yapabileceği en büyük hakareti yapmıs sen hala adam ya rezil olursa diyorsun.daha kotülerine layıksın hacı..
hocam siz de evet dışarıdan bakınca haklısınız ama insanları incitmekle bir yere varamayız. ben buna inanıyorum. evet o arkadas bir hata yaptı ama normalde daima hata yapan birisi değil ki... onu ilk hatasında hizaya getirmek için uğraşmak bence yanlış... sonuçta okulda ders olarak prestiji ,saygınlığı olan bir arkadaş ... eğer iyi niyetimden dolayı hacı diyeceksen eyvallah hacım buyur gel beraber yürütelim bu hacılık işini...

karinca_52' Alıntı:
acı olan sınav yap diye güvendiğiniz birinin sınavı proveke etmesi.. Sınavı yenileyın ve sınavdaki öğretmeniniz bilgisayar konusunda cokda bigliliymiş hepiniz 1 aldınız deyin de arkadaşınız rahatlasın
evet haklısınız aslında arkadaşın yaptığından şunu anladım " bu ders cok önemli değil nasıl olsa olur, beden müzik vs. hep 5 olur yaa bu da 5 olsun" mantığıyla yaklaşmış ama bunu ona daha farklı anlatmam gerek gururu ile oynayarak değil. bu çok acımasızca olur. amacım onu korumak değil sadece kendimi aşağı çekmemek... kaliteli bir şekilde ona ve sınıfa durumu aktarmak... negatif olarak çözmek kolay...

uysalhalil33' Alıntı:
duyu81' Alıntı:
uysalhalil33' Alıntı:
lütfen akıl...

hocam siz de evet dışarıdan bakınca haklısınız ama insanları incitmekle bir yere varamayız. ben buna inanıyorum. evet o arkadas bir hata yaptı ama normalde daima hata yapan birisi değil ki... onu ilk hatasında hizaya getirmek için uğraşmak bence yanlış... sonuçta okulda ders olarak prestiji ,saygınlığı olan bir arkadaş ... eğer iyi niyetimden dolayı hacı diyeceksen eyvallah hacım buyur gel beraber yürütelim bu hacılık işini...
hocam yanlış düşünüyor ve yapıyorsunuz. burada yapılan şey, o öğretmen arkadaşınızın tamamen size ve öğretmenliğini yaptığınız derse hakaret etmesidir.! ne demek soruları çözmek ve öğrencilere söylemek. tamamen terbiyesizlik. eğer bu duruma tepki göstermezseniz yaptığınız işe saygı duymadığınız ortaya çıkacaktır. bu da öğretmenlik için tam bir felakettir....!!!

hocam ama ben o arkadaşa ilk başta okuduysanız "sınıfların durumları zayıf elinizden geldiğince açıklamaya çalışın da anlasınlar iyi not alsınlar" cümlesini kurdum. demez mi bana sen böyle yap dedin diye. gerçi o tamamen yanlış anlamış anlatmak istediğimi de...

uysalhalil33' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Sizi anlıyorum fakat emeklerinize acıdım yazık. O kadar uğraşıp emek vermiştiniz. Neyse sağlık olsun siz doğru olanı yaparsınız.

Hocam bu sana yapılmış bir saygısızlık değil, dersine yapılmış bir saygısızlık. Bu saygısızlık sadece sizi değil Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini de ilgilendirir. Siz çok iyi niyetlisiniz. Kendi dersinizi itibarsızlaştırıyorsunuz ve sizin bu anlayışınız yüzünden biz de itibar kaybediyoruz. Matematik öğretmeni olması sizden daha adam olduğunu göstermez. Öss'de dünyanın puanını alarak girdiğiniz bu meslekte kimin kimden üstün olduğu belli olmaz...

ok@n' Alıntı:
Hocam bu sana yapılmış bir saygısızlık değil, dersine yapılmış bir saygısızlık. Bu saygısızlık sadece sizi değil Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini de ilgilendirir. Siz çok iyi niyetlisiniz. Kendi dersinizi itibarsızlaştırıyorsunuz ve sizin bu anlayışınız yüzünden biz de itibar kaybediyoruz. Matematik öğretmeni olması sizden daha adam olduğunu göstermez. Öss'de dünyanın puanını alarak girdiğiniz bu meslekte kimin kimden üstün olduğu belli olmaz...
:+1:

Arkadaşım o sınavda alınan notlar öğrencilerin değil, öğretmen sıfatındaki arkadaşının. Git ona söyle sınavdan 35 aldın diye, aynı davranış bana yapılsa her halde o kağıtları yapan kişiye rulo halinde montaj ederdim, montaj içinde ücret talep etmez müessesemizin hediyesidir derdim...

illa hocayı incitmek istemiyorsanız sınavda kopya çekildiğini tespit ettim tekrar yapıcam deyin bence . hepiniz birbirinize bakmışsınız falan. gerisini diğer hoca düşünsün...

ok@n' Alıntı:
yok hocam takıntım onun matematikçi felan olması değil... o söylemim çocukların öyle düşündüğüyle alakalıydı... ama ben o arkadaşı aşağılar incitirsem okulda benim dersim prestij kazanmayacak ki..ben de ona haddini bildirmek istiyorum ben de hatasını anlamasını istiyorum farkındaysanız... yoksa böyle bir başlık açmaz yutardım yaptıklarını... ama bakın buradayım ve akıl istiyorum ona haddini saygılı bir şekilde bildirmek ve o sınıfı kurtarmak için... lütfen yapıcı olun kırıcı değil...

Bence sınavı iptal etme ve herkes hangi notu aldıysa onu ver. Zayıf ya da yüksek almış seni bağlamaz.
O çalışkan öğrencilere de bir ders olur bu olay, başkalarına değil , kendilerine güvenmeyi öğrenirler.
O öğretmen de kendi aldığı notu görsün, bilmediği şeyler hakkında ahkam kesmesin bir daha.

Kesinlikle sınavı iptal etme, herkesin aldığı notu ver bence, kendi canını sıkmaya değmez böyle şeylerle.

Geri