AKLINIZ MI TUTULDU ARKADAŞLAR?

Kodla Büyü

goodielife

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Haftalık ders çizelgesine "BT Rehberliği" adı ile yazılacak yazısı bile bundan sonra 30 saatten fazla çalışmayacağımızın göstergesidir. Ekdersler yapılırken öğretmenin "BT rehberliği" göz önünde bulundurulacak demektir. İsteyen 8 den 5 e kadar çalışsın daha anlamadıysa. Ama bu sürenin yarısını babasının hayrına çalışmış olur.

"En fazla iki öğretmen görevlendirilecektir" yazısı da bunu gösteriyo. Birbiri ile ders programı çakışmayacak. yani okulda o saatte tek BT Rehberi olacak.

"En Fazla" ibaresi ise 2 den fazla görevlendirilemeyeceği anlamına gelir.

Allah Aşkına İyimser Olun...

Kendi Kuyunuzu Kazmayın

Kurdun AklınaKuzuyu Düşürmeyin

Daha ne diyeyim...

sorma arkdaş deli oluyorum okudukça..

Aynen öyle..hee bunu da beğenmediniz dimi alıştınız 8-5 köleliğine diyip oturtcaklar aşağı bizi..Az iyimser olun gerçekten bu nedir yaa..Sizin bu yazdığınz yorumlara 8-5 vs laflarına,bu uygulamayıda beğenmemize karşı bu habere sevinemedim bile..Az rahat olun ,kafanızı çalıştırıp sağlam kafayla şu madddelerin birdaha okuyun yaa....

valla hocam artık o kadar karamsar oldukki arkadaşlarımız yazının içinde açık arıyor kendi alehlerinde. bende anlamıyorum bu kadar korku neden? elimizde artık resmi yazı var bakanlıktan.

hocam bizim şuan formatör olarak atamamız yapıldı.
bundan sonraki süreçte ne yapılacak
bu işlem 2. döneme (formatörlük bittikten sonra) kalmazmı.

Valla emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Beni ve bütün Bilişim Tek. camiasını büyük bi dertten kurtaracak. Mesela ben ikili öğretim yapan okuldayım. Kadrom ortaokul (sabah) kısmında ama. İlk yazıda çalışma saatleri idareciler gibidir yani 8 5 gibidir denmişti. 12 40 ta branşçılar gider sınıfçılar gelir, Bilgisayarcı sabah gelir akşama kadar devam. Valla bu yazının çıkmasında emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.... :+1:

bu yazı ile norm kadro hariç diğer sorunlar çok şükür çözüldü.Artık 5'e kadar okulda durmak yok.

arkadaslar bi sakin... henüz daha görevlendirme akağıdımız gelmedi ilk önce onlar gelecektir ve daha sonra biz imzalayıp göndereceğiz ve onay gelecek... formatörlük gb yane. valilik onayı lazım. acık ve net bu...
şimdilik idareye diklenmeyin bos yere ortada resm bi görevlendirmemiz bulunmuyor hele bi yapsınlar görevlendirmemizi ok...

akıllı olun arkadaslar emin adımlar atın ki sonra mahcup olmayın. önce görevlendirmelermizi olsun snra 7,30-12,30
bunun lami cimi yok hersey acık ve net...
sakin ve dingin olun...

Kesinlikle katılıyorum. Şimdiye kadarki durumda ikili öğretim yapan okullar için 2 bt öğretmeni diye bişey mi vardı? En azından idarenin önüne koyacağımız bi yazımız oldu. Şahsen benim şuanki okulumda yaşadığım bi sorun yok, diğer öğretmenlerle birlikte çıkıyorum. Ama sorun yaşayan arkadaşlar adına çok sevindim, ben de bu okulda kalıcı değilim ya hep sonraki okul idarem nasıl olacak diye tedirgindim.

hocam dereyi görmden paçaları sıvamayalım herkes iyi düşünmek olumlu yönden bakmak istiyor ama daha önceki uygulamalarıda biliyoruz keyfi uygulamaları bilmeyen yok belki ikili öğretimde olanları rahatlatmış olabilir ama asıl sorun dimdik duruyor norm sorunu senin norm sıkıntın yok galiba o yüzden işin pozitif yönünü görebiliyorsun ama norm sorunu olan norm sıkıntısından dolayı olumlu düşünemiyor çünkü yarın hangi okulda olacağını bilmiyor belirsizlik devam ediyor
çoğu okulda bt yok olsada fatihin kurulduğu okullara görevlendirme yapılmadan başka okula yapılmaz diyor buda kendi okulunda derse gir fatih kurulmadıysa okuluna (ilköğretimlere kurulması kaç yıl sürer muallak) fatihin kurulduğu okulda da formatörlük yap anlamına giriyor . Bi de kendi okulunda derse girince ister istemez derse girdiğin okulun da dolayı olarak formatörü olacaksın ..
olaylara bu açaıdan da bakalım herkes kendini yontarsa yeni uygulamayı kimi mutlu olur kimi daha mutsuz herkesi farklı etkileyecek bir uygulama çünkü

Okulum sabah orta okul öğleden sonra ilkokul kadromun bulunduğu okul olarak A Ortaokulu diyorsa ki öyle ben neden 8-17 çalışayım kadromun bulunduğu okulda eğitim öğretim 12:30 da biter bende çeker giderim bu kadar basit ilkokula kimi görevlendirirlerse görevlendirsinler :P

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
hocam dereyi görmden paçaları sıvamayalım herkes iyi düşünmek olumlu yönden bakmak istiyor ama daha önceki uygulamalarıda biliyoruz keyfi uygulamaları bilmeyen yok belki ikili öğretimde olanları rahatlatmış olabilir ama asıl sorun dimdik duruyor norm sorunu senin norm sıkıntın yok galiba o yüzden işin pozitif yönünü görebiliyorsun ama norm sorunu olan norm sıkıntısından dolayı olumlu düşünemiyor çünkü yarın hangi okulda olacağını bilmiyor belirsizlik devam ediyor
çoğu okulda bt yok olsada fatihin kurulduğu okullara görevlendirme yapılmadan başka okula yapılmaz diyor buda kendi okulunda derse gir fatih kurulmadıysa okuluna (ilköğretimlere kurulması kaç yıl sürer muallak) fatihin kurulduğu okulda da formatörlük yap anlamına giriyor . Bi de kendi okulunda derse girince ister istemez derse girdiğin okulun da dolayı olarak formatörü olacaksın ..
olaylara bu açaıdan da bakalım herkes kendini yontarsa yeni uygulamayı kimi mutlu olur kimi daha mutsuz herkesi farklı etkileyecek bir uygulama çünkü

Hocam öyle değil işte

Misal benim bulunduğum ilde fatih hiç başlamadı. O zaman kendi okulunda yapacaksın zaten. Ama oldu ki Fatih başladı ve senin okulunda yok ama bulunduğun ilçede başka okullarda var. o zaman onların dolması gerekecek önce. istemiyosan gitmeyiver. Elbet giden birileri olacaktır o okulada.

bahsettiğiniz yazı nerede hocam? okuyalım beraber yorumlayalım. bu formatörlük uygulamasının ilden ile, hatta aynı ilin ilçelerine göre farklılık gösterdiği bir ortamda kim ne yapsın? hala 15 saat derse girmen lazım diyen var hey gidi hey...

aslında olay basit.kendi okulun olmuyorsa, şartları taşımıyorsa kendi okulunda derse girersin.zaten şartları taşımaması lab olmaması demektir.bu da kendi okulunda sorun olmadığı anlamına gelir.istersen gidersin bir lisede kalan zamanda formatörlük yaparsın.3 güne kendi okulunda ders alırsın.2 gün de liseye gidersin.zaten en az 2 okul yapıyoruz genelde.bu anlamda sıkıntı olmaz.bence gelişmeler pozitif.herşey halledilmemiş olabilir norm gibi mesela.ancak başlangıç için hiç fena sayılmaz...

Arkadaşlar benim okulum ikili öğretim yapıyor ve öğleden sonra bt dersi yok. Bu durumda öğleden sonra da 30 saati geçmeyecek şekilde bt rehberlik koyabilirler gibi anladım ben. Ya da ikinci öğretmen gelse biri sabahçı biri öğlenci olursa birimiz 16 saat derse girecek, diğerimizse derse giremeyecek. Ben bu işi anlamadım. Yardımcı olur musunuz

advena' Alıntı:
Arkadaşlar benim okulum ikili öğretim yapıyor ve öğleden sonra bt dersi yok. Bu durumda öğleden sonra da 30 saati geçmeyecek şekilde bt rehberlik koyabilirler gibi anladım ben. Ya da ikinci öğretmen gelse biri sabahçı biri öğlenci olursa birimiz 16 saat derse girecek, diğerimizse derse giremeyecek. Ben bu işi anlamadım. Yardımcı olur musunuz

hocam basit şeyler onlar ayarlanır yeterki 30 saat olayı uygulansın. 2-3 gün siz sabahçı olursunuz, o öğleci veya bir dönem siz bir dönem.

ben kendi adıma başvurmayacağım arkdaşlar ders olursa girerim bu kadar basit ha benim kadromu tekniker yaparlar ozaman başka. gocunmadan o işi de yaparım ama öğretmensek bence sadece öğrertmenlik yapalım.

andacc' Alıntı:
ben kendi adıma başvurmayacağım arkdaşlar ders olursa girerim bu kadar basit ha benim kadromu tekniker yaparlar ozaman başka. gocunmadan o işi de yaparım ama öğretmensek bence sadece öğrertmenlik yapalım.

size daha önce formatotlukte tercih hakkı sunulmuş anlaşılan. Bize zorunlu tutuldu biz de olduk. yoksa elbette okulumda 15 saat dersime girer çıkardım. Bu rehberlik de muhtemelen zorunlu tutulur, "sen öğretmen mi olmak istersin, tamirci yada bekçi mi" diye sormazlar...

Başlığı açmakta hocam oldukça haklı, nedendir anlamıyorum yanlış bilgi veren veya çok çelişki yaşayan arkadaşlar var ama yazı gayet açık

lütfen arkadaşlar çalışma saatleri ders programına göre belirleniyor yani ders bitince bizim görevimizde bitiyor, sakın ha kimse 5 e kadar durulacak sonucu çıkarmasın. Mutlaka 5 e kadar duracaksın diyen müdür mdr.yrd. ları çıkacaktır yazı gayet açık, ders bitince görevde bitiyor.

ikili öğretimde 2 bt rehber öğretmen olacak

En baştan haklarımızı koruyalım sonra suistimal edilmesin !

bende bu sene süt iznimden dolayı 2.30ta çıkıyordum ama bu yazıyı gördükten sonra rahatladım Emeği geçen herkese teşekkürler

gokhanlafci' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:
çoğu okulda bt yok olsada fatihin kurulduğu okullara görevlendirme yapılmadan başka okula yapılmaz diyor buda kendi okulunda derse gir fatih kurulmadıysa okuluna (ilköğretilere kurulması kaç yıl sürer muallak) fatihin kurulduğu okulda da formatörlük yap anlamına giriyor . Bi de kendi okulunda derse girince ister istemez derse girdiğin okulun da dolayı olarak formatörü olacaksın ..

Hocam öyle değil işte

Misal benim bulunduğum ilde fatih hiç başlamadı. O zaman kendi okulunda yapacaksın zaten. Ama oldu ki Fatih başladı ve senin okulunda yok ama bulunduğun ilçede başka okullarda var. o zaman onların dolması gerekecek önce. istemiyosan gitmeyiver. Elbet giden birileri olacaktır o okulada.
Arkadaş herkezin durumunun farklı olduğundan bahsetmiş ve şu ana kadar okuduğum aklı selim yorumlardan biri, bulunduğum ilçede aynı durum söz konusu ve öncelik bu projenin olduğu okullarda,o yüzden çalışma saatlerimiz şu oldu demekte herkezi kapsar bir yorum değil.

cingozcemal' Alıntı:
Valla emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Beni ve bütün Bilişim Tek. camiasını büyük bi dertten kurtaracak. Mesela ben ikili öğretim yapan okuldayım. Kadrom ortaokul (sabah) kısmında ama. İlk yazıda çalışma saatleri idareciler gibidir yani 8 5 gibidir denmişti. 12 40 ta branşçılar gider sınıfçılar gelir, Bilgisayarcı sabah gelir akşama kadar devam. Valla bu yazının çıkmasında emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.... :+1:
Aynen Hocam yaa kimler buna emek verdiyse Allah razı olsun.. :)
Ve bu yazıya rağmen saçma sapan olumsuz eleştiriler yapanlarada birşey demiyorum.. :x Daha iyileri elbette yapılabilirdi ama bugüne kadar yapılmışlarında en iyisi.. :wink:

ya şu yazı nerede ? bugun okulda seçmeli ders günü ancak haberim oldu siteden yazı ile ilglili

şu yazının linkini bi verseniz arkadaşlar

hakimrenk' Alıntı:
andacc' Alıntı:

size daha önce formatotlukte tercih hakkı sunulmuş anlaşılan. Bize zorunlu tutuldu biz de olduk. yoksa elbette okulumda 15 saat dersime girer çıkardım. Bu rehberlik de muhtemelen zorunlu tutulur, "sen öğretmen mi olmak istersin, tamirci yada bekçi mi" diye sormazlar...

görevelendirme istemiyorum sadece maaş karşılığı derse girmek istiyorum diye bie dilekçe verebilirsiniz, kimse zorla görevlendirilemez.

Geri