Alan Şefleri Toplantısı

Kodla Büyü

mgkmgk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, İzmir'de 30.09.2009 tarihinde bilişim teknolojileri alan şefleri ile bir toplantı yapılacak, Toplantının Konusu; "okullarda birlik ve beraberlik amaçlı, okutulacak modüllerin seçimi " denilmektedir. Acaba başka illerde de buna benzer bir toplantı oldu mu? Bu konuda görüş ve önerisi olan yazarsa sevinirim. Son zamanlarda MEGEP projesinin esnekliğini kaybettiğini düşünmeye başlıyorum.

Ben Antalya da görev yapıyorum. Bize öyle bir yazı veya duyuru gelmedi. Ama kesinlikle olması gereken bir toplantı. Hatta sadece modül seçimi için değil, dal seçimi için de olmalı. Bütün okullar Web Programcılığı dalını açmış bizim ilimizde. Dolayısıyla gereksiz bir öğrenci yığılması oluyor ve işletme bulmak zorlaşıyor. Dallar da ihtiyaca göre açılmalı ve il genelinde karar alınmalı.

Aslında alan ve dal açılmasında il istihdam kurulu kararı gerekiyor, bazı yerlerde kağıt üzerinde kalıyor, örneğin bizim okulda başka bir alan yeni bir dal açmak istedi, ama kabul edilmedi il istihdam kurulundan geri döndü, bu mekanizma iyi çalışırsa denge sağlanır.

BBNET
Geri