Allah var mıdır ? muthiş cevap !!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sregy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
forumda son zamanlarda saçma sapan konulara onlarca cevap yazılırken bu kadar güzel bi videoya bir arkadaşımız bile yorum yazmamış

sregy hocam gerçekten çok güzel bi video teşekkürler :alkis:

Teşekkürler, Kuran apaçık doğru ancak bu şekilde ayetlere hakim insanların olayı bir bütünlük içinde 10 dakikada özetlemesi ayrı bir lezzet.

İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?" Enbiya-30

Biz Müslümanlar için delile gerek yoktur. Bizim için her şey Allah'ın varlığına delildir. İnanmayanlar her zaman bir delile ihtiyaç duyar. İşte bu video da bunun bir örneğidir. Çok güzel bir konuşma, izlemeye değer.

olmayanı sorgulayamaz kimse ama burayı farkeden pek yok aslında :D

felsefe dersi sorusu :sandalyenin olmadığını ispat edin hangi sandalye?
tüm bilim tüm evren tüm hücreler ortaya koymuşken ve var mıdır sorgulaması dahi varlığının ispatı değil midir?
hadi olmayan bişeyi sorgulasınlar bakalım olmayan bişeyi bulabilecekler mi :D

10 dakika izledim farklı bir cevap alırım diye ancak yine aynı şeylerden bahseden ve sürekli ateistler derki diye cümlelerine başlayan bir adamla karşılaştım.öncelikle bir şeyin ne olduğunu bilmeden onu haklı da çıkarabilirsiniz haksız da. arkadaş söyledikleriyle haklı çıkardığını gösteriyor.neyse bahsettiği şeyler bilimsel kuramların kanıtlanmaları ile bunların 14.yy da kuran'ı kerimde dile getirildiği ile ilgili.yalnız bırakın 14.yy ı m.ö antik yunan felsefesinde bile dünya ve evrenle ilgili bu bilgiler çok defa söylenmiştir
.bkz.thales,demokritos,anaksrimendes,parmendienes,sokrates,herakleitos vs...

my spermata hocam, aradığın farklı cevap neydi ki.
sayın hocam allah, sadece 1400 yıl önce değil daha önce de vardı... yunanlıların vs bahsetmesi bişeyi değiştirmezki. ilk peygamber hz ademddi.. ondan önce bahseden varsa sen ondan haber ver bize.

silver' Alıntı:
Adam show yapmış sadece.
hocam biz seyirciysek elbete ki onlar şovmen olmalı. tahtaya çıkan öğretmen kürsüye çıkan imam şovmen değil mi? hocam tam seyretmedin galiba, ayeti kerime de biz otları bile çifter çifter yarattık demedi mi?

şimdi biraz Ramiz dayı gibi olacağım ama mesele o adam gibi show yapmak değil bize 1400 yıl önce verilen ışığın neden bunca zamandır sorgulanıp uygulanmadığı ve dünyanın geri!! kalan tarafının neden müslümanlar olduğunu sorgulamaktan geçiyor sanırım bunu uygulamaya çalışan nadir insanlardan bir olan ve TÜRK ULUSUNA nasip olan büyük ATATÜRK'ÜN geldiği ve getirildiği noktaya bak yazık çok yazık!!!

isbb80' Alıntı:
şimdi biraz Ramiz dayı gibi olacağım ama mesele o adam gibi show yapmak değil bize 1400 yıl önce verilen ışığın neden bunca zamandır sorgulanıp uygulanmadığı ve dünyanın geri!! kalan tarafının neden müslümanlar olduğunu sorgulamaktan geçiyor sanırım bunu uygulamaya çalışan nadir insanlardan bir olan ve TÜRK ULUSUNA nasip olan büyük ATATÜRK'ÜN geldiği ve getirildiği noktaya bak yazık çok yazık!!!

Tam olarak anlamadım hocam dediklerinizi. Kuranda yazanları uygulamaya çalışan nadir insanlardan biri derken Atatürkdenmi bahsettiniz.

Müthiş, soluksuz izledim.
Yıllardır Diyanet var ülkemizde bu kadar etkileyici bir sunum yaptı mı ? Acaba merak ediyorum.

arkadaşlar bu ve bunlara yakın bin kadar sorunun cevabı, asrımızda bizlere sunulan
Anadolumuzdan çıkmış RisaleiNurKülliyatı'da vardır...
İlgililere..
Yine de paylaşım için tşkr...

BBNET
Geri