Anadolu liseliler .. birkaç sorum olacak

Kodla Büyü

mutlucan

Süper Üye
Süper Üye
-Anadolu lisesinde BTR olanların girmek zorunda oldukları ders sayısı kaç saat bilgi olan var mı?
-Anadolu lisesinde görev yapanlar dersi hangi sınıflara seçttiniz

kaç saat ders varsa hepsine girersin hocam...ders 2 saat ve seçmeli...bazen 1 saat seçiliyor bu seferde diğer sınıfa geçtiklerinde 1 saat daha seçiyorlar..yani tamamen iderenin öğrencilere yönlendirmesine bağlı

Arkadaşlar ben de ilk defa lisede çalışıcam. 10. sınıflara seçmişler dersimi. Nasıl ders işliyorsunuz? 2 saat boyunca neler yapıyorsunuz? bilgilendirebilir misiniz biraz

İlk ders uygulamalı olarak anlatıyordum.

ikinci ders uygulama yapıyorduk.

Arkadaşlar derslerimiz seçmeli ve 1 veya 2 saat olarak seçilebiliyor.dersi seçen öğrenciler bir daha o dersi alamıyorlar çünkü tek müfredat var.1 veya 2 saat olması önemli değil seçmiş olduğunda daha seçemiyor.btr olacaksanız az ders seçme mantıklı.çünkü eğitim öğretim saatlerinde zaten okulda oluyorsunuz.

Benzer bir başlık açacaktım, buradan sorumu yönelteyim.

Kadrom ortaokulda 8 saat Bt dersim var, geri kalan zamanda ilçemdeki Fatih projesi bulunan bir Anadolu Lisesinde görevlendirildim.

BTR olarak görevlendirildiğim lisede ders seçildiyse giriyor muyuz? İlk defa lisede görev alacağım için bilgim pek yok.

subversaa' Alıntı:
Benzer bir başlık açacaktım, buradan sorumu yönelteyim.

Kadrom ortaokulda 8 saat Bt dersim var, geri kalan zamanda ilçemdeki Fatih projesi bulunan bir Anadolu Lisesinde görevlendirildim.

BTR olarak görevlendirildiğim lisede ders seçildiyse giriyor muyuz? İlk defa lisede görev alacağım için bilgim pek yok.
Yok hocam size ders veremezler.. Yanlış hatırlamıyorsam görevlendirme yazısında BTR olarak gittiği okulda ders verilemez yazıyordu.. Ama azsa sorun etme gir.. Ben geçen yıl 2 saat ders olduğu için derslere de girdim nöbette tuttum sınıf ve kulüpte aldım.. Çünkü fazla göze batıyordum birde idare çok yardımcı oluyordu bende onları kırmıyordum.. Burda önemli olan idareyle ilişkilerin..

Karşılıklı anlayış konusunda hemfikiriz hocam. Yeni bir yere atandığım için biraz değişiklikler var o yüzden zorlanıyorum aslında. Ama sanki görevlendirme yazımda sadece kadrosunun bulunduğu okulda dersi varsa girer yazıyordu. Yine de kesin bir bilgi varsa sizlere sorayım dedim. Öğrenciler çok sorunlu değilmiş zaten ve ders saati azsa dediğiniz gibi derse girmek zor olmayacaktır.

benim,
9lar 2 saat seçmiş
12ler 1 saat seçmiş.

kitap değişmiş sonuda Xp den win7ye geçiş yapılmış ama içerik aynı. Basit yani

bana 20 saat ders vermişler, itiraz edebiliyor muyum? bir de bilgi iletişimi demokrasi diye bir ders var, bu ders nedir?nasıl azaltacam ikna edicem

Arkadaşlar bende lise de ilk defa çalışacağım,14 saat dersim var ve birde sınıf rehberliği verildi. Acaba BTR olan öğretmene sınıf rehberliği verilebiliyormu bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Birde bizim okula gelen kitaplar Fırat Yayıncılık ve içerisindeki konularda win 7 değil Xp ye göre.Bende planımı ona göre yapmayı düşünüyorum.Aynı durumda olan arkadaşım var mı acaba ?

s_bote' Alıntı:
ozzzzz80' Alıntı:
s_bote' Alıntı:
benim,
9lar 2 saat seçmiş
12ler 1 saat seçmiş.

kitap değişmiş sonuda Xp den win7ye geçiş yapılmış ama içerik aynı. Basit yani

ders kitabı var mı hocam?

var elimde
Anadolu lisesinde ilk yılım olacak nasipse.
Biz de 9lar 2şer
10lar 2şer
11ler 1er saat şeçmişler.Toplam 24 saat ders var. Lab yok. Kitaplar ocakta belirlenmiş.Seçmeli dersler haziranda.Öğrencilerde kitap da yok.Akıllı tahtayla nereye kadar olur bilemiyorum.Win7 anlatan kitabın pdf elinde olan arkadaş paylaşabilirse onu takip ederiz.Ders biraz daha anlamlı olur. Aksi halde mevcut kitap 2010-2015 arası kabul edilmiş görünüyor. Konuları inceleyim derken baktım XP anlatılıyor Akıllı tahtalarda Win7 mevcut hadi neyse derken "disket formatlama" konusu gelince dosyayı kapattım.Disket nedir yahu :verymad: Bizim branşımızın güncel bir kitabı olamayacak mı arkadaş.10 yıldır MEB hâlâ aynı MEB. :x

fırat yayınlarından bir kitap var..
basım yılı 2013 ama hala ofis 2003 ü anlatmış.

9 a-b-c-d 2 şer saat
haftada 8 saatim var.
BTR oldum...
Ders kİTABINDA Da office 2003 var

BTR olan öğretmene, sınıf rehberliği verilebiliyormu bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Geri