Anayasanın ilk 3 maddesi değiştirilebilir mi?

Kodla Büyü
ozgurgirgin79' Alıntı:
Biz bu güne kadar 17 devlet kurmuş bir milletiz, er yada geç 18. side kurulacak.
hayırdır ülkeyi yıktıkta yenisinimi kuruyoruz. benim neden bundan haberim yok.
ayrıca günümüzde demokrasi işlevliğini kaybetmiştir. demokrasi insanların yönetime eşit haklarla dahil olması demektirki, buda seçim yoluyla olur. Ancak şuan birçok ülkede olduğu gibi önünüze birkaç seçenek koyarlar sizde onlardan birini seçersiniz. seçilecek kişi medya tarafından halka pompalanır ve halk onu seçer. bu durumda halk sözde demokrasiyi uygulamış olur. bunun en güzel örneğide başbakanımız R.T.E 'dir. hiçbir maddiyati olmayan birinin (ki kendisi iett şöförüdür) ve 15 aylık yeni kurulan bir partinin halka pompalanması sonucu iktidar olmuştur. medya bu iktidarın devri bittikten sonra yeni bir kahraman ve kurtarıcı öne sürecek ve bizlerde (özgür) irademizi kullanarak oylarımızı kullanacağız.

kakababa' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
bırakın halk ne isterse o olsun.

Halk zamanında sizin darbe anayasası dediğiniz bu zırvalarıda %90 evet ile seçti.

o dönem evet ler baskıyla oldu. şeffaf zar içinde oyu görünerek asker nezaretinde yapıldı oylama. şimdi farklı halkı aptal yerine koyup duruyor bazıları.

bu halk aptaldır hatta benların çocukları da aptal olacaklar biz şimdiden bazı maddeleri koruyalım bu aptallar kendileri için neyin iyi olduğunu bilmezler. 7 cedleriyle ilgili kararı biz verelim demişler zamanında.

Sayın Hocam sonuçta bizim toplumumuzun kendine ait kültürü var ingiltereden daha köklü bir medeniyete sahibiz.İngiltere bunu yapıyorsa biz hayli hayli yaparız.Benim görüşüm...

xodeda' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

Halk zamanında sizin darbe anayasası dediğiniz bu zırvalarıda %90 evet ile seçti.

o dönem evet ler baskıyla oldu. şeffaf zar içinde oyu görünerek asker nezaretinde yapıldı oylama. şimdi farklı halkı aptal yerine koyup duruyor bazıları.

bu halk aptaldır hatta benların çocukları da aptal olacaklar biz şimdiden bazı maddeleri koruyalım bu aptallar kendileri için neyin iyi olduğunu bilmezler. 7 cedleriyle ilgili kararı biz verelim demişler zamanında.

Sanki bir önceki referandum çok adaletliydi. Madde madde oylatmaktan korkan güç araya demokrasi özgürlük adı altında darbecileri yargılayacağız diye diye herşeyi soktu. Rahmetli erbakanın dediği gibi hadi ordan demek düşüyor bizede :)

eskisehir' Alıntı:
http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-in-sunneti/siyaset/detay/1710755/default.htm

bu kafada adamların çıkaracağı anayasadan en ufak bir demokrasi beklentim yok.

sende referandum olursa hayır dersin sayın hocam.

kakababa' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

O zaman bu millete ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler de o yüzden millet %90'la
askeri bir anayasaya evet dedi. Yoksa bu millette fikrî bir miyopluk yok.

xodeda' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:
http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-in-sunneti/siyaset/detay/1710755/default.htm

daha anayasa taslağını görmedik. şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. belki de sürpriz olur gerçekten demokratik bir anayasa çıkar ortaya ama dediğim gibi şu ana yaptıkları ile hiç ümit vermiyorlar bana.

eskisehir' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:

daha anayasa taslağını görmedik. şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. belki de sürpriz olur gerçekten demokratik bir anayasa çıkar ortaya ama dediğim gibi şu ana yaptıkları ile hiç ümit vermiyorlar bana.

evet bende onu diyorum bir görelim bakalım. herkes okur inceler beğenen evet der beğenmeyen hayırı basar.

habbe' Alıntı:
kakababa' Alıntı:
xodeda' Alıntı:

O zaman bu millete ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler de o yüzden millet %90'la
askeri bir anayasaya evet dedi. Yoksa bu millette fikrî bir miyopluk yok.

Hı hı tabi :) Bu ülkede Kenan Evrene methiyeler düzen genel yayın yönetmenleride yoktu zaten hatta onun avukatlığını yapan Ahmet İyimaya gibi adamlarda yoktu değil mi şimdi akpde vekil olan hatta anayasa uzlaştırma kurulunda olan.

Siz mi çok safsınız yoksa görmezden gelmek kolayınıza mı gidiyor?? Arkadaş sizde birazcık samimiyet olsa Ahmet İyimaya gibi adamın oy verdiğiniz partide işi olmaz.

Koca kuvvet komutanları içerde yargılanıyor ne tuhaftır ki o dönemin adamlarında Hilmi Özkök dışarıda Yşar Büyükanıt dışarıda. Kenan Evrende göstermelik 1 2 ifade veriyor o kadar. Ben acıyorum bazen sizlerin haline sırf kendi adamlarımız diye bu kadar yanardönerlik pes dedirtiyor.

Geri